Puratos, 2025 Yılının En Taze Ekmekçilik, Pastacılık ve Çikolata Trendlerini Açıkladı | HORECA TREND
Takip edin!

Gıda Üreticileri

Puratos, 2025 Yılının En Taze Ekmekçilik, Pastacılık ve Çikolata Trendlerini Açıkladı

Global ve yerel tüketim alışkanları, beklentiler ve değişen trendleri analiz eden Taste Tomorrow (Yarının Tatları) araştırması sonuçlarına göre Puratos tarafından her yıl açıklanan tüketici trendleri açıklandı. Araştırma, ekşi mayanın popülerliğini koruyarak küresel çapta büyüdüğünü ve tüketicilerin sürdürülebilir tarım uygulamaları ile üretilen sağlıklı, besleyici içeriklere sahip ürünlere olan ilgisinin arttığını ortaya koydu. Ayrıca, farklı mutfak kültürlerinden esinlenerek yaratılan lezzet ve dokulara sahip tatlıların tüketiciler tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini gösterdi.

Yayınlandı

on

Ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörlerine sunduğu kaliteli ürün ve çözümlerle kendi alanının küresel lideri olan Puratos, her yıl olduğu gibi bu yıl da gelecek senenin tüketici trend tahminlerini açıkladı. On yılı aşkın süredir sürdürülen Taste Tomorrow (Yarının Tatları) araştırması ile ekmek, pasta ve çikolata ürünleri hakkında yedi farklı dilde ve 50’den fazla pazarda yapılan aramaları ve çevrim içi konuşmaları takip eden şirket, bu verileri, 20.000’den fazla katılımcıyla yapılan sektörün en büyük global tüketici anketiyle birleştirilerek, gıda endüstrisinin bugünü ve geleceği hakkında kapsamlı sonuçlar elde ediyor ve bu sonuçları sektör ile paylaşıyor.

Sürekli güncellenen sosyal medya konuşmaları, arama motoru sorguları ve sistematik tüketici anketlerini birleştiren Taste Tomorrow verilerinin en son analizine göre, 2025 yılında en öne çıkacak üç trend şu şekilde:

Ekşi Maya – %40 artış

Ekşi maya kalıcı bir trend olmaya devam ediyor. Taste Tomorrow verileri, 2025 yılına kadar ekşi mayanın ekmekçilik sektöründeki en büyük ve en hızlı yükselen trend olarak kalacağını ve küresel çapta tüketici ilgisinde %40’lık bir artış öngörüldüğünü gösteriyor. Bu büyüme, bölgelere göre farklı faktörlerden kaynaklanıyor. Ekşi mayanın zaten yerel gıda kültürünün bir parçası olduğu birçok ülkede, popülerliği geleneksel ekmeklerin ötesine geçiyor. Bu bölgelerde ekşi maya, kruvasan, bagel, donut gibi farklı ürünlere de dahil edilerek tüketicilere yeni görsel ve duyusal deneyimler sunuyor. Bu trend, ekşi mayanın zanaatkarlık yönünün zaten iyi bilindiği Fransızca konuşulan ülkelerde özellikle dikkat çekiyor. Bu pazarlardaki derinlemesine bilgi, ekşi mayanın kendine has lezzet profilleri ve bağırsak sağlığına faydalarına verilen değeri içeriyor. Dünyanın diğer bölgelerinde ise ekşi maya, daha çok bir yenilik veya Batı mutfağıyla ilişkilendirilen bir unsur olarak öne çıkıyor. Bu yeni ilgi, popülerliğini artırarak hızla büyümesine katkı sağlıyor.

Farklı Mutfakların Buluşması – %10 Artış

Mutfak birleşimleri, farklı mutfaklardan gelen lezzet, doku ve formatların bir araya gelmesi, 2025 yılında pastacılık, kekler ve tatlılar alanında öne çıkan trendlerden biri olacak. Bu trend, farklı kültürlerden malzemeleri ve teknikleri birleştirerek tüketicilere heyecan verici, yenilikçi tatlar sunan hibrit tatlılar yaratmayı amaçlıyor. Öne çıkan örnekler arasında Crookie ve Dubai çikolatası gibi viral kreasyonlar bulunuyor.

