Dardanel ve Somer Şef’ten Çocuklara Özel Lezzet | HORECA Trend
Takip edin!

Et, Tavuk ve Balık

Dardanel ve Somer Şef’ten Çocuklara Özel Lezzet

Türkiye’nin 1 numaralı tercihi Dardanel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı miniklerin çok sevdiği Fish Fingers’ın yeni reklam filmiyle karşılıyor. Dardanel’in marka yüzü ünlü şef Somer Sivrioğlu, filmde çocukları mutfağına konuk ediyor. Onlar için protein ve Omega 3 deposu, dışı kıtır içi %100 mezgit fileto Fish Fingers ile nefis bir tabak hazırlıyor.

Yayınlandı

on

Türkiye’nin 1 numaralı tercihi Dardanel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı miniklerin çok sevdiği Fish Fingers’ın yeni reklam filmiyle karşılıyor. Dardanel’in marka yüzü ünlü şef Somer Sivrioğlu, filmde çocukları mutfağına konuk ediyor. Onlar için protein ve Omega 3 deposu, dışı kıtır içi %100 mezgit fileto Fish Fingers ile nefis bir tabak hazırlıyor. 

Sağlıklı beslenmeye özen gösteren yetişkinler kadar çocukların da favorisi olan Dardanel, Fish Fingers ile minikler için balık yemeyi eğlenceli hale getiriyor. %100 mezgit filetodan üretilen Fish Fingers, doğal bir protein kaynağı olmasının yanı sıra zengin Omega 3 içeriğiyle çocukların sağlıklı gelişimine destek oluyor.

Her zaman kaliteli, güvenilir ve yenilikçi ürünler sunan Dardanel, Fish Fingers’ta çiftlik üretimi değil, açık denizlerin tertemiz sularından gelen balıkları kullanarak da fark yaratıyor. Aileler, koruyucu içermeyen Fish Fingers’ı güvenle tercih ediyor.

En çok çocuklara yemek hazırlamayı seviyorum!

Deniz ürünlerindeki uzmanlığını ünlü şef Somer Sivrioğlu’nun mutfaktaki ustalığıyla birleştiren Dardanel, tüm yıla yayılacak reklam kampanyasına Fish Fingers ile devam ediyor. Somer Şef ile miniklerin bir araya geldiği yeni film, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde yayınlandı. Somer Şef filmde, “Yemek hazırlamayı en çok sevdiklerim onlar” diyerek, mutfağında konuk ettiği çocuklara nefis bir Fish Fingers tabağı hazırlıyor. “Çocuklara parmaklarını yediren lezzet” sloganlı filmde, tavada ve fırında pişirilebilen Fish Fingers’ın pratikliğine de vurgu yapılıyor. Reklam filmi, Dardanel.com ve Dardanellezzeti.com adreslerinde izleyicilerle buluşuyor.

Somer Şef’in Dardanel ile sağlıklı tarifleri Dardanel.com.tr’de

Şef Somer Sivrioğlu’nun Dardanel ürünleriyle hazırladığı tüm zengin tarif seçenekleri, Dardanel.com.tr adresinde lezzet severlerle buluşuyor.

 

Kaynak: HORECA Trend ve Dardanel

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Et, Tavuk ve Balık

Ramazan Sofralarında “Önce Et İyi Olacak”

Çiftlikten sofraya her adımda kalitesiyle fark yaratan Amasya Et Ürünleri, Ramazan ayında taze et, şarküteri, sos ve peynirleriyle iftar ve sahur sofralarında yerini alıyor! “Önce Et İyi Olacak” sloganıyla yola çıkan Amasya Et Ürünleri, kendi çiftliğinden ürettiği 80’den fazla güvenilir ürün gamıyla sofralarda enfes bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Yayınlandı

on

Anadolu’nun verimli topraklarından gelen lezzet ve doğallığı, kalite ve hijyen esaslarıyla birleştirerek sofralara misafir olan yeni nesil kasap Amasya Et Ürünleri, Türkiye genelinde 24 mağazasıyla güvenilir lezzetin adresi haline geliyor.

Her Sofrada Olduğu Gibi Ramazan Sofralarında da “Önce Et İyi Olacak.” 

