Caffè Nero Yeni “Single Origin” Kahvesi Colombia’yı Sunuyor | HORECA Trend
Takip edin!

Kahve

Caffè Nero Yeni “Single Origin” Kahvesi Colombia’yı Sunuyor

Avrupa’nın en büyük bağımsız kahve zincirlerinden Caffè Nero, yeni “Single Origin” kahvesi Colombia’yı sunuyor. Caffè Nero’nun yeni single origin kahvesi, Kolombiya’nın Antioquia bölgesindeki Rigoberto Franco Arroyave çiftliğinde Caffè Nero’ya özel olarak üretiliyor.

Yayınlandı

on

Bölgenin rakımı, zengin toprağı, serin ve ılıman ikliminin yanı sıra nesillerdir bölgede bu işi yapan kahve yetiştiricilerinin uzmanlıkları sayesinde, Antioquia’nın kahve çekirdekleri yüksek kalitesiyle tüm dünyada büyük bir ün kazanmıştır. Ailesinin 1950’lerden itibaren sahibi olduğu 150 dönümlük çiftliği, 1978’de devralan Rigoberto Franco Arroyave, bu işletmeyi günümüzde bir sürdürülebilirlik modeli haline getirmiştir. Bölgedeki en iyi kahvelerin önemli bir kısmı burada üretilmektedir.

Caffè Nero’nun single origin kahve çekirdekleri özenle el ile toplandıktan sonra yıkama yöntemi ile işlenerek en iyi tat profili elde edilir. Çekirdekler, Caffè Nero’nun kahve uzmanlarının toplam 150 yıllık kavurma deneyimi ile kavrulmaktadır. Colombia kahvesinde, toffee’nin (karamelize şekerleme) şekerli tadım notalarıyla, siyah frenk üzümü ve elmanın keskin asiditesi tatlı içimle birleşiyor.

Caffè Nero Türkiye CEO’su Ahmet Yanıkoğlu Colombia hakkında “Yeni single origin kahvemiz Colombia, klasik harmanımız olan Classico’nun yanında yerini alıyor ve dönemsel kahve menümüze yenilik katıyor. Misafirlerimizin yeni dönemsel kahvemizi lezzetli bulacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 Colombia, Caffè Nero kahve evlerinde sınırlı bir süre için misafirlere sunuluyor. Colombia’yı Caffè Nero’da hazırlanan kahve içeceklerinde tadabileceğiniz gibi, kapsül ve çekirdek kahve seçenekleriyle, kahve keyfinizi evde de devam ettirebilirsiniz.

Caffè Nero Hakkında 

Caffè Nero, 1997’de Gerry Ford tarafından, İngiltere’de bağımsız bir kahve zinciri olarak kuruldu. İtalyan kahve evlerinden esinlenen tarzı, premium kahvesi, özenle seçilen malzemelerle hazırlanan Nero yiyecekleri, sıcak ve samimi ortamı ile kısa sürede kahveseverlerin buluşma noktası haline geldi. Kendine has harmanı ve kavurma merkezi ile mükemmel kahveyi sunan Caffè Nero, İngiltere, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Polonya, İsveç, Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan toplam 1100 kahve evi ile Avrupa’nın en büyük bağımsız kahve zincirlerinden biridir.

2007 yılında İstinye Park AVM’de ilk mağazasını açan Caffè Nero Türkiye, günümüzde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Bodrum ve Ayvalık’ta 93 mağazası ile hizmet vermekte ve her ay açılmakta olan yeni mağazaları ile büyümesine devam etmektedir.

Kaynak: HORECA Trend ve Caffè Nero

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HORECA Tedarik

Nespresso’dan İki Yeni Lezzet: Cádiz Espresso ve Lisbon Bica

Nespresso, dünyanın farklı bölgelerinin yerel kahve kültürleri ve içim ritüellerinden ilhamla hazırladığı World Explorations serisinin yeni üyeleri Cádiz Espresso ve Lisbon Bica ile kahveseverleri Akdeniz sahillerine yolculuğa çıkarıyor. 

