Çin’e Peynir ile Girdi, Sıra Sütü Sevdirmeye Geldi | HORECA TREND
Takip edin!

HORECA Tedarik

Çin’e Peynir ile Girdi, Sıra Sütü Sevdirmeye Geldi

Süt ve peynir çeşitlerini farklı ülkelere gönderen, Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, ihracat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Dünyada 43 ülkeye ihracat yapan Teksüt 2021 yılından beri Çin’e ürünlerini gönderiyor. 

Yayınlandı

on

Teksüt, katma değerli ürün üreterek hem Türkiye’deki hem de dünyanın farklı yerlerindeki müşterilerine en iyi ürünleri sunmak için yatırım yapmayı sürdürüyor. Uzak Doğu’da süt ve süt ürünlerine yönelik ihracat çalışmalarına devam veren Teksüt, Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen SIAL China fuarına katılacak.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen Türkiye’den Çin’e UHT süt ihracat etmek için gerekli olan ihracat belgesine sahip olmanın önemli bir avantaj sağladığını belirtti. 2021 yılından itibaren Çin’e düzenli olarak ihracat yaptıklarının altını çizen Özmen pazarlama ve satış çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini paylaştı. Mert Özmen 43 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.

Sütten Sonra Peynir Kategorisini de Geliştirmek İstiyoruz

2017 yılı başında Tayvan’a başlattığı ihracat ile ürünlerini ulaştırdığı pazarlara coğrafi olarak Uzak Doğu’yu ekleyen Teksüt bugün dünya genelinde Çin’den İngiltere’ye, Japonya’dan Kanada’ya  kadar geniş bir coğrafyada 43 farklı ülkeye ihracat yapıyor.

Türkiye’nin yüksek nitelikli üretim yapan güçlü ve deneyimli süt ürünleri endüstrisine sahip olduğunu dile getiren Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, “Teksüt olarak yurtdışında tanıtım ve pazarlama çalışmalarına önem verdiklerini belirtti. 28 Mayıs’ta SIAL China Fuarı’na katılacaklarını ve Çin’de iş birliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Özmen şu açıklamayı yaptı; “Son üç yıldır ürünlerimizi Çin pazarına düzenli olarak gönderiyoruz. İhracat oranımız her geçen yıl artıyor. Mozarella ve sürülebilir peynir ürünlerinde ilerleme kaydettik.  Çin büyük bir hacme sahip zengin bir pazar. Peynir tüketiminin günden güne geliştiği bu coğrafyada Anadolu lezzetlerini daha çok tercih edilir duruma getirmek, ihracat payımızı artırmak istiyoruz. Hedefimiz peynir ile başladığımız yolculuğa süt ve diğer ürünlerimizi de eklemek. Peynir kategorisinde payımızı artırmak, ihracat ettiğimiz ürünlere UHT sütü de katmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Kaynak: HORECA Trend ve Teksüt

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HORECA Tedarik

ETi Dünyada Bir İlke İmza Attı

ETi, Japon Fabrika Bakım Enstitüsü tarafından verilen “Dünya Klasmanında Üretim” ödülünü alan dünyadaki ilk unlu mamuller ve çikolata şirketi oldu.

Yayınlandı

on

ETi, Eskişehir’de bulunan Kek Fabrikası’nda uyguladığı verimlilik yönetimi ile Japon Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından verilen Toplam Üretken Yönetim (TPM – Total Productive Management) Ödülleri’nin en üst seviyesi olan “Dünya Klasmanında Üretim” (WCM-World Class Manufacturing) ödülüne layık görüldü.

Kek Fabrikası’yla unlu mamuller ve çikolata sektöründe dünya çapında bu prestijli ödülü almaya hak kazanan ilk şirket olma başarısını gösteren ETi, tüm fabrikalarında TPM sistemini uygulayarak, bugüne dek JIPM’den toplamda 22 ödül almayı başardı.