Ramazan ayında kalabalık sofraları taçlandıran lezzetli yemekler, sohbetine doyum olmaz keyifli anlara eşlik ederken, birbirinden enfes tatlar denemeyi sevenlerin de kalbini fethediyor. Geniş ürün yelpazesine sahip Amasya Et Ürünleri, taze et, şarküteri, sos ve peynir ürünleriyle damaklarda iddialı bir tat bırakmak isteyenlerin iftar ve sahur sofralarında yerini alıyor.

Amasya Et Ürünleri’nin birbirinden özel lezzetleri, market.amasyaeturunleri.com.tr’ nin yanı sıra Tıkla Gelsin, Yemek Sepeti Mahalle, Trendyol Go, Hepsiexpress, Getir, İste Gelsin gibi pazar lideri olan e-ticaret kanallarından bir tıkla kapıya kadar sipariş verilebiliyor.

Amasya Et Ürünleri Hakkında

TFI TAB Gıda Yatırımları tarafından Amasya’da kurulan Ekur Et Entegre Tesisleri’nin perakende markası “Amasya Et Ürünleri’’ Türkiye genelinde lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. Amasya Et Ürünleri, Amasya’nın Suluova bölgesinde yer alan Ekur Et Entegre Tesisleri’nde üretiliyor. 500’ün üzerinde istihdamla hayata geçirdiğimiz tesisimiz 40 bin m2 kapalı alanı ile toplamda 92 bin m2’lik bir alana yayılıyor. Çiftlikten pakete kadar tamamıyla entegre bir üretim sistemi özelliğindeki Ekur Et Entegre Tesisi günde 400, yılda 120 bin büyükbaş hayvan kesimi ve yılda 33.600 ton karkas et işleme kapasitesiyle bölgenin besicilik faaliyetlerinin artmasına büyük katkı sağlıyor. Tesiste, en üst seviye kalite ve hijyen standartlarında taze et ürünleri, ileri işlem şarküteri ürünleri ve dondurulmuş et ürünleri üretilip tüketici ile buluşturuluyor. Güven ve şeffaflık ilkesi gözetilerek, Ekur Et Entegre Tesisi’nde bulunan tüm hayvanların doğum ve detay bilgilerinden başlayarak, kesiminden raflardaki yerlerini oradan da sofralarınızdaki yerini alana kadar geçen her proses; özel yazılım ve uzman kadrosu ile kontrol altında tutuluyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Amasya Et Ürünleri

Devamını Oku

Et, Tavuk ve Balık

Yeni Yılın İlk Sabahında DANET Afyon Sucuklu Saray Usulü Yumurta

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlayabileceğiniz pratik tarifler sunuyor. İşte size, yeni yılın ilk kahvaltısı için DANET’in coğrafi tescilli ve ödüllü Afyon Sucuğu ile hazırlayabileceğiniz nefis bir yumurta tarifi. Üstelik, Saray Mutfağından!

Yayınlandı

on

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden et ve et ürünleri markası DANET, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir oluyor. Gıda güvenliği ve kalite konusunda en yüksek standartları tavizsiz uygulayan DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlanabilecek pratik tariflerle tüketicilerinin günlük sofralarında yer alıyor.

Yeni Yılın İlk Sabah Kahvaltısına Özel Coğrafi Tescilli ve Ödüllü DANET Afyon Sucuklu Saray Usulü Yumurta

Basit, ancak bir o kadar da özen isteyen Soğanlama, Osmanlı mutfağında çok sevilen bir yumurta yemeği. Osmanlı saray menülerinde yer aldığı, matbah-ı amire, yeni saray mutfağına aşçı alınırken deneme olarak yaptırıldığı biliniyor. Fatih Sultan Mehmet ve Sultan II. Abdülhamit’in de en sevdiği yemeklerden biri olduğu bilinen bu nefis lezzeti, DANET dokunuşu ile daha da yukarı çekiyoruz!

Sizlere yeni yılın ilk sabahında aileleriniz ve sevdiklerinizle bir araya gelebileceğiniz neşeli ve bereketli bir kahvaltı sofrası için, Coğrafi tescilli ve bu yıl Güvenilir Ürün Platformu Feed The Future 2023 Ödülleri “Coğrafi İşaretli Ürünler Kategorisi” Birincisi DANET Afyon Sucukla nefis bir Soğanlama sunuyoruz.

