Granada Luxury Red Otel’in İklimlendirme Tercihi; Mitsubishi Heavy | HORECA TREND
Takip edin!

İklimlendirme (Isıtma&Soğutma)

Granada Luxury Red Otel’in İklimlendirme Tercihi; Mitsubishi Heavy

Üstün Japon teknolojisiyle Form kalitesini bir araya getiren Form MHI Klima Sistemleri, Alanya’da Avsallar bölgesinde yer alan Granada Luxury Red Otel’in iklimlendirme tercihi oldu. 

Yayınlandı

on

Form MHI Klima Sistemleri, sektör bilgisiyle Japon teknolojisinin gücünü şıklık ve enerji tasarrufuyla birleştiriyor. Misafirlerine huzur dolu bir tatil ortamı sunan Granada Luxury Red Otel, iklimlendirmesinde Mitsubishi Heavy’nin FDTQ, FDT, FDUM ve FDUT tek yöne üflemeli kompakt kaset tipi modellerinden oluşan 204 adet iç ve 28 adet Heat Recovery dış ünitesini tercih ediyor.

Otellerin gözdesi Mitsubishi Heavy Klima Sistemleri, iç ve dış üniteleriyle odalara şık bir görünüm katıyor. Mitsubishi Heavy FDTQ serisi Tek Yöne Üflemeli Kaset Tipi İç Üniteler; ultra ince tasarımı, Airflex kanat teknolojisi, hareket sensörü, kompakt yapısı ve düşük ses seviyesi gibi fark yaratan özellikleriyle otellerin tercihi oluyor ve odalara şık bir görünüm katıyor.

Dış ünitelerde tercih edilen Heat Recovery ise patentli sürekli ısıtma kapasitesi kontrol özelliği (CHCC) ve değişken üfleme sıcaklığı kontrolü (VTCC) ile büyük oranda tasarruf sağlıyor. Bununla birlikte ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını aynı anda karşılayarak çoklu kullanım alanlarında ısının korunmasına olanak tanıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Mitsubishi Heavy 

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İklimlendirme (Isıtma&Soğutma)

Kafe ve Restoranların Dış Mekânlarında Sunulan Konfor Önemli Bir Tercih Kriteri

Birçok insan açık havada yemek yemeyi keyifli bir deneyim olarak görüyor. Bu nedenle kafe ve restoranların açık alanlarında oturma seçeneklerinin bulunması, mekânı daha cazip hale getiriyor. Ancak müşteriler için önemli bir tercih kriteri olan dış mekânlarda her mevsim yaz konforu sunmak pek kolay olmuyor. Üstelik ısıtıcı tercihinde profesyonel bir destek almayan işletmeler hem konfor şartlarını sağlayamıyor hem de enerji giderlerini yüzde 40’lere varan oranlarda artırıyor.

Yayınlandı

on

Peki, cafe ve restoranların olmazsa olmazı olan dış mekânları, konforlu ve ekonomik bir şekilde ısıtmak için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar…

Baharın gelişiyle birlikte havalar ısınmaya başladı, ancak akşamüzeri serinleyen hava içimizi üşütmeye devam ediyor. İşletmelerinin açık alanlarında müşterilerine konfor sunmayı hedefleyen kafe ve restoranlar, akşamüzeri soğuyan havaya karşı çözümü dış mekân ısıtıcılarında buluyor. Ancak doğru seçilmeyen bir ısıtıcı ile konfor şartlarını sağlamak mümkün olmuyor. Üstelik akşam saatlerinde saatlerce çalışan ısıtıcılar işletmelerin enerji sarfiyatını da artırıyor.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, cafe ve restoranların dış mekânlarını konforlu ve ekonomik bir şekilde ısıtmak için yapılması gerekenleri paylaştı:

Uzman Desteği Alınmalı

“Kafe ve restoran işletmecilerinin dış mekân ısıtmasında tasarruf ve konfor şartlarını sağlayabilmeleri için öncelikle uzman desteği almalarını tavsiye ediyoruz. Biz Çukurova Isı olarak, müşterilerimize, keşiften projelendirmeye, kurulumdan devreye almaya kadar anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Çünkü bu konu ciddi bir mühendislik çalışması gerekiyor. Isıtıcının; yerini, kapasitesini ve özelliklerini doğru bir şekilde belirlemediğiniz takdirde konfor ve tasarruf kriterlerini sağlamanız mümkün olmuyor. Unutmayalım ki konfor şartları, menü ve hizmet kalitesi kadar önemli bir tercih kriteri.

