Teamfluencer, Nevzat Aydın’dan 3 Milyon Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı | HORECA TREND
Takip edin!

Yazılım

Teamfluencer, Nevzat Aydın’dan 3 Milyon Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı

Türkiye’nin lider influencer pazarlama platformu Teamfluencer, geçtiğimiz ayki tohum öncesi yatırım turunda 3 milyon dolar değerleme ile Nevzat Aydın’dan yatırım aldı. 450 binin üzerinde içerik üreticisiyle aylık 50 milyondan fazla kişiye erişim sağlayan girişim, Türkiye’ye nano influencer pazarlama modelini getiren ilk platform olarak dikkat çekiyor.

Yayınlandı

on

Markaların ve influencer’ların tüm pazarlama sürecini tek bir platformdan yönetmesini sağlayan Teamfluencer, Türkiye’ye nano influencer pazarlama modelini ilk getiren platform olarak, markalara uygun maliyetli ve yüksek etkileşimli influencer iş birlikleri kurma imkanı sağlıyor. Bu yatırımla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Teamfluencer ekibini kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Nevzat Aydın, “Yenilikçi iş modelleri ve ölçeklenebilir yapılarının başarıda ne kadar önemli olduğuna daima inandım. Ekibin birlikte çalışmanın ve iş birliğinin gücüne olan inancı, bu platformu daha da ileriye taşıyacaktır.” dedi.

450 binden fazla içerik üreticisine ev sahipliği yapan Teamfluencer, yüzlerce marka tarafından aktif olarak kullanılıyor ve platform üzerinden yaratılan içerikler aylık 50 milyondan fazla kişiye ulaşıyor.

Kullanıcı dostu arayüzü, kapsamlı veri analitiği ve etkileyici marka iş birlikleriyle sektöründe öncü bir konum elde eden Teamfluencer, yapay zeka sayesinde, markaların hedef kitlelerine en uygun influencer’larla eşleşerek veri odaklı ve uçtan uca bir influencer pazarlama süreci yönetmelerini mümkün hale getiriyor. Teamfluencer’ın iş birliği yaptığı markalar arasında Trendyol, Nike, Pegasus, L’Oreal, Pepsico, McDonald’s, Huawei, Amazon, Migros, Dimes, Anadolu Grubu, Yves Rocher, ETİ, Shell, Avon, Penti, İş Bankası, Yemeksepeti gibi sektörlerinin dev firmaları bulunuyor.

“Hedefimiz, Globalde Influencer Pazarlamanın Akla Gelen İlk Platformu Olmak!”

Bu yatırımın ardından şirketin, platforma yeni özellikler eklemek ve pazarını genişletmek için stratejik bir plan izleyeceğini açıklayan Teamfluencer Kurucu Ortağı ve CEO’su Dilara Bostancıoğlu, sahip oldukları geniş know-how’ı daha fazla markaya ulaştırmayı, markaların pazarlama stratejilerindeki influencer etkisini artırmayı ve influencer pazarlamayı daha erişilebilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Geçtiğimiz sene itibarıyla influencer’ların tüm dünyada takipçileri aracılığıyla yüz milyarlarca dolarlık satış hacminin yaratılmasını sağladığına dikkat çeken Bostancıoğlu, bu ekonominin 2030 yılında tüm dünyada trilyon dolara ulaşacağını tahmin ettiklerini aktardı.

