Le Cordon Bleu İstanbul, Gelenekselleşen Gastronomi Buluşmalarının 6’ncısını Gerçekleştirdi | HORECA TREND
Takip edin!

Fuar ve Etkinlikler

Le Cordon Bleu İstanbul, Gelenekselleşen Gastronomi Buluşmalarının 6’ncısını Gerçekleştirdi

Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul, gelenekselleşen gastronomi buluşmalarının 6’ncısını gerçekleştirdi.  

Yayınlandı

on

25 Nisan 2024, Perşembe günü Fransız Sarayı’ndaki buluşmaya, Le Cordon Bleu İstanbul’dan mezun olan ünlü şefler, sektörün kanaat önderleri ve basın mensupları katıldı. Katılımcılar, bu yılın teması olan “Toque’lu Yıldızlar” ışığında, 2024 Gastronomi Trendleri üzerine bilgi ve görüşlerini paylaştılar.

Başarının En Leziz Öyküsü

Gastronomi buluşmasına ev sahipliği yapan Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu İstanbul Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu yaptığı açılış konuşmasında; ‘Türkiye gastronomi dünyasına damgasını vuran Michelin ve Gault&Millau rehberlerinin ülkemize girmiş olması ve mezunlarımızın bu ödüllere layık görülmesiyle onlarla aynı heyecanı yaşadık, yaşıyoruz. Dünyanın sayılı mutfak sanatları okullarından biri olan Le Cordon Bleu İstanbul, her başarı öyküsü ile daha da güçleniyor. 129 yıllık mutfak eğitimi, tecrübe ve disiplinimizle, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yepyeni yıldızların kendi öykülerini yazmalarına yardım edeceğimizi biliyoruz. Bu yolculukları keyifle izliyoruz. Önceki nesillerin bizlere bıraktıklarını gelecek nesillere aktaracak olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Bizim İçin Ayrıcalıklı Bir Ortaklık”

Fransa Başkonsolosu Olivier Gauvin ise yaptığı konuşmada, bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen “Gastronomi Trendleri” buluşması için Le Cordon Bleu İstanbul ile Fransız Sarayı’nın iş birliğiyle, şeflerle, mezunlarla, öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Gauvin; “1895 yılında, 129 yıl önce Fransa’da kurulmuş olan Le Cordon Bleu okulu bildiğiniz üzere mutfak sanatlarına ve otel yönetimine adanmıştır. Le Cordon Bleu İstanbul’un 10’ncu yıl dönümüne iki yıl önce, 2022’de bu sarayda tanık olmaktan büyük mutluluk duymuştuk, Kuruluşuna da burada şahit olduğumuz Le Cordon Bleu İstanbul ile Fransız Büyükelçiliği ve Fransız Konsolosluğu arasındaki bu çok ayrıcalıklı ortaklığı ileride de sürdürmeye devam edeceğimizi umuyorum” dedi.

Benzersiz Öğrenme Fırsatı

Reklam

Le Cordon Bleu İstanbul Yönetici Eğitmen Şef Erich Ruppen de, Le Cordon Bleu İstanbul ve Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin bir çok yerel ve uluslararası Michelin yıldızlı restoranlarda staj imkanı bulduklarını belirtirken, “Michelin yıldızlı bir restoranda çalışmanın cazibesi yalnızca bu tür kuruluşlarla ilişkilendirilen prestijde değil, aynı zamanda sundukları benzersiz öğrenme fırsatlarında da yatmaktadır” dedi.

129 Yıllık Tecrübe ve Disiplin

Le Cordon Bleu, mutfak sanatları eğitimindeki 129 yıllık tecrübesi ve disipliniyle binlerce gence kapılarını açtı. 2012 yılından bugüne Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle misyonunu uluslararası başarılarla Türkiye’de de sürdüren Le Cordon Bleu İstanbul’un mezunları, mesleki eğitimlerinin yanı sıra, sahip oldukları yenilikçi ve girişimci ruhlarıyla iş dünyasındaki tecrübelerini de paylaştılar.

İstanbul Frankie Mutfak Şefi Aykut Doğanok, TURK Fatih Tutak Kısım Şefi Mahmut Can Kızılbay, Neolokal Pasta Şefi Egem Aras, The Marmara Bodrum ve Tuti Restoran Yönetici Şefi Hakan Süve ile İnari Omakase’nin kurucusu Aycan Akdağ’ın, “Toque’lu Yıldızlar” olarak 2024 gastronomi trendlerini anlattıkları buluşmaya, Le Cordon Bleu İstanbul öğrencilerinin hazırladığı birbirinden lezzetli sunumlar da damga vurdu. Etkinlikte Le Cordon Bleu şeflerinin liderliğinde, öğrencilerin hazırladığı lezzetler şık sunumlarla ikram edildi. Konukların beğenileri geleceğin Toque’lu Yıldızları’nın başarısını taçlandırdı.

