FİMAK, 14. IBAKTECH Fuarı’nda Yer Alacak | HORECA Trend
Takip edin!

Fuar ve Etkinlikler

FİMAK, 14. IBAKTECH Fuarı’nda Yer Alacak

FİMAK, Türkiye’nin en büyük Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’na katılıyor.

Yayınlandı

on

Türkiye’nin önde gelen ve köklü tedarikçileri arasında olan fırın & gastronomi makinaları firması FİMAK bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı IBAKTECH’te yer alacak.

1976 yılında tek bir makine ile başlamış olduğu üretim serüvenine günümüzde 5 ana grupta 150 makineyi aşan ürün çeşitliliği ile devam eden FİMAK, fuarda en çok ilgi gören markalardan birisi olacak. FİMAK, standında fırın makinelerini ve yeni çıkan ürünlerini misafirlerine tanıtacak.

Firma yetkilileri, fuara katılarak en son yenilikleri, teknolojik gelişmeleri ve ürün yelpazesini sergileme fırsatını değerlendireceklerini belirtiyor. Bu fuar, sektördeki önemli oyuncuların bir araya geldiği, işbirlikleri kurulduğu ve sektör trendlerinin tartışıldığı önemli bir platform olarak öne çıkıyor.

Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı, sektördeki yeniliklerin ve gelişmelerin takip edildiği, iş bağlantılarının güçlendirildiği ve sektördeki potansiyelin değerlendirildiği bir platform olmaya devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen fırın ve gastronomi makinaları firmasının da bu önemli etkinlikte yer alarak sektöre katkı sağlaması bekleniyor.

24-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul Yeşilköyde düzenlecek fuarda FİMAK, 2. Hall’de ziyaretçilerini bekliyor olacak. HORECA Trend olarak biz de FİMAK stantında yer alacağız. FİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özpınar Japonya’daki girişimleriyle ilgili gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. FİMAK’ı kapağımıza taşıdığımız 7. sayımızı fuarda sektör profesyonelleriyle buluşturacağız.

Kaynak: HORECA Trend 

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fuar ve Etkinlikler

Doruk Un’dan Gıda Sektörünün Buluşma Noktası IBAKTECH’te Gövde Gösterisi

Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, İFM’de 14.’sü düzenlenen Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknoloji fuarı IBAKTECH’te yerini aldı.

Yayınlandı

on

Gıda sektöründe üretimden dağıtıma, işlemeden sunuma kadar tüm endüstriyi bir araya getiren Doruk Un, perakende markası Panpan’ı ve gıda sektöründe yarattığı farklılıkların yanı sıra inovatif ve sağlıklı yeni ürün gamını “Türkiye’de Sağlığınızı Düşünen İlk Un” sloganı altında ilk kez IBAKTECH Fuarı’nda sektöre tanıttı.  

Doruk Un Sanayi’nin yoğun ilgi gören standında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce iş ortağı ve ağırlıklı Orta Doğu, Afrika ve Balkanlar’dan gelen uluslararası marka temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirildi. Doruk Un Sanayi standında ziyaretçilere  tohumculuktan başlayıp donuk unlu mamul üretimine kadar giden katma değer zinciri detaylıca aktarıldı. Fuarın ikinci günü, Nişantaşı Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Panpan marka danışmanı olan Gamze Şanlı Ak, ziyaretçilere sağlıklı beslenme ve  “Sağlıklı Un” grubu ile ilgili önemli bilgiler verdi. 