Reklam

Teamfluencer Kurucu Ortağı ve CEO’su Dilara Bostancıoğlu konuyla ilgili açıklamasında ayrıca şunları söyledi: “Öncelikli hedefimiz teknolojiyi kullanarak influencer pazarlamanın değer önerisini artırmak ve influencer pazarlamayı ölçeklenebilir hale getirmek. Özellikle nano ve mikro influencer’lar, markaların kendi reklamlarına kıyasla en az 10 kata kadar daha fazla etkileşim yaratabiliyorlar. Teamfluencer olarak hızlı tüketimden kozmetiğe, bankacılıktan hazır giyime kadar her sektörde ve her ölçekte markayla çalışıyoruz. Markalar için “word of mouth” etkisini ölçeklenebilir hale getirdik. Platformun yeteneklerini, birikimini ve teknolojisini global pazarlarda daha büyük etkiler yaratmak için kullanmak istiyoruz. Nevzat Aydın gibi duayen bir girişimci ve deneyimli bir yatırımcının desteğini almış olmamızın, Teamfluencer’ın büyüme hızını ivmelendireceğine inanıyorum. Bu yatırım, bize sadece finansal destek sağlamakla kalmayıp, geleceğe yönelik güçlü bir sinerji de oluşturacak. Bu yatırımla platformumuzu daha yükseklere taşıyacak, hem markalar hem de influencer’lar için ekosistemimizi büyüteceğiz. Markalar için pratik, kapsamlı ve interaktif bir pazarlama deneyimi sunuyoruz. Influencer’lar ise kendilerine yakın hissettikleri markalarla iş birliği yapmanın maddi ve manevi tatminini yaşıyorlar. Platforma kayıtlı üye sayımız çok hızlı bir şekilde her geçen gün artıyor. Yarattığımız ekosistem ve ekonomik değer her iki tarafı da mutlu ediyor. Hedefimiz Amerika ve Avrupa’daki mevcut operasyonlarımızı globale yaymak ve tüm dünya markalarının hizmetine sunmak. Platformu yeni özellikleriyle globalde devreye alarak influencer pazarlama dendiğinde akla gelen ilk platform olmayı hedefliyoruz.”

“Influencer Pazarlamasını Daha Erişilebilir Hale Getireceğiz”

Teamfluencer Kurucu Ortağı ve CTO’su Ilgım Öztürk ise Nevzat Aydın’ın yaptığı yatırımla ilgili şunları söyledi: “Bu yatırımla birlikte hedefimiz, markaların influencer pazarlama stratejilerindeki payını artırmak ve influencer pazarlamasını teknoloji desteğiyle daha erişilebilir hale getirmek olacak. Platform üzerinden en uygun marka- influencer eşleşmesini sağlamak adına profil öneri sistemleri, kapsamlı influencer hedef kitle analizi, rakip markaların iş birliklerini takip ve analiz etme yeteneği gibi birçok yapay zeka tabanlı yeni özelliği de yakın zamanda devreye alacağız. Şu an veri temelli yepyeni bir özellik üzerinde çalışıyoruz. Bu geliştirme çalışmaları ile markalarımıza çok daha fazla içgörü ve veri sunarak pazarlama stratejilerinde aranan bir çözüm ortağı olacağız.”

Teamfluencer Hakkında

Sosyal medya paylaşımları ile gelir elde etmenin en kolay yolunu sunan, Türkiye’nin lider influencer pazarlama platformu Teamfluencer, markalar ve nano influencer’ları bir araya getirerek, sosyal medya kullanıcılarının organik reklam paylaşımlarından gelir elde etmelerini ve markaların tanıtımlarını organik bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlıyor. 450 binin üzerinde içerik üreticisine ev sahipliği yapan platform, aylık 50 milyondan fazla kişiye erişim sağlıyor. Platform, kullanıcı dostu arayüzü ve yapay zeka desteğiyle, markaların hedef kitlelerine en uygun influencer’larla eşleşmesini ve veri

odaklı bir influencer pazarlama süreci yürütmesini mümkün kılıyor. Teamfluencer platformu üzerinden markalar, erişilebilir bütçelerle kolay ve hızlı bir şekilde influencer kampanyası başlatabiliyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Teamfluencer

Reklam

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazılım

Maliyeti Azaltan, Verimliliği Artıran Yazılım

Türkiye genelinde yiyecek-içecek sektörüne hizmet eden yaklaşık 200.000 adet işletme bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre bu işletmelerin kepenk indirme oranı yüzde 38 ve bu oran 3 ila 6 ay arasında değişim gösteriyor. Bu işletmelerin maliyetlerini düşürüp verimliliklerini artırmak üzere tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen NarPOS yazılımı, sunduğu çözümlerle işletmelerin kepenk indirme oranını düşürürken, aynı zamanda işletmelerin maliyetlerini azaltmayı ve uzun vadede enflasyonun düşmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yayınlandı

on

Yiyecek-içecek sektöründe operasyonel süreçlerin hızını ve verimliliğini artırmak amacıyla otomasyon ve robotik sistemlere dayanan çözümler giderek yaygınlaşıyor. QR menü ve mobil uygulamalar gibi yenilikçi sipariş ve ödeme sistemleri, müşteri yolculuğunu çok daha kolay hale getiriyor. Ayrıca, yalnızca online siparişle hizmet veren merkezsiz bulut mutfaklar, otomasyon sürecinin sağladığı hız ve kolaylığı bir adım daha ileri taşıyor.

