İtalyan Kökenli İsvea Çorum’dan 63 Ülkeye İhracat Yapıyor | HORECA TREND
Takip edin!

HORECA Tedarik

İtalyan Kökenli İsvea Çorum’dan 63 Ülkeye İhracat Yapıyor

Dünyanın en büyük 21’inci vitrifiye seramik üreticisi İsvea, dünyanın 63 ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Üretiminin yüzde 50’sini ihraç eden Isvea sektörün ihracat şampiyonları arasında yer alıyor.

Yayınlandı

on

Türkiye’de dış ticaret fazlası veren az sayıdaki sektörlerden biri olan seramik sektörü dünyanın farklı coğrafyalarında 100’ü aşkın ülkeye 1,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye, Seramik Sektörünün en büyük ikinci alt sektörü olan Vitrifiye Seramik üretiminde Avrupa’nın en büyük üretici ülkesi olmasının verdiği güçle ihracat pazarlarını artırmaya devam ediyor. Yüzde 82’lik yerli katkı oranıyla Türkiye’de en yüksek “İhracatta Yerli Katma Değer Oranı”na sahip olan sektör, 2025 yılında ihracat rakamını daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.

2023 yılında sektörde bir önceki yıla göre ihracatta sınırlı küçülme yaşandığını söyleyen İsvea Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, sektörün öncü ürünü pozisyonundaki seramik kaplama malzemeleri ihracatının 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8,1 büyüdüğünü, bu büyümenin 2025’in ilk ayında da devam ettiğini belirterek, “Sektörün önemli bir geri dönüşe imza attığı 2025 yılında Türk seramik sektörü tüm alt kolları ile ihracatını artırmayı hedefliyor” dedi.

2013 yılında Ece Holding tarafından satın alınan İtalyan vitrifiye seramik üreticisi Isvea gerçekleştirdiği ihracatla sektörde fark yaratıyor. Üretiminin yüzde 50’sini ihraç eden şirket, dünyanın 63 ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Şirket, premium ve üst segmentte konumlanan Isvea’nın yanı sıra Türkiye’de banyo sektörünün köklü markalarından olan Ece Banyo ve üst segmente niş ürünler sunan Cavallini Bagno Italia markalarıyla dünya genelinde 500’den fazla noktada satış yapıyor.

Isvea ile İtalyan tasarım kültürü, kalite ve fonksiyonellik yaklaşımını tüketicilere sunduklarını aktaran Çenesiz, 2024 yılında ihracatlarını yüzde 10 artırdıklarını, bu yıla da iyi başladıklarını ve yeni pazarlara girerek yüzde 12 ihracat artışı hedeflediklerini söylüyor. 1960’lı yıllarda İtalya’da kurulan İsvea, Ece Holding bünyesine girdiği 2013 yılından sonra Türkiye’nin en beğenilen markaları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Türkiye genelinde yedi bölgedeki 114 showroom ve 213 bayi ile tüketicilere ulaşan İsvea, İtalya’nın tasarım anlayışıyla Türkiye’nin üretim gücünü birleştirerek dünyanın en büyük 21’inci üreticisi oldu.

Çenesiz, “Türkiye’yi üretim üssü haline getirerek ihracat yapma stratejimizin ilk aşaması başarıyla tamamlandı. Şimdi yeni pazarlara ulaşma evresindeyiz. İhracat yaptığımız ülke sayısını ise 63’ten 68’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ISVEA Hakkında

1962 yılında vitrifiye seramik alanında dünyanın önde gelen ülkesi İtalya’da kurulan ve özgün tasarımlarıyla önemli bir pazar payına sahip olan Isvea, 2013 yılında tüm varlıkları, entelektüel hakları ve İtalya’daki satış kanalıyla birlikte Ece Holding bünyesine katılmıştır.

Kökeni İtalya’nın tasarım ve sanat kültürüne dayanan, günümüzde Türkiye’nin üretim gücünü arkasına alarak rekabet gücünü artıran Isvea, sahip olduğu yüksek kapasiteli beş üretim tesisiyle, vitrifiye sağlık gereçleri, fireclay duş tekneleri ve mutfak evyeleri, banyo mobilyaları, gömme rezervuarlar ve klozet kapakları üretimi yapmaktadır.

Şirket dünyanın en prestijli seramik yayını olan Ceramic World Review Dergisi tarafından hazırlanan dünyanın en büyük vitrifiye seramik üreticileri listesinde 21’inci sırada yer almıştır.

Şirket, premium ve üst segmentte konumlanan Isvea’nın yanı sıra Türkiye’de banyo sektörünün köklü markalarından olan Ece Banyo ve üst segmente niş ürünler sunan Cavallini Bagno Italia markalarının da sahibidir ve bu markalarla da üretim ve satış yapmaktadır.

