Nobu Tokyo Şefleri Özel Omakase Menüsü ile Nobu Istanbul’da | HORECA Trend
Takip edin!

Restoran

Nobu Tokyo Şefleri Özel Omakase Menüsü ile Nobu Istanbul’da

Ünlü oyuncu Robert De Niro ve Şef Nobu Matsuhisa’nın ortağı olduğu Nobu Restaurant, 24-25-26-27 Nisan tarihlerinde bir ilke imza atıyor. Nobu Tokyo’nun dünyaca ünlü şefleri, özel omakase menüsü sunmak için Nobu Istanbul’a geliyor.

Yayınlandı

on

Eşsiz gastronomi algısıyla dünyaya yayılan efsanevi Nobu Restaurant’ın deneyimli Tokyo şefleri, özel omakase menüsünü panoramik İstanbul manzarası eşliğinde sunmaya geliyor. Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin yıldönümü tesisinin 100. Yılına özel gerçekleşecek haftanın açılış gününe koto performansı eşlik ederken Tokyo haftası boyunca planlanan çeşitli atölye programları da kültüre dair özel bir bakış sunacak.

Japon-Peru ruhunu yaşatan özgün dekorasyonu ve yenilikçi bir kompozisyona sahip tabaklarıyla sıra dışı bir atmosfer sunan Nobu Istanbul, Japon mutfağına özel reçetelerin Nobu Tokyo standartlarında sunulacağı Tokyo haftasına Asya-Pasifik Bölge Direktörü Baku Kobayashi’nin de katılımıyla ev sahipliği yapıyor. Özel Suşi Şefi Masami Ouchi ve Nobu Tokyo Kurumsal Şefi Shuichi Yamaguchi’nin Türkiye şefleriyle birlikte hazırlayacağı menü, omakase ve alakart olmak üzere iki farklı seçenekten oluşuyor. 8 aşamalı tadım menüsü; yüksek kaliteye sahip malzemelerle hazırlanan başlangıç seçkisi, Japon mutfağının geleneksel bir sembolü haline gelen 5 parçalık suşi sunumu ve Tokyo’ya özgü imza tabaklara eşlik eden azuki espresso soslu matcha parfe tatlı tabağından oluşuyor.   Alakart menü ise; Tokyo Style Wagyu Sukiyaki Toban ve Shio-Koji cured Grilled Rack of Lamb with Jalapeno Salsa gibi ünlü 5 farklı tabak seçeneğine sahip.

Nobu Tokyo Haftası: Lezzet ve Kültürün Keşfi

Tabiatın dinginliğini duyuları harekete geçiren bir keşfe dönüştüren bonsai atölyesi, 24 Nisan Çarşamba günü katılımcılarını binlerce yıllık bir geçmiş ile bağlantı kurmaya davet ederken, çiçeklerin estetiği eşliğinde Japon kültürünün derinliklerine bir yolculuğa çıkaran ikebana atölyesi ise 25 Nisan Perşembe günü büyüleyici bir deneyim sunacak. 26 Nisan Cuma günü planlanan origami atölyesi ise kağıdın olağanüstü dönüşümünün izinde yaratıcılığın sınırlarına odaklanacak. Nobu Tokyo’nun ikonik lezzetleri eşliğinde gerçekleşecek atölye seçkisi, 3 gün boyunca sanat ve gastronomiyi özgün bir yorumla misafirleriyle buluşturacak.

Kaynak: HORECA Trend ve Nobu Istanbul

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Restoran

Vegan ve Vejetaryen Mutfağı ile “Telezzüz” Kapılarını Açıyor

Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu’nda özenle tasarlanan konsepti ile hayata geçirilen Telezzüz, zengin vegan ve vejetaryen menüsüyle lezzetlerin doğal buluşmasını misafirlerine sunuyor.

Yayınlandı

on

Yazar:

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve yarım asrı aşan tecrübesiyle otelcilik ve gastronomi alanında öncü girişimlerde bulunan Divan Grubu, zincirine yeni bir halka daha ekledi. Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu’nda özenle tasarlanan konsepti ile hayata geçirilen Telezzüz, zengin vegan ve vejetaryen menüsüyle lezzetlerin doğal buluşmasını misafirlerine sunuyor.

