Filiz, Mutfakta Kendi Hikayesini Yazmak İsteyenleri Urla’da Ağırladı | HORECA TREND
Takip edin!

Gıda Üreticileri

Filiz, Mutfakta Kendi Hikayesini Yazmak İsteyenleri Urla’da Ağırladı 

Yerel lezzetleri yeniden hatırlatarak Türk mutfağının özünü koruma misyonunu üstlenen Filiz, her bir yemeğin kişisel hikayeler ve anılarla nasıl zenginleştiğini anlattığı yeni kampanyası #BuYemekSeninHikayen kapsamında, basın mensupları ve içerik üreticilerine Urla’da gastronomik bir deneyim yaşattı.

Yayınlandı

on

50 yıllık deneyimi, geniş ürün yelpazesi ve kaliteye olan bağlılığı ile tüketicilere Türk mutfağı yolculuğunda ilham veren Filiz, “#BuYemekSeninHikayen” mottosuyla yola çıktığı yeni iletişim kampanyası kapsamında, 30-31 Mayıs’ta basın mensupları ve içerik üreticilerini Ege mutfağını yansıtan bir etkinlikle Urla’da misafir etti. Her yemeğin sadece damak tadından ibaret olmadığını, aynı zamanda bir hikaye taşıdığını vurgulayan Filiz, Ege’ye özgü malzemeler ve lezzetlerle dolu bu davette, misafirlerine kendi hikayelerini yazmaları için ilham verdi. 

Yemeğin hikayesinin peşinde ilk durak Urla’nın meşhur Deveci Kahvesi’nde yerel malzemeler ile hazırlanan kahvaltı iken, mevsimin en taze sebzelerinin tezgahlarda olduğu keyifli bir Malgaca pazar alışverişi ile devam etti. Etkinliğin bir sonraki durağı olan Urla Cooking Class’ta davetliler, pazardan aldıkları ve bahçeden topladıkları malzemeleri Filiz Makarna ve Mardin Bulguru çeşitleriyle birleştirerek; anıları, deneyimleri ve Ege’nin malzemelerinden ilham aldıkları tarifler ile kendi yemek hikayelerini yazdılar. Öğle yemeğinde ise; Urla ve Mübadil Mutfağı Uzmanı Şef Dilek Yetkiner’in hazırladığı Ege mutfağı menüsü ve her birinin o yemeği hazırlayan misafirin hikayesinden izler taşıyan lezzetler deneyimlendi. Hiç Urla’nın Kurucusu Duygu Özerson Elekdar’ın Urla’da başlayan yolculuğunu da anlattığı etkinlikte, Barilla Türkiye Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz Özkan da Filiz olarak Türk mutfağının özünü koruma adına üstlendikleri misyonu ve Filiz’le #BuYemekSeninHikayen mottosunun amacını anlattı. 

Akşam yemeğinde ise; Urla Sanat Sokağı’nın etkileyici atmosferinde yer alan Green Michelin Yıldızlı Hiç Urla’da Dilek Yetkiner ve Hiç Urla ekibinin Filiz Makarna ve Mardin Bulguru kullanarak hazırladığı deneyim menüsü tadıldı. Dilek Yetkiner’in kendi yemek hikayesinden izler taşıyan ve tamamen Urla’ya özgü malzemelerle hazırladığı Hiç Urla’nın tadım menüsünde ise lezzet şöleni yaşandı. 

Geçtiğimiz yıl Filiz markasının portföyüne eklediği coğrafi işaretli Mardin Bulguru ile artık sadece bir makarna markası olmanın ötesinde, Türk mutfağını sahiplenme ve modern tariflerle zenginleştirme görevini üstlendiğini belirten Barilla Türkiye Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz Özkan ise Urla etkinliği hakkındaki görüşlerini dile getirdi; “Bu önemli rolün farkında olarak tüketicileri her bir lezzetin arkasındaki hikayeyi keşfetmeye davet ediyoruz. Bu amaçla ‘her yemeğin farklı bir hikayeyle yeniden yorumlanması’ içgörüsü ile hayata geçirdiğimiz “Bu Yemek Senin Hikayen” kampanyasında, tüketicilerin kendi yaşadıklarından, gezip gördükleri yerlerden aldıkları ilhamla yemeklerine kendi hikayelerini yansıttıklarını vurguluyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz Urla etkinliğimizde bölgenin yöresel tariflerinden, eşsiz yerel malzemelerinden, atmosferinden, kültüründen aldığımız ilhamla kendi anılarımızı, tutkumuzu ve yaratıcılığımızı Filiz ürünleri ile birleştirerek yemekler yaptık, yemekler tattık. Burada deneyimlediğimiz lezzetler, tanıdığımız malzemeler, dinlediğimiz hikayeler de kendi mutfaklarımızda yazacağımız yeni hikayelerin ilhamı olacak. Filiz olarak bu anıları yeniden hatırlatmak, tutku ve yaratıcılığı güçlendirmek için Türk buğdayına olan tutkumuzla, Türk mutfağı yolculuğuna ortağız.