Yayınlandı

on

Nespresso, dünya çapında kahve lezzetlerini ev konforuyla buluşturan World Explorations ailesine Portekiz ve İspanya’nın yerel tatlarıyla iki yeni kapsül ekliyor. Son olarak 2022 yılında, İstanbul’un binlerce yıllık tarihinden ve kozmopolit yapısından ilham alan İstanbul Espresso’nun katıldığı seri, bu kez sınırlı sayıda üretilen Cádiz Espresso ve Lisbon Bica ile yeni lokasyonları keşfetme yolculuğunda kahve tutkunlarına eşlik ediyor.

İspanyol liman kenti olan Cádiz’in yemek ve kahve kültürüne verdiği öneme atıfta bulunan Cádiz Espresso, şehrin kendine has yaşam tarzını ve ritüellerini yansıtıyor. İspanya’nın geleneksel, kahve çekirdeklerine şeker eklenerek uygulanan Torrefacto kavurma yönteminden esinlenerek hazırlanan kapsül, yoğun kıvamlı ve karamelize bir lezzet sunuyor. Arabica ve Robusta çekirdekleriyle bir araya gelen maltlı tahıl, bisküvi ve karamel notalarına eklenen kakao dokunuşu, günün her saatinde kahve deneyimini keyifli bir hale dönüştürüyor. Espresso olarak tüketilmesi önerilen Cádiz Espresso kahvesini sütlü kahveseverler için Cortado olarak hazırlanması tavsiye ediliyor.

El Salvador’dan gelen Arabica çekirdeklerini, Nikaragua Robusta çekirdekleriyle harmanlayan Lisbon Bica, Portekiz’in başkenti Lizbon şehrinin kahve kültürünü simgeliyor. Lizbon’da Espresso için kullanılan “bica” kelimesinin, kahvenin acılığını gidermek için kullanılan “Beba Ista Com Açúcar” (Bunu şekerle iç) ifadesinin kısaltması olduğuna inanılıyor. Kavrulmuş tahıl ve badem notalarıyla yoğun bir Ristretto kahve deneyimi sunan Lisbon Bica’nın, sütlü kahve tercih edenler için Cappuccino olarak içilmesi öneriliyor.

World Explorations ailesinin diğer üyeleri İstanbul EspressoParis EspressoRio De Janeiro EspressoVienna LungoTokyo LungoCape Town LungoShanghai LungoBuenos Aires Lungo ve Stockholm Lungo, eşsiz harmanları ve lezzetleriyle dünyanın dört bir yanından kahve kültürlerini evinize taşıyor.

Dünyanın farklı şehirlerinin kahve kültürlerinden ve içim ritüellerinden ilhamla hazırlanan World Explorations serisini deneyimlemek için Nespresso Boutique’lerine, https://www.nespresso.com/tr/tr adresine ve Nespresso mobil uygulamasına davetlisiniz.

Kaynak: HORECA Trend ve Nespresso

Devamını Oku

HORECA Tedarik

Nespresso, Vertuo Ailesinin En Yeni Üyelerini Kahveseverlerle Tanıştırıyor

Dünyanın dört bir yanından sürdürülebilir tarım tekniği kullanılarak yetiştirilen 30’dan fazla kahve seçeneğini Vertuo sistemiyle kahve tutkunlarıyla buluşturan Nespresso, yeni Vertuo Lattissima ve Vertuo Creatista ile sütlü kahve deneyimini bir adım öteye taşıyor.

Yayınlandı

on

Nespresso, yenilikçi teknolojiye sahip yeni nesil kahve sistemi Vertuo serisinin heyecanla beklenen yeni üyeleri Vertuo Lattissima ve Vertuo Creatista’yı sütlü kahveseverlerle tanıştırıyor. Original sisteminden tamamen farklı bir stille, kahveyi tek tuşla hazırlayan Vertuo’nun sütlü tarifler için tasarlanan modelleri Vertuo Lattissima ve Vertuo Creatista, kahve keyfini günün her anında yaşatıyor.

