“Oyuncu Değişikliği” İle Teslimat Süresini 5 Güne Düşürdü | HORECA TREND
Takip edin!

Lojistik

“Oyuncu Değişikliği” İle Teslimat Süresini 5 Güne Düşürdü

İsveç merkezli küresel lojistik şirketi InterEast Logistics, ihracatın hızlı arttığı İskandinav ülkelerine, Türkiye’nin sınır kapısı çıkışından itibaren 5 günde ulaşacak bir sistemle hizmet veriyor.

Yayınlandı

on

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Türkiye, temmuz ayında İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya’ya 307,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Temmuzda ihracat İsveç’e yüzde 33, Danimarka’ya yüzde 28 arttı.

İsveç merkezli olan ve Türkiye’de de yapılanmaya giden küresel lojistik markalarından InterEast, Türkiye – İskandinavya taşımalarına yeni bir soluk getirdi. İhracattaki canlanmaya paralel artan lojistik ihtiyacını, Ultra Ekspres seferleriyle karşılayan Şirketin Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya, ihracatla birlikte İskandinavya’dan ithalat taşımacılığı taleplerinin de hız kazandığını söyledi.

Sadece İsveç ve Türkiye’de değil, Romanya ve Polonya’da da güçlü bir lojistik ağ ve altyapı kurduklarını anlatan Kaya, bu sayede sınır kapısından çıktıktan sonra Türkiye’den İskandinavya’ya 5 günde teslimat yapabildiklerini vurguladı.

Emsalsiz Hızda Teslimat, Maliyet Avantajı

Kaya, Ultra Ekspres hizmetiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Türkiye’den çıkan bir Ultra Ekspres aracımız Romanya ve Polonya’da sürücü değiştirerek, hiç durmadan yoluna devam ediyor. Sürücülerimiz dinlenme sürelerini bu ülkelerde geçirirken araçlarımız beklemek zorunda kalmıyor. Böylece bir bakıma ‘oyuncu değişikliğiyle’ normalde 12 günü bulabilen teslimat süresini, sınır kapısı çıkışından itibaren 5 güne kadar düşürebiliyoruz. Sektördeki öncü stratejimizle lojistikte alışılmışı, yani oyunun kurallarını da değiştirmiş olduk. İskandinav ülkelerinden Türkiye’ye gelen Ultra Ekspres araçlarımız için de aynı yöntemi kullanıyoruz.”

Reklam

Türkiye-İskandinavya hattında aciliyeti olan parsiyel ve komple yükler için düzenledikleri Ultra Ekspres seferlerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Kaya, “Talebe göre minivan servisimiz de bulunuyor. Ancak birden çok minivan gerektirecek büyük montanlı taşımalar için Ultra Ekspres seferlerimizle zaman avantajı sunuyoruz. dedi.

Kaya, Ultra Ekspres taşımalarında geniş araç-ekipman filosu ve tecrübeli bir ekiple hizmet verdiklerinin altını çizdi. Ultra Ekspres taşımaları sayesinde, ihracatçı müşterilerinin, hızlı teslimatın önem taşıdığı sektörlerde pazar paylarını artırdığını belirten Kaya, İsveç, Polonya, Romanya ve Türkiye’de yüksek teknolojiyle hizmet veren geniş depolama alanlarına sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: HORECA Trend ve InterEast, Türkiye

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lojistik

Akca Lojistik: Ramazan Döneminde Gıda Lojistiği Ön Plana Çıkıyor

Ramazan dolayısıyla lojistik alanında hareketlilik yaşandığını ifade eden Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, “Özellikle soğuk zincir ile taşınması gereken gıdalar tarafında titiz çalışmak çok önemli. Gıda ve tarım ürünlerinin soğuk zincirle taşınması, sürecin doğru yönetilmesi açısından kritik rol oynuyor.

Yayınlandı

on

Soğuk zincirle yönetilen bir gıda ürününde zincirin kırıldığı durumlarda gıda ürünün formu bozulur ve tamamen kullanılamaz hale gelir. Bu, ülke ekonomisi adına da büyük bir israf anlamına geliyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın 2023 yılı israf raporuna göre, gıda israfının yüzde 61’ini evsel atıklar, yüzde 26’sını hizmet sektörü yüzde 13’ünü ise perakende sektörü oluşturuyor” şeklinde konuştu.