Her bir yemeğin, geçmişten gelen anılarla, bugünün yaratıcılığıyla ve doğduğu toprakların yerel malzemeleriyle iç içe geçtiğinin altını çizen Filiz, yarım asırlık deneyimi ve makarna, bulgur, erişte, şehriye, irmik gibi zengin ürün yelpazesiyle Türk mutfağının elçisi olmayı hedefliyor. 

Filiz Hakkında

Reklam

1974 yılında Bolu’da Filiz Gıda adı ile Doğuş Grubu bünyesinde kurulan Türkiye’nin köklü makarna markası Filiz, 1994’te dünya makarna devi Barilla (İtalya) ile başarılı bir ortaklığa adım attı. Barilla’nın en önemli markalarından olan Filiz; teknoloji, bilgi birikimi ve Ar-Ge konularındaki ilerlemeler ile 1990’lardan itibaren Türkiye’nin lider makarna markası konumuna geldi. Üretiminde sadece Türkiye’de yetiştirilen durum buğdaylarından seçilen özel bir harman kullanılan Filiz, Türk damak tadına uygun lezzeti ve farklı çeşitleriyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Filiz

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gıda Üreticileri

Indomie Türkiye: Sürdürülebilir Üretim ve İnovasyonda Öncü

2010 yılında girdiği Türkiye pazarında tüketicilere pratik, lezzetli ve doyurucu öğünler sunan ve hazır noodle kategorisinde bir ilk olan Indomie, 4 Aralık’ta gerçekleşen fabrika gezisinde basın mensuplarını 2014 yılında Türkiye’de faaliyete geçen fabrikasında ağırladı.

Yayınlandı

on

Dünya çapındaki 50 Indomie fabrikası arasında ilk 5’te yer alan Türkiye fabrikasında, karbon ayak izini azaltmak için enerji verimliliğiyle ilgili projeler uygulayan ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Indomie, hammaddelerinin %70’ini yerel üreticilerden temin ederek ülke ekonomisini desteklemeye devam ediyor.

Dünyanın ilk hazır noodle markalarından biri olan ve 106’dan fazla ülkede satışa sunulan Indomie, insana ve doğaya önem veren küresel bir gıda şirketi olarak lezzeti odağına aldığı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Indomie, Türkiye’de ellerin ürüne temas etmediği noodle üretim hattına sahip ilk fabrika olma özelliği de taşıyan Tekirdağ Çerkezköy fabrikasında, üretim sürecinde oluşan atıkların %27’sini geri kazanım, %73’ünü geri dönüşüm yapıyor. Her yıl yenilikçi üretim teknolojileri ve tesislerini geliştirmek için yatırımlar yapan Indomie, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Çerkezköy’deki fabrikasına basın mensuplarının katıldığı bir gezi düzenledi. Geziye katılan basın mensupları, fabrikada Indomie’nin hammadde seçimlerinden, paketleme ve sevkiyata kadar tüm üretim ve kalite kontrol süreci hakkında bilgi edindi. Bu fabrika turu sonrası basın mensupları, üretimini izledikleri taze Indomie noodle’ları Gurme Serisi’nde yer alan Acı ve Baharatlı ile Soya Soslu aromalarıyla deneyimledi. 

Sürdürülebilirlik ve kaliteyi odağına alan Indomie, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve OIC/ SMIIC 1:2019 Helal Belgesi sertifikalarına sahip fabrikasının kapılarının, Indomie kalitesini deneyimlemek isteyen herkese açık olduğunun da altını çiziyor. 