Kaynak: HORECA TREND ve İsvea

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HORECA Tedarik

ETi Dünyada Bir İlke İmza Attı

ETi, Japon Fabrika Bakım Enstitüsü tarafından verilen “Dünya Klasmanında Üretim” ödülünü alan dünyadaki ilk unlu mamuller ve çikolata şirketi oldu.

Yayınlandı

on

ETi, Eskişehir’de bulunan Kek Fabrikası’nda uyguladığı verimlilik yönetimi ile Japon Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından verilen Toplam Üretken Yönetim (TPM – Total Productive Management) Ödülleri’nin en üst seviyesi olan “Dünya Klasmanında Üretim” (WCM-World Class Manufacturing) ödülüne layık görüldü.

Kek Fabrikası’yla unlu mamuller ve çikolata sektöründe dünya çapında bu prestijli ödülü almaya hak kazanan ilk şirket olma başarısını gösteren ETi, tüm fabrikalarında TPM sistemini uygulayarak, bugüne dek JIPM’den toplamda 22 ödül almayı başardı.

Kek Fabrikası’nın yanı sıra ETi’nin yurtdışındaki ilk üretim tesisi olan ve Romanya’da faaliyet gösteren ETi Craiova Fabrikası ilk TPM ödülü olan “1. Seviye TPM Mükemmellik Ödülü”nü kazandı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ETi Kraker Fabrikası ise “3. Seviye TPM Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

“Mükemmellik Yolculuğumuzda Önemli Bir Mihenk Taşı”

Uzun yıllardır inançla ve kararlılıkla ilerledikleri mükemmellik yolculuklarında bu prestijli ödülün bir mihenk taşı olduğunu söyleyen ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, “ETi olarak, unlu mamuller ve çikolata sektöründe bu ödüle layık görülen dünyadaki ilk şirket olmak bizim için tarif edilemez bir mutluluk ve gurur kaynağı. Bu ödülün arkasında, yıllar boyunca azimle ve kararlılıkla gösterdiğimiz üstün gayretin yanı sıra bu sistemi iş yapış şekli haline getirerek bir şirket kültürü olarak benimseyen çalışanlarımız bulunuyor. Başta çalışma arkadaşlarımız ve iş ortaklarımız olmak üzere bu yolculukta bize eşlik eden herkese gönülden teşekkür ederim” dedi.

“Tüm Ekosistemimizin Olumlu Yönde Dönüşümüne Öncülük Ediyoruz”

Kek fabrikası ile 18, ETi olarak ise 22 yıldır Toplam Verimlilik Yönetimi’ni uyguladıklarını belirten Ercan Öz, “Her çalışanımızın yaptığı işte ‘nasıl daha iyisini yaparım’ (Kaizen) anlayışının benimsemesi ve bunu içselleştirmesiyle bir şirket kültürü haline getirdiğimiz TPM anlayışı sayesinde, tüm üretim süreçlerimizde verimliliğimizi artırmanın yanı sıra daha rekabet edebilir yenilikçi ürünlerimizle pazardaki payımızı da sürekli artırıyoruz. Her yıl yeni inovatif ürünlerle portföyümüzü genişletiyoruz” diye konuştu.

Özellikle tedarikçileriyle birlikte Kaizen’ler yaparak onların süreçlerinde de iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yaptıklarına işaret eden ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, sözlerine şöyle devam etti: “Hem tedarikçilerimizin süreçlerinin verimliliğini artırıyoruz hem de kendilerinden tedarik ettiğimiz ham madde ve malzemelerin sürdürülebilirliğini sağlayarak kendi süreçlerimizi geliştiriyoruz. Aslında karşılıklı kazan-kazan sağlamış oluyoruz. Ayrıca elde ettiğimiz tecrübeleri konferans ve seminerler aracılığıyla üniversitelerle, TPM uygulayan veya uygulamaya başlayacak olan firmalarla da paylaşarak tüm ekosistemimizin dönüşümüne öncülük ediyoruz.”

Zorlu Değerlendirme Sürecinin Ardından Dünya Standartlarında Ödül

TPM olarak ifade edilen Toplam Üretken Yönetim; sıfır arıza, sıfır kusurlu ürün ve sıfır iş kazası hedefiyle tüm çalışanların katılımı ile sürekli iyileştirme (Kaizen) ve öğrenme felsefesi üzerine kurulmuş bir Japon yönetim sistemi olarak tanımlanıyor. TPM sistemini oluşturan ve şirketlerin TPM çalışmalarını dünya çapında denetleyerek belgelendiren Japan Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından verilen TPM ödül sistemi ise her seviyesi ortalama üç yıl süren beş seviyeden oluşan bir dizi değerlendirmeyi kapsıyor. Altı aylık denetimler sonucunda zorlu değerlendirme kriterlerine göre başarılı bulunan şirketler kademe kademe ilerleyerek en üst seviyeyi temsil eden Dünya Klasmanında Üretim (WCM) seviyesine ulaşıyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Eti

Devamını Oku

Bitkisel Yağ

Deneyen 10 Kişiden 9’u Orkide Natürel Sızma Zeytinyağını Öneriyor!