Kek Fabrikası’nın yanı sıra ETi’nin yurtdışındaki ilk üretim tesisi olan ve Romanya’da faaliyet gösteren ETi Craiova Fabrikası ilk TPM ödülü olan “1. Seviye TPM Mükemmellik Ödülü”nü kazandı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ETi Kraker Fabrikası ise “3. Seviye TPM Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

“Mükemmellik Yolculuğumuzda Önemli Bir Mihenk Taşı”

Uzun yıllardır inançla ve kararlılıkla ilerledikleri mükemmellik yolculuklarında bu prestijli ödülün bir mihenk taşı olduğunu söyleyen ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, “ETi olarak, unlu mamuller ve çikolata sektöründe bu ödüle layık görülen dünyadaki ilk şirket olmak bizim için tarif edilemez bir mutluluk ve gurur kaynağı. Bu ödülün arkasında, yıllar boyunca azimle ve kararlılıkla gösterdiğimiz üstün gayretin yanı sıra bu sistemi iş yapış şekli haline getirerek bir şirket kültürü olarak benimseyen çalışanlarımız bulunuyor. Başta çalışma arkadaşlarımız ve iş ortaklarımız olmak üzere bu yolculukta bize eşlik eden herkese gönülden teşekkür ederim” dedi.

“Tüm Ekosistemimizin Olumlu Yönde Dönüşümüne Öncülük Ediyoruz”

Kek fabrikası ile 18, ETi olarak ise 22 yıldır Toplam Verimlilik Yönetimi’ni uyguladıklarını belirten Ercan Öz, “Her çalışanımızın yaptığı işte ‘nasıl daha iyisini yaparım’ (Kaizen) anlayışının benimsemesi ve bunu içselleştirmesiyle bir şirket kültürü haline getirdiğimiz TPM anlayışı sayesinde, tüm üretim süreçlerimizde verimliliğimizi artırmanın yanı sıra daha rekabet edebilir yenilikçi ürünlerimizle pazardaki payımızı da sürekli artırıyoruz. Her yıl yeni inovatif ürünlerle portföyümüzü genişletiyoruz” diye konuştu.

Özellikle tedarikçileriyle birlikte Kaizen’ler yaparak onların süreçlerinde de iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yaptıklarına işaret eden ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, sözlerine şöyle devam etti: “Hem tedarikçilerimizin süreçlerinin verimliliğini artırıyoruz hem de kendilerinden tedarik ettiğimiz ham madde ve malzemelerin sürdürülebilirliğini sağlayarak kendi süreçlerimizi geliştiriyoruz. Aslında karşılıklı kazan-kazan sağlamış oluyoruz. Ayrıca elde ettiğimiz tecrübeleri konferans ve seminerler aracılığıyla üniversitelerle, TPM uygulayan veya uygulamaya başlayacak olan firmalarla da paylaşarak tüm ekosistemimizin dönüşümüne öncülük ediyoruz.”

Zorlu Değerlendirme Sürecinin Ardından Dünya Standartlarında Ödül

TPM olarak ifade edilen Toplam Üretken Yönetim; sıfır arıza, sıfır kusurlu ürün ve sıfır iş kazası hedefiyle tüm çalışanların katılımı ile sürekli iyileştirme (Kaizen) ve öğrenme felsefesi üzerine kurulmuş bir Japon yönetim sistemi olarak tanımlanıyor. TPM sistemini oluşturan ve şirketlerin TPM çalışmalarını dünya çapında denetleyerek belgelendiren Japan Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından verilen TPM ödül sistemi ise her seviyesi ortalama üç yıl süren beş seviyeden oluşan bir dizi değerlendirmeyi kapsıyor. Altı aylık denetimler sonucunda zorlu değerlendirme kriterlerine göre başarılı bulunan şirketler kademe kademe ilerleyerek en üst seviyeyi temsil eden Dünya Klasmanında Üretim (WCM) seviyesine ulaşıyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Eti

Devamını Oku

Bitkisel Yağ

Deneyen 10 Kişiden 9’u Orkide Natürel Sızma Zeytinyağını Öneriyor!

