Cargill’in Yarının Kadın Liderleri Programı, Dördüncü Yılında Etkisini İkiye Katlıyor - HORECA Trend
Takip edin!

Gıda Üreticileri

Cargill’in Yarının Kadın Liderleri Programı, Dördüncü Yılında Etkisini İkiye Katlıyor

Cargill’in Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde 2021 yılında hayata geçirdiği Yarının Kadın Liderleri Programı, Türkiye genelinde 200’e yakın üniversite öğrencisine ulaştı.

Yayınlandı

on

Cargill’in 2021 yılında geleceğin kadın liderlerini yetiştirmek amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde hayata geçirdiği ödüllü Yarının Kadın Liderleri Programı, dördüncü yılına kapasitesini ikiye katlayarak giriyor.

Program, kadınların toplumlarına erkeklerle eşit koşullarda katılımı ve insani gelişmeye katkı sağlamada eğitimin öneminden hareketle başlatıldı. Cargill, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesine yönelik Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda hem globalde hem de Türkiye’de daha güçlü yarınlar için cinsiyet eşitliğini kalıcı bir değer haline getirmek amacıyla çalışıyor.

Kısa bir süre önce 2023 kayıtları açılan programa şimdiden 63 üniversite öğrencisi dahil oldu. Yeni dönemde Cargill global fonu ile desteklenen ve önümüzdeki üç yıl içinde öğrenci sayısını iki katına çıkaracak olan program böylece 2027 yılına kadar 600’e yakın yarının kadın lideri adayını desteklemiş olacak.

2021 yılından bu yana Türkiye genelinde 16 ilde, 30 farklı üniversiteden 200’e yakın öğrenci burstan yararlandı. TEV Etki Analizi’ne göre; programdan mezun bursiyerlerin yüksek eğitim alma olasılığı 10 kat daha fazla. Çalışma hayatına katılarak yarının kadın lideri olma yolunda ilk adımı atan program mezunlarının oranı ise yüzde 60.

Yarının Kadın Liderleri Programı, öğrencilere burs, staj, mentorluk, üretim tesislerinde yerinde eğitim, kitap desteği, çevrim içi bütünsel sağlık platformu aboneliği gibi çeşitli imkanlar sunarak iş hayatında liderlik için ihtiyaç duydukları yetkinlikleri kazandırmayı amaçlıyor.

Mentorluk kapsamında Cargill’in üst düzey yöneticileri, direktörler ve farklı pozisyonlardaki müdürler ile bir araya gelen öğrenciler, özgüven kazanıyor, farklı bakış açıları ve uygulamalarla kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Cargill Gıda Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, programın Cargill’in Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti. Tarakçıoğlu, “Dünyada ve Türkiye’de daha güçlü bir gelecek için toplumsal cinsiyet eşitliğini kalıcı bir değer haline getirmek üzere çalışıyoruz. Bu vizyonla, hem Cargill’de hem de toplumsal ölçekte somut adımlar atıyoruz ve cinsiyet eşitliği ve insani gelişme söz konusu olduğunda eğitimin oynadığı önemli rolün bilincindeyiz. Yarının Kadın Liderleri Programı bu çabamızın en güzel örneklerinden biri. Öncelikli hedefimiz, bursiyerlerimizi kendi sektörlerine en iyi şekilde liderlik etmelerini sağlayacak yetkinliklerle donatmak, potansiyellerini ve tutkularını ortaya çıkarmaya yardımcı olmak” dedi.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da Yarının Kadın Liderleri Programının birçok kuruma örnek teşkil ettiğini belirtti. Taşkın, “Türk Eğitim Vakfı olarak, kadınların güçlenmesinin öncelikle eğitimle başladığını vurguluyor, 56 yıldır fırsat eşitliği temelinde çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz. Yarının Kadın Liderleri Programı, öğrencilerimize verdiği çok yönlü desteklerle geleceğin kadın liderlerinin kişisel ve mesleki açıdan gelişmesine katkı sağlıyor. Genç kadınların geleceğine ışık tutan değerli eğitim dostumuz Cargill’e, hayata eşit katılım fırsatı sundukları öğrencilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.”