Aykut Doğanok- İstanbul Frankie Mutfak Şefi

“Dünya çapında saygınlık kazanmış ve standartlarını tartışmasız olarak net belirlemiş yeme-içme ve derecelendirme rehberlerinin ülkemiz gastronomisini de kapsıyor oluşu; vizyon ve misyon olarak her pozisyondan sektör çalışanına farklı bir bakış açışı kazandıracaktır. “

Mahmut Can Kızılbay- TURK Fatih Tutak Kısım Şefi

Reklam

“Rafine mutfak, benim de yıllardır içinde zevkle bulunduğum mutfakların ana karakteri. Kaliteli malzemelerin yüksek düzeyde teknikler uygulanarak sunulması rafine mutfağın en yalın tanımı olabilir.  Bu yıl Gault & Millau’nun da ülkemize gelişiyle, çok daha geniş bir listeyle daha küçük çaplı işletmeler ve farklı yemek tarzları da kendini Türkiye ve dünyaya tanıtma fırsatı buldu. Yıldız yanında şapka kazanmak ve bu listelerde yer almak tüm sektör çalışanları için yeni bir motivasyon oldu.”

Hakan Süve- The Marmara Bodrum ve Tuti Restoran Yönetici Şefi

“Yaklaşık 18 yıldır bu mesleğin içindeyim. Ancak son 5 yıldır yaptığım işin değerini ve derinliğini hissediyorum. Örneğin artık çoğumuz yemeğe atılan tuzun miktarından daha çok içerdiği mineraller, çeşitliliği, üretim yerleri, birleştiği ürünler ile ortaya çıkan kimyasal reaksiyonlar, coğrafya ve hatta kültürüne kadar sorgulamaya ve araştırmaya başladık. İnsanları bu tür arayışlara iten önemli etkenlerden biri de tartışmasız bu denli ayrıcalık yaratan derecelendirme rehberleridir.”

Egem Aras- Neolokal Pasta Şefi

“Rafine mutfak bana özümüzün şıklığını ifade etmekte. Özellikle gastronomi anlamında önde gelen Michelin ve Gault&Millau gibi yemek rehberleri sektörü rekabete ve yaratıcılığa açık bir duruma getiriyor. Sektörün dogmatik ilerlemesindense daha yenilikçi, mikro sezon odaklanmasına fayda sağladığını söyleyebilirim. Anadolu’nun sonsuz lezzetleri ve sayısız çeşitliliğini bir araya getirerek gün sonunda misafirlerin önüne şık ve uluslararası geçerlilikte sunmak heyecan verici.”

Aycan Akdağ- İnari Omakase’nin Kurucusu

‘Dünyanın en iyi restoranlarının ve şeflerinin titizlikle seçilerek onurlandırıldığı Michelin ve Gault & Millau gibi değerlendirmelerin bizler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğuna inanıyorum. Farklı coğrafyaların mutfaklarının geniş kitleler tarafından tanınmasına imkan sağlayan bu gibi değerlendirmeler, yenilikçi olgularla dönüşüme uğrayan ancak daima değerlerine bağlı kalan Türk gastronomi dünyasının global sektörde tanınmasında büyük önem taşıdığı kanısındayım.”

Reklam

Kaynak: HORECA Trend ve Özyeğin Üniversitesi, Le Cordon Bleu İstanbul

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fuar ve Etkinlikler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gastronomisinin Tanıtıldığı Basın Kahvaltısı Gerçekleşti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gastronomisini tanıtmak amacıyla Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) tarafından düzenlenen özel bir basın kahvaltısı, 5 Aralık 2024 tarihinde Somer Sivrioğlu’nun sahibi olduğu Efendy Restoran’da CEESS Global ve Ceyhun Tunalı & Sons ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinlik, KKTC’nin kültürel ve gastronomik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtılmasını hedefleyen önemli bir organizasyon oldu.

Yayınlandı

on

Etkinlikte, Ak Parti Kurucularından 24. Dönem milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Belma Satır, Ak Parti Milletvekili Nilhan Ayan, 27. Dönem Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanına vekaleten Müsteşar Sayın Serhan Aktunç, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel, TURSAB Eski Başkanı Başaran Ulusoy, ünlü Tarihçi Yazar Sema Soykan, beslenme uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe gibi isimler yer aldı.