Yoğun ve karmaşık operasyonel süreçlere sahip yiyecek-içecek sektörü, restoran yönetim sistemleri (POS) sayesinde kazandığı verimliliği, gelişen teknolojilerle daha da artırmaya ve otomasyon çağında hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. İşletmeler, sipariş, müşteri ilişkileri ve stok yönetimi gibi çeşitli operasyonları yönetmek için pek çok farklı uygulamadan faydalanıyor. Verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek adına inovasyona dayanan sektörde, yeni bir dönüm noktası olarak tüm operasyonları tek elden yönetme imkanı sunan kapsamlı hizmet sağlayıcılar öne çıkıyor.

NarPOS, bu devrim niteliğindeki hizmet sağlayıcılardan biri olarak Türkiye dahil toplam 8 ülkede 14 bin işletmeye hizmet veriyor. Sipariş yönetimi, ödeme alma ve stok takibi süreçlerini birleştirerek işletmelere uçtan uca operasyonel çözümler sunan NarPOS, Türkiye’de ilk kez el terminali ve yazar kasayı bir arada sağlayarak, bulut tabanlı veya ana merkezden veri yönetimi ile restoranların tüm iş süreçlerini tek bir yazılımla yönetmesine olanak tanıyor.

İşletmelerin Kepenk İndirme Oranı Yüzde 38

2012 yılından bu yana sektörün önde gelen markaları için katma değer yaratan NarPOS, Türkiye’nin ilk hibrit altyapıya sahip restoran otomasyon sistemi olma özelliğini taşıyor. NarPOS Kurucu Ortağı ve CEO’su İlyas Akça, NarPOS’un hedeflerini “Türkiye genelinde yaklaşık 200.000 adet yiyecek-içecek sektörüne hizmet eden işletme bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre bu işletmelerin kepenk indirme oranı yüzde 38 ve bu oran 3 ila 6 ay arasında değişim gösteriyor. Biz de NarPOS olarak restoranların yatırım maliyetlerini azaltma ve kazancını artırma hedefiyle daha çok işletmenin ayakta kalabilmesine olanak sağlayacak adımları atmaya başladık.” şeklinde özetliyor.

Uzun Vadede Enflasyonun Azalmasına Katkıda Bulunacak

Reklam

Geleceğin Türkiye’sinde sürdürülebilir ve kalıcı değerler yaratmak amacıyla yazılımsal çözümler üreten NarPOS, gücünü inovasyon kültüründen alıyor. İşletmelerin verimliliğini artırmayı, maliyetlerini düşürmeyi ve uzun vadede enflasyonun azalmasına katkıda bulunmayı amaçlayan NarPOS, bunu Amazon (AWS) sistemlerine bağlı bulut tabanlı yapısıyla sağlıyor. Restoranların tüm veriye her an ulaşabilmesini mümkün kılan bu sistem, ödeme alma, stok takibi, sipariş yönetimi, raporlama gibi tüm iş süreçlerini tek bir uygulama üzerinden kolayca yönetmelerine olanak tanıyor. Böylece, her süreç için ayrı uygulama kullanmak yerine tüm veriyi tek sistemde toplamak, restoranların maliyetlerini düşürüyor.

NarPOS Hakkında

2012 yılında kurulan NarPOS, sipariş yönetimi, ödeme alma ve stok takibi süreçlerini birleştirerek işletmelere uçtan uca operasyonel çözümler sunan bir çözüm ortağıdır. İşletmelerin tüm operasyonel süreçlerini tek bir yerden yönetmelerini sağlayarak hem bulut hem de lokal tabanlı çözümleri ile zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan NarPOS, teknolojik altyapısı ve kullanıcı odaklı arayüzüyle, en hızlı çözümleri sunabilmek ve satış sonrası hizmetlerde etkin geri dönüşler sağlayabilmek adına 7/24 kesintisiz destek sunan büyük bir ekibe sahiptir. NarPOS, kurulduğu günden bu yana dünya genelinde 14 binden fazla işletmeye hizmet vermiştir.

