Gloria Hotels & Resorts, Öncü Sürdürülebilirlik Projeleri ile Sektöre Yön Veriyor! | HORECA TREND
Takip edin!

Sürdürülebilirlik

Gloria Hotels & Resorts, Öncü Sürdürülebilirlik Projeleri ile Sektöre Yön Veriyor!

Yürüttüğü çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik çalışmalarına ek olarak yaptığı güçlü yatırımlar ve uyguladığı öncü projeler ile sektöre yön veren Gloria Hotels & Resorts, 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Geleceğe yaşanılabilir bir dünya bırakmak amacıyla yola çıkan ve turizmde sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Gloria Hotels & Resorts, 2024 yılında daha da güçlendirerek sürdürülebilirlik faaliyetlerine ağırlık vermeye devam ediyor.

Yayınlandı

on

Turizmde sürdürülebilirliğe öncülük eden Gloria Hotels & Resorts, 2023 yılında çevresel ve toplumsal sorumluluklarını daha da güçlendiren projelerle sürdürülebilirlik faaliyetlerine hız kazandırdı. Gloria Hotels & Resorts, turizm sektöründe sürdürülebilirlik konusundaki öncü çalışmalarını 2023 yılında da yeni projelerle genişleterek devam etti. Turizmde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çalışmalarına yön veren Gloria Hotels & Resort, 2005 yılından bu yana ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi çerçevesinde öncü projelere imza atıyor. Özaltın Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gloria Hotels & Resorts, sürdürülebilir turizm çerçevesinde 2023 yılında yaptığı  yatırımın ardından, 2024 yılında çevresel ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirme konusundaki taahhütlerini daha da güçlendirerek sürdürülebilirlik faaliyetlerine ağırlık vermeye devam ediyor.

Yenilenebilir Enerji ile Geleceğe Yatırım

2023 yılı itibariyle tüm tesislerinde %100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanmaya başlayan Gloria Hotels & Resorts, güneş enerjisi projelerine yatırım yaparak karbon ayak izini önemli ölçüde azalttı. 2024 yılında aktif hale gelecek olan GES (Güneş Enerji Santrali) projesi, otelin enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı. Gloria Hotels & Resorts, atık yönetimi ve sıfır atık çalışmaları ile büyük başarılar elde etti. 2023 yılında başlattığı Sıfır Atık uygulamaları ile 466,766 kWh enerji tasarrufu sağladı ve 15,408 kg sera gazı salınımını engelledi. 2023 yılında tüm tesisler ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulmuş ve belgelendirme süreçleri tamamladı. Ayrıca, otellerin cam, plastik, kağıt ve metal atıkların ayrıştırılması sonucunda binlerce ağaç kurtarıldı ve petrol tüketimi azaltıldı.

Karbon ayak izi ve su ayak izini azaltmak ve yerel tedarikçileri desteklemek amacıyla, Serik ve Antalya içerisindeki tedarikçilerle çalışmalarını arttıran Gloria Hotels & Resorts, 2023 yılında yerel tedarikçi oranını %67’ye çıkardı ve bölgedeki 10 kadın girişimci firmaya destek verdi. Gloria Hotels & Resorts, 2028 yılına kadar karbon salınımını %20 oranında azaltmayı hedeflemektedir.  

Çevresel ve sosyal sürdürülebilirliği destekliyoruz!

 Dünyanın en önemli çevre ve sürdürülebilirlik platformu olan Global Sustainable Tourism Council (GSTC)’ın kriterleri temel alınarak oluşturulmuş olan Türkiye Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nın sahibi olan Gloria Hotels & Resorts, aynı zamanda Travelife Gold, Sıfır Atık Belgesi ve Mavi Bayrak Sertifikaları ile de sürdürülebilirlik çalışmalarını destekleyen Gloria Hotels & Resorts, Gloria Sports Arena özelinde ise bina ve iç mekanların çevre dostu ve sürdürülebilirlik kriterlerine göre tasarlandığını, inşa edildiğini ve işletildiğini belgeleyen LEED Gold Sertifikası’na sahiptir. Gloria Hotels & Resorts, cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında fırsat eşitliği sağlamak adına 5 numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda yaptığı çalışmaları ile bağımsız denetim firması olan Intertek tarafından denetlenerek İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı da almıştır.

Reklam

“Biz Doğayı Korudukça Doğa da Bizi Korur.” 

