BENEO’dan Bitki Bazlı Pazar Üreticilerine Kolaylık | HORECA TREND
Takip edin!

Gıda Üreticileri

BENEO’dan Bitki Bazlı Pazar Üreticilerine Kolaylık

Fi Europe 2024’te, BENEO, üreticilerin hibrit ve tamamen bitki bazlı geliştirme süreçlerini nasıl daha hızlı pazar lansmanlarına olanak sağlayacak şekilde kolaylaştırabileceklerini gösteriyor.

Yayınlandı

on

BENEO, Meatless’tan elde edilen dokuları ve bakla protein konsantresini kullanarak şirketin çözümlerini sergileyen bir dizi ürün örneği oluşturdu. Bu örnekler arasında bileşen ve tarif gelişimini, birincil işleme bileşenlerini ve yarı mamul ve nihai ürünleri vurgulayan teknik örnekler yer alıyor. BENEO, değer zincirinin daha geniş bölümlerini kapsayarak üreticilerin geliştirme sürecini basitleştirmelerine destek oluyor. BENEO, tüketici cüzdanlarına ve damak zevklerine hitap edecek bir dizi maliyet ve kalite kontrol avantajı sağlayan yüksek düzeyde ölçeklenebilir çözümler sunabilir. 

Dünya genelinde her 5 tüketiciden neredeyse 3’ünün bitki bazlı beslenmeye ilgi duyduğu ve yaklaşık üçte birinin kendini fleksitaryen (esnek vejetaryen) olarak tanımladığı gelişen bir pazarda, hibrit ve bitki bazlı tarif geliştirme her zamankinden daha önemlidir. Tat, doku, daha temiz etiketler ve fiyat, bitki bazlı diyetlerin tüketici tarafından benimsenmesini etkileyen başlıca faktörler olmaya devam ediyor. BENEO, formülasyon ve yeniden formülasyon sürecine uygun şekilde yardımcı olmak için bu yılki Fi Europe’u çözümlerinin potansiyelini göstermek için kullanıyor.

Değer Zinciri Boyunca BENEO Örnekleri

Bileşenler ve Tarif Geliştirme 

  • Bitki bazlı beyaz peynir topları – Bu yenilikçi atıştırmalıklar, mevcut bitki bazlı beyaz peynire kıyasla daha iyi bir Beslenme Etiketi Puanı sağlar. BENEO’nun protein konsantresi, bakladan elde edilen nişasta bakımından zengin un, pirinç nişastası, pirinç unu ve Orafti Inulin hindiba kökü lifi dahil olmak üzere yüksek kaliteli bileşenlerin kombinasyonu daha fazla uygulama çok yönlülüğü sunan, kremsi dokulu, yüksek lifli ve hoş bir tada sahip bir ürün ortaya çıkarır. 
  • Bitki bazlı çikolata –BENEO’nun bakla bileşenini kullanan bu bitki bazlı çikolata, mevcut üretim süreçlerine kolayca uygulanabilen sütlü çikolataya göre daha sürdürülebilir bir alternatif sunar.

Kolay Üretim İçin Birincil İşleme 

  • Yumurtasız beze – Bu enfes yumurtasız beze, piştikten sonra stabil bir köpük ve iyi havalandırılmış bir doku sağlamak için BENEO’nun bakla proteini konsantresi  kullanılarak geliştirilmiştir.  
  • Bitki bazlı beyaz balık filetosu – Pirinç ve mikoproteinler içeren Meatless Textured Flakes (Etsiz Doku) oluşturulan bu fileto, mükemmel bir ısırma ve ağız hissi yaratan yumuşak bir dokuya sahiptir. Bileşenlerin kombinasyonu ayrıca çekici bir beyaz balık rengi sağlar.

Yarı Mamul Ürünler

  • Asya tarzı bitki bazlı tavuk şişleri – Bu yarı mamul vegan ürün, otantik lifli ve sulu tavuk benzeri bir lokma yapısına sahiptir. Miko ve bezelye proteini ile aromalandırılmış Meatless Chicken Chunks (Etsiz Tavuk Parçaları) içeren bu ürün, sadece küçük bir adaptasyonla geniş bir uygulama yelpazesinde rahatlıkla kullanılabilir.

Nihai Tüketici Ürünleri

  • Hazır yemekler – Sektör ortaklarıyla işbirliği içinde, market ürünleri kategorisinde hibrit tüketici ürünlerinin oluşturulması da mümkündür. (örn. turtalar, rulolar ve tacolar).