Gezi sonunda düzenlenen soru-cevap ile basının tüm sorularına cevap veren Indomie, öğle yemeğinde ise misafirlerini, marka ile sürdürülebilirlik konusunda benzer yaklaşımlar taşıdığına inandığı Grandma’s Wonderland yer alan Barn’da ağırladı. Barn Restoran Şefi Buğra Özdemir’in Dana Eti Çeşnili Indomie Noodle, Erzincan tulumu, zeytin, mısır, köz kapya biber ve cevizle oluşturduğu “Şefin Özel Indomie Noodle Lezzeti” de misafirlere servis edildi. 

Kaynak: HORECA TREND ve Indomie 

Reklam
Devamını Oku

Gıda Üreticileri

“Atalık Ahmet Buğdayı”nın 2 Bin Yıllık Mirası, Duru Bulgur’la Nesillere Aktarılıyor

Yayınlandı

on

Türkiye’de bulguru yeniden sofralara kazandırmayı ve dünya mutfaklarında yer edinmesini hedefleyen Duru Bulgur, 2018’de önemli bir iş birliğine imza attı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’yle yürütülen ortak projeyle, Karaman merkeze bağlı Taşkale Köyü’ndeki tarihi tahıl ambarlarında saklanan “Ahmet Buğdayı” gün yüzüne çıkarıldı. Nesilden nesile aktarılan 2 bin yıllık “Ahmet Buğdayı”nın tohumu, onu özenle saklayan çiftçiden alınarak 2 yıllık çalışmayla ıslah edildi.

“Ahmet Buğdayı”nın yeniden üretilerek tarım sanayisine kazandırılması amacıyla Türkiye’de ilk kez uygulanan “hızlı ıslah” yöntemiyle elde edilen tohumlar, 3 yıllık arazi çalışmalarının ardından geçen yıl Karaman’da çiftçilerle paylaşılarak toprakla buluşturuldu. “Ahmet Buğdayı”nın yaklaşık 200 dekar alanda geçen seneki ilk ekiminden yaklaşık 800 kilogramlık verim elde edildi. Tohumlar, bu yılki ekim zamanında Karaman’daki çiftçilere ikinci kez dağıtılarak toprakla buluşturuldu.

“Verimde Asıl Artış 3-4 Yılda Sağlanacak”

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, 1935’ten bu yana sektörde faaliyet gösterdiklerini ve “Ahmet Buğdayı”nın üstün özelliklerini bildiklerini söyledi. Makarnalık dışında verimli bir bulgurluk buğdayı tarıma kazandırma hedefine ulaştıklarını belirten Duru, kıraç arazilere uygun ve susuzluğa dayanıklı özelliğiyle “Ahmet Buğdayı”nın büyük avantajlar sağladığını kaydetti. Duru, şunları kaydetti:

“Küresel ısınmayla hava sıcaklıkları arttı, Ahmet Buğdayı da kuraklığa dayanıklı bir tohum olması itibariyle bize avantaj sağlıyor. Sıcaklıkların artması sebebiyle bu tohumun ekimini Kasım ayına kaydırdık. Bu şekilde kısa sürede yetişen buğdayımızda daha yüksek verim alacağımızı düşünüyoruz. Geçen yıl 200 dekarda yaklaşık 800 kilogram ürün elde ettik. Tohumun toprağa adaptasyon süresini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu noktadan hareketle 3-4 yıl sonra buğdayın yapısına göre üretim miktarında önemli bir artış bekliyoruz. Daha fazla ürün verdiği için sertifikalı buğdaylara yönelen çiftçilerimizin, verim artışını gördükçe Ahmet Buğdayı’na daha fazla ilgi göstereceğine inanıyoruz. Lezzeti ve kalitesiyle üreticinin ilk tercihi olacağına inandığımız bu özel buğdayın Türk tarımında kalıcı olmasını sağlayarak geleceğe miras bırakmaya kararlıyız.”