Yüzde 40 Daha Ekonomik Isıtmak Mümkün

Reklam

Çukurova Isı olarak, Goldsun serisi radyant ve elektrikli ısıtıcılarımız ile kafe ve restoranların açık alanlarını yüzde 40 daha ekonomik ısıtarak, işletmelerin enerji giderlerini düşürüyoruz. Böylece işletmelerin ısıtma giderleri, işletmecinin acebini yakan bir sorun olmaktan çıkıyor. Üstelik sistem 1 ila 3 yıl kadar kısa bir sürede kendini amorti ediyor.

Estetik ve kullanışlı bir tasarıma sahip olan Goldsun Elite seramik plakalı radyant ısıtıcılarımızın 3 kademeli yakma sistemi ile kafe ve restoranlarda istenen konfor şartlarını kolayca sağlıyoruz.

Dış kasası 600 derece sıcaklığa, ön yüzeyindeki ızgara ve ısı kalkanı ise 1000 derece sıcaklığa dayanıklı olarak geliştirilen Goldsun Elite serisi seramik plakalı radyant ısıtıcılarımız, açık alanlarda uzun yıllar güvenli bir şekilde çalışıyor.

Isı Kayıplarını Önlüyor

Piyasadaki birçok radyant ısıtıcıda bulunmayan reflektör ise Goldsun Elite’den yayılan enerjiyi, havaya değil, mekândaki müşterilere doğru yönlendirerek ısı kayıplarını önlüyor. Seramik plakaların önüne yerleştirilen ve saydam seramikten üretilen camlar ise karşıdan gelen rüzgâr akımlarını yüzde 100 kesiyor.

Yağmur Altında Sorunsuz Çalışıyor

IP55 su ve toz koruma standartlarına uygun olarak ürettiğimiz Goldsun Supra Plus ve Goldsun Aqua serisi elektrikli ısıtıcılarımız da uzun yıllar açık alanlarda hatta yağmur altında sorunsuzca çalışıyor. Goldsun elektrikli ısıtıcılarımızın sahip olduğu yüksek yoğunluklu halojen ampul, harcadığı elektrik enerjisinin yüzde 99’unu ısıya dönüştürerek, standart rezistanslı elektrikli ısıtıcılara göre yüzde 40 daha verimli bir ısıtma sağlıyor.” dedi.

Reklam

Kaynak: HORECA Trend ve Çukurova Isı

Devamını Oku

İklimlendirme (Isıtma&Soğutma)

Otellerin Devası Güneş, Isıtma Sorununu da Çözüyor

Oteller için enerji, personel, yiyecek ve içecek giderlerinden sonra 3’üncü büyük gider kalemi. Ancak işletmeler son yıllarda artan enerji fiyatları nedeniyle enerji giderlerini karşılamada zorluk çekiyor. İşletmeciler, artan enerji fiyatları ile mücadele edebilmek, kâr marjlarını koruyabilmek ve çevresel sürdürülebilirliği sağlayabilmek için çözümü güneş enerjisi santrali (GES) yatırımında buluyor.

Yayınlandı

on

Otellerin GES yatırımı sonrası ele aldıkları ilk konu ise ısıtma sistemleri oluyor, çünkü ısıtma sistemleri, otellerde tüketilen enerjiden yüzde 40 pay alıyor.

Türkiye’deki ticari yapılar arasında en yüksek enerjiyi yüzde 35’lik payla otel işletmeleri tüketiyor.Düşük kâr marjlarıyla çalışan otel işletmeleri, son yıllarda artan enerji maliyetleri ile mücadele edebilmek için Güneş Enerjisi Santrali (GES)yatırımlarına ağırlık verdi.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, otel işletmelerinin GES yatırımlarının ısıtma sistemlerinin renovasyonunu da beraberinde getirdiğini açıkladı:

Otellerde Tüketilen Enerjiden Yüzde 40 Pay Alıyor

“Otellerin GES yatırımı sonrası ele aldıkları ilk konu ısıtma sistemleri oluyor. Çünkü ısıtma sistemleri, otellerde tüketilen enerjiden yüzde 40 pay alıyor. Bu nedenle işletmeler, yenilenebilir enerjiden elde ettikleri elektriği; kafe, restoran, amfi gibi açık alanların ısıtmasında değerlendirmek istiyor. Bu durum elektrikle çalışan ısıtma sistemlerine talebi artıyor.” dedi.

Osman Ünlü, otellerde elektrik enerlisinin etkin kullanılması için elektrikli ısıtıcı seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterleri de paylaştı:

Reklam

“Doğru ürün seçimi, doğru keşif ve projelendirme süreci ile başlıyor. Hatalı bir keşif ve projelendirme hem enerji tüketimini artırıyor hem de konfor şartlarını sağlayamıyor. Çukurova Isı olarak, müşterilerimize ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti de sunuyoruz.

