Otel Kayıt İşlemlerinde Kimlik Fotokopisi Vermenin Büyük Riskler Taşıdığını Biliyor Musunuz? | HORECA TREND
Takip edin!

Yazılım

Otel Kayıt İşlemlerinde Kimlik Fotokopisi Vermenin Büyük Riskler Taşıdığını Biliyor Musunuz?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte otel kayıt işlemlerinde artış başladı. Bu durum sahte kimlikle kayıt yapma ve fotokopiyle alınan kimlik bilgileriyle sahte işlem gerçekleştirme konularını akıllara getiriyor. biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, elektronik kimlik kartlarıyla otel kayıt işlemlerinde sahteciliğin önüne geçilmesinin mümkün olacağını belirtiyor.

Yayınlandı

on

TÜİK’in verilerine göre 2024’ün ilk çeyreğinde 8 milyonu aşkın yerli turist seyahate çıktı. Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 65 milyondan fazla geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı ise 6 oldu. Yerli turistlerin yurt içinde yaptıkları seyahat harcamalarının tutarı söz konusu dönemde yüzde 103 artarak 45 milyar lirayı geçti. Yaz döneminde seyahat ve işlem sayılarının artması turizm sektöründe, kayıt işlemlerinde sahtecilik riskini beraberinde getiriyor.

Elektronik kimlik kartlarıyla kayıt işlemi yapılırken sahteciliğin önüne geçilebileceğini söyleyen biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, “Ülkemiz için çok önemli bir noktada yer alan turizm sektöründe sahte kimliklerle kayıt yapılması güvenlik açısından riskli bir durum teşkil ediyor. Bunun yanında vatandaşın kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi de büyük risklere yol açabilir. biOnay olarak, sahtecilik işlemlerinin önüne geçilmesini sağlayacak teknolojimiz var. Çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulaması yapılarak olası sahteciliğin önüne geçmek mümkün. Dijitalleşmenin hayatın her alanında varlık gösterdiği günümüzde kimlik tespiti kanıtı artık fotokopi kağıdı değil, elektronik doğrulama olmalı” dedi.

Kaynak: HORECA Trend ve biOnay

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazılım

Ingredy’den Restoranlara Özel İlk Canlı Balık Mezatı

Restoranlar için dijital tedarik süreçlerini çözüm odaklı yeniliklerle buluşturan Ingredy.App, sektöre öncülük edecek bir ilke daha imza atarak ilk defa restoranlar için canlı bir balık mezatı düzenledi.

Yayınlandı

on

Sabahın erken saatlerinde İstanbul Gürpınar Balık Hali‘nde gerçekleştirilen bu yenilikçi uygulama ile Ingredy, balık ve deniz ürünleri tedarik süreçlerini dijitalleştirerek restoran sahiplerine ve şeflerine hem şeffaflık hem de zaman tasarrufu sağladı.

Ingredy.app ekibinin Gürpınar Balık Hali’nde düzenlediği ilk canlı yayın mezatında Zara Zargana, Aheste Balık ve Parma Sole gibi seçkin restoranlar mezata uzaktan katılım göstererek platform üzerinden balık ve deniz ürünlerinin tedariğini gerçekleştirdi.

Restoranlar İçin Operasyonel Kolaylık

Balık mezatı uygulaması, restoran şeflerinin erken saatlerde hale gitme zorunluluğunu ortadan kaldırarak onlara operasyonel bir kolaylık sunarken aynı zamanda restoranların kaliteli ürünlere ulaşmasını kolaylaştırarak, alımların şeffaf ve izlenebilir bir altyapı üzerinden gerçekleşmesini sağlıyor. Canlı yayın üzerinden yapılan mezat restoranlar için bir yandan hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlarken diğer yandan tedarik zincirindeki verimliliği arttırıyor.

Ingredy’nin Yenilikçi Yaklaşımı

Gıda tedarik zincirini dijitalleştirmeye ve sektörde yeni standartlar belirlemeye odaklanan Ingredy.App, bu çalışmayla bir kez daha farkını ortaya koydu. Platformun kullanıcı dostu yapısı ve yenilikçi uygulamaları sayesinde restoranların gıda tedarik süreçleri daha kolay, hızlı ve şeffaf hale geliyor.