Turizmde sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Özdemir, bu kapsamda sektöre ve bağlantılı diğer sektörlere büyük görev düştüğünü vurgulayarak sürdürülebilirlik faaliyetleri için son iki yılda birbirinden özel ödüller kazandıklarını ve öncü projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir çevre bırakma hedefiyle çalıştıklarını vurkulayan Özdemir,  Biz doğayı korudukça, doğa da biziz korur.’ yaklaşımıyla çıktığımız sürdürülebilirlik yolculuğuna, öncü uygulamalarımızla devam etmekteyiz. Bir taraftan çevresel sürdürülebilirlik uygulamalarımıza devam edip hem çalışanlarımızı sürdürülebilirlik çalışmalarına katılma konusunda motive etmeyi hem de kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedefledik. Bu çalışmalara ek olarak 2023 yılında otelcilik sektöründe bir ilk olan uçtan uca dijital dönüşüm sürecini başlattık. Bu sürecin katkısı olarak bir kağıt üzerinde olan bir çok sürecimizi dijitale taşımayı ve çalışanlarımızın iş yükünü azaltmayı başardık, daha izlenebilir iş süreçleri yarattık. Günümüzün en önemli konularından biri olduğunu düşündüğümüz dijital dönüşüm yolculuğumuzun bir çok işverene de ilham olmasını diliyoruz.” dedi.

Kaynak: HORECA TREND ve Gloria Hotels & Resorts

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sürdürülebilirlik

Aytaç’ın Güneş Enerjisi Santrali, Yıldız Holding’in Yeşil Dönüşümüne Güç Katacak 

Yıldız Holding şirketlerinden Aytaç Gıda’nın Çankırı Çerkeş’teki 6 MWp kurulu gücünde arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) devreye alındı. Aytaç Gıda ve Chint Green Energy tarafından Yap-İşlet iş modeliyle inşa edilen santralde, Aytaç Gıda elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacak.

Yayınlandı

on

Yıldız Holding, “Bu Dünya Bizim” yaklaşımı ve “İsrafsız Şirket” iş modeliyle yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında tüm şirketlerinde yeşil dönüşüm yatırımlarına devam ediyor. Yıldız Holding şirketlerinden Aytaç Gıda’nın Çankırı Çerkeş’teki fabrika arazisinin yaklaşık 75 bin metrekarelik bölümünde devreye aldığı Güneş Enerjisi Santraliyle (GES), üretim tesisinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacının tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak.

Chint Green Energy iş birliğinde Yap-İşlet iş modeliyle devreye alınan 6 MWp arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali projesinde yıllık yaklaşık 5 bin 500 ton karbon emisyonunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Erhan Çetin: “Yeşil Dönüşüm Yolculuğumuza Devam Ediyoruz”

Aytaç Gıda CEO’su Erhan Çetin, “Aytaç olarak, kuruluşumuzdan bu yana sektöre öncülük eden marka olma hedefiyle tüm süreçlerimizi sürdürülebilirlik bakış açısıyla yeniden tasarlıyoruz. Karbonsuzlaşma yolculuğumuz kapsamında yenilenebilir enerji yatırımlarımızı sürdürüyor, sorumlu üretim anlayışımızla çevresel etkimizi azaltacak yenilikçi uygulamaları hayata geçiriyoruz. Çankırı Çerkeş’teki fabrika sahamızda kurulan Güneş Enerjisi Santrali’mizle de yıllık yaklaşık 5 bin 500 ton karbon emisyonunu engelleyerek, gelecek nesiller için sürdürülebilir bir geleceğin inşasına katkıda bulunuyoruz. Enerji verimliliğine yönelik etkili uygulamalarımızla iştiraki olduğumuz Yıldız Holding’in 2050 Net Sıfır karbon emisyonu hedefine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: HORECA TREND ve Yıldız Holding, Aytaç Gıda

Reklam
Devamını Oku

Fuar ve Etkinlikler


10. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ile Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 10. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi seçkin konukları ve gündemi ile dikkat çekti.

Yayınlandı

on

Zirvede gıda ekonomisinden inovasyona, yapay zekadan rejenaratif tarıma kadar birçok önemli konu masaya yatırıldı. Zirvede konuşan Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, tarıma verilen finansman desteklerinden bahsederek 2024’te 91,5 milyar TL olan tarımsal destekleme bütçesinin 2025 yılı için 135 milyar TL olacağının öngörüldüğünü söyledi. Zirvenin ardından basına açıklamalarda bulunan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar “Tarladan sofraya kadar gıda zincirinin her aşamasında sürdürülebilirliğin hayata geçirilmesi, gelecek nesillerin güvenli ve adil bir gıda sistemine erişimi bakımından hayati önem taşıyor” dedi. 

Gıda zincirinin yeniden tasarlanmasına yönelik ortak vizyon ve strateji geliştirilmesi hedefiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve “Gıdanın Geleceği için Dönüşüm” temasını ele alan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, geniş bir dinleyici kitlesinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle 21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşen zirvenin açılış konuşmasını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptı.