Türkiye’de ilk defa beyaz unun lezzeti ve buğdayın sağlığını bir arada sunan “Sağlıklı Un” kategorisini ilk kez İbaktech fuarında görücüye çıkardıklarını belirten Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap,  “İnovatif yaklaşımımızı “Sağlıklı Un” kategorisi ile bir kez daha kanıtlamanın gururu içerisindeyiz. 2024 yılı içerisinde tüketici ile buluşturmayı planladığımız yeni ürün grubumuz fuarda oldukça fazla ilgi gördü. Un tüketiminde yeni bir kanal yaratarak tüketici beklentilerine en doğru şekilde karşılık verdiğimizi bir kez daha kanıtlayacağız.  İç pazarda tüketici kanalında PanPan markamızı lanse ettik ve çok hızlı bir şekilde binlerce noktada tüketicilerle buluşturduk. 5 yılda pazarın en önemli 3 oyuncusundan biri olmayı hedefliyoruz. Ev dışı tüketim kanalında PanPan Profesyonel ürün portföyünü lanse ederek kısa süre içinde liderliği hedefleyen bir ekip kurduk, agresif bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Endüstriyel kanalda Türkiye’nin en büyük paketli ürün üreticilerinin çözüm ortağı olduk Marmara Bölgesi’nin en önemli üreticisi konumuna geldik. İç pazarda 2024 yılında tonajda %56 büyüme hedefliyoruz. İhracat tarafında ise 2023 yılında 25 ülkede 48 müşteriye ulaşmayı başardık. 2024 yılında ise toplamda 37 ülkede en az 65 müşteriye ürün tedariği yaparak yine hızlı büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Un üretiminin yanında Doruk Un Sanayi kendi tohumunu geliştiren tek un üreticisi konumunda. Tohumculuk çalışmalarımızda Türkiye ortalamasının 3 katı verim %25 üzerinde protein oranı, %50 daha az ilaç ve gübre ihtiyacı olan, kuraklığa dayanıklı buğday çeşitleri geliştirdik. Türkiye’de tarımın sürdürülebilirliği için de yatırım yapmaya devam ediyoruz. dedi. 

Türkiye Un ve Unlu Mamüller Sektörünün Yükselen Yıldızı 

Türkiye un ihracatında en büyük şirketleri arasında yerini alan Doruk Un, günlük 1200 MT buğday kırma kapasitesi, 20 bin m2 ileri teknoloji tesisi, her geçen yıl genişleyen satış & dağıtım ağı ile büyümesini sürdürüyor. Afrika, Asya, Güney Amerika ve Orta Doğu bölgelerindeki 41 ülkeye üretim gerçekleştiren Doruk Un, kaliteli ürün ve hizmet yaklaşımı ile üretimden depolamaya, lojistikten özel ürüne güçlü bir entegre yapılanmaya sahip. Evsel kullanımdan, fırın ve restoranlara, otellerden baklava ve hamurculara kadar geniş bir skalada ihtiyaca ve kullanım amacına özel ürünler  geliştiren Doruk Un, üretime destek vererek dışa bağımlılığı azaltıp Türkiye’de üretilen ürünlerle katma değerli ihracat hedefliyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Doruk Un

Devamını Oku

Fuar ve Etkinlikler

Le Cordon Bleu İstanbul, Gelenekselleşen Gastronomi Buluşmalarının 6’ncısını Gerçekleştirdi

Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul, gelenekselleşen gastronomi buluşmalarının 6’ncısını gerçekleştirdi.  

Yayınlandı

on

25 Nisan 2024, Perşembe günü Fransız Sarayı’ndaki buluşmaya, Le Cordon Bleu İstanbul’dan mezun olan ünlü şefler, sektörün kanaat önderleri ve basın mensupları katıldı. Katılımcılar, bu yılın teması olan “Toque’lu Yıldızlar” ışığında, 2024 Gastronomi Trendleri üzerine bilgi ve görüşlerini paylaştılar.

Başarının En Leziz Öyküsü

Gastronomi buluşmasına ev sahipliği yapan Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu İstanbul Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu yaptığı açılış konuşmasında; ‘Türkiye gastronomi dünyasına damgasını vuran Michelin ve Gault&Millau rehberlerinin ülkemize girmiş olması ve mezunlarımızın bu ödüllere layık görülmesiyle onlarla aynı heyecanı yaşadık, yaşıyoruz. Dünyanın sayılı mutfak sanatları okullarından biri olan Le Cordon Bleu İstanbul, her başarı öyküsü ile daha da güçleniyor. 129 yıllık mutfak eğitimi, tecrübe ve disiplinimizle, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yepyeni yıldızların kendi öykülerini yazmalarına yardım edeceğimizi biliyoruz. Bu yolculukları keyifle izliyoruz. Önceki nesillerin bizlere bıraktıklarını gelecek nesillere aktaracak olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Bizim İçin Ayrıcalıklı Bir Ortaklık”