Reklam

Teknoloji ve yapay zeka ilhamlı yeniliklere olan ilginin artmasıyla birlikte pastacılar, yeni lezzet kombinasyonları, tasarımlar ve formatlar oluşturmak için yapay zeka kullanıyor. Tüketiciler, bu teknoloji destekli yeniliklerin, geleneksel yöntemlerle geleceği birleştiren yönlerine büyük ilgi gösteriyor. Sosyal medya da bu mutfak birleşimlerinin geniş kitlelere ulaşmasında büyük rol oynayarak bu yaratıcı tatları viral hale getiriyor. Tatlı ve baharatlı, tatlı ve tuzlu gibi beklenmedik kombinasyonlar, ayrıca “ekşi dokunuş” olarak bilinen tatlı ve ekşi gibi yeni tatlar da tüketicileri cezbederek daha maceracı ve alışılmışın dışında lezzet deneyimlerine olan talebi artırıyor.

Bu trend sadece lezzetlerle sınırlı kalmıyor; dokular ve formatlar da birleşimlerin bir parçası. Farklı tatlıların çıtırlığını başka bir tatlının yumuşaklığıyla birleştiren veya farklı formatları tek bir yenilikçi tatlıda bir araya getiren hibrit kreasyonlar, tüketicilerin ilgisini çekiyor. Doğu ve Batı lezzetlerini birleştirmek, Latin Amerika etkilerini katmak veya doku zıtlıklarıyla oynamak, pastacılık dünyasında yaratıcılığı ve heyecanı körüklüyor. Bu trendin İngilizce ve Portekizce konuşulan ülkelerde istikrarlı bir şekilde büyümesi beklenirken, 2025 yılında Çin’de %13, İspanya’da %11 ve Almanca konuşulan bölgelerde %7 oranında artması bekleniyor.

Besin Dengesi – %30 Artış

Besin dengesi, çikolata endüstrisinde öne çıkan en büyük trendlerden biri olarak yükseliyor. Yeni bir kavram olmasa da, bu trendin ön plana çıkması, çikolatanın genellikle keyif odaklı bir ürün olarak görüldüğü bir sektörde önemli bir değişime işaret ediyor. Bu trendin gelecek yıl içinde %30 oranında büyük bir artış göstermesi bekleniyor. Taste Tomorrow araştırması, tüketicilerin giderek daha fazla zerdeçal, bitkisel özler, fındık, tohum ve protein gibi sağlık destekleyici içeriklere sahip çikolata ürünleri aradığını ortaya koyuyor. Bu çikolatalar, uykuyu iyileştirmek ve bağışıklığı güçlendirmek gibi işlevsel faydaları sayesinde tüketicilerin sağlık odaklı diyetlerinde giderek daha fazla yer buluyor. Aynı zamanda, çikolatayı daha çok keyif olarak gören tüketiciler de daha sağlıklı alternatifler arayarak bu trendin büyümesine katkıda bulunuyor. Şeker oranı düşük ve besleyici içeriklerle zenginleştirilmiş çikolatalar, hem lezzet deneyimini geliştiriyor hem de daha sağlıklı beslenme yönünde küçük adımlar atılmasını sağlıyor.

Puratos Global CMO’su Laurence Herbert, “On yılı aşkın bir süredir elde ettiğimiz verilerle Taste Tomorrow, ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörleri için güvenilir bir bilgi kaynağı haline geldi. Bu trend tahminlerinden haberdar olmak, sektör profesyonelleri için rekabetçi kalmak ve yenilikçi olmak açısından büyük önem taşıyor. Puratos olarak, iş ortaklarımızın bu bilgileri kullanarak sürekli yenilikler yapmalarına ve tüketicilerin değişen taleplerini karşılamalarına yardımcı olmaya kararlıyız.” dedi.

Puratos Hakkında

Puratos, gıda sektöründe yenilikçi ürünler ve çözümler sunan Belçika merkezli global bir şirkettir. 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren Puratos, ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörlerindeki müşterilerine uygulama uzmanlığı ve geniş ürün yelpazesi sunmaktadır. Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Puratos, yerel mirasa dayanan ürünleriyle sektöre öncülük etmektedir.

