Komili “Son Ağaç” Projesi Reklamı | HORECA Trend
Takip edin!

Bitkisel Yağ

Komili “Son Ağaç” Projesi Reklamı

Komili hayata geçirdiği yeni projesi “Son Ağaç” ile anıt zeytin ağaçlarına dikkat çekiyor. Zeytinyağı ve kültürü bu topraklarda “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye” tasarlanan “Son Ağaç” Projesi; 400 yaş üzeri anıt ağaçlardan elde edilmiş sınırlı sayıda özel şişesinde üretilmiş zeytinyağı, reklam filmi ve projeye gelir sağlayacak sonagac.com sitesi ile destekleniyor.

Yayınlandı

on

Komili; 2018 yılında başlattığı Anıt Zeytin Ağacı Projesi’nin etkisini artırmak için tasarladığı yeni projesi Son Ağaç ile “Tek bir ağaçla yaşanacaksa, zeytinden başka seçenek yoktur” diyor. Zeytinyağı ve kültürü bu topraklarda “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye” hayata geçen Anıt Zeytin Ağacı Projesi kapsamında bugüne kadar 25 milyon ağaç taranırken; 400 yaş üzerinde 300’den fazla anıt zeytin ağacı tespit edilerek, tescillendi ve haritalandı. Şimdi ise Son Ağaç Projesi ile bu asırlık zeytin ağaçlarından üretilen eşsiz zeytin yağları markanın Anıt Zeytin Ağacı projesine destek olmak isteyenler için satışa sunuluyor. Sadece sonagac.com sitesinde belirtilen seçili satış noktalarından alınabilecek olan 400 yaş üzeri anıt ağaçlardan elde edilmiş, sınırlı sayıda üretilmiş özel şişesinde “Komili Son Ağaç Natürel Sızma Zeytinyağı” satışından elde edilen gelirin tamamı Komili Anıt Ağaç Projesi’ne aktarılıyor.

Televizyon, sinema, açık hava, dijital platformlar ve sosyal medyada yayınlanacak olan RED and GREY Reklam Ajansı imzalı “Son Ağaç” filmi, Rahman Altın’ın projeye özel bestelediği etkileyici müzik eşliğinde dünyada kalan son zeytin ağacının etrafında yaşanan öyküye odaklanıyor. Filmde insanlığa karşı verdiği mücadele ile kahraman olan anıt zeytin ağaçlarının her birinin “son ağaç” gibi korunması gerektiği anlatılıyor.

Zeytinyağı ve kültürü bu topraklarda “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye” Komili Anıt Zeytin Ağacı Projesi’ne katkıda bulunmak isterseniz www.sonagac.com web adresinden 400 yaş üstü zeytin ağaçlarından özel üretim Komili Son Ağaç Natürel Sızma Zeytinyağı satın alarak destek olabilirsiniz.

Künye 

Reklam Veren Marka: Bunge Gıda / Komili Zeytinyağı

Reklam Veren Marka Yetkilileri:

Pazarlama ve Ticari Pazarlama Lideri: Dr. Pınar Nokay

Marka Müdürü: Demet Umezu

Marka Müdürü: Gülnihal Metin

Marka Müdür Yardımcısı: Meltem Karamanoğlu

Reklam Ajansı: RED and GREY

Prodüksiyon: Kouem Medya

Yönetmen: Emre Başaran

Müzik: Rahman Altın

Medya Planlama Ajansı: Universal McCann

PR Ajansı: Golin İstanbul

Komili Hakkında

Türkiye’nin en köklü markalarından biri olan Komili, 1878’de Midilli’nin Komi Köyü’nde başlayan yolculuğuna 1923’ten bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. 2017 yılında Bunge Gıda bünyesine giren Komili, zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin olmak üzere Ege’nin en iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Komili

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bitkisel Yağ

“Tarımın Bugünü = Türkiye’nin Geleceği”

Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı (YZB), alanının uzman isimlerini Orkide iş birliği ile düzenlenen “Tarımın Bugünü = Türkiye’nin Geleceği” oturumunda buluşturdu.

Yayınlandı

on

Bu yıl “Birlik Beraberlik” temasıyla 14’üncü kez kapılarını aralayan YZB’de tarımın bugünü ve yarını görüşüldü. Türkiye tarım sektörünün önündeki fırsatlar, karşılaştığı zorluklar, etkili tarım politikaları için atılması gereken adımlar, Orkide Yağları iş birliği ile gerçekleşen “Tarımın Bugünü=Türkiye’nin Geleceği” oturumunda konuşuldu. Moderatörlüğünü Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat’ın yaptığı oturumda, tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, AÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve KIRKYOL Kırsalda Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir ile Önder Matlı yer aldı.