Malzemeler (4 Kişi İçin)

6 adet büyük boy kuru soğan

1 Kangal DANET Coğrafi tescilli Afyon Sucuk

8 adet yumurta

1,5 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

İsteğe göre toz tarçın (1 çimdik)

İsteğe göre tozşeker

İsteğe göre kırmızı toz biber ya da paprika

İsteğe göre kırmızı pul biber

Tuz

Karabiber

Üzüm sirkesi

1 fincan içme suyu

Yapılışı

Soğanlarınızın kabuklarını soyup, boylamasına ikiye kesin ve ay şeklinde (piyazlık) doğrayın. Doğranmış soğanları ovarak suda yıkayın, suyunu süzün ve bir kağıt havlu ile çok bastırmadan hafifçe suyunu alın.

Büyük boy bir tavayı tam ateşte ısıtın ve önce sıvı yağı ekleyin. Sıvı yağ ısınınca soğanları ekleyin ve ateşi hemen kısığa getirin. Yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyip, soğanları sürekli karıştırın, biraz ısıyı alınca, ateşi orta dereceye getirin, bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber serpin ve sürekli karıştırarak soğanları yakmadan 5 – 10 dakika pişirmeye devam edin. Bunun sonrasında bir kahve fincanı kadar su ekleyin, iyice karıştırıp tavanın üzerini kapatın ve en kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Bu aşamada soğanlarınız iyice yumuşamış olacak. Ocağın altını kapatın, renklendirmek ve lezzet için bir çay kaşığı damak tadınıza göre tatlı ya da az acı kırmızı toz biber ya da toz paprika ekleyip iyice karıştırın ve kangal sucuğunuzu dilimlerken soğan tavanızı tezgahta dinlenmeye bırakın. Bu aşamada, isteğe bağlı olarak toz biberle birlikte ya da yerine birer çimdik tarçın ve toz şeker ekleyebilirsiniz. Ancak, öncesinde soğanlarınızı bir tadın. Usulünce hazırlanan soğan, bu aşamada kendi doğal şekerini serbest bırakır. İsteğe göre tuzu ve karabiberi de dinlenme öncesi dengeleyebilirsiniz.

Şimdi sucuğunuzu hazırlama vakti… O sucuk, bu sucuk. Binlerce yıllık gastronomi geleneğine sahip ve adı sucuk ile de özdeşleşmiş Anadolu kenti Afyon’da, bölgede yetiştirilen dana ve manda eti ile sucuğa özgü baharatların karışımıyla, geleneksel reçetelerle üretilen, Coğrafi tescilli ve ödüllü DANET Afyon Sucuk. Kangal sucuğunuzu kolaylık için 4 parçaya bölün, zarını soyup çok ince olmayan halkalar halinde dilimleyin.

Tavanızı tekrar ateşe koyun. Isınırken bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyip hafif cızırdamaya başlayınca sucuklarınızı ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Sucuklarınızın kıvama geldiğini görünüşünden ve kokusundan hissedeceksiniz. İşte o anda yeniden ocağı kapatın, tahta kaşıkla soğan sucuk yatağınızda yumurta yuvaları hazırlayın. Osmanlı saray aşçıları önce tahta kaşığın arka tarafı tavaya dik gelecek şekilde soğan ve sucuk yatağında bir yer yapar, sonra da dışa doğru büyüyen dairesel hareketlerle yumurta için yuva açardı, böylece alt kısma soğan ve sucuk lezzeti almış yağ gelirdi.

Tavanın altını tekrar yakın ve orta ateşe gelin. Yumurtalarınızı sarılarını patlatmamaya özen göstererek yuvalara kırın, karıştırdığınız beyazları sertleşene dek pişirin. Pişme sonrası 1-2 dakika tezgahta dinlendirin. Sönmüş olsa da ocak üzerinde dinlendirmeyin, sıcak ocak ateş olmasa da pişmenin devam etmesine neden olur. Dinlenme sırasında, bir çimdik pul biber alıp, sarıların üzerine maharetle azar azar serpiştirebilirsiniz.

Yemek masanızı korumak için bir nihale kullanın, tavayla sıcak servis edin.

Afiyet olsun, yeni yıl sağlık, bereket, mutluluk getirsin!

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.

DANET ürünleri seçkin kasapların ve önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında ve DANET’in online satış sitesinde tüketicilerle buluşuyor.