Ingredy, özellikle kadın girişimciler ve sosyal sorumluluğa önem veren yaklaşımıyla restoranların ihtiyacı olan her türlü gıdayı, yerel tedarikçilerden uluslararası ürünlere kadar geniş bir yelpazede sunmaya devam edecek.

Ingredy Hakkında

2023 yılında kurulan ve arkasında 20 yıllık sektör tecrübesi bulunan Ingredy, gastronomi profesyonellerini ulusal ve yerel tedarikçilerle buluşturan dijital bir platform. Platformda büyük kurumsal firmalar ve coğrafi işaretli ürünler üreten küçük üreticiler yer alıyor. Yeni nesil çözümleriyle, tedarik zincirini optimize ederek daha verimli, sürdürülebilir ve şeffaf bir sektör yaratmayı hedefleyen Ingredy, şeflerin ve işletmelerin istedikleri ürünü, istedikleri sıklıkta, doğru üreticiden, gerçek kalitesinde ve hızlı bir şekilde sipariş etmelerini sağlıyor. Mevcut sipariş sistemleriyle entegre olabilen platform, işletmelere katma değer yaratabilecekleri veri sunarak geleneksel tedarik zincirinin ötesine geçiyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Ingredy

Devamını Oku

Yazılım

NarPOS, Ödeme Altyapısı Cirosunu 5,5 Milyar TL’ye Taşımayı Hedefliyor

Yeme-içme sektörü dijital çözümlerle büyürken, küresel pazarın 2026’da 9 trilyon dolara, Türkiye’de ise 772 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. QR kodlu menüler, dijital ödeme sistemleri ve yapay zeka destekli teknolojiler restoranları dönüştürüyor. NarPOS, yazarkasa POS’a entegre adisyon sistemiyle 2024’te 8 ülkede 14.000 müşteriye ulaştı. 2025 hedefi: 16.000 müşteri ve 5,5 milyar TL ciro.

Yayınlandı

on

Mutfaklarda Devrim

2025 yılında sürekli değişen tüketici beklentileri ile hızla evrilen yeme içme sektöründe gıda israfını önlemek için sıfır atık politikalarının benimseneceği, yerel ve sürdürülebilir kaynaklardan temin edilen malzemelerin ön planda olacağı öngörülüyor. QR kodlu menülerin, mobil uygulama üzerinden sipariş ve dijital sadakat programlarının gelişmesiyle birlikte işlem sürelerinin daha da kısalması ve müşteri memnuniyetinin artması hedefleniyor.

Sahadaki tüm verilerin daha iyi okunup analiz edilebilmesinin önemi artarken, yapay zeka ile verilen hizmetler de çeşitlenecek. Yapay zeka tabanlı kişiselleştirme motorları; müşterilerin geçmiş siparişlerini, arama geçmişlerini ve tercihlerine göre özelleştirilmiş menü önerileri sunacak. Doğal dil işleme (NLP) teknolojileriyle çalışan chatbotlar, müşteri hizmetlerinde hızlı ve etkili destek sağlayacak.

Robot teknolojisi ve otomasyon çözümleri üretkenliği önemli ölçüde artıracak. Birçok restoran ve işletme, sesli komutlar veya mobil uygulamalar aracılığıyla akıllı sipariş seçenekleri sunacak. Teslimat dronları veya otonom araçlar yakında daha hızlı ve daha verimli hizmet sunarak sektörün ayrılmaz bir parçası haline gelecek.

Temassız sipariş ve ödeme sistemleri büyük bir ivme kazanacak. Akıllı terminal sistemleri ve NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisi, ödeme süreçlerini daha da kolaylaştıracak. Blok zincir tabanlı sistemler, tedarik zincirindeki her aşamayı izlemeyi ve böylece operasyonel verimliliği artırmayı mümkün kılacak. Sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri yeme içme sektöründe kendini gösterecek.