“Etkin Kooperatifler Kurmalıyız”

Türkiye’nin tarım sektöründeki mevcut durumu ve geleceği üzerine önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, “Tarım sektörünün hem ülkeyi doyurmasını hem dış ticareti güçlendirmesini hem de perakende sektöründe aktif rol almasını bekliyoruz. Çiftçi de aynı zamanda bir tüketici. Alım gücü düşen bir nüfus var. Şu an böyle bir çarşambanın içerisindeyiz. Potansiyelimiz çok yüksek, tarım topraklarında zengin bir ülkeyiz. Coğrafi işaretli ürünlerimiz oldukça fazla. Fakat karşımızda iklim krizi gibi önemli bir sorun var. Perşembe için toprak ve su kaynaklarımızı çok iyi kullanmalıyız, alım gücümüzü artırmalıyız, gıda israfını azaltmak zorundayız, tüketici alışkanlıklarını değiştirmek zorundayız” dedi.

Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, gelecekte atılması gereken adımları şu şekilde özetledi: “1966’da Türkiye ve dünyada Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmesine imza atıldı. Bu sözleşme, her insanın sürekli, yeterli, güvenli ve kültürel tercihine uygun gıdaya ulaşma hakkını vurguluyor. Gıdayı insan hakkı olarak ele almalıyız. Şimdiye kadar farklı gıda satış noktalarını denedik, ancak yeni paradigmalara ihtiyaç var. Bu yeni paradigmanın içinde örgütlü, kooperatifçilikle güçlenmiş çiftçiler bulunmalı.

İklim Krizi ve Büyükşehirlere Göçe Dikkat Çekti

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye’de tarımın tarihsel köklerine değinerek, “Son dönemde sıkça gündeme gelen bir soru var. ‘Türkiye’de tarım bitiyor mu?’ Türkiye’de tarım bitmez, tarım bu topraklarda başladı. 12 bin yıldır bu topraklarda tarım yapılıyor. Bundan sonra da tarım yapılmaya devam edilecek” dedi.

Bugün girdi maliyetleri gibi karşı karşıya kalınan sorunların, gelecekte değişebileceğini fakat daha kritik gündemlerin olduğunu belirten Yıldırım; “Birinci kritik konu iklim krizi. Bu konu tek başımıza üstesinden gelebileceğimiz bir konu değil, bütün dünyanın sorunu. Eğer bunu çözemezsek, en iyi tohumu da kullansak, en iyi çiftçiyi de bulsak, üretim yapamayabiliriz. İkincisi hızla kentleşiyoruz. Bizim için çok iyi gelişme. Diğer taraftan da hızla kentleşmek demek, hızla tüketmek demek. Peki kim üretecek? Herkes şehirde yaşamak istiyor, giderek üretenleri kaybediyoruz. Dolayısıyla tarım yarın kırsalda yaşayanların sorunu değil, büyükşehirlerde yaşayanların, tüketicilerin sorunu olacak. Gelecekte yerel üretim daha çok önem kazanacak” açıklamasını yaptı.

“Yerel Zincirler ve Yerel Üreticiler İş Birliğini Güçlendirmeli”

Ali Ekber Yıldırım, yerel zincir tarafında ve tarım sektöründe alınması gereken önemli adımlar arasında yerel ürünlere vurgu yaptı. Hızla artan şehirleşmeyle birlikte yerel ürünlere yönelik arayışın arttığına değinen Yıldırım, tüketicilerle yerel ürünleri buluşturan yapıların kurulması gerektiğini belirtti. Yerel zincirlerin bu oluşumu yapabileceklerini belirten Ali Ekber Yıldırım, “Türkiye’de 500 çeşit elma yetişiyor. Ama manav veya markete gittiğinizde en fazla 3-4 çeşide ulaşabiliyorsunuz. Ulaştığınızda da fiyatı pahalı olabiliyor.

Eğer üretici tarafında güçlü kooperatifler kurulur, yerel zincirler kooperatiflerle iş birliği yaparsa tedarikte, ulaşımda, ürüne erişimde maliyetler azaltılabilir. Bu yapılanmada kurumlar birbiriyle bilgi-birikimlerini paylaşabilirler” dedi. Yıldırım, pandemi sürecinde elektronik ticaretin arttığını ve bu alanda yatırımların yapılması gerektiğini vurguladı. Son olarak, yerel zincirlerin, yerel üreticilerle iş birliklerini güçlendirerek aracıları azaltabileceğini ve bu sayede hem üreticinin hem de tüketicinin kazançlı çıkabileceğini söyledi.

Kaynak: HORECA Trend ve Orkide Yağları

Devamını Oku

Bitkisel Yağ

NovaVera, Dünyanın En İyi Zeytinyağı Üreticileri Arasında

NovaVera, zeytinyağı üretimini kendi bahçelerinden elde ettiği zeytinlerle gerçekleştiriyor ve bu zeytinyağları kendi fabrikalarında işliyor. Firma, premium ve iconic segmentte faaliyet gösteriyor ve dünyanın dört bir yanında tanınmış restoranlarla ve otellerle işbirliği yapıyor.

