Şef Mehmet Yalçınkaya’dan Gastronomide Yeni Trend “Sessiz Lüks” | HORECA Trend
Takip edin!

Restoran

Şef Mehmet Yalçınkaya’dan Gastronomide Yeni Trend “Sessiz Lüks”

Masterchef moderatörü şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina’da geçen sene hizmete açtığı “Denizden Restoran”ın yeni tadım menüsünü tanıttı.

Yayınlandı

on

Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Kocadon Museum Hotel içinde, hizmet veren “Denizden Restoran” tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege’ye taşıyor.

Bodrum Denizden Restoran’ın Yıldızı “Kabuksuz Mavi Yengeç”

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum Denizden Restoran’ın 2024 menüsünün yıldızı ”Kabuksuz Mavi Yengeç” oldu. Gittiği her ilde Tarım İl Müdürlüğü ile bağ kuran Mehmet Şef; ‘Bodrum Savran’da keşfettiğimiz kabuksuz Mavi Yengeç bizi çok heyecanlandırdı. Ben ve ekibim ürün ile çalıştık. Geldiğimiz sonuçta leziz, görseli yüksek bu tabağı oluşturduk’ dedi. 2024 yazında Bodrum Denizden Restoran’ı ziyaret edecek olanlar yepyeni tadım menüsü ile unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacaklar.

Ege Bölgesinin Sebzeleri ve Lokal Balıklar Menüyü Belirliyor

Bir yandan hemen her alanda tüm markaların sahip çıktığı “Sürdürülebilir bir dünya düzeni” için çalışan Mehmet şef imzalı  Denizden Restoran, var olduğu Ege Coğrafyası’nın ürünlerine  ve yerele sahip çıkıyor. Bölgenin deniz mahsülleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünler menü belirlenirken en önemli girdiyi oluşturuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya Bodrum Denizden Restoran ile ilgili; “Itır otu ,Lavanta, Gambilya, Mandalina, Kabuksuz Yengeç ve Ahtapot ile bölgesel değerleri menümüze yansıtıyoruz. Taze, doğal, leziz ve sürdürülebilir  menümüz bu yıl yepyeni bir dekorasyon ile taçlandı. Tabak tasarımlarımız sanatçıların desteği ile yemeklerimiz için hikayelendirildi” diyor.

Şef Yalçınkaya’dan Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiye Tam Destek

Değişen dünya düzeni, yapay zeka ve ilerleyen teknolojiye rağmen değişmeyen tek şey, üretim ve ürünün değeri. Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmanın yanı sıra yerel üreticinin de desteklenmesi gerçeğinin bir kez daha altını çiziyor. Bu noktada yerele sahip çıkan şef Mehmet Yalçınkaya “Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç’te tohum depolarına baktığınızda,  geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiçte zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri listemizde en ön sırada yer alıyor” dedi.

Balıkta Devrim “Dry Aged”

Özellikle etler için kullanılan “Dry Aged” yöntemi Bodrum Denizden Restoran’da ilk kez Balık için uygulandı. Bu yöntemle bekletilen, dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Özel dolaplarda bekletilen balıklar, Türkiye’de nadir bir uygulama olan “Dry Aged” ; ile yeni bir balık deneyimi  Denizden Restoran’ın en önemli tercih noktalarından biri olmasını sağlıyor.

Sade, Nezih, Şık

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum’da hizmete açtığı “Denizden Restoran” ile tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege’ye taşıdı. Sessiz lüks konseptine uyumlu olarak yeniden düzenlediği restoran dekorasyonu ile de sade, nezih ve şık bir atmosfer oluşturdu. Yemek yorumlarının dekorasyon fikirleri ile eşleşerek sadeleştiği bu yeni yaklaşımla yoğun günlük hayatımızdan farklı kaçış alanları yaratılıyor. Yepyeni bir deneyimin kapılarını aralatan “Denizden Restoran” içeriye girdiğiniz ilk andan itibaren günün her anında konfor, rahatlık ve leziz yemekler sunuyor. Restoran dekorasyonunda kullanılan renkler, dekorasyon objeleri, mobilyalar, aydınlatma ürünleri sıcak ve samimi bir izlenim oluşturuyor. Restoranda kullanılan minimalist tabaklar farklı doku ve malzemeleri bir arada harmanlıyor. Ilık Bodrum esintisi de mekanın kombinasyonunu tamamlanmış oluyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Denizden Restoran