DANET Hakkında 

1975 yılında Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kuruluşundan bu yana sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET, uzmanlaştığı hayvan seçiminden et ürünleri üretimi, dağıtımı ve perakende satışına uzanan değer zincirinde tüm süreçleri titizlikle denetliyor. DANET’in üretimdeki temel et ihtiyacını sağladığı Afyonkarahisar’daki seçilmiş besi çiftliklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen büyükbaş hayvanlar, veteriner hekim kontrolünde ve İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında tüketicilerle buluşan DANET ürünleri, Afyonkarahisar’da 10 bin metrekare alana yayılan üretim tesislerinde helal sertifikalı olarak, en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında üretiliyor. Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Helal sertifikalı üretim yapan DANET’in ürün portföyünde, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde coğrafi işaretli olarak tescillenen ve Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et ürünleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et ürünlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. Coğrafi tescilli DANET Afyon Sucuğu Güvenilir Ürün Platformu Feed the Future Ödüllerinde, Coğrafi İşaretli Ürünler kategorisinde Birincilik Ödülü’ne layık görülen DANET, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor

Kaynak: HORECA Trend ve DANET

Devamını Oku

Et, Tavuk ve Balık

Yeni Yıl Sofralarının Lezzeti Banvit’se Tamam!

Yeni yıl sofraları Banvit ürünleri ile hem pratik hem de lezzetli… Kalabalık yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi Fırınlık Roaster’ın yanı sıra başlangıç ve ara sıcak olarak değerlendirebilecek Banvit ürünleri ile yılbaşı sofralarınızı adeta bir lezzet şölenine çevirmeniz mümkün.

Yayınlandı

on

Yine yeni bir yılın arifesindeyiz. Yeni yılı ailesi ve sevdikleri ile birlikte evde karşılamayı düşünenlerin aklındaki ortak soru ise; “Yılbaşı akşamı ne pişirsem, nasıl yemekler hazırlasam?” İşte bu noktada Banvit, ana yemekten atıştırmalık ve ara sıcaklara uzanan bir yelpazede birbirinden lezzetli ve hazırlaması kolay alternatifler sunuyor. Üstelik sadece kalabalık aileler için değil, gençler ya da arkadaşlarla bir araya gelinecek yeni yıl sofralarına uygun ürünler de yine Banvit’te…

Ana yemek için fırınlık iri piliç olan Banvit Roaster, Bütün Piliç, Piliç But veya Piliç Baget ile kalabalık sofraları lezzet şölenine çevirmeniz mümkün. Banvit Roaster ile birlikte hediye edilen pişirme torbası, fırın termometresi ve etiket üzerindeki QR kodu kullanarak ulaşabileceğiniz tarifler ile Banvit Roaster’ınızı çok kısa bir sürede ve tam kıvamında pişirip, kolayca servise hazır hale getirebilirsiniz.

Banvit, sofrasını ara sıcaklar ya da atıştırmalıklarla zenginleştirmek isteyenlere de seçenekler sunuyor. Nugettan dönere, köfteden acılı kebapa, tütsülenmiş jumbo sosisten, salam ve sucuk çeşitlerine kadar uzanan pratik ve lezzetli ürünler sizi bekliyor. Yeni yılın ilk kahvaltısında Banvit’in şarküteri ürünlerini kullanarak yaratıcı sofralar hazırlamak yine sizin elinizde.

İlham Veren Tarifler Banvit YouTube Kanalında…

Banvit’in YouTube kanalı yılbaşı sofraları için farklı yemekler arayanlara ilham veren yepyeni tarifler sunuyor. Banvit Roaster ile hazırlanan ve çok beğenilecek ana yemek tarifi yanında yine ürün üzerindeki QR kod aracılığıyla ya da doğrudan Banvit Youtube kanalına giderek ulaşabileceğiniz, başlangıç lezzetleri olarak önerilen; Tavuk Ciğer Pate, Şarküteri Tabağı, Çerkez Tavuğu ve Atıştırma Sepeti’ni ya da ara sıcak / atıştırmalık olarak önerilen; Kadınbudu Köfte, Talaş Böreği ve 3 Renk Nuget’ı deneyebilirsiniz. Banvit’in YouTube kanalındaki; Fırında Soslu Tavuk, Tavuk Ciğerli Meyhane Pilavı, milföye sarılı Baharatlı Baget, Baharatlı Tavuk Tandır gibi pek çok videolu tarif, bu yıl sofralarında kusursuz mükemmeliği arayanlar için ilham kaynağı olacak.

Kaynak: HORECA Trend ve Banvit

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.