Bu hazır yemekler, soslarda ve dolgularda etin kısmen veya tamamen yerini almak için kullanılabilen Meatless Dokulu Gevrek sayesinde gelişmiş bir Beslenme Etiketi Puanı’ndan yararlanır. Diğer bileşenlerin yanısıra pirinç ve bakla içeren gevrekler, ağızda iyi bir tat, doku ve sululuk profili verirken, yağ ve tuzu azaltarak otantik bir tat sunmaya yardımcı olur.

Niels E. Hower, Member of the Executive Board at BENEO (İcra Kurulu Üyesi) şunları söylüyor: “BENEO’nun bitki bazlı protein stratejisi, değer zincirinin daha fazla bölümünü kapsamayı hedefliyor. Bileşenlerimizin yanı sıra, işlenmeye hazır bileşen dokuları ve yarı mamul ürünler gibi hibrit ve vejetaryen uygulamalara yönelik tekliflerimiz de bulunmaktadır. Sonuç olarak, müşterilerimiz için geliştirme sürecini hızlandırıyor ve aynı zamanda maliyet ve kalite kontrollerini artırıyoruz. Bitki bazlı ve hibrit ürün geliştirmede heyecan verici bir dönemden geçiyoruz ve üreticilere tat, doku ve maliyet verimliliğini geniş bir çözüm yelpazesinde birleştirmenin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz.” dedi.

Fi Europe ziyaretçileri, BENEO’nun en son çözümlerini iki pişirme alanında deneyebilir. Bir tanesi -bir yemek kamyonu biçiminde- yenilikçi hibrit ürünleri sergiliyor ve tamamen bitki bazlı örnekler stanttan servis edilecek.

Kaynak: HORECA TREND ve BENEO

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gıda Üreticileri

Veganuary ile Lezzetli ve Sağlıklı Beslenme

Ocak ayı boyunca tüm dünyada hayvansal ürün tüketimini azaltmayı teşvik eden Veganuary, çevre, sağlık ve hayvan refahı için farkındalık yaratıyor. Duru Gıda Beslenme Danışmanı Emine Uluçay, belirli aralıklarla bitkisel bazlı beslenmenin faydalarını anlatıyor.

Yayınlandı

on

Ocak ayı, sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam için önemli bir farkındalık hareketi olan Veganuary’e ev sahipliği yapıyor. 2014 yılında İngiltere’de başlatılan ve kısa sürede küresel bir harekete dönüşen Veganuary, insanları bir ay boyunca hayvansal ürünlerden uzak durarak bitkisel bazlı bir beslenme tarzını deneyimlemeye davet ediyor.

Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, beslenmede zaman zaman yapılabilecek küçük değişikliklerin beden sağlığı üzerindeki pozitif etkisine dikkat çekti. Bitkisel beslenmenin, yalnızca sürdürülebilir bir yaşam tarzını desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda sağlık açısından birçok fayda sunduğunu belirtti.  Emine Uluçay, “Herkesin vegan veya vejetaryen olması gerekmiyor ancak belli dönemlerde hayvansal ürünleri azaltmak ve bunları bitkisel kaynaklı yiyeceklerle değiştirmek çevresel faktörlere de katkısı olur. Beslenmede bitkisel ürünleri artırmak; kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve tip 2 diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltır. Ayrıca çevreyi korumaya yardımcı olur ve daha sürdürülebilir bir yaşam tarzına katkı sağlar.” dedi.

Bulgur, Nohut, Mercimek, Fasulye Gibi Besinler Vegan ve Vejetaryen Beslenmeyi Destekliyor

Beslenme Danışmanı Emine Uluçay, Veganuary beslenmeyi deneyimlemek isteyen bireylerin öğünlerindeki hayvansal ürünlerin, bitkisel bazlı zengin protein kaynaklarıyla kolaylıkla değiştirilebileceğini belirtti. “Bulgur, nohut, mercimek ve fasulye gibi besinler, sadece vegan ve vejetaryen beslenmeyi desteklemekle kalmaz, aynı zamanda yüksek protein ve lif içerikleriyle sağlıklı bir yaşam tarzını destekler. Bu ürünler, enerji seviyesini korurken uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur, böylece dengeli bir beslenme sunar.” dedi.