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Restoran

İstanbul’un Tarihi Dokusunda Göçmen Artisan Bakery’de Teras Keyfi

İstanbul’un tarihi ve bohem atmosferiyle ünlü Galata bölgesinde bulunan Göçmen Artisan Bakery, yaz sezonunu karşılamak için kapılarını yeni bir terasla açıyor. Boğaz Köprüsü’nden Haliç’e kadar uzanan nefes kesen manzarasıyla, Galata Kulesi’ne adeta dokunabileceğiniz kadar yakın olan mekan, dünya lezzetlerini tarihi bir dokuda buluşturuyor.

Yayınlandı

on

Sabahın erken saatlerinden itibaren misafirlerini ağırlayan Göçmen Artisan Bakery’nin Galata Şubesi, güne enfes bir kahvaltı ile başlama imkanı sunuyor. Kahvaltıda Göçmen böreği, organik yumurta ile hazırlanan çeşitli omletler, taze kruvasanlar, granolalar, ekmek üstü lezzetler ve özenle hazırlanmış sandviçler menüde yer alıyor.

Göçmen Artisan Bakery’nin yeni terası muhteşem manzarasıyla sadece kahvaltı için değil, aynı zamanda kahve ve çay keyfi için de mükemmel bir altenatif sunuyor. Boğazdan Haliç’e kadar uzanan bu benzersiz manzarayı izlerken, İstanbul’un mistik havasını soluyarak taze demlenmiş çayınızın tadını çıkarabilirsiniz. 

Yüksek kaliteli ve özenle seçilmiş kahve çekirdekleriyle ünlü İlly markasının kahveleri de, terasın huzurlu ortamında keyifli sohbetlere eşlik ediyor. Kahvenin eşlikçileri ise Avrupa’nın klasik tatlılarından Victoria pasta,  Sachertorte, creme puff, Paris brest, cinnamon roll, Swiss roll oluyor.

Öğle ve akşam saatlerinde ise dünya mutfağının en özel lezzetleriyle buluşmak mümkün. Göçmen Artisan Bakery’nin uzman şefleri tarafından hazırlanan yemekler, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Fish&chips, Rumeli ızgara köfte, Hint usulü tavuk burger, Portekiz usulü ızgara tavuk, Lübnan falafel, Kayseri Mantısı gibi klasikler mekanın ustalıkla işlenmiş menüsünde yer alıyor.

Galata Kulesi’nin ışıklarının yansımasında yemek yemenin keyfini yaşamak isteyen herkesi Göçmen Artisan Bakery’nin Galata Şubesi’ne 07.00  – 23.00 saatleri arasında bekliyoruz.

Adres: Bereketzade, Galata Kulesi Sk: 2/A Beyoğlu ( Galata Kulesi ana giriş kapısının karşısı)

Kaynak: HORECA Trend ve Göçmen Artisan Bakery

Devamını Oku

Restoran

Pizza İl Forno’nun Armada’sı Yenilendi

Özellikle vegan, glüten free ve bitkisel içerikli menüleriyle öne çıkan Pizza İl Forno, Başkentli pizza severleri yenilenen Armada şubesinde ağırlamaya başladı.

Yayınlandı

on

Gökmen Gastronomi bünyesindeki restoran zinciri Pizza İl Forno, yıllardır Ankaralıların damaklarında taht kuran Armada şubesini yeniledi. Mekan, İtalyan usulü ince ve çıtır hamur üzerinde, gerçek mozzarella peyniri ile taze ve katkısız malzemelerin bolca kullanıldığı özel tariflerini, taş fırınlarda pişirip servis ediyor. Restoranlarında lezzeti estetikle buluşturmayı hedefleyen Pizza İl Forno, sanata ve sanatçıya verdiği değeri yenilenen Armada şubesinde de yansıtıyor. Mekan, artık markayla özdeşleşen kolezyum formundaki fırının yanı sıra grafiti sanatçılarının çizdiği özel duvar resimleri ve seramik çini tasarımlarla İtalya’yı Ankara’ya taşıdı. 