Programda yer alan ve şu anda Cargill’de staj yapan Buse Avcı ise “Cargill’in kadın liderler konusundaki vizyonu beni çok mutlu ediyor. Hayatta karşımıza 10 fırsat çıkar, bu fırsatların beşini değerlendiririz ve biri bizi çok ileri taşır. Yeni nesiller üzerinde böylesine etkili bir fırsatı ilk elden deneyimleyen biri olarak kendimi çok şanslı görüyorum. Hayatımın her döneminde bunu gururla söyleyeceğim. Tüm bu girişimlerin kapsamının daha da genişlemesini, daha çok gence ulaşmasını dilerim” diye konuştu.

Yarının Kadın Liderleri Programı ile bugüne kadar, dördü uluslararası toplam altı ödül alan Cargill, insani gelişmenin sağlanması için eğitimin öneminin bilincinde olarak ilköğretimden üniversiteye kadar başarılı öğrencilerin eğitim yolculuklarında yanlarındaki güç oluyor. Faaliyet gösterdiği Bursa, Balıkesir, İzmit ve Sakarya’daki farklı okullara ekipman yardımı, bakım-onarım ve çevre iyileştirmeleri dahil olmak üzere destekler sağlıyor.

Türkiye’de Cargill Hakkında

Türkiye’de faaliyetlerine 1960’lı yıllarda başlayan Cargill gıda, biyoendüstriyel ve hayvan besleme sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 1992 yılında İstanbul’da açılan Türkiye merkez ofisinin yanı sıra Adana ve Ankara’daki ofisler ile Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve Sakarya’da yer alan üretim tesislerinde toplam 670 çalışanıyla hizmet veriyor. 2014’te Orta Doğu ve Kuzey Afrika, 2018 ise Sahra Altı Afrika’nın eklenmesiyle Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’yı (META) içine alan bölgenin yönetim merkezi Türkiye oldu. Dünyanın besin ihtiyacını güvenli ve sorumlu bir şekilde sağlamak amacıyla sürdürülebilirlik odağında çalışmalarını sürdüren Cargill Türkiye, dört fabrikasındaki inovatif yaklaşımlarla tüketici trendleri doğrultusunda yenilikler geliştiriyor, verimlilik yaratıyor.

Cargill Hakkında

Cargill, dünya gıda sisteminin sizin için çalışmasına yardımcı olur. Çiftçileri pazarlarla, müşterileri malzemelerle ve aileleri de yedikleri yiyeceklerden yürüdükleri zeminlere kadar günlük ihtiyaçlarla buluşturur. Dünya çapındaki 155.000’i aşkın çalışanımız, dünyayı güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde beslemek için çalışırken paydaşlarımızı ve topluluklarımızı güçlendirme amacıyla inovasyon yapıyor.

Metan emisyonlarını azaltan yemden atık bazlı yenilenebilir yakıtlara kadar olanaklar sınırsızdır. Ama değerlerimiz aynı kalıyor. İnsanı ön planda tutuyoruz. Daha yükseğe ulaşıyoruz. Doğru olanı yapıyoruz. Komşu dediğimiz insanların ve evimiz dediğimiz gezegenin ihtiyaçlarını 157 yıldır bu şekilde karşıladık ve gelecek nesiller için de böyle yapacağız. Daha fazla bilgi için, Cargill.com’u ve Haber Merkezimizi ziyaret edin.

TEV Hakkında

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Kaynak: HORECA Trend ve Cargill

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fuar ve Etkinlikler

Türk Peynirini Dünyaya Sevdiren Muratbey’e, Worldfood’da Yoğun İlgi

Yayınlandı

on

Gıda sektördeki son yeniliklerin ve trendlerin buluşma noktası Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 6- 9 Eylül 2023 tarihlerinde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. 1.500’e yakın katılımcı, 60 binin üzerinde ziyaretçi, 70 ülkeden 700’ ü aşkın yabancı satın almacının yer aldığı fuara, Türkiye’de özel peynirler kategorisinin lideri “Muratbey” de zengin inovatif ürün seçenekleriyle katıldı. Türkiye Gıda Platformu ve Worldfood İstanbul iş birliğiyle bu yıl 31. kez düzenlenen fuarda; Muratbey, yerli ve yabancı konuklarını ağırladı. Muratbey, etkinlik alanında kurulan Show Mutfağı’na da ürünleriyle destek verdi. Muratbey,  fuarda Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen “Bölgesel potansiyeli güçlendirmek: Türkiye’nin kalkınma yolu” başlıklı panelde bölgesel potansiyeli destekleyici çalışmalarından ötürü teşekkür plaketine layık görüldü.