Kaynak: HORECA TREND ve NarPOS

Devamını Oku

Yazılım

Obilet, Yunan Adaları için Feribot Bileti Satışlarına Başladı

Türkiye’nin önde gelen online seyahat uygulaması Obilet, kullanıcılarının seyahat seçeneklerini daha da zenginleştirmek adına bahar ve yaz sezonlarında Yunan Adalarına feribot bileti satışlarına başladı. 

Yayınlandı

on

Yunan Adalarına Seyahat Eğilimleri

Bu yıl kapıda vize uygulaması ile ziyaret edilebilen Yunan Adalarına olan talebin beklenenden yüksek olduğunu belirten Obilet’in, uygulama üzerinden yapılan satışlara dayanarak paylaştığı istatistikler, seyahat tercihleri ve müşteri profili hakkında önemli bilgiler sunuyor:

En Popüler Rotalar

Obilet, kullanıcılarının en çok tercih ettiği Yunan Adaları’nın ilk 5’ini şu şekilde sıraladı: Samos, Sakız, Kos, Midilli, Rodos.  En popüler rotalar arasında ise Çeşme – Sakız, Kuşadası – Samos,  Bodrum – Kos, Ayvalık – Midilli ve Fethiye – Rodos yer aldı.

Seyahat Yoğunluğu

Nisan – Ekim sezonu boyunca Yunan Adalarına yapılan seyahatlerin halen yoğun şekilde sürdüğü, Ekim kalkışlı seferlere ilişkin biletlerin de şimdiden yüksek oranda satıldığı kaydedildi. Yaz boyunca en yoğun seyahat edilen ay ise Ağustos olarak açıklandı. Bu dönemde en çok bilet satılan tarih ise 30 Ağustos 2024 Cuma günü oldu.

Reklam

Ortalama Bilet Fiyatları

En popüler 5 rota için Eylül ayı ortalama bilet fiyatları ve ortalama seyahat süresi şu şekilde belirtildi:

 Eylül ayında en düşük ortalama bilet fiyatı   568 TL ile Kaş – Meis rotasında gerçekleşti.

Demografik Bilgiler

Yunan Adalarına platform üzerinden bilet satın alan kullanıcıların %96’sının T.C. vatandaşı, %4’ünün yabancı uyruklu olduğu belirtildi. Yabancılara bilet satışı ağırlıklı olarak İngilizce, Almanca, Rusça, Ukraynaca ve Fransızca dillerinde yapıldı.

Uygun fiyatları ve kolay vize uygulamasıyla Yunan Adaları yurtdışı destinasyonları arasında en cazip seçenek olarak öne çıkıyor. Deniz tatilinin yanında kültürel aktivitelere de katılmayı önemseyen ve tatilini okulların açılmasıyla biraz daha sakin geçen dönemde yapmayı tercih eden seyahatseverlerin Yunan Adalarına ilgisinin Ekim ayı sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Obilet

Reklam

Devamını Oku

Yazılım

Restoranlarda Rezervasyonlu Müşteriler, Rezervasyonsuzlara Göre Yaklaşık İki Kat Fazla Harcıyor

Restoran ve otel işletmeleri için uçtan uca işletme yönetimini kolaylaştıran yenilikçi çözümler sunan Simpra, dijital rezervasyon sistemi Check and Place çözümünün ilk altı aylık verilerini paylaştı. Restoranlara rezervasyonlu ve rezervasyonsuz gelen müşterilerin harcama alışkanlıklarının ortaya konduğu araştırmada, bir restorana rezervasyonla gelen misafirlerin her hesapta yüzde 94 oranında daha fazla harcama yapmaya meyilli olduğu görüldü.

