Çömlek Kuru Fasulye Restoranı’ndan 23 Nisan’da Çocuklara Sürpriz | HORECA Trend
Takip edin!

Pastane

Çömlek Kuru Fasulye Restoranı’ndan 23 Nisan’da Çocuklara Sürpriz

Faydaları saymakla bitmeyen kuru fasulyenin İstanbul’daki en iyi adresi olarak bilinen Çömlek Kuru Fasulye Restoran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda misafirlerini çocuklara özel sürprizi ile ağırlayacak. 

Yayınlandı

on

Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, geleneksel Türk Mutfağı tatları sunan 250 kişilik kapasiteye sahip, çocukların beraber keyifle oynayacakları özel oyun alanı da bulunan Çömlek Kuru Fasulye Restoran 23 Nisan günü çocuklu gelen misafirlerine yüzde 15 indirim uygulayacak.

İstanbul’un ünlü Çamlıca Tepesi’nde 24 yıldır müdavimlerine Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, geleneksel Türk Mutfağı tatlarının keyfini yaşatan Çömlek Kuru Fasulye Restoran, sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip kuru fasulyeyi daha fazla sevdirmek için 23 Nisan’da çocuklu ailelere özel indirim uygulayacak. Zengin menüsü ile Türk Mutfağı’nın seçkin lezzetlerini sıcacık bir atmosferde ailesi ve sevdikleriyle buluşturan Çömlek Kuru Fasulye Restoran’a 23 Nisan günü çocuklarıyla birlikte gelen misafirler yüzde 15 indirim alacak. Restoranda çocuklara ayrılmış olan özel oyun alanında keyifle vakit geçiren çocuklar, bayramı coşkuyla kutlarken, aileler de Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde lezzete doyacak.

Sofraların Baş Tacı Kuru Fasulyenin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Çömlek Kuru Fasulye Restoran’da kullanılan İspir fasulyesinin faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğindeki zengin lif, yüksek potasyum sayesinde düzenli tüketiminde yüksek tansiyonu ve kandaki kötü kolesterol düzeyini önemli ölçüde düşürüyor, kan şekerini de kontrol altına alıyor. İspir fasulyesinin sindirimi kolay ve kendine has bir damak tadı var. Ayrıca besin değerleri çok yüksek. 100 gram İspir fasulyesinde ortalama olarak 24 gr. protein, 1,5 gr. yağ, 20,2 gr. karbonhidrat; Fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve B1, B2, B3 ve E vitaminleri içeriyor.

Lezzet ustası şeflerin özel malzemeler kullanarak hazırladığı özel menülere ev sahipliği yapan Çömlek Kuru Fasulye, dostlarınız, aileniz, sevdikleriniz ve 23 Nisan’da çocuklarınızla sizleri bekliyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Çömlek Kuru Fasulye

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cafe

Magnolia Bakery’den Artizan Dondurmalar

Amerikan pastane kültürünün önde gelen temsilcisi Magnolia Bakery, yeni ürünü el yapımı dondurmalar ile yepyeni lezzetlerle sezona imza atıyor. Magnolia Bakery, günlük hazırlanan ve her damak tadına uygun zengin çeşitleri ile dondurma tutkunlarını bekliyor.

Yayınlandı

on

İkonik lezzetleriyle Amerikan pastane kültürünün dünyaca sevilen markası Magnolia Bakery, yeni ürünü el yapımı dondurmalar ile tutkunu olduğumuz lezzetlerine yenisini ekliyor. Günlük olarak taze ve el yapımı hazırlanan dondurma çeşitlerine, yine Magnolia Bakery mutfağından çıkan özel kornet ve soslar eşlik ediyor. Magnolia Bakery, vanilyalı, çikolatalı, Antep fıstıklı, fındıklı, kahveli ve damla sakızlı klasik lezzetlerinin yanı sıra tahin ve pekmezli, humra ve portakallı, incir ve cevizli dondurma çeşitleriyle sevilen lezzetleri özel reçeteler ile buluşturuyor. Ayrıca Macademia Fındık, Lotus, Strawberry Cheesecake, Cookies & Cream ve tuzlu karamel gibi Magnolia Bakery’nin tutkunu olduğumuz aromaları da dondurma severlere bambaşka bir lezzet şöleni sunuyor. Mango Sorbet, Mix Berry Sorbet ve Cherry Sorbet çeşitleri ise hem vegan beslenenlere hem de sorbeden vazgeçemeyenlere ferahlatan aromalarıyla eşsiz bir seçenek oluyor. Magnolia Bakery’nin özel tarifi ile hazırlanan çikolatalı ve vanilyalı sosları ise dondurma keyfini ikiye katlıyor.

Yaz ayları yaklaşırken birbirinden özel lezzetlerde, günlük ve el yapımı hazırlanan dondurma çeşitleri Magnolia Bakery Türkiye mağazalarında sizleri bekliyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Magnolia Bakery

Devamını Oku

Pastane

Magnolia Bakery Türkiye’den Ramazan’a Özel Eşsiz Lezzetler

Amerikan pastane kültürünün önde gelen temsilcisi Magnolia Bakery, hurma, gül suyu ve kadayıftan esinlenerek, Türkiye’ye özel yeniden tasarladığı imza lezzetleri ile Ramazan boyunca vazgeçilmezimiz olmaya devam ediyor. 