Muratbey D Plus Ürünleri Yerli ve Yabancı Ziyaretçilerden Büyük İlgi Gördü

Sağlıklı yaşamı destekleyen ürün ve projeleriyle sektörde öne çıkan Muratbey, D vitamini ile zenginleştirilmiş inovatif ürünleriyle fuarda yerini aldı. 300’ü aşkın ürün çeşidiyle tüm dünyayı sağlıklı, inovatif, kaliteli ve leziz peynirlerle buluşturmayı hedefleyen Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, fuara Kaymaklı başta olmak üzere tüm D vitaminiyle zenginleştirilmiş ürünleriyle katıldı. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkeleri, ABD ve Türki Cumhuriyetler ağırlıklı olmak üzere 25 civarında ülkeye ihracat yapıyoruz. Turquality’nin bize kattığı güçle 2018’den beri Türkiye’den Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Danimarka, Avusturya ve Hollanda başta olmak üzere AB ülkelerine sürekli yükselen bir grafikle peynir ihraç ediyoruz.  Fuar kapsamında bir çok yerli ve yabancı konuğu standımızda ağırladık. Gıda sektörünün Türkiye buluşması olarak kabul edilen WorldFood İstanbul Fuarı’nda da sektörde çığır açan tüm zenginleştirilmiş ürünlerimizi öne çıkardık. Kaymaklı Plus başta olmak üzere tüm D Plus ürünlerimiz, fuarda yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü ”.

Yenilikçi Ürünlerimizle Rekabet Etmekten Büyük Gurur Duyuyoruz 

Muratbey’in yarım yüzyılı aşan deneyimiyle hem sektöre hem ülke ekonomisine olan katkısını her geçen gün artırdığını belirten Necmi Erol; “Ülkemizi sadece inovatif ürünlerimizle değil katıldığımız fuarlarla da global çapta temsil ediyoruz.  Bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda yenilikçi ürünler ile farklı pazarlara giriyor, ülkemiz lezzetlerini ve inovatif tatlarını fuarlar ve yurt dışı dijital çalışmaları ile dünyaya duyuruyoruz. Yurt dışı pazarlarda kendi markamızla ve Türkiye’de üretilmiş yerel peynir çeşitleriyle, yenilikçi ürünlerimizle rekabet etmekten büyük gurur duyuyoruz.  Ülkemizi yeni pazarlarda en iyi şekilde temsil ediyor, sürdürülebilir kalkınma vizyonuna katkı sağlamaya devam ediyoruz. Tüm önemli fuarlarda yerimizi alarak, ülkemiz lezzetlerinin ve yenilikçi tatlarının dünyaya duyurulmasına aracılık etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: HORECA Trend ve Muratbey

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

ANL Gıda Form Kalitesine Güveniyor

Form Şirketler Grubu 58 yıllık sektör tecrübesini günümüz teknolojileriyle birleştirerek projelere katma değer sunuyor. Form; sayısız başarılı referansına her geçen gün bir yenisini daha eklerken, sunduğu anahtar teslim çözümler tercih edilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Yayınlandı

on

Bu çerçevede; Türkiye’nin önde gelen çikolata üreticileri arasında yer alan ANL Gıda, fabrika üretim tipini değiştirmesi sonucunda doğan yeni mahal iklimlendirmesi ihtiyacıyla, eski teknolojiye sahip cihazlar yerini Form kalitesine sahip yeni ürünlere bıraktı. İnceleme sonucunda mevcut durumda kullanılan ürünlerin enerji tüketimi tespiti yapılarak yeni ürünlerle sağlanacak kazanç rapor edildi. Böylece tüm alanın yenilenmesiyle birlikte alanın iklimlendirme ihtiyacı da son teknolojiye sahip enerji verimliliği yüksek ürünlerle sağlandı.

Projelere bütünsel bir gözle yaklaşıp doğru bileşenleri bir araya getirmek kullanılan ürünlerin verimini arttırmada önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple Form Şirketler Grubu, her bir proje için uygun ürünü seçerken binanın bulunduğu çevre ve mahalin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak en doğru iklimlendirme çözümünü sunmaya özen gösteriyor. Proje özelinde ise var olan soğutma grupları ve santraller yerine VSD kompresörlü Chillerler, İnverter fanlı Klima santralleri kullanıldı. Merkezi soğutma, doğru uygulama, Free Cooling ve ihtiyaç duyulan soğutmanın tek merkezde toplanması gibi özellikler enerji tasarrufunu üst seviyelere çıkmasını sağladı.