Duru Gıda, Veganuary ruhuna uygun beslenmek isteyenlere doğal, lezzetli ve zengin seçenekler sunarak, sürdürülebilir bir gelecek için ilham veriyor.  Doğadan ilk çıktığı haliyle alınan doğal taşlar, taş değirmene dönüşüyor. Geleneksel taş değirmenle modern yöntemlerin birleştiği dünyanın en büyük bulgur üretim hattında bulgur, pirinç ve mercimeğe uzanan geniş ürün yelpazesiyle Duru Gıda ürünleri ortaya çıkıyor. Sağlıklı bir yaşam için ideal alternatifler oluşturan Duru Gıda ürünleri, vegan ve vejetaryen beslenmenin temel taşları olan protein, lif ve mineralleri doğal bir şekilde sunarak lezzetli ve çevre dostu tariflerle beslenme sürecini destekliyor.

Diyetisyen Emine Uluçay’dan ‘Veganuary’ İçin Özel Tarif: Shepherd’s Pie

İngiltere’de çok popüler olan, orijinali kıyma ve patatesten yapılan, benimse kırmızı fasulye ve tatlı patates kullanarak hazırladığım, vegan olan olmayan herkesin keyifle tüketebileceği sağlıklı bir tarif!

Malzemeler:

Üzeri için:

3 adet orta boy patates

3 adet orta boy tatlı patates (veya + 3 normal patates)

Yarım su bardağı bitkisel süt

Altı için:

1 adet soğan

1 adet doğranmış / rendelenmiş sarımsak

5 adet küp şeklinde doğranmış mantar

2 paket Duru Pratik haşlanmış kırmızı fasulye

1 paket Duru Pratik haşlanmış garnitür

1/2 paket Duru Pratik haşlanmış mısır

5 orta boy mantar

1yk zeytinyağı

1yk nişasta / tam buğday unu

2yk domates salçası

3yk soya sosu

2 su bardağı su

2 adet defne yaprağı

Tuz, karabiber, kekik kurusu

Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayıp, soyun, dilimleyerek büyük bir tencerede tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Patatesler haşlanırken soğan ve sarımsağı zeytinyağında kızartın. Dilimlediğiniz mantarları ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Duru Pratik garnitür, mısır ve kırmızı fasulyeleri de ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber, baharat, salça, soya sosu, nişasta ve suyu de ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. Sebze karışımını yağladığınız borcama dökün. Pişen patateslere bitkisel sütü de ekleyerek püre haline getirin. Püreyi borcamdaki karışım üzerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20dk veya üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Biraz soğumasını bekledikten sonra dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz!

Veganuary Nedir?

Veganuary, katılımcılarına bir ay boyunca tamamen bitkisel bazlı bir beslenme tarzını deneyimleme fırsatı sunan bir yaklaşımdır. Çevresel etkileri azaltmayı ve bitkisel beslenmenin lezzetli, sağlıklı ve doyurucu olabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Veganuary, sürdürülebilir yaşam tarzını desteklemek ve hayvan refahına katkıda bulunmak amacıyla tüm dünyada önemli farkındalık yaratan bir hareket olarak öne çıkıyor. Ayrıca Veganuary dışında, dünyada “Etsiz Pazartesi” ve “Vegan Çarşamba” gibi konseptler, bitkisel beslenmenin yaygınlaşması için etkili adımlar olarak öne çıkıyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Duru Gıda

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Nestlé Sweetened Condensed Milk Şimdi Türkiye’de!

Ev dışı tüketim sektörünün öncü iş birimi Nestlé Professional Türkiye, yaratıcı ve yenilikçi ürünleriyle yeme içme sektörünün profesyonellerine ihtiyaç duydukları çözümleri sunmaya devam ediyor. Şef ve işletmecilerin özellikle global reçetelerde rastladığı Condensed Milk şimdi Nestlé kalitesi ile Türkiye’de.

Yayınlandı

on

Ev dışı tüketim sektöründe oluşturduğu inovatif ve lezzetli çözümleriyle sektör profesyonellerine hizmet veren Nestlé Professional Türkiye, bir ilke daha imza atarak, tatlı ve içecek reçetelerinde sıklıkla kullanılan Nestlé Sweetened Condensed Milk’i şef ve işletmecilerle buluşturuyor.

Yoğunlaştırılmış süt, sütün uzun süre kısık ateşte kaynatılması ile elde ediliyor. Nestlé Sweetened Condensed Milk, içeriğindeki yüksek süt oranı ve yoğun kıvamı ile tatlı ve içecek reçetelerine süt lezzeti katıyor. Nestlé Professional’in ev dışı tüketime uygun 1 litrelik teneke ambalajda piyasaya sürdüğü ürün, kolay kullanımı ile reçetelerde fark yaratma imkanı sağlıyor.