Reklam

Kaynak: HORECA TREND ve Puratos

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gıda Üreticileri

“Atalık Ahmet Buğdayı”nın 2 Bin Yıllık Mirası, Duru Bulgur’la Nesillere Aktarılıyor

Yayınlandı

on

Türkiye’de bulguru yeniden sofralara kazandırmayı ve dünya mutfaklarında yer edinmesini hedefleyen Duru Bulgur, 2018’de önemli bir iş birliğine imza attı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’yle yürütülen ortak projeyle, Karaman merkeze bağlı Taşkale Köyü’ndeki tarihi tahıl ambarlarında saklanan “Ahmet Buğdayı” gün yüzüne çıkarıldı. Nesilden nesile aktarılan 2 bin yıllık “Ahmet Buğdayı”nın tohumu, onu özenle saklayan çiftçiden alınarak 2 yıllık çalışmayla ıslah edildi.

“Ahmet Buğdayı”nın yeniden üretilerek tarım sanayisine kazandırılması amacıyla Türkiye’de ilk kez uygulanan “hızlı ıslah” yöntemiyle elde edilen tohumlar, 3 yıllık arazi çalışmalarının ardından geçen yıl Karaman’da çiftçilerle paylaşılarak toprakla buluşturuldu. “Ahmet Buğdayı”nın yaklaşık 200 dekar alanda geçen seneki ilk ekiminden yaklaşık 800 kilogramlık verim elde edildi. Tohumlar, bu yılki ekim zamanında Karaman’daki çiftçilere ikinci kez dağıtılarak toprakla buluşturuldu.

“Verimde Asıl Artış 3-4 Yılda Sağlanacak”

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, 1935’ten bu yana sektörde faaliyet gösterdiklerini ve “Ahmet Buğdayı”nın üstün özelliklerini bildiklerini söyledi. Makarnalık dışında verimli bir bulgurluk buğdayı tarıma kazandırma hedefine ulaştıklarını belirten Duru, kıraç arazilere uygun ve susuzluğa dayanıklı özelliğiyle “Ahmet Buğdayı”nın büyük avantajlar sağladığını kaydetti. Duru, şunları kaydetti:

“Küresel ısınmayla hava sıcaklıkları arttı, Ahmet Buğdayı da kuraklığa dayanıklı bir tohum olması itibariyle bize avantaj sağlıyor. Sıcaklıkların artması sebebiyle bu tohumun ekimini Kasım ayına kaydırdık. Bu şekilde kısa sürede yetişen buğdayımızda daha yüksek verim alacağımızı düşünüyoruz. Geçen yıl 200 dekarda yaklaşık 800 kilogram ürün elde ettik. Tohumun toprağa adaptasyon süresini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu noktadan hareketle 3-4 yıl sonra buğdayın yapısına göre üretim miktarında önemli bir artış bekliyoruz. Daha fazla ürün verdiği için sertifikalı buğdaylara yönelen çiftçilerimizin, verim artışını gördükçe Ahmet Buğdayı’na daha fazla ilgi göstereceğine inanıyoruz. Lezzeti ve kalitesiyle üreticinin ilk tercihi olacağına inandığımız bu özel buğdayın Türk tarımında kalıcı olmasını sağlayarak geleceğe miras bırakmaya kararlıyız.”

“Üniversite-Sanayi İş Birliğini Çok Önemsiyoruz”

Reklam

Duru Bulgur’un “Ahmet Buğdayı”nı geliştirmek için iş birliği yaptığı Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nevzat Aydın ise genetik kaliteyi korumak üzere başlattıkları projeyle, kaybolmaya yüz tutan son derece değerli bir ürünü Türk ekonomisine kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Aydın, “Atalık Ahmet Buğdayı”ndan üretilen bulgurun kalitesine ilişkin şunları anlattı:

“Buğdayımızın tarla testleri, çiftçilerimiz tarafından gerçekleştirdi. Bu süreçte Duru Bulgur, fabrikada ürünün testlerini yaptı. Yaklaşık 100 tonluk üründen bulgur ürettik. Bizi çok sevindiren tespitlerden biri tohumlarımızın bulgur aşamasında eşsiz bir koku yayıyor olması. Test ettirdiğimiz kullanıcılardan da çok olumlu geri dönüşler aldık. Kullanıcılarımız, bulgurun lezzetini, eşsiz kokusunu, pakette duruşunu, kalitesini çok beğendi. YÖK tarafından Bölgesel Kalkınma İhtisas Üniversitesi olarak görevlendirilen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi olarak sanayiyle yaptığımız bu tür iş birliklerini çok önemsiyoruz. Siz katma değerli ürün geliştirdiğinizde ihracat miktarlarınız da artıyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında katma değeri yüksek ürünleri pazarlamak ülkemiz için hayati öneme sahip.  2000 yıllık ata tohumu Ahmet Buğdayı’nın genetik mirasının gelecek nesillere aktarılmış olması, topraklarımızla tekrar buluşmuş olması büyük önem taşıyor.”

Kaynak: HORECA TREND ve Duru Bulgur

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Keskinoğlu VI. Yumurta Zirvesi’ne Destek Oldu

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) tarafından, 21-24 Kasım tarihleri arasında KKTC’de Limak Deluxe Otel’de düzenlenen VI. Yumurta Zirvesi’nde konuşan Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, hayvancılığın bitkisel üretimle çok entegre bir sektör olduğuna dikkat çekti ve “Son 20 yıla baktığımızda, Türkiye’de, hayvancılık ve yem sektörünün çok büyük gelişim gösterdiğini görüyoruz. 2000’li yılların başında, 6 milyon ton yem üretim rakamlarını konuşurken; bugün 27-28 milyon tonluk yem üretim rakamlarını konuşuyoruz. Bu rakamlarla yem üretiminde Avrupa’da 1. ülkeyiz, dünyada da üst sıralarda yer alıyoruz.” dedi.

Yayınlandı

on

Dünya genelinde 8 milyar insanın ortak tükettiği nadir gıda maddelerinden biri olan yumurta, en kolay ulaşılabilen, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu yüksek kalitede protein içeren, çok değerli bir besin kaynağı. Son dönem gerçekleştirilen trend analizlerine göre; dünyada toplam yumurta üretiminin 2030 yılında 102.5 milyar tonu aşması; aynı dönemde Türkiye’nin üretiminin ise 1.5 milyon tona yaklaşması bekleniyor. Türkiye, şu an dünyanın en büyük yumurta ihracatçısı ülkesinden birisi konumda ve yılda yaklaşık 20 milyar yumurta üretimi yapan sayılı ülkeler arasında yer alıyor. Türk yumurta üreticileri, başta Arap körfez ülkeleri olmak üzere, Uzak Doğu, Avrupa, Amerika, Afrika ve bazı Asya ülkelerine, düzenli olarak ihracat gerçekleştiriyor.

Kanatlı Sektörü VI. Yumurta Zirvesi’nde Bir Araya Geldi

Ülkemizin en büyük yumurta üreticileri, dünyada stratejik bir ürün olarak değeri her geçen gün artan yumurta sektörüne dair en son yenilikleri, sektörün potansiyelini ve geleceğini konuşmak üzere, YUM-BİR’in 21-24 Kasım tarihleri arasında, KKTC’de Limak Deluxe Otel’de “Yumurtanın Dünyası” temasıyla düzenlediği VI. Yumurta Zirvesi’nde bir araya geldi. Etkinliğe YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, TOBB Tarım Meclisi Başkanı M. Ülkü Karakuş, TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal, Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen gibi sektörü temsil eden önemli isimler katıldı. Bakan Yardımcısı Gümen Zirve kapsamında açılan Keskinoğlu standını ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Gelecek Üretimimizi Organize Etmek İçin 2026 Yılını Bugünden Planlamak Zorundayız”

Keskinoğlu’nun sponsorları arasında olduğu VI. Yumurta Zirvesi kapsamında, Tarım Editörü İrfan Donat’ın moderatörlüğünde düzenlenen “Yumurta’nın Ekonomi Politiği” başlıklı panele, Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı ile Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşan Önder Matlı, Türkiye’de tarım alanında en temel sorunun planlama olduğunu söyledi. Planlamanın özellikle kanatlı sektöründe belki de diğer sektörlere göre çok daha önem ifade ettiğine dikkat çeken Matlı, “Yumurtacı hayvanın ömrünün 80 hafta olduğunu düşünürsek, üretici yaklaşık 2 yıl öncesinden planlama yapmak zorunda. Kasım’ın son günlerindeyiz. Gelecek üretimimizi organize etmek için, 2026 yılını bugünden planlamak zorundayız” dedi.

