Bayram Tatilinin Uzaması Tatil Aramalarında Artış Yarattı | HORECA Trend
Takip edin!

Turizm

Bayram Tatilinin Uzaması Tatil Aramalarında Artış Yarattı

Otel fiyatları karşılaştırma hizmeti sunan web sitesi ve gezi rehberi Neredekal.com bayram tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlandı

on

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com’un verilerine göre uzatılan bayram tatili süreci ile tatil lokasyonlarında ve otel aramalarında büyük artış oldu. Konu ile ilgili bilgi veren Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya “Bu 9 günlük tatil, henüz tatil planı yapmamış ve Haziran ayında tatile gitmeyi düşünenler için iyi bir fırsat yarattı. Yıl başında yayınladığımız resmî tatil günleri çalışmamızda, kullanıcılarımıza Kurban Bayramı haftasının bu yazın en cazip tatil fırsatını sunan tarihlere denk geldiği öngörüsünü paylaşmıştık. Bu nedenle alınan karar beklediğimiz ve hazırlıklı olduğumuz bir gelişme oldu. Bu gelişme tatil aramalarındaki artışı beraberinde getirdi” dedi

Mayıs Ayında Yaşanan Otel Fiyat Artışı Rezarvasyonları Etkiler Mİ?

Neredekal.com verilerine göre Mayıs ayında otellerin oda fiyatları bir önceki yıla göre %94 oranında artış gösterdi. Artış oranı, Neredekal.com platformunda yer alan 24 bin tesis arasından, 2022 ve 2023 Mayıs ayı aynı döneminde fiyat listeleyen tesislerin aynı tip odaları baz alınarak yapılan analiz, oda fiyatlarının önceki yıla göre %94 arttığını gösteriyor.

Analize konu olan tesislerin ortalama gecelik oda fiyatı bir yılda 933 TL’den 1.812 TL’ye yükseldiği tespit edildi ve iller bazında inceleme yapıldığında, 100 ve üzeri tesise sahip şehirlerde oda fiyatı en çok artan il, %127’lik bir artış ile Ankara oldu. Ankara’yı %106 ile Balıkesir ve %99 ile Trabzon takip etti.

Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarında ise fiyat artışı ortalamanın altında kaldı. Neredekal.com raporuna göre Muğla Otelleri’nde %81, İzmir Otelleri’nde %90 ve Antalya Otelleri’nde ise %92’lik fiyat artışı görülüyor.

Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya “Bu artışlar genellikle beklediğimiz değerlerde diyebiliriz. Tatil planı yapanlar sunduğumuz fiyat karşılaştırma hizmetini kullanarak aradıkları özelliklerdeki tesisleri en iyi fiyata satın alabilirler. Tatilin uzaması ile tatil planlarının ikiye bölüneceğini ve konaklama periyotlarının bu bölünme ile ivme kazanacağını ve bazı lokasyonlarda verimin yükseleceğini düşünüyoruz.” Dedi.

Hakkında

Neredekal.com otel fiyatı karşılaştırma hizmeti sunan web sitesi ve gezi rehberidir.

Tatil planı yapan her kullanıcıya hitap etme vizyonuyla yola çıkan Neredekal.com, Türkiye’nin her yerinden 20.000’den fazla konaklama hizmeti sunan tesisi; detaylı bilgiler, fotoğraflar, fiyatlar ve misafir yorumlarıyla birlikte listeliyor. Ortaya koyduğu #ÖnceTürkiyeyiKeşfet vizyonuyla ülkenin tarihi ve kültürel alanlarının tanıtımı konusunda önemli bir rol üstleniyor, 81 ildeki gezilecek yerler ve keşif noktaları hakkında hem sosyal medya hesaplarından hem de web sitesinden yoğun bir içerik yayını yapıyor.