Fransa Başkonsolosu Olivier Gauvin ise yaptığı konuşmada, bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen “Gastronomi Trendleri” buluşması için Le Cordon Bleu İstanbul ile Fransız Sarayı’nın iş birliğiyle, şeflerle, mezunlarla, öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Gauvin; “1895 yılında, 129 yıl önce Fransa’da kurulmuş olan Le Cordon Bleu okulu bildiğiniz üzere mutfak sanatlarına ve otel yönetimine adanmıştır. Le Cordon Bleu İstanbul’un 10’ncu yıl dönümüne iki yıl önce, 2022’de bu sarayda tanık olmaktan büyük mutluluk duymuştuk, Kuruluşuna da burada şahit olduğumuz Le Cordon Bleu İstanbul ile Fransız Büyükelçiliği ve Fransız Konsolosluğu arasındaki bu çok ayrıcalıklı ortaklığı ileride de sürdürmeye devam edeceğimizi umuyorum” dedi.

Benzersiz Öğrenme Fırsatı

Le Cordon Bleu İstanbul Yönetici Eğitmen Şef Erich Ruppen de, Le Cordon Bleu İstanbul ve Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin bir çok yerel ve uluslararası Michelin yıldızlı restoranlarda staj imkanı bulduklarını belirtirken, “Michelin yıldızlı bir restoranda çalışmanın cazibesi yalnızca bu tür kuruluşlarla ilişkilendirilen prestijde değil, aynı zamanda sundukları benzersiz öğrenme fırsatlarında da yatmaktadır” dedi.

129 Yıllık Tecrübe ve Disiplin

Le Cordon Bleu, mutfak sanatları eğitimindeki 129 yıllık tecrübesi ve disipliniyle binlerce gence kapılarını açtı. 2012 yılından bugüne Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle misyonunu uluslararası başarılarla Türkiye’de de sürdüren Le Cordon Bleu İstanbul’un mezunları, mesleki eğitimlerinin yanı sıra, sahip oldukları yenilikçi ve girişimci ruhlarıyla iş dünyasındaki tecrübelerini de paylaştılar.

İstanbul Frankie Mutfak Şefi Aykut Doğanok, TURK Fatih Tutak Kısım Şefi Mahmut Can Kızılbay, Neolokal Pasta Şefi Egem Aras, The Marmara Bodrum ve Tuti Restoran Yönetici Şefi Hakan Süve ile İnari Omakase’nin kurucusu Aycan Akdağ’ın, “Toque’lu Yıldızlar” olarak 2024 gastronomi trendlerini anlattıkları buluşmaya, Le Cordon Bleu İstanbul öğrencilerinin hazırladığı birbirinden lezzetli sunumlar da damga vurdu. Etkinlikte Le Cordon Bleu şeflerinin liderliğinde, öğrencilerin hazırladığı lezzetler şık sunumlarla ikram edildi. Konukların beğenileri geleceğin Toque’lu Yıldızları’nın başarısını taçlandırdı.

Aykut Doğanok- İstanbul Frankie Mutfak Şefi

“Dünya çapında saygınlık kazanmış ve standartlarını tartışmasız olarak net belirlemiş yeme-içme ve derecelendirme rehberlerinin ülkemiz gastronomisini de kapsıyor oluşu; vizyon ve misyon olarak her pozisyondan sektör çalışanına farklı bir bakış açışı kazandıracaktır. “

Mahmut Can Kızılbay- TURK Fatih Tutak Kısım Şefi

“Rafine mutfak, benim de yıllardır içinde zevkle bulunduğum mutfakların ana karakteri. Kaliteli malzemelerin yüksek düzeyde teknikler uygulanarak sunulması rafine mutfağın en yalın tanımı olabilir.  Bu yıl Gault & Millau’nun da ülkemize gelişiyle, çok daha geniş bir listeyle daha küçük çaplı işletmeler ve farklı yemek tarzları da kendini Türkiye ve dünyaya tanıtma fırsatı buldu. Yıldız yanında şapka kazanmak ve bu listelerde yer almak tüm sektör çalışanları için yeni bir motivasyon oldu.”