Sektör, Teknolojiyle Daha Verimli Hale Geldi

NarPOS Kurucu Ortağı ve CEO’su İlyas Akça, teknolojinin sunduğu imkanlarla yeme-içme sektörünün daha verimli, müşteri odaklı ve yenilikçi bir yapıya büründüğünü belirterek, “Artık tüketiciler hızlı hizmet, kişiselleştirilmiş deneyimler ve sürdürülebilirlik beklentisiyle işletmelerden daha fazlasını talep ediyor. Sektör de bu beklentiye ayak uydurmak için daha fazla dijitalleşmeye yöneliyor. NarPOS olarak sektörün dönüşümünde büyük rol oynuyoruz. Hem bulut tabanlı hem de internet bağlantısına gerek duymadan çalışan lokal tabanlı yazılımımızla garsonların sipariş almasından mutfak operasyon yönetimine, müşterilerin karekod menüden menüyü incelemesine ve sipariş vermesine imkan sağlıyoruz. Sektördeki tüm platformların entegrasyonundan kurye takip sistemine, stok, reçete, kâr marjı maliyetlerini görmesine; pazar yerlerine verilen komisyonlar yerine kendi uygulamasının Apple Store ve Play Store’da yayınlanmasına ve patronun tüm ciroyu cep telefonundan takip etmesine kadar restoranların tüm ihtiyaçlarını uçtan uca çözüyoruz. Müşterilerimizin maliyetlerini azaltıyor ve kâr etmelerini sağlıyoruz” dedi.

NarPOS Büyük Atılım Yaptı

2024 yılında sadece yazılım dünyasında değil, aynı zamanda finans dünyasında da atılım yaptıklarını ifade eden Akça, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Esnaflar Odası ile anlaşmalar yaparak esnafımıza ücretsiz yazılım, Yazarkasa Pos ve kredi imkanları sunduk, 81 ilde kendimizi ve projemizi tanıtma fırsatı yakaladık. 2024’te 1000 yeni müşteriyi bünyemize katarak toplamda 8 ülkede 14.000’den fazla müşteriye ve 80.000’in üzerinde kullanıcıya ulaşmayı başardık.

Çalışan kadromuz 30’dan 70’e çıktı. Yazılım ve ürün geliştirmek için yaklaşık 7 milyon TL yatırım yaptık. İlk tohum yatırımımızı 600.000 dolar olarak aldık. Müşteri memnuniyetimizi yüzde 5 artırdık ve Türkiye’de restoran işletmelerine özel ilk bulut tabanlı MRP sistemini geliştirerek sektördeki öncülüğümüzü bir adım daha ileriye taşıdık. Paybyme, SiPAY, ÖdeAL ve NKolay gibi ödeme lisansına sahip kuruluşlarla iş birlikleri kurarak, sektördeki güçlü yerimizi pekiştirdik. Ayrıca bir banka ile birebir çalışan ilk adisyon sistemi olmanın gururunu yaşadık. Şirket hisselerinin yüzde 300 değer kazanması hem pasif gelir hem de ürün yelpazemizin genişlemesiyle şirketin kârlılığını artırmamız, 2024’ü güçlü bir şekilde kapamamıza olanak sağladı.”

2025’te Fintek Çözümlerine Yatırım Yapacak

2025 yılında hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada, ödeme altyapısı ve fintek çözümleriyle adlarını duyuracaklarını vurgulayan Akça, “İlk olarak Hollanda merkezli Oxivo ile iş birliği yaptık ve Türkiye’deki modelimizi Hollanda’da pilot olarak uygulayacağız. Yurt dışında kuracağımız fiziki ofis ile global bir fintek oyuncusu olma yolunda büyük bir adım atacağız. Hollanda’dan 1 milyon Euro’ya doğru çıkacak bir yatırım almaya gidiyoruz. Hedefimiz, sonraki yıllarda seri A’ya çıkmak ve 4-5 milyon dolar yatırım tutarına ulaşmak. Türkiye’de ise yine esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Restoranlar ve F&B sektöründeki işletmeler için yeni finansal çözümler sunacağız. Özellikle gıda israfını azaltmaya yönelik projelerle sektörde fark yaratmayı planlıyoruz. Ayrıca 2025 yılında ödeme alt yapısı sağladığımız mevcut müşteri sayımızı 16.000’e çıkarmayı ve müşterilerin ödeme alt yapısından geçen ciro rakamını 5,5 milyar TL düzeyine ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HORECA TREND ve NarPOS