Cheesecake gibi geleneksel tatlılar ve son dönemin trendi Banoffee Pie, Magnolia gibi farklı tatlı reçetelerinde kullanılabilen Nestlé Sweetened Condensed Milk, yoğun süt lezzetiyle fark yaratmak isteyen şeflerin tercihi olmayı hedefliyor. Baristaların ve miksologların da vazgeçilmezi olmaya aday Nestlé Sweetened Condensed Milk, yoğun süt lezzeti ve ideal kıvamı ile içecek trendlerinde öne çıkan Spanish Latte, Matcha Latte ve Chai Tea Latte gibi lezzetlerle içecek menülerinde yer alıyor. Son dönemin popüler içeceklerinden Brezilya limonatasının orijinal reçetesinde de yoğunlaştırılmış süt bulunuyor.

Nestlé Professional Genel Müdürü Lorenzo Viganò, yeni ürünleri hakkında; “Nestlé Sweetened Condensed Milk, Türkiye’de uzun zamandır beklenen bir üründü. Nestlé Professional Türkiye olarak, son dönemlerde global pazarda ve sosyal medyada trend olan tatlı ve içeceklerin içeriğinde bulunan yoğunlaştırılmış sütü, Türkiye pazarında sektör profesyonellerine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şeflerimiz ve işletmecilerimizin, Nestlé Sweetened Condensed Milk ile misafirlerine reçetelerini hazırlarken, sunumlarında farklılaşmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. Ev dışı tüketim sektörünün ihtiyaçlarına yönelik farklı, lezzetli ve yaratıcı çözümler üreterek, çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: HORECA TREND ve Nestlé Professional Türkiye

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Alapala 2024’te Anahtar Teslim Projeleriyle Küresel Başarılara Ulaştı

Tahıl, yem ve makarna proses teknolojileri alanında dünya liderlerinden biri olan Alapala, sektördeki güçlü konumunu perçinledi.  Alapala, 2024 yılında 23 anahtar teslimi projeyi başarıyla teslim etti. 5 kıtada 14 ülkede tamamladığı projelerle birlikte 129 milyon dolar değerinde 38 projeyi sürdüren şirket, küresel müşterilerinin bugünkü ihtiyaçlarını geleceğin teknolojisiyle sunma vizyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Yayınlandı

on

Tahıl, yem ve makarna proses teknolojileri alanında küresel liderlerden biri olan Alapala sektördeki güçlü konumunu perçinledi. Alapala, 2024 yılında 23 anahtar teslimi projeyi başarıyla teslim etti.  

İnovatif Çözümlerle Sürdürülebilir Miras

1954 yılından bu yana yeni nesil teknolojileri kullanarak müşterilerinin çözüm ortağı olan Alapala, 70.yılında da gıda proses teknolojileri sektörüne başarılı ilklere imza attı. Alapala CEO’su Görkem Alapala, “2024 yılı itibarıyla 5 kıtada tamamlanan 23 anahtar teslim proje, müşterilerimizin Alapala’ya duyduğu güvenin en somut kanıtıdır. Devam eden projelerimizle birlikte yalnızca yeni nesil teknolojiler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda proje ihtiyaçlarına en uygun, verimli ve sürdürülebilir çözümler geliştiriyoruz. Şu anda toplam değeri 129 milyon doları bulan global projelerimiz, Alapala’nın uzmanlığına duyulan güvenin güçlü bir göstergesidir,” dedi.

Sektörde Bir İlk: Anahtar Teslim Projelerde 3 Yıl Garanti

Anahtar teslim projelerinde 3 yıl garanti sunan Alapala, bu girişimiyle gıda proses teknolojileri sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. Sunulan bu garanti Alapala’nın anahtar teslim projelerindeki mühendislik, otomasyon tecrübesinin yanı sıra sunduğu hizmet kalitesinin de bir göstergesi. Müşterilere onların yükünü hafifletecek hizmet modeli sunduğunu anlatan Görkem Alapala “Sektörde bir ilke imza attığımız 3 yıl garanti ile müşterilerimizin yatırımlarına değer katmakla birlikte onların bu yolculuğunda yardımcı olacak hizmet modeli de sunuyoruz. Alapala olarak anahtar teslim projelerini başarıyla tamamlamakla kalmıyor, müşterilerimize ihtiyaç duydukları kesintisiz desteği inovatif çözümlerle sunuyoruz” dedi.

Tahıl, makarna ve yem proses teknolojilerinin küresel liderlerinden biri olan Alapala, 2025 yılında yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Alapala

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.