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği’nin Emlak Komitesi ve CEESS Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu ile GTD’nin KKTC Temsilcisi ve Ceyhun Tunalı & Sons Sahibi Ceyhun Tunalı, “Yavru Vatan Kıbrıs” ile kültürel ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesi adına katılımcıları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeye davet etti.

KKTC Gastronomisi Misafirlere Tanıtıldı

Etkinlik sırasında, KKTC’nin kendine özgü gastronomik ürünleri misafirlere ikram edildi. Hellim peyniri ve özel peynir çeşitlerinden oluşan sunumlar büyük ilgi gördü. Etkinliğin sonunda konuklara, KKTC’nin sembolü haline gelen hellim peyniri ve özel peynir tahtaları hediye edildi.

Basın mensuplarına ve GTD üyelerine özel olarak düzenlenen bu etkinlikte, KKTC’nin zengin gastronomik kültürüne dikkat çekilerek, Türkiye ve KKTC arasındaki bağların gastronomi üzerinden de güçlendirilmesi hedeflendi.

Kaynak: HORECA TREND ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD)

Reklam

Devamını Oku

Fuar ve Etkinlikler

Setur Marinaları, Turizm Yatırım Forumu’nda Yerini Aldı

Türkiye’nin en kapsamlı turizm yatırım etkinliği olarak değerlendirilen Turizm Yatırım Forumu bu sene dördüncü kez İstanbul’da gerçekleştirildi. Turizm sektöründe iş birliği, yenilik ve yatırım fırsatlarının küresel ölçekte ele alındığı bu prestijli etkinlikte Setur Marinaları da yer aldı.

Yayınlandı

on

Turizm yatırımlarının en önemli global platformlarından Turizm Yatırım Forumu (Tourism Investment Forum-TIF), ‘Destination Future Türkiye’ temasıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) ev sahipliğini yaptığı etkinlik; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) stratejik ortaklığı ve Questex iş birliğinde düzenlendi. Turizm ekosisteminin tüm paydaşlarını bir araya getiren bu prestijli foruma Türkiye’nin lider zincir marina işletmesi Setur Marinaları da katıldı.

TIF 2024, bu yıl birçok üst düzey katılımcıyı ağırlayarak, farklı oturumlarda seyahat ve turizm yatırımlarının geleceğine ışık tuttu. Stratejik planlamadan finansal çözümlere, trendlerden lüks ve yaşam tarzı markalarına, turizmde dijitalleşmeden ve iklimsel risklere kadar birçok konu derinlemesine ele alındı.

Setur Marinaları Genel Müdürü Emre Doruk da ‘Kaynaktan Hedefe: Turizmde Sürdürülebilirliği Sağlamak’ başlıklı oturumdaki konuşmacılardan biri oldu. Organizasyonun Türkiye turizmi için önemine değinen Emre Doruk ayrıca Setur Marinaları’nın sürdürülebilirlik yatırımlarını, çevre dostu uygulamalara öncülük etme vizyonunu ve gelecek hedeflerini anlattı.

Turizm yatırımcılarının en büyük sivil toplum kuruluşu olan TTYD tarafından 36 yıllık deneyimle düzenlenen TIF; turizm sektöründe ağ oluşturma, iş birliği ve finansman fırsatları için kritik bir platform görevi görüyor. Etkinlik turizm endüstrisindeki etkili düşünce liderlerini, uluslararası yatırımcıları, finans kuruluşlarını, bankaları, fon temsilcilerini, yerel ve global seyahat/otel markalarını, teknoloji oyuncularını, gayrimenkul geliştirme firmalarını ve kamu kuruluşlarını bir araya getiriyor.

TIF, yalnızca Türkiye’nin dünya sahnesindeki turizm yatırımları için stratejik bir buluşma noktası olmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel turizmin geleceğine yön verecek bir organizasyon olma vizyonunu da taşıyor.

Reklam

Kaynak: HORECA TREND ve Setur Marinaları

Devamını Oku

Fuar ve Etkinlikler


10. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ile Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 10. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi seçkin konukları ve gündemi ile dikkat çekti.

Yayınlandı

on

Zirvede gıda ekonomisinden inovasyona, yapay zekadan rejenaratif tarıma kadar birçok önemli konu masaya yatırıldı. Zirvede konuşan Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, tarıma verilen finansman desteklerinden bahsederek 2024’te 91,5 milyar TL olan tarımsal destekleme bütçesinin 2025 yılı için 135 milyar TL olacağının öngörüldüğünü söyledi. Zirvenin ardından basına açıklamalarda bulunan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar “Tarladan sofraya kadar gıda zincirinin her aşamasında sürdürülebilirliğin hayata geçirilmesi, gelecek nesillerin güvenli ve adil bir gıda sistemine erişimi bakımından hayati önem taşıyor” dedi. 