2007 yılında turizm alanında Türkiye’deki ilk dijital girişimlerden biri olarak sektöre giriş yapan Neredekal.com, 2010 yılında iLab Holding ortaklığına katılarak yolculuğuna hem kullanıcı hem de tesis sayısını arttırarak devam etmiştir. Neredekal.com her geçen yıl sektördeki yerini sağlamlaştırarak büyümeye devam etmektedir.

Kaynak: HORECA Trend ve Neredekal.com

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Turizm

Türkiye Yaz Rezervasyonlarında %20’nin Üzerinde Artış

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin’de “Türkiye Turizmi: Deniz, Kum ve Güneşten Çok Daha Fazlası” panelini düzenledi.

Yayınlandı

on

SunExpress ev sahipliğinde düzenlenen panel, tur operatörlerinden hava yolu şirketlerine, otellerden turizm profesyonellerine çok sayıda ziyaretçiden yoğun ilgi gördü. Panelde SunExpress CEO’su Max Kownatzki, TUI Almanya CEO’su Stefan Baumert ve Berlin Brandenburg Havalimanı CEO’su Aletta von Massenbach turizm ve seyahat sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “Önümüzdeki yaz dönemi için rezervasyonlarımızın geçen yıla kıyasla %23 daha yüksek olması, Türkiye’ye seyahat etme arzusunun ve talebin çok güçlü olduğuna işaret ediyor. Türkiye, deniz, kum ve güneşten çok daha fazlası. Tüm paydaşlarımızla birlikte Türkiye’nin, zengin tarihi ve kültürü, benzersiz lezzetleri ve her mevsime uygun spor ve aktiviteleri ile yılın her zamanı için ideal, çok yönlü bir destinasyon olduğunu anlatıyoruz. Türkiye’nin turizm elçisi olarak, güçlü talebi karşılamak adına yaz için kapasitemizi artırıyor, aynı zamanda kışa da yatırım yapıyoruz” dedi.

TUI Almanya CEO’su Stefan Baumert, “Türkiye’ye yönelik seyahat talebi önemli ölçüde artmaya devam ediyor. Bununla birlikte bu yıl TUI olarak Almanya’dan 1 milyon ziyaretçi hedefimizi aşmayı hedefliyoruz. Bunu başarmak için SunExpress ile uçuş seçeneklerimizi genişletiyoruz. Türkiye’deki otelcilerle kurduğumuz yakın ortaklıklar, bu yaz en iyi sahil lokasyonlarında yeni ve daha da kaliteli konaklama imkânları sunmamızı sağlayacak. Misafirlerin yaz tatillerinden beklentileri oldukça yüksek, bu nedenle tur operatörleri, hava yolları ve oteller arasındaki yakın iş birliği çok önemli. Özellikle Antalya, Kemer’deki yeni TUI Magic Life Beldibi otelimiz için heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Berlin Brandenburg Havalimanı CEO’su Aletta von Massenbach, “Türkiye, Berlin’de yaşayanlar için en popüler destinasyonlardan biri. Bu nedenle SunExpress ile kurduğumuz güçlü iş birliğinden büyük mutluluk duyuyoruz. SunExpress, Berlin için yaz uçuş programını haftalık 56 bağlantıya ve yeni destinasyonlarla genişleterek kapasite ve frekans artışı sunuyor. Bu, SunExpress’in Berlin Brandenburg Havalimanı’na ve başkent bölgesine verdiği önemin bir göstergesi. Bu yaz SunExpress’in Berlin’den Türkiye’nin 10 şehrine sunduğu direkt uçuşlarla yolcular, istedikleri destinasyona daha sık ve aktarmasız olarak ulaşabilecekler” dedi.

SunExpress, Chatbot ve Videocall hizmetini ITB Berlin’de tanıttı

 SunExpress, dijitalleşme stratejisi kapsamında yenilikçi çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Seyahat acenteleri ve iş ortakları için Chatbot (sohbet robotu) ve Videocall (görüntülü arama) sistemlerini hizmete sunmaya başlayan SunExpress, bu sayede B2B sektöründeki hizmet kalitesini daha da geliştirmeyi hedefliyor. Yeni Chatbot ve Videocall hizmetlerini ilk kez ITB Berlin’de tanıtan SunExpress, fuar süresince ziyaretçilere bu servisleri standında deneyimleme imkânı sundu.