Yayınlandı

on

Amerikan pastane kültürünün dünyaca ünlü markası Magnolia Bakery, Ramazan lezzetlerinden ilham alarak tasarladığı ürünleri Date Pudding, Rose Tres Leches ve Kadayıf Magic Bar ile eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor.

İlk kez Ramazan ayı boyunca satışa sunulacak Date Pudding, Magnolia Bakery’nin imza lezzetlerinden Sticky Toffee Cake parçalarının hurma ve vanilyalı puding ile buluştuğu eşsiz bir lezzet sunuyor. Magnolia Bakery’nin ikonik pudinglerine yepyeni bir yorum katan Date Pudding, Ramazan boyunca en keyifli buluşmaların vazgeçilmezi oluyor. Kadayıf ve Antep fıstığının Graham kraker tabanı üzerinde gül suyu ve portakal çiçeği ile lezzetlendirildiği Kadayıf Magic Bar ise Ramazan boyunca sevdiklerinizle paylaşacağınız mutlu anların en tatlı eşlikçisi oluyor. Güney Amerika usulü, 3 farklı süt kullanılarak yapılan ikonik Magnolia Bakery lezzetlerinden Rose Tres Leches ise Ramazan’a özel gül suyu ile hazırlanarak lezzetini ikiye katlıyor.

Ramazan’dan ilham alarak yeniden tasarlanan tüm eşsiz lezzetler ve çok daha fazlası Ramazan ayı boyunca Magnolia Bakery Türkiye mağazalarında sizleri bekliyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Magnolia Bakery

Devamını Oku

Dosya

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı ve HORECA Sektörü

”Benim en büyük eserim Cumhuriyettir” diyen Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk milletinin bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir onurla kutluyoruz. Cumhuriyet, 100 yılda her alanda olduğu gibi HORECA sektöründe de önemli değişimlerin, gelişmelerin önünü açtı. Cumhuriyet’le birlikte Türk HORECA sektörü de büyüdü, güçlendi ve müreffeh yarınlar inşa etti.

Yayınlandı

on

Cumhuriyet dönemi Türk HORECA sektörü, 1923’ten günümüze Türkiye’ye güç katıyor. HORECA sektörü, Cumhuriyetin ilk yüz yılında Türkiye’ye sosyal, kültürel ve ekonomik katkısı en fazla olan sektörler arasında yer alıyor.

Tarım alanında yaşanan devrimler, Türkiye’de gıda sanayinin kurulması, modern otel, restoran ve cafe gibi işletmelerin hayatlarımıza girmesi, yüzlerce yıllık geçmişten miras geleneksel yemeklerin İstanbul mutfağı ve batılılaşma etkisi ile çeşitlenmesi son yüz yılda HORECA sektöründe tanık olduklarımızın sadece bir bölümü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla birlikte, HORECA sektörünün gelişimi, geçirdiği değişim ve dönüşümü yani aslında koca bir yüzyılı sizlere bu makalede özetlemek istiyoruz.

Cumhuriyetin 100 Yılında Türk Mutfağı

Osmanlı mutfak kültürünün bir mirasçısı olarak gelenekleri yaşatmaya devam eden Cumhuriyet dönemi Türk mutfağı, 100 yılda önemli gelişmeler ve dönüşümlere de sahne oldu.

Geleneksel (alaturka) ve modern (alafranga) mutfak ikilemi Cumhuriyet döneminde kent merkezli Türk mutfağında iyice kendini göstermeye başladı. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa gibi kentlerde Türk mutfak kültürü modern sofra adabı ve alışkanlıkları sergilenirken; kırsal bölgelerde geleneksel sofra düzeni alışkanlıkları ve mutfak uygulamaları esas olarak devam etti.

Medya ve iletişim araçlarının gelişimi kültürel olarak ayrımı ortadan kaldırırken; modern tarım uygulamaları ve sanayileşme ile üretimin artması, ekonominin gelişimi ile zenginliğin artması, merkez/çevre ayrımını zaman içerisinde azalttı.

Cumhuriyet döneminde özellikle kız ve olgunlaşma enstitüleri gibi eğitim kurumları aracılığıyla modern sofra adabı ve dünyadan farklı lezzetler toplumun tüm kesimleri tarafından ulaşılabilir olmaya başladı.

Merkezden taşraya modern mutfak kültürü yayılırken; 1950’lerden itibaren hızlanan “köyden kente göç” ise büyük şehirlerdeki mutfak kültürüne yenilikler getirdi. 1950’lerden itibaren İstanbul kebap, lahmacun, içli köfte gibi yöresel lezzetlerle tanıştı.

Cumhuriyet ile Restoranların Hayatımıza Girmesi

Cumhuriyetle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa başta olmak üzere pek çok şehirde dışarıda yemek yeme alışkanlığı da gelişme gösterdi.  19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren İstanbul’da açılmaya başlanan Batı tarzındaki restoranlar Cumhuriyet döneminde tüm ülkeye yayıldı. Böylelikle esnaf lokantaları, aşevleri ve seyyar yiyecek satıcıları dışında modern restoran kültürü de Cumhuriyet ile gelişti.

Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu kadroları ile Ankara’da özdeşleşen otel, restoran ve cafeler oldukça önem arz etmektedir. Ankara Palas bir konuk evi ve sosyal tesis olarak modern HORECA sektörü için iyi bir örnek oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün de sıklıkla ziyaret ettiği Karpiç Lokantası (Ankara Şehir Lokantası) adeta gastronomi okulu vazifesi gördü ve bu restoranda çalışan pek çok kişi daha sonra kendi restoranlarını açarak Cumhuriyet döneminin önemli işletmelerinin kuruluşuna öncülük ettiler.

Ankara ve İstanbul dışında Anadolu’nun başka şehirlerinde de Cumhuriyet döneminde açılan restoranlar oldu. Afyonkarahisar’daki ünlü İkbal lokantası, Bursa’da Çelik Palas Oteli’nin lokantası, İzmir’de balık lokantaları diğer şehirler için verilebilecek örnekler arasında. İstanbul’da Cumhuriyet döneminde, Sirkeci’de 1927 yılında açılan Borsa Lokantası; ayrıca Batı tarzı, modern yemekler sunan Hilton, Park Otel ve Divan Otel gibi oteller, Moda Deniz Kulübü ve Büyük Kulüp gibi kulüp restoranları da alanlarında birer öncü olarak kabul edilebilir.

Cumhuriyet Döneminde Cafe ve Pastaneler

İstanbul’da Cumhuriyet’ten hemen önce tanınmaya başlanan Batılı pastane kültürü gayrimüslim Osmanlı tebaası ve Bolşevik devriminden kaçarak İstanbul’a sığınan Beyaz Ruslarla güç kazandı. Cumhuriyet döneminde, Balkanlardan göç eden Yugoslav ve Arnavutlar pastane kültürünü devraldı ve geliştirdiler. Geçmişin damak tadını günümüzde halen devam ettiren eski İstanbul pastanelerinden biri olan Baylan, Arnavutluk’tan göç eden Filip Lenas tarafından kuruldu. Mullatier’in yanında çalışmaya başlayan Lenas, ilk dükkânını 1923 yılında Loryan adıyla Beyoğlu’nda açmıştı.

I. Dünya Savaşı’nın başlarında iş bulma amacıyla Rusya ve Polonya’ya Doğu Karadeniz bölgesinden giden göçmenler de Cumhuriyet’in cafe ve pastane kültürüne önemli katkılar sundular. Cumhuriyet’in kuruluşuyla Türkiye’ye geri döndüklerinde orada edindikleri pastacılık ve pastane alanındaki mesleki bilgilerini cafe ve pastaneler açarak göstermişlerdir. Ankara, İstanbul, İzmir ve Anadolu’nun diğer kentlerde cafe ve pastane kültürünün gelişimine büyük katkıları olmuştur. Kadıköy’de açılan Kars pastanesi, Ankara’daki Milka ve Flamingo pastaneleri, İzmir Reyhan pastanesi, Isparta’da Asya pastanesi, Bodrum’da 1968’te Çamlıhemşinli Yakup Hoştan tarafından Girit muhacirinden devralınan fırının yerine açılan Yunuslar, Karadeniz Hemşinli pasta ustalarının açtıkları cafe ve pastanelere örnek olarak verilebilir.

Tarım Gelişti, Gıda ve Tadarik Sektörü Büyüdü

Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucu ekibi kalkınma ve sanayiye büyük önem verdi. Türkiye’nin dört bir yanında yeni fabrikalar açılırken, gıda sanayiinde de önemli atılımlar yapıldı. Gıda, Cumhuriyet döneminde gelişen önemli sektörlerden birisi haline geldi.

Türkiye’de turizmin ekonomik bir güç halini almasıyla birlikte, HORECA tedarik sektörü de önemli atılımlar yaptı. HORECA tedarik alanında Dünyada adından söz ettiren onlarca Türk markası doğdu.

Günümüzde Türk HORECA tedarik sektörü, alanında dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Türkiye’nin HORECA alanında ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, ihracat alanında rekorlar kırarak Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına önemli katkılarda bulunuyor.

Turizm ve Otelcilik; Cumhuriyet’e Ekonomik Güç Kattı

Cumhuriyetle birlikte dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasına giren Türkiye; turizm ve otelcilik alanında yaptığı atılımlarla dikkatleri üzerine çekti.

Son 60 yılda en hızlı gelişim gösteren sektörlerin başında gelen, neredeyse her yıl kesintisiz büyümeye devam eden, makroekonomik verilerde önemli bir paya sahip olan turizm sektörü, Cumhuriyet döneminde ekonomik büyümenin itici güçlerinden birisi olarak görülüyor.

Türk HORECA Sektörü, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk milletinin bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir onurla kutlarken; Türkiye’nin yarınları için çalışmaya devam ediyor. Hep birlikte, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz, edeceğiz…

 

Kaynak: HORECA TREND

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.