Hakan Süve- The Marmara Bodrum ve Tuti Restoran Yönetici Şefi

“Yaklaşık 18 yıldır bu mesleğin içindeyim. Ancak son 5 yıldır yaptığım işin değerini ve derinliğini hissediyorum. Örneğin artık çoğumuz yemeğe atılan tuzun miktarından daha çok içerdiği mineraller, çeşitliliği, üretim yerleri, birleştiği ürünler ile ortaya çıkan kimyasal reaksiyonlar, coğrafya ve hatta kültürüne kadar sorgulamaya ve araştırmaya başladık. İnsanları bu tür arayışlara iten önemli etkenlerden biri de tartışmasız bu denli ayrıcalık yaratan derecelendirme rehberleridir.”

Egem Aras- Neolokal Pasta Şefi

“Rafine mutfak bana özümüzün şıklığını ifade etmekte. Özellikle gastronomi anlamında önde gelen Michelin ve Gault&Millau gibi yemek rehberleri sektörü rekabete ve yaratıcılığa açık bir duruma getiriyor. Sektörün dogmatik ilerlemesindense daha yenilikçi, mikro sezon odaklanmasına fayda sağladığını söyleyebilirim. Anadolu’nun sonsuz lezzetleri ve sayısız çeşitliliğini bir araya getirerek gün sonunda misafirlerin önüne şık ve uluslararası geçerlilikte sunmak heyecan verici.”

Aycan Akdağ- İnari Omakase’nin Kurucusu

‘Dünyanın en iyi restoranlarının ve şeflerinin titizlikle seçilerek onurlandırıldığı Michelin ve Gault & Millau gibi değerlendirmelerin bizler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğuna inanıyorum. Farklı coğrafyaların mutfaklarının geniş kitleler tarafından tanınmasına imkan sağlayan bu gibi değerlendirmeler, yenilikçi olgularla dönüşüme uğrayan ancak daima değerlerine bağlı kalan Türk gastronomi dünyasının global sektörde tanınmasında büyük önem taşıdığı kanısındayım.”

Kaynak: HORECA Trend ve Özyeğin Üniversitesi, Le Cordon Bleu İstanbul

Devamını Oku

Fuar ve Etkinlikler

FİMAK’a IBAKTECH Fuarı’nda Yoğun İlgi

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı IBAKTECH’e katılan FİMAK, ürünleriyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Yayınlandı

on

14. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı IBAKTECH, 24 Nisan’da Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarda pastacılık, unlu mamüller sektöründen çok sayıda firma ve gıda ekipmanları üreticileri ile ziyaretçiler bir araya geldi.

1976 yılında tek bir makine ile başlamış olduğu üretim serüvenine günümüzde 5 ana grupta 150 makineyi aşan ürün çeşitliliği ile devam eden FİMAK, fuarda en çok ilgi gören markalardan birisi oldu. FİMAK, Hall 2’de 1034 metre kare alana kurduğu stantta Antepli Baklava, Döhler, by Boşnak Börekçisi, Kaave, Efor Çay, mezzeMarin, Bonna, İreks, Lievito, Sour & Sweet, Foody, Bistorya, Viktorinox adlı çözüm ortaklarıyla yer aldı. FİMAK Town adını verdiği dev stantında FİMAK, fuarda çözüm ortaklarıyla adeta çıkartma yaptı. Değerli şeflerin hazırladığı birbirinden lezzetli yiyecekler ziyaretçilerden tam not aldı. FİMAK ayrıca fırın makinelerini ve yeni çıkan ürünlerini misafirlerine tanıttı. Sadece İstanbul değil, çevre illerden ve yurt dışından gelen katılımcılar FİMAK ürünlerini yakından görme, inceleme ve satın alma fırsatı buldu.

Kaynak: HORECA Trend

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.