Bürokrasi, Akademi, Finans, İş Dünyası ve Medyadan İsimler Bir Araya Geldi

İki gün süren zirvede Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Sezai Cibelik, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, NB Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen, Bitkiden Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Yeşim Ekinci, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ve Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden aynı zamanda TÜGİS Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr Nevzat Artık ile akademi ve iş dünyasından birçok isim konuşmacı olarak yer aldı.   

Gıda Arz Güvenliği Öncelikli Konu

Zirvenin ikinci gününde “Tarımda Yeni Dönem – Tarımsal Üretim Planlaması” başlıklı oturumda konuşan Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci; ekonomik, sosyal ve çevresel gelişmeler, küresel iklim değişikliği, su kısıtı, artan nüfus ve kentleşme gibi faktörlerin gıda arz güvenliğinin önemini artırdığına dikkat çekti. Kilci açıklamalarında gıda arz güvenliğinin sağlanması için doğal kaynakların optimum kullanımını sağlayacak etkin bir planlama sürecinin zorunlu olduğunun altını çizdi. Tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilmesi gibi çalışmaların devreye alınacağını aktardı.  

Reklam

Tarımsal Destekleme Bütçesi 2025 Yılı İçin 135 Milyar TL

Tarımda verilecek desteklere de değinen Kilci; “Tarımsal Üretim Planlaması” uygulamasının teşvik edilmesi ve üreticiler tarafından benimsenmesi için tarımsal destekler başta olmak üzere, faiz indirimli krediler ve kırsal kalkınma hibe programlarını uyumlu hale getirdik. 2024 yılında 91,5 milyar TL olan tarımsal destekleme bütçesi 2025 yılı için 135 milyar TL olarak öngörülmektedir. Yine aynı şekilde faiz indirimli krediler de tarımın finansmanı için önemli bir araç olarak değerlendirmekteyiz. Bu amaçla üretim planlamasına uygun üretim yapan üreticilerimiz yüzde 20 faiz indiriminden yararlanmaktadırlar. Hem destekler hem de krediler çiftçilerimizin finans ihtiyacını karşılamak için önemli bir argüman olduğu kadar üretim planlamasının teşvik edilmesi için de önemli bir araçtır. Diğer taraftan sözleşmeli üretimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için de önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Bu amaçla üretim konuları bazında tip sözleşmeler hazırlarmış ve yayınlanmıştır, tarafların haklarının korunması, anlaşmazlıkların hızlı ve etkin çözüme kavuşması için Adalet Bakanlığı tarafından sözleşmeli üretime özgü arabuluculuk sistemi devreye alınmıştır” dedi. 

Sürdürülebilir Gıda İçin Ortak Sorumluluk Çağrısı

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin ardından basına açıklamalarda bulunan TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, “Bu yıl 10’uncusunu düzenlediğimiz zirvemizde, gıda ekosistemi temsilcileriyle kısıtlı kaynaklar ve iklim krizinin etkilerine rağmen dünya nüfusunu beslemeye yetecek miktarda gıda üretimi için gıda sistemlerinin nasıl tasarlanabileceğini, dönüşümün nasıl sağlanabileceğini tartıştık. Oturumlarda söz alan kıymetli konuşmacılar, “gıdanın” bir tüketim ürünü olmasının ötesinde; toplum sağlığı, ekonomik refah ve çevresel sürdürülebilirliğin temel taşlarından biri olduğu gerçeğini bir kez daha vurguladı. Tarladan sofraya olmak üzere gıda zincirinin her aşamasında sürdürülebilirliğin sağlanması, gelecek nesillerin güvenli ve adil bir gıda sistemine erişimi bakımından hayati önem taşıyor. TÜGİS olarak, bu dönüşümün öncüsü olma misyonumuzla, sektördeki iş birliklerini artırmak ve yenilikçi çözümler geliştirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi. Sidar, Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ne değer katan tüm konuşmacılara, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Zirveyle ilgili daha fazla bilgi için https://zirve.surdurulebilirgida.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: HORECA TREND ve TÜGİS

Reklam
Devamını Oku

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde Tarım ve Üretim Sistemi de Masaya Yatırıldı

Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin iş birliğiyle düzenlenen 10. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde “Yenilikçi Yaklaşımlarla Tarım ve Gıda Dönüşümünü Hızlandırmak” başlıklı panelde konuşan Kerevitaş Tedarik Zinciri ve Satınalma Genel Müdürü Özhan Nuri Özesenli, “Tarımdaki kadın potansiyelinin farkındayız. Tarımın Kadın Yıldızları Projesi ile alım garantisinin yanında çiftçilerimize avans ve tohum destekleri de sunuyoruz. Birleşmiş Milletler’de sunumunu yapma fırsatını da bulduğumuz bu projeye daha fazla yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