Bu projenin en önemli adımı ise imalat alanına hitap eden gerekli şartların oluşturulmasıydı. Tüm koşullar göz önünde bulundurularak; seçilen ürünlerle enerji verimliliği raporu hazırlanıp sunulmasıyla başlayan süreç, kiralama hizmetiyle devam etti.

Verimlilik raporunun yanı sıra üretimin sürekliliğinin sağlanması adına kullanıcılarına kiralama hizmeti sunan Form Şirketler Grubu, tecrübeli proje ekibi sayesinde anahtar teslim çözümler sağlıyor. Bu hizmet ile satış öncesi tüm projeye uygulanacak ürünlerin prototipi küçük bir alana kurularak kullanıcıların Form kalitesini test etmesi sağlanıyor. Bu durum, projeleri teslim ederken sistem arıza endeksi, yatırım ve işletme maliyeti gibi kriterleri optimum noktaya ulaştırma konusundaki performansa öncülük ediyor.

Projede kullanılan cihazların kurulumu ve otomasyonunu içeren paketlerle üç farklı alanda talep edilen nem ve sıcaklık değerlerinin sağlanması planlandı. Bununla birlikte elektrik tüketiminde yüzde 30’luk bir tasarruf hedeflenmiş ve Mayıs ayı ölçümlerinde bu değerler hedefin üzerine çıkarak yüzde 50 seviyelerine yükselmiştir. Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda yıllık olarak yüzde 30 civarı bir verimlilik sağlanacağı ön görülüyor.

Projelere ürün satışı olarak değil hizmet satışı olarak yaklaşan Form, yalnızca satış esnasında değil satış öncesi ve sonrasındaki süreçlerde de aktif rol oynuyor. Sağladığı hizmetin niteliği ile markalar tarafından tercih edilen Form, üretimi devam eden fabrikada müşteriye ekstra bir maliyet yaratmamak adına üretimi durdurmadan tüm sürecin yönetimini gerçekleştiriyor. Projenin başından sonuna kadar, proje nedeniyle üretimin hiç durmaması ise iletişim ve organizasyonda Form’un başarısının en büyük göstergesi oluyor.

Kaynak: HORECA Trend ve ANL Gıda

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Ağız Tadıyla, Gönül Rahatlığıyla 88 Yıl!

Duru Gıda’nın 88. yılı için hazırladığı reklam filminde, markanın tarladan sofraya ulaşan her bir ürün için gösterdiği titizlik, coşkulu bir akış ile işleniyor. Duru Gıda, uzun yıllara dayanan tecrübesini ve uzmanlığını samimi bir dille ekranlara yansıtıyor. 

Yayınlandı

on

Ülkenin en eski ve köklü firmalarından Duru Gıda, 88 yıldır bulgur başta olmak üzere Türkiye’nin en iyi bakliyatlarını tüketicisine sunmak için çalışıyor. Duru, ürünün tohumdan mahsule, tarladan kalite kontrolüne, paketlemeden sofraya ulaştığı ana kadar her sürecini dikkatle izlemek ve doğallığını korumak için emek harcıyor. Aynı zamanda dünyada “doğal” taş değirmen kullanan tek firma olarak üretim yapıyor.

‘Mahsulü, Ona Gözü Gibi Bakan Çiftçilerden Aldık’

Reklam filminde Duru Gıda’nın 88 yıllık uzmanlığını, sektörel bilgi birikimini, tecrübesini, yenilikçi ve vizyoner bakış açısını yansıtan bir hikâye ortaya konuluyor. İzleyici filmde, ürünlerin doğallığına ve lezzetine neden güvenip gönül rahatlığı ile tüketebileceklerini, markanın yıllara dayanan tecrübesini ve uzmanlığını anlıyor.  ‘Mahsulü, ona gözü gibi bakan çiftçilerden aldık’ cümlesi ile başlayan filmde, yüksek teknolojili üretimle her bir ürünün doğallığını ve besleyiciliğini koruyarak sofralara ulaştırılmasıyla birlikte sağlığa ve lezzete verilen önem vurgulanıyor.  58 ülkeye ihracat yapan Duru, televizyon, radyo ve dijitale özel olarak hazırladığı reklam filmini hedef kitlelere uygun dillerde yayınlayarak tüm dünyada tüketici ile yakın temas kuruyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Duru Gıda

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.