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik; Ramazan ayında belirgin bir şekilde artan gıda taşımacılığında israfın önlenmesine yönelik çalışmalara dikkat çekti.

2023 yılı israf raporuna göre, dünyada her yıl 931 milyon ton, Türkiye’de ise her yıl 18,1 milyon ton gıda israf edildiğinin altını çizen Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, ” Ramazan ayı dolayısıyla gıda sektöründe perakende ve ev dışı tüketime hizmet veren müşterilerimizin işlerindeki hareketlilik, lojistik tarafında sektörümüze de yansıyor. Bizim tarafta bu dönemde belirgin bir artış olduğunu söylemek mümkün. Gıda üreticileri, üretim sürecini bitirdikten sonra son kullanıcıya ulaşana kadar ürünlerini bize emanet ediyorlar. Bizim görevimiz, ürünlerin zamanında, taze ve formu bozulmadan son tüketicinin kullanımına sunulmasını sağlamak. Bizler gıdanın tüketiciye ulaşana kadar doğru şartlarda ve gerekli standartlarda muhafazasını sağlıyoruz.  Gıda ve tarım ürünlerinin soğuk zincirle taşınması, bu sürecin doğru yönetilmesi çok önemli” dedi.

Lojistik süreçlerin titizlikle yönetilmesinin önemini vurgulayan Akça, “Gıda lojistiğinde kaybın önüne geçebilmeniz için öncelikle soğuk zincirin kırılmamasına ve kontaminasyon (bulaşı) riskinin önlenmesine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu süreçlerin doğru yönetilmemesi durumunda gıda ve tarım ürünlerinin depolanması ve taşınması sırasında ciddi kayıplarla karşılaşılabilirsiniz. Bu durum, ülke ekonomisi adına da büyük bir israf anlamına geliyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın 2023 yılı israf raporuna göre, gıda israfının yüzde 61’ini evsel atıklar, yüzde 26’sını hizmet sektörü yüzde 13’ünü ise perakende sektörü oluşturuyor. ” şeklinde konuştu.

Akca Lojistik Teknolojik Altyapısıyla Güven Sağlıyor

Akca Lojistik’in depolama tarafında yaklaşık 350 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiğini ve bu alanın yaklaşık dörtte biri kadarında oluşturulan özel iklimlendirilmiş bölgelerde gıda ve gıdayla ilişkili ürünleri depoladıklarını belirten Enes Akça, “Nakliye ve mikro dağıtım tarafında günlük 500’ün üzerinde araç hareketimiz var ve bunların yarısında gıda taşıyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizi de sistem altyapısı üzerinde canlı bir şekilde takip ediyoruz. Gıda lojistiğinde olmazsa olmaz olan izlenilebilirliği teknolojik altyapımızla yönetiyoruz. Gıda ürünlerinin taşınması sırasında uygun sıcaklık koşullarının korunması, depolama ve nakliye aşamalarında izlenebilirlik sisteminin etkin bir şekilde kullanılması gibi unsurlar, ürün kayıplarını minimize etmek ve gıda güvenliğini sağlamak adına vazgeçilmezdir. Lojistik süreci son derece iyi yöneterek hem müşterilerimizin hem de ülke ekonomimizin kayıplarını önlüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Reklam

İş ortaklarına sağladıkları memnuniyette, kurdukları güçlü sistem altyapısının büyük payı olduğunu ifade eden Akça, “İş süreçlerimizde geçirilen zamanı kayıt altında tutarak bunu anlık olarak müşterilerimizle paylaşabilen bir IT altyapımız mevcut. Bu da müşterilerimizin gıda ürünlerini bize emanet ettiklerinde içlerinin daha rahat etmesini sağlıyor. Operasyonel verimliliği artırmaya yönelik teknolojik yatırımlarımız devam edecek.” dedi.