Gıda zincirinin yeniden tasarlanmasına yönelik ortak vizyon ve strateji geliştirilmesi hedefiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve “Gıdanın Geleceği için Dönüşüm” temasını ele alan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, geniş bir dinleyici kitlesinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle 21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşen zirvenin açılış konuşmasını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptı.

Bürokrasi, Akademi, Finans, İş Dünyası ve Medyadan İsimler Bir Araya Geldi

İki gün süren zirvede Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Sezai Cibelik, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, NB Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen, Bitkiden Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Yeşim Ekinci, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ve Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden aynı zamanda TÜGİS Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr Nevzat Artık ile akademi ve iş dünyasından birçok isim konuşmacı olarak yer aldı.   

Gıda Arz Güvenliği Öncelikli Konu

Zirvenin ikinci gününde “Tarımda Yeni Dönem – Tarımsal Üretim Planlaması” başlıklı oturumda konuşan Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci; ekonomik, sosyal ve çevresel gelişmeler, küresel iklim değişikliği, su kısıtı, artan nüfus ve kentleşme gibi faktörlerin gıda arz güvenliğinin önemini artırdığına dikkat çekti. Kilci açıklamalarında gıda arz güvenliğinin sağlanması için doğal kaynakların optimum kullanımını sağlayacak etkin bir planlama sürecinin zorunlu olduğunun altını çizdi. Tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilmesi gibi çalışmaların devreye alınacağını aktardı.  

Reklam

Tarımsal Destekleme Bütçesi 2025 Yılı İçin 135 Milyar TL

Tarımda verilecek desteklere de değinen Kilci; “Tarımsal Üretim Planlaması” uygulamasının teşvik edilmesi ve üreticiler tarafından benimsenmesi için tarımsal destekler başta olmak üzere, faiz indirimli krediler ve kırsal kalkınma hibe programlarını uyumlu hale getirdik. 2024 yılında 91,5 milyar TL olan tarımsal destekleme bütçesi 2025 yılı için 135 milyar TL olarak öngörülmektedir. Yine aynı şekilde faiz indirimli krediler de tarımın finansmanı için önemli bir araç olarak değerlendirmekteyiz. Bu amaçla üretim planlamasına uygun üretim yapan üreticilerimiz yüzde 20 faiz indiriminden yararlanmaktadırlar. Hem destekler hem de krediler çiftçilerimizin finans ihtiyacını karşılamak için önemli bir argüman olduğu kadar üretim planlamasının teşvik edilmesi için de önemli bir araçtır. Diğer taraftan sözleşmeli üretimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için de önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Bu amaçla üretim konuları bazında tip sözleşmeler hazırlarmış ve yayınlanmıştır, tarafların haklarının korunması, anlaşmazlıkların hızlı ve etkin çözüme kavuşması için Adalet Bakanlığı tarafından sözleşmeli üretime özgü arabuluculuk sistemi devreye alınmıştır” dedi. 

Sürdürülebilir Gıda İçin Ortak Sorumluluk Çağrısı

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin ardından basına açıklamalarda bulunan TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, “Bu yıl 10’uncusunu düzenlediğimiz zirvemizde, gıda ekosistemi temsilcileriyle kısıtlı kaynaklar ve iklim krizinin etkilerine rağmen dünya nüfusunu beslemeye yetecek miktarda gıda üretimi için gıda sistemlerinin nasıl tasarlanabileceğini, dönüşümün nasıl sağlanabileceğini tartıştık. Oturumlarda söz alan kıymetli konuşmacılar, “gıdanın” bir tüketim ürünü olmasının ötesinde; toplum sağlığı, ekonomik refah ve çevresel sürdürülebilirliğin temel taşlarından biri olduğu gerçeğini bir kez daha vurguladı. Tarladan sofraya olmak üzere gıda zincirinin her aşamasında sürdürülebilirliğin sağlanması, gelecek nesillerin güvenli ve adil bir gıda sistemine erişimi bakımından hayati önem taşıyor. TÜGİS olarak, bu dönüşümün öncüsü olma misyonumuzla, sektördeki iş birliklerini artırmak ve yenilikçi çözümler geliştirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi. Sidar, Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ne değer katan tüm konuşmacılara, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Zirveyle ilgili daha fazla bilgi için https://zirve.surdurulebilirgida.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: HORECA TREND ve TÜGİS

Reklam
Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.