Yayınlandı

on

35 yılı aşkın tecrübesiyle restoran ve otel işletmeleri için yazılımlar geliştiren ve uçtan uca işletme yönetimini kolaylaştıran yenilikçi çözümler sunan Ar-Ge merkezi Simpra, işletmelerin tercih edilen ve güvenilir sosyal medya platformları ve kendi web siteleri üzerinden rezervasyon almalarını ve yönetmelerini sağlayan dijital çözümü Check and Place‘i kullananların ilk altı aylık verilerini inceledi.

Verilere göre restorana rezervasyonsuz gelen misafirlerin masa başına harcadıkları ortalama tutar 2.316,11 TL iken, rezervasyon yaptırarak gelen misafirlerin masa başına harcadıkları ortalama tutarın 4.494,22 TL’ye ulaştığı gözlemlendi. Böylece bir restorana rezervasyonla gelen misafirlerin, rezervasyonsuz gelen misafire kıyasla her hesapta yüzde 94 oranında, yani yaklaşık iki kat daha fazla harcama yapmaya meyilli oldukları ortaya çıktı.

Verilere göre, rezervasyonsuz gelen müşterilerin kişi başı ortalama harcama tutarı 1.389,55 TL olurken, rezervasyonlu gelen müşterilerin kişi başı ortalama harcama tutarı 2.559,45 TL oldu.

Rezervasyonların Yüzde 20.9’u Mesai Saatleri Dışında Alındı

Araştırmaya göre, restoranların kapalı oldukları saatlerde bile rezervasyon almalarına imkan sunan Check and Place’i kullanan restoranların rezervasyonlarının yüzde 20.9’unu mesai saatleri dışında aldığı; mesai saatlerinde aldıkları rezervasyonların ise yüzde 24.6’sının online kanallardan geldiği görüldü. Yani her dört misafirden biri, rezervasyonunu online kanallar üzerinden tamamlamayı tercih ediyor.

“Restoranlar Kapalı Oldukları Saatlerde Bile Rezervasyon Alabiliyorlar”

Reklam

Check and Place ile misafirlerin çevrimiçi olarak rezervasyon yapabilmelerine imkan tanırken, yöneticilere rezervasyonları izleme, masa düzenini optimize etme ve misafir bilgileriyle rezervasyon geçmişlerini kaydetme imkanı sunduklarını belirten Protel Pazarlama Direktörü Mehmet Emin Çangal, “Yaptığımız araştırmada gördük ki rezervasyon yaptıran müşteriler, restoran gelirlerinde önemli bir artış sağlıyor. Check and Place’i kullanan restoranlar rezervasyon konusunda önemli avantajlara sahip oluyorlar. Çünkü bu çözüm sayesinde restoranlar kapalı oldukları saatlerde bile rezervasyon almaya devam ediyor. Rezervasyon alınan telefonun başında sürekli birinin durmak zorunda olması gerekmiyor. Saatin geç olması, o günün tatil ya da bayram olması gibi kısıtlamalar rezervasyon alınmasını engellemiyor. Bu veriler, müşteri davranışlarındaki değişiklikleri ve operasyonel stratejilerimizi şekillendirme noktasında bize değerli içgörüler sunuyor” dedi.

Birkaç Tıkla Hızlı ve Kolay Rezervasyon

İşletmelerin tercih edilen ve güvenilir sosyal medya platformları Google, Facebook, Instagram, Tripadvisor, Michelin Guide ve kendi web siteleri üzerinden rezervasyon almalarını ve yönetmelerini sağlayan dijital çözüm Check and Place, ayrıca yöneticilerin telefonla ve kapıdan offline olarak gelen rezervasyonları da yönetmelerini sağlıyor. Bu çözümü sistemlerine entegre eden restoranların sosyal mecralardaki profil sayfalarında kullanıcıların kolayca rezervasyon yapabileceği “Yer Ayır” butonu aktif hale geliyor. Böylece, kullanıcılar herhangi bir telefon görüşmesi, e-posta veya WhatsApp konuşması gibi teferruatlara gerek kalmadan, sadece birkaç tıkla hızlı ve kolay bir şekilde rezervasyon yapabiliyor.

Simpra’nın verilerine göre, 2024 yılının ilk altı ayında Check and Place uygulamasını kullananların oranında yüzde 60’lık bir büyüme gerçekleştiği görülüyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Simpra

Reklam
Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.