Kaynak: HORECA Trend ve Akca Lojistik

Devamını Oku

Lojistik

Gıda İhracatı Rekor Kırdı, Frigorifik Araçlara Talep Arttı

Türkiye’nin gıda ihracatındaki rekor artış frigo taşımacılık taleplerine yansıdı. Frigo taşımacılıkta uzmanlaşan Transbatur Logistics, gıda taşımalarını bir önceki yıla göre iki kat artırdı.

Yayınlandı

on

Küresel gıda fiyatlarında geçen yıl görülen rekor artışlar sonrası, Türkiye’nin gıda ihracatı da rekor seviyeye yükseldi. İhracat artışı, frigo taşımacılık taleplerine yansıdı. Uluslararası frigo taşımacılıkta uzmanlaşan Transbatur Logistics, bir önceki yıla göre iki katına ulaştı. Şirketin Genel Müdürü Cafer Korhan, “Gıda ürünlerini doğru ısı derecesinde, tazeliğini koruyarak birçok ülkeye kapıdan kapıya teslim ediyoruz.”  dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle küresel gıda fiyatları, geçen yıl rekor seviyelere yükseldi. Daha sonra düşüşe geçse de fiyatlardaki oynaklık, Türkiye’nin gıda ürünlerine talebi artırdı. TÜİK verilerine göre “gıda ürünlerinin imalatı” kategorisinde ihracat geçen yıl yüzde 24 arttı, 21 milyar 456 milyon dolarla rekor tazeledi. 2022 yılında, 10 milyar 771 milyon dolarla ihracatın yarısı kadar gıda ithalatı yapıldı. İhracattaki rekor artış ve seviyeler, bu yılın ilk ayında da sürdü.

İhracat rekoru, uluslararası frigo taşımacılığına da yansıdı. Türkiye ile Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri arasında frigo taşımacılık hizmetleri veren Transbatur Logistics‘in gıda taşımaları bu dönemde iki katına ulaştı. Şirketin Genel Müdürü Cafer Korhan, ısı kontrollü gıda taşımacılığının ayrı bir uzmanlık olduğunu ifade ederek ürün güvenliği konusunda da oldukça hassas davrandıklarını belirtti.

Gıda Taşımacılığında Kapıdan Kapıya, Zamanında Teslimat

Dondurulmuş meyve, sebze, deniz ürünleri, hazır yemek ve süt ürünlerini, tazeliğini koruyarak Avrupa’nın tamamı ile birçok Asya ülkesine ulaştırdıklarını vurgulayan Korhan, “18 °C ile -26 °C’ye kadar ayarlanabilir soğutucuları bulunan araçlarımızla tüm gıda ürünlerini doğru ısı derecesinde, kapıdan kapıya ve zamanında teslim ediyoruz.”  dedi.

Korhan, gıda lojistiğinde ürünlerin araca yüklenmesinden taşınmasına, araçtan indirilmesinden depolanmasına kadar doğru sıcaklık derecesinde korunmasının ciddi bir yükümlülük olduğuna dikkati çekti.

Kurallara uyulmaması halinde fiziksel veya kimyasal bozulmalar nedeniyle ürünün raf ömrünün azalabileceği ya da tamamen bozulabileceğinin altını çizen Korhan, “Transbatur Logistics olarak tam donanımlı araçlarımız, ekipmanlarımız, yılların tecrübesi ve soğuk zincir konusunda uzman personelimizle yükümlülüklerimizi eksiksiz yerine getiriyoruz. Gıda taşımacılığında haftanın 7 günü 24 saat müşteri odaklı, hızlı, güvenli ve uygun maliyetli çözümler sunuyoruz.” diye konuştu.

Reklam

Korhan, lojistik süreçlerde teknoloji ve bilişim altyapısına büyük önem verdiklerini, yükün nerede olduğunu müşterilerinin istedikleri zaman on-line takip edebildiğini anlattı. Gıda lojistiği hizmetlerinin, ithalat ve ihracat gümrük işlemlerini de kapsadığını aktaran Korhan, ayrıca ekspres taşımacılık hizmetiyle hızlı teslimat yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: HORECA Trend ve Transbatur Logistics

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.