2013 yılında Ankara’da doğan ve pizza konusunda gastronomi sektörüne farklı bir yaklaşım getiren Pizza İl Forno, bir taraftan yeni lokasyonlarda şubeler açarken, bir yandan da mevcut şubelerini yeni kurumsal kimliğiyle bütünleşecek şekilde yeniliyor. Son olarak Ankara’daki Armada şubesini baştan aşağı yenileyen marka, misafirlerini artık çok daha sıcak, samimi ve İtalyan tarzı bir ambiyans eşliğinde ağırlayacak. Yemekli toplantı ve özel davet organizasyonlarının da rahatlıkla gerçekleştirilebileceği ……….. kişilik mekan, doğum günü kutlamalarını ise İtalya’dan getirdiği Venedik maskeleriyle yapıyor. 

Pizza İl Forno’da Klasik Lezzetlere, Damak Çatlatan Yeni Tarifler Eşlik Ediyor

Pizza Il Forno, mönüsünde Marinara, Margherita, Ricotta gibi klasik lezzetlerin yanı sıra sadece burada servis edilen şef imzalı pizzalar da yer alıyor. Her yaşa ve her damağa hitap eden mekana gelenler, ayrıca alışılmışın dışında lezzetlerle de buluşuyor. Bunların başında ise kokoreçli pizza geliyor. Pizza İl Forno, Türk halkının severek tükettiği kokoreçi, kendi özel tarifiyle pizza üzerinde sunuyor. 

En Zengin Vegan Seçenekler, Pizza İl Forno’da

Pizza İl Forno, vegan misafirlerini de beslenme tarzlarından ve damak tatlarından ödün vermelerine gerek kalmayacak lezzetlerle buluşturuyor. Mekanın zengin vegan mönüsünde, vegan tarzında yeniden yorumlanan klasik pizzalar yanında, hem kabak, ıspanak, mantar gibi doğal ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan hem de sucuk, salam, sosis gibi tatları alabileceğiniz vegan pizzalar bulunuyor. 

Kaynak: HORECA Trend ve Pizza İl Forno

Devamını Oku

Restoran

Vegan ve Vejetaryen Mutfağı ile “Telezzüz” Kapılarını Açıyor

Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu’nda özenle tasarlanan konsepti ile hayata geçirilen Telezzüz, zengin vegan ve vejetaryen menüsüyle lezzetlerin doğal buluşmasını misafirlerine sunuyor.

Yayınlandı

on

Yazar:

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve yarım asrı aşan tecrübesiyle otelcilik ve gastronomi alanında öncü girişimlerde bulunan Divan Grubu, zincirine yeni bir halka daha ekledi. Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu’nda özenle tasarlanan konsepti ile hayata geçirilen Telezzüz, zengin vegan ve vejetaryen menüsüyle lezzetlerin doğal buluşmasını misafirlerine sunuyor.

“Tüm duyularla lezzet alma”, “tadını çıkarma” anlamlarına gelen Telezzüz, iyi beslenmeye önem veren, yeniliklere açık, sade, doğal ve duyarlı bir deneyim arayışında olan herkesin büyük keyif alacağı bir yer olarak tasarlandı. Bir lokantanın ötesinde etik ve sürdürülebilir değerleri gözeten bir hareketin parçası olan Telezzüz, menüsü, konumu, mimari yaklaşımı ve sanat eserlerinin yer aldığı dekorasyonu ile benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Telezzüz’ün ödüllü ve yaratıcı şef Bahtiyar Büyükduman liderliğindeki mutfak ekibi, menüde yer alan her bir reçeteyi vegan ve vejetaryen geleneklerden beslenerek modern bir yaklaşımla yeniden yorumluyor.

Telezzüz mevsimselliğe, yerel ürün kullanımına, karbon ayak izine özen göstererek sürdürülebilir ve atıksız mutfak prensiplerini benimsiyor. Özenle seçilen malzemelerin doğallığını ve dokularını öne çıkaran reçetelerden oluşan menüler her mevsim yenileniyor.

Telezzüz, Divan Grubu’nun alametifarikası olan özenli misafirperverlik eşliğinde birbirinden özel reçeteleri içeren vegan ve vejetaryen menüsü, özenle seçilmiş şarapları ve özel kokteylleri de içeren bar menüsü, sanat eserlerinin yer aldığı şık dekorasyonu ile tüm misafirlerini bekliyor.

 

Kaynak: HORECA TREND ve Divan Grubu

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.