Thermomix’in Enerji Verimliliği Bağımsız Testlerle Tescillendi | HORECA TREND
Takip edin!

HORECA Tedarik

Thermomix’in Enerji Verimliliği Bağımsız Testlerle Tescillendi

Thermomix® TM6, yalnızca bugünün değil, geleceğin mutfaklarında da enerji tasarrufu ve verimliliğinin simgesi oluyor. Almanya’daki bağımsız test enstitüsü tarafından, seramik ve indüksiyonlu ocak üzerinde pişirmeye göre daha az enerji tükettiği tescillenen TM6, 95 santigrat derecede yemeği pişirdiği hassas sıcaklık kontrolü ve yavaş karıştırarak pişirme fonksiyonlarıyla büyük bir fark yaratıyor. Patatesli ve brokolili somonu, en iyi alternatiften %50 daha az enerji kullanarak sadece 302,7 Wh enerji tüketerek pişiriyor. 

Yayınlandı

on

Mutfakta devrim yaratan dijital mutfak aleti Thermomix® TM6, 20’den fazla mutfak aletinin işlevini tek bir cihazda sunuyor. Mutfaktaki işlerinizi kolaylaştırarak zamandan tasarruf etmenize, sürdürülebilirlik için doğal kaynakların korunmasına ve ev ekonomisine ilk günden beri katkı sağlıyor.  Seramik ve indüksiyonlu ocak üzerinde pişirmeye göre daha az enerji tüketerek verimlilikte açık ara ilk sırada yer alan Thermomix, bu özellikleriyle çevre dostu bir ürün olarak tüm dünyada dikkat çekiyor.

Enerji Tasarrufu Sağladığı Defalarca Doğrulandı

Thermomix® TM6, Almanya’da ürün testi ve ürün belgelendirme ile kalite yönetimi sistemlerinin belgelendirilmesi konularında yetkin olan SLG Prüf- und Zertifizierungs-GmbH bağımsız test enstitüsü tarafından sertifika aldı. Vorwerk mühendisleri tarafından az enerji tüketerek yemek pişirdiği ve enerji verimliliği sağladığı defalarca doğrulanan Thermomix® TM6’nın üstün performansı böylece resmi olarak kanıtlandı.

Öncelikli olarak Vorwerk mühendislerinin Avrupa’da gerçekleştirdiği araştırma doğrultusunda, sıkça pişirilen üç tipik yemeğin dana gulaş (çorba), patatesli ve brokolili somon ile bolonez soslu makarna olduğu belirlendi. Ardından bağımsız test enstitüsü tarafından TM6’nın öne çıkan fonksiyonlarıyla seramik ve indüksiyonlu ocak üzerinde pişirmeye göre nasıl farklılaştığı ve ne kadar enerji tasarrufu sağladığı test edildi.  

Elde edilen sonuçlara göre, Varoma pişirme yöntemine sahip olan TM6’nın, somon pişirirken sadece 302,7 Wh enerji tüketerek en iyi pişirme alternatifinden %50 daha az enerji kullandığı tespit edildi. Yavaş karıştırarak pişirme fonksiyonu kullanılarak hazırlanan bolonez soslu makarna ise 419,7 Wh enerji tüketerek, 648,4 Wh tüketen en iyi pişirme alternatifini geçti.

Thermomix® TM6’nın 95 santigrat derecede 3-4 saat boyunca yemeği pişirdiği buharda hassas sıcaklık kontrolü fonksiyonu ve yavaş karıştırarak pişirme fonksiyonlarının büyük fark yarattığı görüldü. Bu fonksiyonlar, her zaman sıcaklığı koruyor ve Rehberli Pişirme işlevi doğru yoğunluğu sağlayarak enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor.

Reklam

Tüketicilerin Daha Çok Dikkatini Çekecek

Sürdürülebilir bir şirket olan Vorwerk, enerji tüketimini azaltmayı ve ürünlerinde enerji verimliliğini artırmayı her geçen gün daha fazla önemsiyor, bu doğrultuda ürün geliştirmelerine devam ediyor. Mutfaklarda artık enerji tasarrufu sağlamanın resmi bir yolu olan Thermomix® TM6, aldığı bu sertifika sayesinde satış danışmanları tarafından tüketicilere daha iyi ve şeffaf bir şekilde anlatılabilecek.

Kaynak: HORECA Trend ve Thermomix

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bitkisel Yağ

Orkide’ye Gıdanın Yıldızı Ödülü

Orkide, Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda ve Sağlıklı Beslenme Kulübü tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ile tüketicilerin oylarıyla belirlenen “Gıdanın Yıldızları” ödüllerinde yağ kategorisinde “Gıdanın Yıldızı” Orkide oldu. Orkide, ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende aldı.  