Yayınlandı

on

Gıda zincirinin yeniden tasarlanmasına yönelik ortak vizyon ve strateji geliştirilmesi hedefiyle bu yıl onuncusu düzenlenen ve “Gıdanın Geleceği için Dönüşüm” temasını ele alan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, geniş bir dinleyici kitlesinin katılımıyla ilk günü geride bıraktı. Akademi, finans, sanayi, iş dünyası, medya, KOBİ’ler ve STK’lar da dahil olmak üzere sektörün tüm paydaşlarının bir araya geldiği zirvedeki “Yenilikçi Yaklaşımlarla Tarım ve Gıda Dönüşümünü Hızlandırmak” başlıklı panelde konuşan Kerevitaş Tedarik Zinciri ve Satınalma Genel Müdürü Özhan Nuri Özesenli, “Dondurulmuş gıdada lider marka olarak, Yıldız Holding’in “Bu Dünya Bizim” ve “İsrafsız Şirket” anlayışı, iş modelimizin merkezinde yer alıyor. Odak alanlarımızın başında doğanın geleceği için çalışmak geliyor. Tüm operasyonlarımızda israfı minimize etme hedefiyle hareket ediyoruz. Sıfır gıda kaybı için; sertifikalı tohumlar seçiyor, modern ziraat makinalarıyla en doğru hasadı yapıyor, israfa izin vermeksizin modern üretim ve dağıtım altyapımızla ürünlerimizi tüketicilerimize ulaştırıyoruz” dedi.

Kerevitaş’ın belirlediği diğer odak noktalarının ise  paydaşlarla güçlenmek ve geleceğe ilham vermek olduğunun altını çizen Özesenli, “Kerevitaş olarak tarımdaki kadın potansiyelinin farkındayız. Tarımın Kadın Yıldızları Projesi ile alım garantisinin yanında çiftçilerimize avans ve tohum destekleri de sunuyoruz. Birleşmiş Milletler’de sunumunu yapma fırsatını da bulduğumuz bu projeye daha fazla yatırım yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle hem paydaşlarımızla güçleniyoruz hem de geleceğe ilham oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Yeşim Ekinci: “Daha Onarıcı Bir Üretim Sistemine Geçmemiz Gerekiyor”

Panelde söz alan Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Ekinci de, “Dünyamız artık farklı bir yöne doğru gidiyor. Günümüze kadar sanayi, bilim ve teknolojiyi çok iyi kullandık ancak bunu yaparken bir takım kaynakları geride bırakmış olduk. Özellikle hayvansal üretim iklim değişikliğini çok fazla etkiliyor. Önümüzdeki süreçte yapay zekanın da gücüyle daha onarıcı bir tarımsal ve hayvansal bir üretim sistemine geçmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Dr. Ayşegül Selışık: “İklim Değişikliğini En Yakından Hisseden Ülkelerden Biriyiz”

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ise “İklim değişikliğini en yakından hisseden ülkelerden biri olarak suyu daha dikkatli kullanmamız gerekiyor. Bu doğrultuda daha az suyla daha çok gıda üretmemiz ve bunun için teknolojiyi en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor” dedi. Dünya genelindeki çiftçilerin durumundan da bahseden Selışık, “Çiftçiler tüm dünyada en kırılgan grup konumunda bulunuyor. Ne yazık ki bu grup, bilimsel bilginin kolayca ulaşabildiği bir durumda değil. Bilgiye ve eğitime erişim sağlansa bile yatırım finansmanına ulaşmak çiftçiler için oldukça zor. Dolayısıyla çiftçinin eğitimini ve finansmanını daha fazla konuşmamız gerekiyor. Bunları yapamazsak gıda güvenliğiyle ilgili tehdiler devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Reklam

TÜGİS Hakkında

Ülkemizin ilk işveren sendikalarından TÜGİS, aynı zamanda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) kurucu üyesidir. Üyeleri arasında ülkemizin önde gelen gıda üreticilerinin yer aldığı TÜGİS, yarım asrı aşkın süredir Türk gıda sanayiinin gelişmesi ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılması adına öncü çalışmalara imza atmaktadır. TÜGİS, faaliyetlerine başladığı 1961 yılından bu yana sosyal diyaloğa, çalışma barışına ve gıda sanayiinin gelişimine kesintisiz katkıda bulunan yenilikçi bir sivil toplum örgütüdür. 

Kaynak: HORECA TREND ve TÜGİS

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.