“Üniversite-Sanayi İş Birliğini Çok Önemsiyoruz”

Reklam

Duru Bulgur’un “Ahmet Buğdayı”nı geliştirmek için iş birliği yaptığı Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nevzat Aydın ise genetik kaliteyi korumak üzere başlattıkları projeyle, kaybolmaya yüz tutan son derece değerli bir ürünü Türk ekonomisine kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Aydın, “Atalık Ahmet Buğdayı”ndan üretilen bulgurun kalitesine ilişkin şunları anlattı:

“Buğdayımızın tarla testleri, çiftçilerimiz tarafından gerçekleştirdi. Bu süreçte Duru Bulgur, fabrikada ürünün testlerini yaptı. Yaklaşık 100 tonluk üründen bulgur ürettik. Bizi çok sevindiren tespitlerden biri tohumlarımızın bulgur aşamasında eşsiz bir koku yayıyor olması. Test ettirdiğimiz kullanıcılardan da çok olumlu geri dönüşler aldık. Kullanıcılarımız, bulgurun lezzetini, eşsiz kokusunu, pakette duruşunu, kalitesini çok beğendi. YÖK tarafından Bölgesel Kalkınma İhtisas Üniversitesi olarak görevlendirilen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi olarak sanayiyle yaptığımız bu tür iş birliklerini çok önemsiyoruz. Siz katma değerli ürün geliştirdiğinizde ihracat miktarlarınız da artıyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında katma değeri yüksek ürünleri pazarlamak ülkemiz için hayati öneme sahip.  2000 yıllık ata tohumu Ahmet Buğdayı’nın genetik mirasının gelecek nesillere aktarılmış olması, topraklarımızla tekrar buluşmuş olması büyük önem taşıyor.”

Kaynak: HORECA TREND ve Duru Bulgur

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Keskinoğlu VI. Yumurta Zirvesi’ne Destek Oldu

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) tarafından, 21-24 Kasım tarihleri arasında KKTC’de Limak Deluxe Otel’de düzenlenen VI. Yumurta Zirvesi’nde konuşan Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, hayvancılığın bitkisel üretimle çok entegre bir sektör olduğuna dikkat çekti ve “Son 20 yıla baktığımızda, Türkiye’de, hayvancılık ve yem sektörünün çok büyük gelişim gösterdiğini görüyoruz. 2000’li yılların başında, 6 milyon ton yem üretim rakamlarını konuşurken; bugün 27-28 milyon tonluk yem üretim rakamlarını konuşuyoruz. Bu rakamlarla yem üretiminde Avrupa’da 1. ülkeyiz, dünyada da üst sıralarda yer alıyoruz.” dedi.

Yayınlandı

on

Dünya genelinde 8 milyar insanın ortak tükettiği nadir gıda maddelerinden biri olan yumurta, en kolay ulaşılabilen, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu yüksek kalitede protein içeren, çok değerli bir besin kaynağı. Son dönem gerçekleştirilen trend analizlerine göre; dünyada toplam yumurta üretiminin 2030 yılında 102.5 milyar tonu aşması; aynı dönemde Türkiye’nin üretiminin ise 1.5 milyon tona yaklaşması bekleniyor. Türkiye, şu an dünyanın en büyük yumurta ihracatçısı ülkesinden birisi konumda ve yılda yaklaşık 20 milyar yumurta üretimi yapan sayılı ülkeler arasında yer alıyor. Türk yumurta üreticileri, başta Arap körfez ülkeleri olmak üzere, Uzak Doğu, Avrupa, Amerika, Afrika ve bazı Asya ülkelerine, düzenli olarak ihracat gerçekleştiriyor.

Kanatlı Sektörü VI. Yumurta Zirvesi’nde Bir Araya Geldi

Ülkemizin en büyük yumurta üreticileri, dünyada stratejik bir ürün olarak değeri her geçen gün artan yumurta sektörüne dair en son yenilikleri, sektörün potansiyelini ve geleceğini konuşmak üzere, YUM-BİR’in 21-24 Kasım tarihleri arasında, KKTC’de Limak Deluxe Otel’de “Yumurtanın Dünyası” temasıyla düzenlediği VI. Yumurta Zirvesi’nde bir araya geldi. Etkinliğe YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, TOBB Tarım Meclisi Başkanı M. Ülkü Karakuş, TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal, Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen gibi sektörü temsil eden önemli isimler katıldı. Bakan Yardımcısı Gümen Zirve kapsamında açılan Keskinoğlu standını ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Gelecek Üretimimizi Organize Etmek İçin 2026 Yılını Bugünden Planlamak Zorundayız”