Yayınlandı

on

Bitkisel yağ sektöründe 1979’dan günümüze sürdürülebilir büyüme kaydeden ve Türkiye’nin en büyük bitkisel sıvı yağ üreticilerinden olan Orkide; sıfır atık belgeli iki üretim tesisinde ürettiği ayçiçek yağı, mısır yağı, zeytinyağı, margarin, bitkisel susuz yağ, ev dışı tüketim ve pastacılık yağları ile endüstriyel yağ kategorilerinde sektörde en geniş ürün çeşitliliği ile öne çıkıyor. “İyi yaşam” odaklı beslenme trendini ürünleri için yorumlayan ve tüketicileri yepyeni ürünlerle tanıştıran Orkide, bu ürünlerin yanı sıra geliştirdiği özel ürünler ile sektörde birçok hazır gıda üreticisinin de endüstriyel yağ tedarikçisi olarak üretim yapıyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Orkide

Devamını Oku

Michelin Guide

Lokanta by Divan, Michelin Rehberi’nin Tavsiye Ettikleri Seçkisinde

Türk mutfağının köklerinden ilham alan ve zamansız bir geleneği temsil eden Lokanta by Divan, Michelin Rehberi’nin tavsiye ettiği restoranlar arasında yerini aldı.

Yayınlandı

on

Anadolu mutfak kültürünün en özgün tatlarını ve inceliklerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen Lokanta by Divan, dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden Michelin’in tavsiye ettiği restoranlar arasında gösterildi.

Türk mutfağının köklerinden ilham alan ve zamansız bir geleneği temsil eden Lokanta by Divan, geleneksel reçeteleri yerel ve kültürel değerlere sadık kalarak modern bir bakış açısıyla yeniden yorumluyor. Misafirlerine sürdürülebilirliği odağına alan, özenle hazırlanmış rafine tabaklar sunan Lokanta by Divan, mevsiminde ve yöresel ürünler kullanarak binlerce yıllık geçmişe sahip olan lezzetleri bugüne taşıyor.

Lokanta by Divan’ın şefi Volkan Arık, Michelin Rehberi’nin tavsiye ettiği restoranlardan biri olmanın verdiği gururu şu sözlerle ifade etti: “Lokanta by Divan’ı zamansız bir geleneği temsil eden, modern bir mekân olarak tasarlarken, menümüzde binlerce yıllık lezzetlerin yeni yorumlarına yer verdik. Türk mutfağının köklerine kadar uzanıp en özel ve özgün tatları araştırarak işe başladık. Pek çok tadım ve denemenin ardından bu lezzetleri mevsimsel, yöresel malzemelerle ve modern yorumlarla harmanlayarak günümüze uyarladık. Her mevsim değişen menümüz ve sıfır atık yaklaşımını benimseyen sürdürülebilirlik ilkelerimizle gastronomi deneyimini üst seviyelere çıkarma arzusunu daima taşıdık ve çok çalıştık. Emeklerimizin bu şekilde karşılık görmesi bize tarifsiz bir mutluluk ve gurur veriyor.”

Menüsünün yanı sıra iç dekorasyonu ile de dikkat çeken Lokanta by Divan, şehrin yüksek tempolu ritminde iyi yemek için zaman ayıran ve Divan’ın özenli misafirperverliği eşliğinde soluklanmak isteyen herkesi Türk mutfağının enfes lezzetlerini deneyimlemeye davet ediyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Lokanta by Divan

Reklam
Devamını Oku

Cafe

Dünya Türk Kahvesi Günü, Beta Yeni Han’da kutlandı

16. yüzyılda İstanbul’da kahvenin ilk kavrulduğu yer olan tarihi Beta Yeni Han, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nü çok özel bir etkinlikle kutladı. Beta Gıda tarafından bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen ve Türk kahvesinin zengin ve derin köklerinin keşfedildiği organizasyonda ayrıca İstanbul’un ilk kahve müzesi, Beta Yeni Han 1554 Kahve Müzesi hizmete açıldı.

Yayınlandı

on

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi ve Kültür Günü Festivali Beta Yeni Han’da kutlandı. Kahveseverler, 16. yüzyılda İstanbul’da kahvenin ilk kavrulduğu yer olan tarihi Beta Yeni Han’da bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen festivalde bir araya geldi.

Kahvenin tarihi, kahve hikâyeleri, kahve seremonisi, kahve demleme gibi kahveye dair pek çok konunun keyifli sohbetlerle aktarıldığı etkinliğe Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve çok sayıda protokol katıldı. Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırma Derneği Başkanı Nuri Çolakoğlu (TKKA), Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur ve Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı konuşmacı olarak yer aldı.

Ressam Mücella Balyemez’in kahve ile hazırlanan Kahve Sanatı eserlerinin sergilendiği günde, Beta Yeni Han ekibi tarafından tarihte saraylarda kahve ikramında uygulanan kahve seremonisi canlandırıldı. Beta Yeni Han’ın geçmişten günümüze gelişimini ele alan video film gösterim gösterimi oldukça ilgi çekerken, Türk kahvesi kültürünü destekleyen Beta Yeni Han pazarlama ekibi tarafından hazırlanan özel maniler etkinliğe renk kattı. Türk Kahvesi Günü’ne özel ikramlıkların yer aldığı festivalde ayrıca kumda kahve standında bakır cezveler ile geleneksel Türk kahvesi ikramı yapıldı. Katılımcılar birbirinden leziz Beta kahveleri, Beta Gıda’nın tadım ikramlarıyla birlikte deneyimle şansı yakaladı.