Kaynak: HORECA Trend ve SunExpress

Devamını Oku

Turizm

Bilet Dükkanı’ndan 14 Şubat’ta Son Dakika Plan Yapabileceğiniz Romantik Rotalar

Yılın en romantik zamanı olan, Sevgililer Günü heyecanı başlıyor. 14 Şubat’a özel son dakika plan yapmak isteyen çiftler için Bilet Dükkanı’nın seyahat önerileri kalpleri ısıtacak.

Yayınlandı

on

Bilet Dükkanı, romantik tatil hayallerini gerçeğe dönüştürmek için Romantik Rotalar Rehberi’ni sunuyor. Bu rehber, unutulmaz anlar yaşamak isteyen çiftler için mükemmel tatil noktalarını bir araya getiriyor.

İstanbul’un Saklı Cenneti, Ağva’da Unutulmaz Bir Sevgililer Günü

İstanbul’un hemen yakınında bulunan sadece araçla 2 saatte ulaşabileceğiniz Ağva, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle romantizm dolu bir kaçamak için mükemmel bir yer. Sevgililer Günü’nde Ağva’nın huzur veren atmosferinde, çiftler birlikte unutulmaz anlar yaşayabilirler. Yeşilin ve mavinin buluştuğu bu eşsiz noktada, nehir kenarında yürüyüşler yapabilir, tekne turlarına katılabilir ve doğanın tadını çıkarabilirler. Ağva’da Sevgililer Günü, doğanın kucağında romantik bir kaçamak yapmak isteyen çiftler için mükemmel bir seçenek.

Adaların Büyüsü, Sevgililer Günü İçin Mükemmel Kaçış Noktası

Mevsimsel etkiler sebebiyle kışın ziyaretçi sayısı azalıyor olsa da Adalar popülerliğinden bir şey kaybetmiyor. İstanbul’un nostaljik sevdalarını temsil eden Adalar, dokusu ve mimarisiyle huzurlu bir Sevgililer Günü vadediyor. Sevgilisiyle birlikte 1950’lerin Yeşilçamı’nda hissetmek isteyenler için Adalar öncelikli tercihlerden olacak. Prens Adaları olarak bilinen adalarda iyi vakit geçirmek ve farklı lezzetleri deneyimlemek için zengin mekan seçenekleri bulmak mümkün. Sakin ve huzurlu bir yer isteyenler Burgazada’ya gidebilir Hristos Tepesi’nde güzel bir gün geçirilebilir. Heybeliada’da tarihi alanları ziyaret edenler ise büyüleyici bir atmosfer yakalayacak. Büyükada’da ise tüm günü keyifle gezerek geçirmek mümkün.

Abant Gölü’nde Aşkınızı Doğanın İhtişamıyla Taçlandırın

Doğayla buluşmak, güne enfes bir göl manzarası ile başlamak isteyenler için bu kartpostal görünümlü yer Sevgililer Günü’nde ziyaret edilecek popüler destinasyonlar arasında. Abant küçük bir yer olmasına rağmen ziyaretçilerine sayısız aktivite sunuyor. Göl kenarındaki restoranlarda güne keyifli bir kahvaltı ile başlamak muhteşem bir tercih olacak. Çiftler, eşsiz manzara karşısında sevdiği kişi ile beraber olmanın tadını çıkarabilecekler. Gün batımı ile göl kenarında yapılacak aşk dolu yürüyüşler unutulmaz anılar olarak kalacak.