Yayınlandı

on

Türkiye’nin son yıllarda dikkat çeken zeytinyağı markaları arasına girmeyi başaran NovaVera, kısa süre içerisinde global arenada da büyük başarılara imza attı. 2017 yılında kurulmuş olmasına rağmen, NovaVera, Türkiye’nin en çok ödül alan zeytinyağı üreticilerinden birisi oldu.

NovaVera‘nın öne çıkan başarılarından biri Evoowr resmi dünya sıralamasına göre 2020 yılında dünyanın en iyi 6. zeytinyağı üreticisi olmasıydı. Ancak firma bu başarısını sadece 2 yıl içinde daha da ileri taşıyarak 2022 Aralık ayında dünyanın en iyi 4. zeytinyağı üreticisi unvanını kazandı. Özellikle bu sene sıralamada hiçbir İtalyan firmanın NovaVera’nın önünde olmaması dikkat çekiyor.

NovaVera, başarısını sadece kaliteli zeytinyağlarına borçlu değil. Firma, kadın girişimci bir ekibin önderliğinde faaliyet gösteriyor. Genel Müdür Bahar Alan‘ın liderliğindeki bu ekip, kadınların iş dünyasında da ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor. ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu Bahar Alan, yaşadığı bir sağlık sorununun ardından en önemli iki değerinin sağlık ve doğayla uyum olduğunu fark etmiş, rotasını yüzyıllardır zeytin ve zeytinyağının merkezi olan Ayvalık’a çevirmiş ve 25 yıllık kurumsal çalışma hayatının ardından girişimciliğe adım atmış bir kadın girişimci.

Ayrıca firma, etiket tasarımlarını da Ressam Hülya Özdemir ile işbirliği içerisinde hazırlıyor. Hülya Özdemir, sanat hayatında yalnızca kadın portreleri çiziyor ve bu da NovaVera’nın ürünlerine ayrı bir estetik katıyor.

NovaVera, zeytinyağı üretimini kendi bahçelerinden elde ettiği zeytinlerle gerçekleştiriyor ve bu zeytinyağları kendi fabrikalarında işliyor. Novavera zeytinyağları, Ayvalık ve Manisa’daki bahçelerde toplam 1.450 dönüm özel arazide bulunan 50.000 zeytin ağacından toplanan zeytinlerden sıkılarak elde ediliyor. Firma, premium ve iconic segmentte faaliyet gösteriyor ve dünyanın dört bir yanında tanınmış restoranlarla ve otellerle işbirliği yapıyor. Amerika, Japonya ve Avrupa’daki birçok ünlü şef, NovaVera’nın kaliteli zeytinyağlarını tercih ediyor.

Türkiye’nin bu başarılı firması, sadece yurt içinde değil yurt dışında da büyük bir tanınırlığa sahip. Özellikle Amerika, Japonya ve Avrupa ülkelerine yaptığı ihracatla global bir marka haline gelen NovaVera, ülkemizi zeytinyağı sektöründe gururla temsil ediyor.

Kaynak: HORECA TREND

Devamını Oku

Bitkisel Yağ

Orkide Yağları PLMA’s World of Private Label Fuarında

Yayınlandı

on

Orkide Yağları, Hollanda’nın Amsterdam kentinde 23-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında RAI Exhibition Center’da düzenlenen dünyanın en büyük private label fuarı PLMA’s World of Private Label 2023’e katıldı. Bitkisel sıvı yağ (ayçiçek yağı, mısır yağı) ve zeytinyağı kategorileriyle fuarda ilgi gören Orkide, Avrupa ülkeleri zincir market kanalı temsilcilerinin yanı sıra diğer potansiyel müşteriler ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Özel markalı (private label) ürünler pazarı, son yıllarda ülkemizde olduğu gibi AB ülkelerinde de büyüme trendi gösteriyor. Private label ürünlerin, Avrupa ülkelerinde hızlı tüketim ürünleri pazarından aldığı pay yüzde 35’e ulaşırken, Türkiye’de yüzde 30 olan özel markalı ürün (private label) pazar payının bu yıl sonunda Avrupa ülkeleri ortalamasındaki gibi yüzde 35 olacağı öngörülüyor.

Dünyanın birçok ülkesine ürünlerini kendi markasıyla ihraç eden Orkide, büyük perakende zincir mağazalarının yanı sıra farklı ülkelerdeki iş ortakları için özel etiketlerde ayçiçek yağı, mısır yağı, zeytinyağı, ev dışı tüketim ve pastacılık yağları üretiyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Orkide 

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.