“Tüm duyularla lezzet alma”, “tadını çıkarma” anlamlarına gelen Telezzüz, iyi beslenmeye önem veren, yeniliklere açık, sade, doğal ve duyarlı bir deneyim arayışında olan herkesin büyük keyif alacağı bir yer olarak tasarlandı. Bir lokantanın ötesinde etik ve sürdürülebilir değerleri gözeten bir hareketin parçası olan Telezzüz, menüsü, konumu, mimari yaklaşımı ve sanat eserlerinin yer aldığı dekorasyonu ile benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Telezzüz’ün ödüllü ve yaratıcı şef Bahtiyar Büyükduman liderliğindeki mutfak ekibi, menüde yer alan her bir reçeteyi vegan ve vejetaryen geleneklerden beslenerek modern bir yaklaşımla yeniden yorumluyor.

Telezzüz mevsimselliğe, yerel ürün kullanımına, karbon ayak izine özen göstererek sürdürülebilir ve atıksız mutfak prensiplerini benimsiyor. Özenle seçilen malzemelerin doğallığını ve dokularını öne çıkaran reçetelerden oluşan menüler her mevsim yenileniyor.

Telezzüz, Divan Grubu’nun alametifarikası olan özenli misafirperverlik eşliğinde birbirinden özel reçeteleri içeren vegan ve vejetaryen menüsü, özenle seçilmiş şarapları ve özel kokteylleri de içeren bar menüsü, sanat eserlerinin yer aldığı şık dekorasyonu ile tüm misafirlerini bekliyor.

 

Kaynak: HORECA TREND ve Divan Grubu

Devamını Oku

Restoran

Şef Mehmet Yalçınkaya’dan Gastronomide Yeni Trend “Sessiz Lüks”

Masterchef moderatörü şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina’da geçen sene hizmete açtığı “Denizden Restoran”ın yeni tadım menüsünü tanıttı.

Yayınlandı

on

Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Kocadon Museum Hotel içinde, hizmet veren “Denizden Restoran” tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege’ye taşıyor.

Bodrum Denizden Restoran’ın Yıldızı “Kabuksuz Mavi Yengeç”

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum Denizden Restoran’ın 2024 menüsünün yıldızı ”Kabuksuz Mavi Yengeç” oldu. Gittiği her ilde Tarım İl Müdürlüğü ile bağ kuran Mehmet Şef; ‘Bodrum Savran’da keşfettiğimiz kabuksuz Mavi Yengeç bizi çok heyecanlandırdı. Ben ve ekibim ürün ile çalıştık. Geldiğimiz sonuçta leziz, görseli yüksek bu tabağı oluşturduk’ dedi. 2024 yazında Bodrum Denizden Restoran’ı ziyaret edecek olanlar yepyeni tadım menüsü ile unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacaklar.

Ege Bölgesinin Sebzeleri ve Lokal Balıklar Menüyü Belirliyor

Bir yandan hemen her alanda tüm markaların sahip çıktığı “Sürdürülebilir bir dünya düzeni” için çalışan Mehmet şef imzalı  Denizden Restoran, var olduğu Ege Coğrafyası’nın ürünlerine  ve yerele sahip çıkıyor. Bölgenin deniz mahsülleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünler menü belirlenirken en önemli girdiyi oluşturuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya Bodrum Denizden Restoran ile ilgili; “Itır otu ,Lavanta, Gambilya, Mandalina, Kabuksuz Yengeç ve Ahtapot ile bölgesel değerleri menümüze yansıtıyoruz. Taze, doğal, leziz ve sürdürülebilir  menümüz bu yıl yepyeni bir dekorasyon ile taçlandı. Tabak tasarımlarımız sanatçıların desteği ile yemeklerimiz için hikayelendirildi” diyor.

Şef Yalçınkaya’dan Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiye Tam Destek

Değişen dünya düzeni, yapay zeka ve ilerleyen teknolojiye rağmen değişmeyen tek şey, üretim ve ürünün değeri. Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmanın yanı sıra yerel üreticinin de desteklenmesi gerçeğinin bir kez daha altını çiziyor. Bu noktada yerele sahip çıkan şef Mehmet Yalçınkaya “Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç’te tohum depolarına baktığınızda,  geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiçte zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri listemizde en ön sırada yer alıyor” dedi.