“Sektör Olarak Büyüyerek Yolumuza Devam Edeceğiz.”

Reklam

 Covid salgının yaşandığı dönemde, Avrupa’da market raflarında yumurta bile bulunamadığını hatırlatan Önder Matlı, “Enflasyon dünyanın gündemi, Türkiye’de bu sorunla karşı karşıya.  Türkiye’de, üretim altyapımızın, gücümüzün sayesinde, böyle bir sorunla karşılaşmadık. Kanatlı sektörüne baktığımız zaman, ithalatımız da var ama, sofralık yumurta ve beyaz et ürünleri ile ihracat yapıyoruz. 85 milyon nüfusa sahip, turist ve göçmenlerle birlikte, 100 milyonluk nüfusu besleyen bir ülkeden bahsediyoruz. Dolayısıyla, en önemlisi bunları katma değere çevirebilen bir üretim altyapısının, aklın, müteşebbis ruhun olması çok önemli. Bu kişiler de burada. Büyüyerek yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Keskinoğlu, 2024 Yılının İlk 9 Ayında Ürünlerinin Yüzde 20’sini 26 Ülkeye İhraç etti

Matlı, kanatlı sektörünün beşeri sermayelerinin, bilgi birikimlerinin, tecrübelerinin ve ‘know-how’ların çok güçlü olduğunu, ifade eden Matlı, “Kanatlı sektörü olarak, güçlüyüz ve güçlenmeye devam edeceğiz.” dedi. Keskinoğlu 2024 yılının ilk 9 ayında, ürünlerinin yüzde 20’sini, 26 ülkeye ihraç ederek yaklaşık 1.2 milyar TL ciroya ulaştı. 2025 yılında ihracat oranını daha da artırmayı planlayan şirket, Japonya gibi Uzak Doğu pazarlarını genişletmeyi hedefliyor. Keskinoğlu markası, Balkanlar’dan Uzak Doğu’ya, Güney Amerika’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Pasifik Adaları’na kadar, dünyada bir çok ülkeye hizmet veriyor.

Keskinoğlu VI. Yumurta Zirvesi’nin Sponsorlarından Biri Oldu

Gelecek nesilleri önemseyen sürdürülebilirlik anlayışıyla, 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde, günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta üretim kapasitesine sahip Keskinoğlu, yumurta sektörünün büyük buluşması olan VI. Yumurta Zirvesi’ne sponsor olarak destek verdi. Şirket, fuaye alanında açtığı standında, farklı gramaj ve çeşitlerde ürettiği yumurta ve pastörize yumurtanın yanı sıra viyol ürün çeşitlerini de sergiledi.

Günlük 5 Milyon Adedin Üzerinde Yumurta Üretim Kapasitesine Sahip

Türkiye’nin en büyük tam entegre tavukçuluk şirketlerinden biri olan Keskinoğlu, Avrupa Birliği standartlarındaki en modern üretim teknolojileriyle donatılmış 2 milyon 75 bin 375 m2 kapalı alana sahip tesislerinde, en güncel teknolojileri kullanıyor ve en yüksek hijyen standartlarını uygulayarak, üretim gerçekleştiriyor. Firma, Akhisar’daki BRC ve KASCERT Helal belgesine sahip 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde, günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta ve günlük 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahip konumda. Ayrıca ileri işlem tesislerinde yılda 30 bin ton üretim yaparken, yine yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor ve 2.5 milyon adet de yarka yetiştiriyor.