Keskinoğlu’nun sponsorları arasında olduğu VI. Yumurta Zirvesi kapsamında, Tarım Editörü İrfan Donat’ın moderatörlüğünde düzenlenen “Yumurta’nın Ekonomi Politiği” başlıklı panele, Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı ile Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşan Önder Matlı, Türkiye’de tarım alanında en temel sorunun planlama olduğunu söyledi. Planlamanın özellikle kanatlı sektöründe belki de diğer sektörlere göre çok daha önem ifade ettiğine dikkat çeken Matlı, “Yumurtacı hayvanın ömrünün 80 hafta olduğunu düşünürsek, üretici yaklaşık 2 yıl öncesinden planlama yapmak zorunda. Kasım’ın son günlerindeyiz. Gelecek üretimimizi organize etmek için, 2026 yılını bugünden planlamak zorundayız” dedi.

“Sektör Olarak Büyüyerek Yolumuza Devam Edeceğiz.”

Reklam

 Covid salgının yaşandığı dönemde, Avrupa’da market raflarında yumurta bile bulunamadığını hatırlatan Önder Matlı, “Enflasyon dünyanın gündemi, Türkiye’de bu sorunla karşı karşıya.  Türkiye’de, üretim altyapımızın, gücümüzün sayesinde, böyle bir sorunla karşılaşmadık. Kanatlı sektörüne baktığımız zaman, ithalatımız da var ama, sofralık yumurta ve beyaz et ürünleri ile ihracat yapıyoruz. 85 milyon nüfusa sahip, turist ve göçmenlerle birlikte, 100 milyonluk nüfusu besleyen bir ülkeden bahsediyoruz. Dolayısıyla, en önemlisi bunları katma değere çevirebilen bir üretim altyapısının, aklın, müteşebbis ruhun olması çok önemli. Bu kişiler de burada. Büyüyerek yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Keskinoğlu, 2024 Yılının İlk 9 Ayında Ürünlerinin Yüzde 20’sini 26 Ülkeye İhraç etti

Matlı, kanatlı sektörünün beşeri sermayelerinin, bilgi birikimlerinin, tecrübelerinin ve ‘know-how’ların çok güçlü olduğunu, ifade eden Matlı, “Kanatlı sektörü olarak, güçlüyüz ve güçlenmeye devam edeceğiz.” dedi. Keskinoğlu 2024 yılının ilk 9 ayında, ürünlerinin yüzde 20’sini, 26 ülkeye ihraç ederek yaklaşık 1.2 milyar TL ciroya ulaştı. 2025 yılında ihracat oranını daha da artırmayı planlayan şirket, Japonya gibi Uzak Doğu pazarlarını genişletmeyi hedefliyor. Keskinoğlu markası, Balkanlar’dan Uzak Doğu’ya, Güney Amerika’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Pasifik Adaları’na kadar, dünyada bir çok ülkeye hizmet veriyor.

Keskinoğlu VI. Yumurta Zirvesi’nin Sponsorlarından Biri Oldu

Gelecek nesilleri önemseyen sürdürülebilirlik anlayışıyla, 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde, günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta üretim kapasitesine sahip Keskinoğlu, yumurta sektörünün büyük buluşması olan VI. Yumurta Zirvesi’ne sponsor olarak destek verdi. Şirket, fuaye alanında açtığı standında, farklı gramaj ve çeşitlerde ürettiği yumurta ve pastörize yumurtanın yanı sıra viyol ürün çeşitlerini de sergiledi.

Günlük 5 Milyon Adedin Üzerinde Yumurta Üretim Kapasitesine Sahip

Türkiye’nin en büyük tam entegre tavukçuluk şirketlerinden biri olan Keskinoğlu, Avrupa Birliği standartlarındaki en modern üretim teknolojileriyle donatılmış 2 milyon 75 bin 375 m2 kapalı alana sahip tesislerinde, en güncel teknolojileri kullanıyor ve en yüksek hijyen standartlarını uygulayarak, üretim gerçekleştiriyor. Firma, Akhisar’daki BRC ve KASCERT Helal belgesine sahip 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde, günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta ve günlük 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahip konumda. Ayrıca ileri işlem tesislerinde yılda 30 bin ton üretim yaparken, yine yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor ve 2.5 milyon adet de yarka yetiştiriyor.

Reklam

Kaynak: HORECA TREND ve Keskinoğlu 

Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.