Vertuo Lattissima ve Vertuo Creatista, Ristretto’dan Caffè Latte’ye, Cold Brew’dan 535 ml’lik paylaşımlı Carafe’a birçok farklı tarifi tek tuş kolaylığında hazırlama seçeneği sunuyor.  Bu iki makine, ipeksi ve kremamsı köpüğüyle yumuşak içimli yoğun kahveler sunmakla birlikte aynı zamanda sütlü kahve tarif seçeneklerini ev konforunda keyifle yudumlamanızı sağlıyor. Vertuo Lattissima, entegre süt çözümü özelliğiyle lezzetli sütlü kahve tariflerini tek bir dokunuşla hazırlıyor. Kahve çeşitliliği ve fincan boyutu seçenekleri sayesinde kahve tüketim alışkanlığını her geçen gün zenginleştiriyor. Barista profesyonelliğinde kahve hazırlamak isteyenlerin favorisi olacak Vertuo Creatista, sütlü tarifler için geliştirilmiş entegre buhar çubuğuyla köpüklü Cappuccino, Flat White, Caffè Latte ve Latte Macchiato’nun keyfini doruğa çıkarıyor. 3 farklı süt sıcaklığı ve köpük seviyesi, kahveyi latte art ile kişiselleştirme fırsatı sunuyor. Coffee Creations modu, süt bazlı ve buzlu tariflerde daha konsantre bir Nespresso lezzeti için kahveyi Espresso boyutunda hazırlıyor. Paslanmaz çelik tasarımıyla mutfak dekorasyonuna şık bir dokunuş katıyor.

Vertuo’nun akıllı barkod sistemi, yoğun, pürüzsüz ve katmanlı bir tat için en iyi Arabica ve Robusta çekirdeklerini içeren Nespresso kapsüllerini tanıyarak farklı damak tatlarına uygun içime hazırlıyor. Kahveseverlerin kahve hazırlama ve içim anlarını konfor ve çeşitlilikle buluşturan Nespresso, farklı renk alternatiflerinde Vertuo Next ve Vertuo Pop kahve makinelerinin ardından Vertuo Lattissima ve Vertuo Creatista ile değişen tüketim alışkanlıklarına uygun alternatifler sunuyor.

Yenilikçi teknolojiye sahip Vertuo serisini deneyimlemek ve sizin için en uygun makine ile tanışmak için Nespresso Boutique’lerine, https://www.nespresso.com/tr/tr adresine ve Nespresso Mobil Uygulaması’na davetlisiniz!

Kaynak: HORECA Trend ve Nespresso

Devamını Oku

Kahve

Her Kahve Tutkununa Özel Lezzet Deneyimi; “Variazione”

Kahve uzmanı Tchibo, kahve çekirdeklerinin koyu kavrulmasıyla yoğun bir aromaya sahip yeni kahvesi “Variazione”u lezzet severlerin beğenisine sunuyor. İster sütlü ister sade, Variazione her kahve tercihine aynı yoğunlukta kahve lezzeti sağlamaya hazır.

Yayınlandı

on

75 yıllık kahve uzmanlığı ile tüketicilerini gerçek kahve lezzeti ile buluşturan Tchibo, zengin kahve portföyünü her damak zevkine ve hazırlama yöntemlerine uygun seçenekleriyle her dönem zenginleştirmeyi sürdürüyor. 

Tchibo’nun yeni kahvesi Variazione, yoğun aroması ile rafine tadını kahve çekirdeklerinin yavaşça ve özenle koyu kavrulmasından alıyor. Variazione, sütlü kahve çeşitlerinde daha yoğun kahve lezzeti arayanlar için ideal dolgunluğu sunmakla birlikte; seçimi sade kahveden yana olan ve yeni tatlar keşfetmek isteyen herkese aromatik bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Asiditesiz yeni Tchibo lezzeti aynı zamanda, tercih edilen demleme veya hazırlama yöntemi fark etmeksizin kahve severlere kahvelerinde aradıkları ideal lezzeti her yudumda hissettiriyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Tchibo

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.