Reklam

Kaynak: HORECA TREND ve Keskinoğlu 

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

“Geleceğin Menüleri” Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Ev dışı tüketim sektörünün öncü ve yenilikçi markası Unilever Food Solutions, bu yıl 6’ncısı düzenlenen İncili Gastronomi Rehberi Ödülleri’ne “Geleceğin Menüleri” kategorisi ile sponsor oldu. UFS’nin 2023 yılından itibaren şeflere ilham ve yeme içme sektörüne yön vermek amacıyla yayınladığı, dünyanın farklı kültürlerinden 1600’den fazla şefin ön görüleriyle oluşturulmuş “Geleceğin Menüleri Trend Raporu”nda yer alan trendlerin odağındaki ödüller, bu yıl ilk kez sahiplerini buldu.

Yayınlandı

on

Şeflerin mesleklerinde özgürce üretebilmesi için, “Bugün yanındayız, yarına hazırız” mottosuyla yola çıkan UFS Türkiye, yüksek kaliteli, profesyonel ve sürdürülebilir ürünleriyle, araştırmalarıyla, eğitimleriyle ve her zaman şeflerin yanında durarak gerçek bir çözüm ortağı olduğunu her alanda gösteriyor. 

Bu anlayış çerçevesinde, yayınlandığı günden bu yana yeme içme sektöründe büyük ses getiren “Geleceğin Menüleri Trend Raporu”na imza atan UFS Türkiye, Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliği ile düzenlenen İncili Gastronomi Rehberi Ödülleri ile iş birliği yaparak, bu yıl ilk defa Türkiye için raporda belirlenen 5 trendi mutfak anlayışlarına ve menülerine en iyi şekilde yansıtan restoranları seçti. 

Fiziksel, ruhsal ve toplumsal olarak bütüncül bir iyilik halini temsil eden İyi Hissettiren Yiyecekler, sebzelerin artık tabakların odak noktası haline geldiği Karşı Konulmaz Sebzeler, geleneksel lezzetlerin şeflerin dokunuşu ile modern tabaklara dönüşebileceğini vurgulayan Gelenekten Geleceğe Lezzetler, mutfaklarda sıfır atık felsefesini savunan Düşük Atıklı Menüler, düşünülmemiş tat kombinasyonlarını aynı tabakta buluşturan Lezzet Şoku trendleri ışığında değerlendirilen restoranlar ödüllerini Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya, Kafkasya Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz’ün elinden aldı. 

İncili Gastronomi Rehberi Ödülleri “Geleceğin Menüleri” kategorisinin kazananları ise şöyle; BigChefs, Alaf Kuruçeşme, Muutto Anatolian Tapas Bar, Bi Nevi Deli, Octo ve Safranhan Brasserie-Divan Çukurhan. 

Raporda belirlenen trendler çerçevesinde hazırlanan tabakların bugün Türkiye ve dünyadaki sevilen restoranların menülerinde kalıcı olarak yerlerini almaya başladığının altını çizen Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya, Kafkasya Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz; “Ülke gastronomisinin gelişmesi açısından büyük önem taşıyan, yeme içme sektörümüz için değerli bir rehber olan İncili Gastronomi Rehberi Ödülleri’nde bu yıl Unilever Food Solutions olarak yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Unilever Food Solutions olarak biz “Şefler olsaydı nasıl düşünürdü?” değil, “Biz bir şef olarak nasıl düşünmeliyiz?” sorusuyla hareket eden, şeflerimizin sektörümüzün ihtiyaçlarını anlayarak, bu ihtiyaca yönelik çözümler üreten bir firmayız.  Şeflerimize ilham vermek, şeflerimizin geleceğe dair yaşadıkları kaygılarda bir rehber olması amacıyla oluşturduğumuz “Geleceğin Menüleri”, sosyal medya analizlerine, yüzlerce şefin uzmanlığına ve global verilere dayanıyor. UFS olarak birim fiyat odaklı ürün satışı yapan bir firma olmadığımızı, uzman ve bütüncül bir yaklaşımla hareket eden bir çözüm ortağı olduğumuzu iş ortaklarımıza göstermek istiyoruz.” dedi.

Kaynak: HORECA TREND ve Unilever Food Solutions

Reklam

Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.