Balıkta Devrim “Dry Aged”

Özellikle etler için kullanılan “Dry Aged” yöntemi Bodrum Denizden Restoran’da ilk kez Balık için uygulandı. Bu yöntemle bekletilen, dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Özel dolaplarda bekletilen balıklar, Türkiye’de nadir bir uygulama olan “Dry Aged” ; ile yeni bir balık deneyimi  Denizden Restoran’ın en önemli tercih noktalarından biri olmasını sağlıyor.

Sade, Nezih, Şık

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum’da hizmete açtığı “Denizden Restoran” ile tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege’ye taşıdı. Sessiz lüks konseptine uyumlu olarak yeniden düzenlediği restoran dekorasyonu ile de sade, nezih ve şık bir atmosfer oluşturdu. Yemek yorumlarının dekorasyon fikirleri ile eşleşerek sadeleştiği bu yeni yaklaşımla yoğun günlük hayatımızdan farklı kaçış alanları yaratılıyor. Yepyeni bir deneyimin kapılarını aralatan “Denizden Restoran” içeriye girdiğiniz ilk andan itibaren günün her anında konfor, rahatlık ve leziz yemekler sunuyor. Restoran dekorasyonunda kullanılan renkler, dekorasyon objeleri, mobilyalar, aydınlatma ürünleri sıcak ve samimi bir izlenim oluşturuyor. Restoranda kullanılan minimalist tabaklar farklı doku ve malzemeleri bir arada harmanlıyor. Ilık Bodrum esintisi de mekanın kombinasyonunu tamamlanmış oluyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Denizden Restoran

Devamını Oku

Restoran

Yediden Restaurant Sağlıklı, Hafif ve Lezzetli Menüsüyle Yaza Hazır

Türkiye’nin yedi bölgesinin en özgün lezzetlerini bir araya getiren Yediden Restaurant, yazın hafif ve sağlıklı beslenirken lezzetten de ödün vermek istemeyenleri bekliyor. İstinye Park’ta hizmet veren Yediden’de Urfa yöresine ait olan Bostana Salatası’ndan Çanakkale domatesiyle yapılan Köfteli Salata’ya, otlu mücverden kırmızı pancar ve yoğurtla hazırlanan pembe sultana birçok yöresel lezzeti bulabilirsiniz.

Yayınlandı

on

Anadolu’nun yöresel lezzetlerini modern sunum ve kaliteli ürünlerle birleştiren İstinye Park’taki Yediden Restaurant, yaz ayında sağlıklı beslenmek isteyenlere aynı zamanda lezzetli seçenekler sunuyor. Türkiye’nin yedi bölgesindeki en özgün tatların bir araya geldiği Yediden’de yaz ayı için salatalardan zeytinyağlılara pek çok doyurucu ve sağlıklı lezzet bulunuyor.

Özenle ve Taze Seçilmiş Malzemeler

Yediden menüsündeki her yemek, özenle ve taze seçilmiş malzemelerle hazırlanıyor. Tıpkı Çanakkale domatesiyle hazırlanan Köfteli Salata gibi. Yediden menüsünde hafif ama doyurucu kısırdan yazın ferah lezzeti yoğurtlu semizotuna, kırmızı pancar ve yoğurtla yapılan pembe sultandan havuç ve süzme yoğurdun müthiş uyumunu gösteren havuç taratora birçok lezzet sunuluyor.

Seçenekleriniz Bunlarla Sınırlı Değil

“Ben sporumu yapar, yediklerimden sakınmam” diyorsanız tabii ki birçok başka seçeneğiniz de var. Gaziantep’e özgü içli köfteden Saray mutfağının gözdesi Firik Pilavlı Kuzu İncik’e, Doğu Anadolu’nun favorisi Köylü Tavuğu’ndan ipince açılmış Sinop Mantısı’na kadar birçok yöresel yemeği de bulmak mümkün. Ayrıca Yediden şeflerinin yorumuyla oluşturduğu, dana kavurma ve enfes köfteyi tereyağlı bazlama eşliğinde bir tabakta buluşturan Yediden Kebabı ya da Yediden usulü Beğendili Kuzu Tandır gibi kendine özgü tatları da deneyebilirsiniz.

Kaynak: HORECA Trend ve Yediden Restaurant

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.