Doğru keşif ve projelendirme süreci sonrasında ise cihaz seçimine dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü doğru elektrikli ısıtıcı tercih ederek açık alanları yüzde 40 daha tasarruflu ısıtmak mümkün. Ancak piyasadaki her elektrikli ısıtıcı, konfor ve tasarruf kriterlerini karşılamıyor. Isıtıcıların donanımsal özelliklerine dikkat etmek gerekiyor.

Isıtma Verimini Yüzde 28 Arttırıyor

Elektrikli ısıtıcılarda reflektör önemli donanımsal özellikler arasında yer alıyor. Goldsun elektrikli ısıtıcılarımızda bulunan özel reflektör, ampulden çıkan ışınların tümünün cisimlere yansımasını sağlayarak, ısıtma verimini yüzde 28’lere varan oranlarda arttırıyor.

Yüzde 40 Daha Verimli

Elektrikli ısıtıcılarda verimlilik denilince dikkat edilmesi gereken kriterlerden bir diğeri ise ‘halojen lamba’ oluyor. Halojen lambaya sahip bir ısıtıcı, standart rezistanslı elektrikli cihazlara göre yüzde 40 daha verimli oluyor. Çukurova Isı olarak, Goldsun elektrikli ısıtıcılarımızın sahip olduğu yüksek yoğunluklu halojen ampul ile ısıtmada yüzde 40 daha fazla verim sağlıyoruz. Çünkü harcadığı elektrik enerjisinin yüzde 99’nu ısıya dönüştüren halojen ampul, anında ve etkin ısıtma sağlıyor. Aynı zamanda otel müşterilerine konforlu bir ortam da sunuyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HORECA Trend ve Çukurova Isı

Reklam

Devamını Oku

İklimlendirme (Isıtma&Soğutma)

Yorglass’tan Enerji Tasarruflu Cam Teknolojileri

Dünyada etkisi giderek derinleşen iklim krizi, enerji tasarrufu sağlayan ürünleri daha da önemli hale getiriyor. Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, bu krize enerji tasarrufunda yüksek sonuçlar veren iklim dostu ticari camları ile maksimum ısı kontrolü sağlayarak çözüm üretiyor.

Yayınlandı

on

İklim krizinin yarattığı olumsuzluklar karşısında ekolojik bir perspektif benimseyen cam endüstrisi için enerji tasarrufu sağlayan ürünler geliştirmek, sürdürülebilir üretim uygulamalarının en önemli parçasını oluşturuyor. Tüm işletmeleri Sıfır Atık Belgesi almış bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürülebilirlik çerçevesinde yürüten Yorglass, daha yaşanabilir bir dünya için camın sunduğu enerji tasarrufuna odaklanarak yenilikçi ve inovatif ürünler geliştirmeyi sürdürüyor. Müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümleri ve alanında uzman, güçlü ekibiyle de şirketlerin maksimum enerji tasarrufu hedeflerine rehberlik ediyor.

Yorglass’ın Sürdürülebilir Üretim Modelinin Yeni Nesil Temsilcisi

Sıcaklığın negatif değerlerde olduğu freezer dolaplar, buğu oluşumunun önüne geçmek için yüksek miktarda enerjiye ihtiyaç duyuyor. Yorglass’ın sürdürülebilir üretim modelinin yeni nesil temsilcileri arasında yer alan uygulamalar, anti-fog (buğu önleyici) özelliğiyle de enerji tasarrufunu destekliyor. Lekeye, çizilmeye ve buğulanma oluşumuna geçit vermeyen bu uygulamalar, en yüksek nem koşullarında bile uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor.

Yorglass Hakkında

Temelleri 1974’te atılan Yorglass, endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki tecrübesiyle sektöre öncülük ediyor. Global bir marka olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Yorglass, ulusal ve uluslararası pazarlara zengin ürün portföyüyle hizmet veriyor. 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk ısıcam tesisini kuran Yorglass, 1989’da Bolu’da beyaz eşya camı alanındaki üretim tesisini faaliyete geçirdi. 2015’te Eskişehir, 2017’de Bolu ve 2019’da Manisa fabrikasının devreye girmesi ile müşteri memnuniyetini katlayarak yoluna devam etti. 2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı altında Yorsan, Yorim ve Yorglas markalarıyla hizmet veren şirket, 45’inci yılında kurumsal kimliğini yenileyerek markalarını ve faaliyetlerini Yorglass çatısı altında bir araya getirdi. 2020’de Çerkezköy fabrikasını da faaliyete geçiren Yorglass bugün itibarıyla üretim ve ticari çalışmalarını; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde kurulu altı tesisinde gerçekleştirirken, ürünlerini 60’a yakın ülkeye ihraç ediyor ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Yorglass

Reklam

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.