Sevgililer Günü’nü Kapadokya’nın Masalsı Dokusunda Kutlayın

Sadece uçak mesafesinde 1 saat 20 dakika’da Peri bacalarıyla ünlü Kapadokya, eşsiz bir doğal güzellik ve tarihi bir doku sunuyor. Bölge Sevgililer Günü için muhteşem bir romantik kaçış noktası sunuyor. Kayadan oyulmuş otantik mağara otelleri ve balonlarla süslenmiş gökyüzü altında, çiftler unutulmaz anlar yaşayabilirler. Kapadokya’nın mistik atmosferinde sıcak hava balonuyla gökyüzüne yükselmek, gün batımında muhteşem manzaralar eşliğinde romantik bir yürüyüş yapmak veya yer altı şehirlerini keşfetmek için harika bir fırsat. Bilet Dükkanı’nın şubat ayına özel devam eden tüm kampanyalarına www.biletdukkani.com/kampanyalar web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HORECA Trend ve Bilet Dükkanı

Devamını Oku

Turizm

Bilet Dükkanı, EMITT Fuarı’nda Akıllı Seyahat Çözümlerini Sunacak

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 6 – 9 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Fuarda turizm sektöründen birçok temsilci yer alacak. Bu yıl 27. kez kapılarını ziyaretçilere açacak olan EMITT Fuarı’nda, Bilet Dükkanı, güçlü ekibi ve 110 m2’lik standıyla yerini alacak.

Yayınlandı

on

Yolcu ve acente deneyimlerini “Akıllı Seyahat” mottosuyla yeniden tanımlayan Bilet Dükkanı, acenteler için bütün iş süreçlerini yönetebilecekleri kapsamlı bir teknoloji platformu sunmanın yanı sıra, bireysel kullanıcılara da tüm seyahatlerini uçtan uca planlama imkanı sağlıyor.

Bilet Dükkanı 23 ülkede 3.000’den fazla acente ile çalışıyor. Gelişmiş otomasyon ve rezervasyon teknolojisi ile kompleks taleplere getirdiği yaratıcı çözümlerle acentelerin rezervasyondan finansal işlemlerine kadar tüm süreçlerini kolaylıkla gerçekleştirmelerini sağlayan bir sisteme sahip. Ayrıca, 7/24 ücretsiz çağrı merkezi hizmeti ile tüm kullanıcıların taleplerine hızla yanıt veriyor.

Bilet Dükkanı’ndan EMITT’e Özel Kampanyalar

Bilet Dükkanı, EMITT fuar katılımcılarına özel kampanyalarla herkese konforlu deneyimini yaşatmayı hedefliyor. Mobil uygulamasını indirerek yeni üye olan bireysel katılımcılara 500 TL’lik cüzdan bakiyesi hediye ederken; acentelere de cazip kampanyalar sunacak.

Bilet Dükkanı 2024’te Global Arenada Fark Yaratacak

Turizm sektörünün öncü şirketlerinden Bilet Dükkanı, 2024 yılında global düzeyde ses getirecek önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Hızla büyüyen ve global bir marka olma hedefiyle ilerleyen Bilet Dükkanı, bu yıl içinde yurtdışında sistemini kullanacak acente sayısını 2.000’e çıkaracak.

Bilet Dükkanı, sunduğu kapsamlı teknoloji platformuyla acentelerin rezervasyonlardan muhasebe işlemlerine kadar geniş bir yelpazede iş süreçlerini kolaylaştırıyor ve onlara güç katıyor. Yurtdışında sağladığı çözümlerle büyüme hedeflerine odaklanan şirket, 2024 yılını 4.500 acente ile başarıyla tamamlamayı öngörüyor.

Turizm teknolojilerindeki liderliği ve hizmet kalitesi ile 2024 yılında dünya genelinde dikkat çekecek başarılara imza atacak Bilet Dükkanı, yıl sonunda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya bölgelerindeki 45 ülkede aktif olarak yer almayı hedefliyor. Bilet Dükkanı yeni yıl hedefleriyle, hem global pazardaki varlığını güçlendirecek hem de turizm sektöründe önemli bir oyuncu olarak kendini konumlandıracak.

Kaynak: HORECA Trend ve Bilet Dükkanı

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.