Devamını Oku

Yazılım

Dijital Dönüşüm Otelcilik Sektöründe Yapay Zeka ile Yeniden Tanımlanıyor

Dijital dönüşüm, konaklama sektörünü daha verimli, kârlı ve rekabetçi hale getiriyor. Yapay zeka destekli çözümlerle şirketler daha güçlü bir geleceğe adım atıyor. 35 yılı aşkın süredir otel, restoran, kafe, bar, pastane ve plaj işletmeleri için teknolojik çözümler sunan sektör lideri Protel’in Pazarlama Direktörü Mehmet Emin Çangal, yapay zekanın sektördeki kullanımının hızla artmasıyla, teknolojik yatırımlar yapan işletmelerin rekabette öne çıktığını vurguluyor. Çangal, müşterilerine gelir artışını sağlamak ve operasyonları daha verimli hale getirmek için Oracle NOR1 çözümünü sunduklarını belirtiyor.

Yayınlandı

on

Günümüzde dijital dönüşüm, konaklama sektöründe yeni bir dönemi başlatıyor. Yapay zeka teknolojilerinin hızla gelişmesi, işletmelerin gelirlerini artırırken operasyonel verimliliklerini yükseltmelerini sağlıyor. Standart hizmet anlayışının ötesine geçen çözümler, konaklama sektörü için artık bir tercih değil, rekabet avantajı yaratmanın anahtarı haline gelmiş durumda.

Protel, sektöre sunduğu yenilikçi teknolojilerle dijital dönüşümün öncüsü olmayı sürdürüyor. Otelcilik sektöründe lider bir teknoloji sağlayıcısı olan Oracle’ın işletmelerin gelirlerini artırmalarına yardımcı olmak üzere geliştirdiği NOR1 platformunu müşterilerine sunan Protel, bu yenilikçi çözüm sayesinde sektörün gelişimine katkı sağlıyor.

Gelir Artışı ve Operasyonel Verimlilik

Oracle NOR1, konaklama işletmelerinin gelirlerini artırıyor ve operasyonel süreçlerini daha verimli hale getiriyor. Rezervasyon sürecinden check-in anına kadar misafirlerin ihtiyaçlarına uygun teklifler sunarak maksimum gelir elde edilmesine olanak tanıyor.

Yapay zeka destekli motoru PRIME, geçmiş ve gerçek zamanlı verileri analiz ederek işletmelere en uygun yükseltme tekliflerini sunuyor. Rezervasyon sırasında oda yükseltme fırsatları sunan eXpress ve rezervasyon sonrası yükseltme taleplerini beklemeye alan eStandby gibi özelliklerle işletmeler oda başına gelirlerini (RevPAR) artırıyor.

Ayrıca, konaklama süresince yapılan teklifler, misafir memnuniyetini artırırken, ek hizmet satışlarıyla işletmelere ek gelir sağlıyor. Bu sayede hem gelir hem de müşteri memnuniyeti açısından kazan-kazan durumu yaratılıyor.

Entegrasyon Kolaylığı ve Güvenilir Teknoloji

Oracle NOR1, OPERA PMS ve OPERA Cloud PMS ile entegre olarak gerçek zamanlı verilerle çalışıyor. İşletmeler, misafir tercihlerini daha iyi analiz ederek uygun ek satış teklifleri sunabiliyor ve süreçlerini kesintisiz yönetebiliyor.

Protel Pazarlama Direktörü Mehmet Emin Çangal, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dijital dönüşüm sürecinde doğru teknolojik yatırımlar, işletmelerin operasyonel verimliliğini artırıyor ve gelirlerini maksimize ediyor. Oracle NOR1, sektörde bu değişimi mümkün kılan yenilikçi çözümlerden biri olarak öne çıkıyor. Dijital dönüşüm, konaklama sektörünü daha verimli, kârlı ve rekabetçi hale getiriyor. Yapay zeka destekli çözümlerle daha güçlü bir geleceğe adım atmanın tam zamanı.”
Kaynak: HORECA TREND ve Protel 

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.