Denebunu.com platformu üzerinden yapılan Tüketici Geri Bildirim Anketi sonuçlarına göre 10 kişiden 9’u Orkide Natürel Sızma Zeytinyağını öneriyor!

Yayınlandı

on

Tüketici deneyim ve içgörü platformu Denebunu ile tüketicilerin deneyimlerine sunulan Orkide Natürel Sızma Zeytinyağı için denebunu.com platformu üzerinden 26 Aralık 2024 – 9 Mart 2025 tarihleri arasında 18-61 yaş aralığındaki 1193 kişinin katılımıyla Tüketici Geribildirim Anketi yapıldı. Bu anketin sonucunun esas alındığı araştırmaya göre, ürünü deneyen 10 kişiden 9’u Orkide Natürel Sızma Zeytinyağını önerdi. Aynı araştırmaya göre, tüketicilerin memnuniyet oranı ise yüzde 97 olarak belirlendi.

Orkide’nin İzmir Çiğli’deki zeytinyağı fabrikasında üretilen Orkide Natürel Sızma Zeytinyağı, uzman zeytinyağı analistlerince yapılan duyusal testler ve uygulanan analizler doğrultusunda meyvemsilik özellikleri ve natürel sızma zeytinyağının değerlerine göre lezzet çeşitlendirmesi (yoğun, olgun, dengeli, yumuşak) yanı sıra soğuk sıkım ve çeşnili çeşitleriyle tüketicilere sunuluyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Orkide

Devamını Oku

İklimlendirme (Isıtma&Soğutma)

Kafe ve Restoranlarda Elektrik Zammının Yükünü Hafifletecek Çözüm

Elektrik fiyatlarındaki artış, kafe ve restoranlara ciddi maliyet yükü getirdi. Aydınlatma ve ısıtma gibi sistemler yüksek elektrik tüketiyor. Özellikle soğuk havalarda açık alanları da ısıtan işletmelerin tüketimi daha da artıyor. Çukurova Isı, elektriği %15 zamlı kullanan işletmelerin ısıtma kaynaklı enerji tüketimini %40’a kadar azaltabileceğini açıkladı.

Yayınlandı

on

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle özel hizmetler sektörü abone grubu için elektrik kullanım bedelinin yüzde 15 zamlandığını açıkladı. Elektrik fiyatında yaşanan artış, birçok sektör gibi kafe ve restoran sektörüne de ciddi bir maliyet yükü getirdi.

Elektrik fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirmede bulunan Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, kafe ve restoranları, doğru teknolojilerle ısıtarak elektrik zamlarının neden olduğu maliyet yükünün hafifletilebileceğini açıkladı.

“Kafe ve restoranlar, soğuk havalarda yalnızca kapalı alanlarda değil, teras, veranda ve balkon gibi açık alanlarda da ısıtma yapıyor. Bu durum ise işletmelerin elektrik tüketimini artırıyor. Kafe ve restoranlarda, elektrik faturalarında yaşanan artışın etkisini hafifletmek ve aynı zamanda konforlu mekânlar yaratmak için ısıtmayı, doğru elektrikli ısıtıcı ile yapmak gerekiyor. Çünkü doğru elektrikli ısıtıcı, enerji tüketimini yüzde 40’a varan oranda azaltarak, işletmelerin ekonomik olarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunuyor.

Yüzde 40 Daha Verimli

IP55 su ve toz koruma standartlarına uygun olarak ürettiğimiz Goldsun Supra Plus ve Goldsun Aqua serisi elektrikli ısıtıcılarımız da sahip oldukları yüksek yoğunluklu halojen ampul sayesinde harcadıkları elektrik enerjisinin yüzde 99’unu ısıya dönüştürerek, standart rezistanslı elektrikli ısıtıcılara göre yüzde 40 daha verimli bir ısıtma sağlıyor. Goldsun Supra Plus ve Goldsun Aqua’nın verimli çalışma özelliği sayesinde elde edilen tasarruf ile sistem 1 ila 3 yıl kadar kısa sürede kendini amorti ediyor.” dedi.

Kaynak: HORECA TREND ve Çukurova Isı

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2025 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.