Denebunu.com platformu üzerinden yapılan Tüketici Geri Bildirim Anketi sonuçlarına göre 10 kişiden 9’u Orkide Natürel Sızma Zeytinyağını öneriyor!

Yayınlandı

on

Tüketici deneyim ve içgörü platformu Denebunu ile tüketicilerin deneyimlerine sunulan Orkide Natürel Sızma Zeytinyağı için denebunu.com platformu üzerinden 26 Aralık 2024 – 9 Mart 2025 tarihleri arasında 18-61 yaş aralığındaki 1193 kişinin katılımıyla Tüketici Geribildirim Anketi yapıldı. Bu anketin sonucunun esas alındığı araştırmaya göre, ürünü deneyen 10 kişiden 9’u Orkide Natürel Sızma Zeytinyağını önerdi. Aynı araştırmaya göre, tüketicilerin memnuniyet oranı ise yüzde 97 olarak belirlendi.

Orkide’nin İzmir Çiğli’deki zeytinyağı fabrikasında üretilen Orkide Natürel Sızma Zeytinyağı, uzman zeytinyağı analistlerince yapılan duyusal testler ve uygulanan analizler doğrultusunda meyvemsilik özellikleri ve natürel sızma zeytinyağının değerlerine göre lezzet çeşitlendirmesi (yoğun, olgun, dengeli, yumuşak) yanı sıra soğuk sıkım ve çeşnili çeşitleriyle tüketicilere sunuluyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Orkide

Devamını Oku

İklimlendirme (Isıtma&Soğutma)

Kafe ve Restoranlarda Elektrik Zammının Yükünü Hafifletecek Çözüm

Elektrik fiyatlarındaki artış, kafe ve restoranlara ciddi maliyet yükü getirdi. Aydınlatma ve ısıtma gibi sistemler yüksek elektrik tüketiyor. Özellikle soğuk havalarda açık alanları da ısıtan işletmelerin tüketimi daha da artıyor. Çukurova Isı, elektriği %15 zamlı kullanan işletmelerin ısıtma kaynaklı enerji tüketimini %40’a kadar azaltabileceğini açıkladı.

Yayınlandı

on

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle özel hizmetler sektörü abone grubu için elektrik kullanım bedelinin yüzde 15 zamlandığını açıkladı. Elektrik fiyatında yaşanan artış, birçok sektör gibi kafe ve restoran sektörüne de ciddi bir maliyet yükü getirdi.

Elektrik fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirmede bulunan Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, kafe ve restoranları, doğru teknolojilerle ısıtarak elektrik zamlarının neden olduğu maliyet yükünün hafifletilebileceğini açıkladı.

“Kafe ve restoranlar, soğuk havalarda yalnızca kapalı alanlarda değil, teras, veranda ve balkon gibi açık alanlarda da ısıtma yapıyor. Bu durum ise işletmelerin elektrik tüketimini artırıyor. Kafe ve restoranlarda, elektrik faturalarında yaşanan artışın etkisini hafifletmek ve aynı zamanda konforlu mekânlar yaratmak için ısıtmayı, doğru elektrikli ısıtıcı ile yapmak gerekiyor. Çünkü doğru elektrikli ısıtıcı, enerji tüketimini yüzde 40’a varan oranda azaltarak, işletmelerin ekonomik olarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunuyor.

Yüzde 40 Daha Verimli

IP55 su ve toz koruma standartlarına uygun olarak ürettiğimiz Goldsun Supra Plus ve Goldsun Aqua serisi elektrikli ısıtıcılarımız da sahip oldukları yüksek yoğunluklu halojen ampul sayesinde harcadıkları elektrik enerjisinin yüzde 99’unu ısıya dönüştürerek, standart rezistanslı elektrikli ısıtıcılara göre yüzde 40 daha verimli bir ısıtma sağlıyor. Goldsun Supra Plus ve Goldsun Aqua’nın verimli çalışma özelliği sayesinde elde edilen tasarruf ile sistem 1 ila 3 yıl kadar kısa sürede kendini amorti ediyor.” dedi.

Kaynak: HORECA TREND ve Çukurova Isı

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2025 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.