İstanbul’un İlk Kahve Müzesi, Beta Yeni Han 1554 Açıldı

Beta Gıda, Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Beta Yeni Han 1554 Kahve Müzesi için de açılış töreni düzenlendi. İstanbul tarihinin en önemli miraslarından olan Beta Yeni Han’ın restorasyonu sırasında gün yüzüne çıkan tarihi kahve fırınını müze olarak hizmete açan Beta Gıda, tarihin tozlu sayfalarında gizlenen tarihi Han’ın kaderinin değiştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylı İstanbul’un ilk kahve müzesi olan Beta Yeni Han 1554 Kahve Müzesi, kahvenin zengin tarihini, üretim süreçlerini ve kültürel önemini ziyaretçilere tanıtmayı amaçlıyor. Kahvenin kültürel yolculuğunun başladığı yer olarak bilinen İstanbul’un, kahve tutkusunun yeniden canlandırılacağı müzede, Türk kahvesinin UNESCO tarafından “Somut Olmayan Kültürel Miras” olarak kabul edilen değerinin öne çıkarılması hedefleniyor.

Amacımız Türk Kahve Kültürü’ne Değer Katmak”

Reklam

Dünya Türk Kahvesi ve Kültürü Günü’nde kahve tutkunlarıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu aktaran Beta İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, İstanbul’un ilk kahve müzesi, Beta Yeni Han 1554 Kahve Müzesi’ni hizmete açmanın gururunu yaşadıkları ifade etti. Dünya Türk Kahvesi Günü’nü kutladıklarını bu hanın, İstanbul’un tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Uğur, “Osmanlı döneminin ticari ve sosyal hayatında merkezi bir rol oynayan bu yapı, kahvehane kültürünün kökenlerine ışık tutan zengin bir tarihsel ve kültürel mirası içinde barındırıyor. Geçmişte sırasıyla Emin Han, Tahmis Han, Hasırcılar Han isimleriyle anılan ve bugün Beta Yeni Han olarak bilinen bu yapı Osmanlı Kahve kültürünün doğduğu bölgedeki mimari ve sosyal bağlamı ile tarihte halen kullanılan 1554’te açılmış ilk kahvehane olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda 16.yüzyılda İstanbul’da kahvenin kavrulduğu ilk yer olarak biliniyor. Beta Han’ın restorasyonu sırasında tesadüfen gün yüzüne çıkarılan tarihi kahve fırını, bu yapının eşsiz geçmişini bir kez daha gözler önüne serdi. Biz de Beta Gıda olarak, bu tarihi kahve fırınını korumak ve Türk Kahve Kültürü’ne değer katmak amacıyla burayı müze haline getirmek ve herkesin ziyaret edebileceği bir yer haline getirmek istedik” dedi ve şöyle devam etti: “Müzeyi ziyaret eden misafirlerimiz, kahvenin hikâyesinin başladığı yerde yani kahvenin sıfır noktasında, kahve üretiminin tarihsel sürecini görebilecek. Bunun yanı sıra sergi bölümünde sergilediğimiz kahve üretim araçlarını keşfedebilecek. Kahveye ve tarihe ilgi duyan herkesi Beta Han’ın tarihi atmosferinde geçmişe doğru yolculuk yapmaya davet ediyoruz.”

A’la Türk Kahvesi Yepyeni Ambalajında

Kültürümüzde oldukça değeri olan Türk kahvesi geleneğini sürdürmek ve bu geleneği modern bir dokunuşla yeniden yorumlamak isteyen Beta Gıda, bu amaçla üretimine başladığı Âlâ Türk Kahvesi’nin yeni ambalajının lansmanını da Dünya Türk Kahvesi Günü’nde yaptı. Kahvenin ilk kez kavrulduğu bilinen tarihi fırın, A’la İstanbul 1554- Tarihi Eminönü Türk Kahvesi’nin lezzetine ilham kaynağı olurken, geçmişin derin izleri ve hoşgörüyle şekillenen zengin toplumsal dokusu yenilenen tasarımına yansıdı. A’la İstanbul 1554, tarihin derinliklerinden gelen kaliteyi vurgulayan özel ambalaj tasarımıyla adeta yeniden hayat buldu. Beta Gıda’nın uzmanları tarafından özenle işlenen kahve çekirdekleriyle hazırlanan A’la Türk kahvesi, sadece lezzetli bir deneyim sunmakla kalmıyor aynı zamanda Beta Yeni Han ve müze ziyaretçilerine bir tarih ve kültür yolculuğu vaat ediyor. İstanbul’u ilk kahve müzesi Beta Yeni Han Kahve Müzesi, 6 Aralık Pazar gününden itibaren ziyarete açık olacak.

Kaynak: HORECA TREND ve Beta Yeni Han

Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.