Yerel Tarım, Sürdürülebilir Üretim ve İnovasyon Başarıyı Getirdi - HORECA Trend
Takip edin!

Gıda Üreticileri

Yerel Tarım, Sürdürülebilir Üretim ve İnovasyon Başarıyı Getirdi

Barilla, 2022 yılı iş ve sürdürülebilirlik sonuçlarını yayımladı. Şirket, tarım projelerine dahil olan 9 bini aşkın çiftçi ile sürdürülebilir tedarik zinciri taahhüdünü sürdürdü. Grup, önümüzdeki 5 yıl içinde inovasyon ve sürdürülebilirlik alanında 1 milyar euroluk yatırım yapacağını açıkladı.

Yayınlandı

on

Küresel gıda lideri Barilla, 2022 yılı iş ve sürdürülebilirlik sonuçlarını yayımladı. Şirket, tarım projelerine dahil olan 9 bini aşkın çiftçi ile tarladan sofraya sürdürülebilir tedarik zinciri taahhüdünü sürdürdü. Makarna, sos, pesto, ekmek, bisküvi ve atıştırmalık ürün paketlerini geri dönüşüm için yeniden tasarlayan Barilla, geçen yıl 40 yeni ürünü tüketicileriyle buluşturdu. 13 yılda 500 ürününü yeniden formüle ederek geliştiren şirket, sera gazı emisyonunu 2010 yılına göre yüzde 32, su tüketimini ise yüzde 24 azalttı. Barilla, 13 yıl içinde 300 olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar su tasarrufu sağlarken, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanında 5 yıllık yeni yol haritasını açıkladı. Grup, önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyar euroluk yatırım yapacak.

Türkiye’deki Bolu fabrikası dahil olmak üzere, dünya çapında toplam 29 tesisinde ürettiği ürünlerle, her gün 100’ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan gıda lideri Barilla; 2022 yılı iş ve sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Çalışmalarını insanların iyi ve sürdürülebilir gıdaya erişimi odağıyla yürüten Barilla, 2022 yılında da makarna, soslar ve unlu mamullerini iyileştirmek için yatırıma ara vermeden devam etti. Geçen yıl 40 yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunan şirket, ürünlerini geliştirmeyi ve yeniden formüle etmeyi sürdürdü. Barilla, geçen yıl farklı alanlarda yürüttüğü çalışmalar neticesinde global büyümesini sürdürürken, çevreye olan etkisini de azaltmaya devam etti.

Durum Buğdayının Yüzde 93’ü Yerel Çiftçiden

Sürdürülebilir tarım girişimlerini güçlü bir şekilde desteklemeye devam eden Barilla Grubu’nun tarım projelerine dahil olan çiftçi sayısı 9 bini aştı. Makarna satışında dünya liderliği devam eden şirket, yerel pazarlardan tedarik ettiği durum buğdayı oranını yüzde 93’e taşırken; çiftçilerin neredeyse yarısıyla (yüzde 47) iş birliğini sözleşmeli tarım anlaşmaları ile sürdürdü. Çeyrek asra yakın süredir Türkiye’de de sürdürülebilir ve sözleşmeli tarım çalışmalarını yürüten Barilla, 2022’de de yerel üretiminin yüzde yüzünü Türk buğdayları ile gerçekleştirirken, toplamda 42 bin dönüm sözleşmeli tarım alanına ulaştı.

300 Olimpik Yüzme Havuzunu Dolduracak Su Tasarrufu Sağladı

İnsanların mutluluğunu ve bütünsel refahını ifade eden “Daha İyi Bir Yaşam İçin Yemek Keyfi” amacını benimseyen Barilla, 2022 yılında 2,1 milyon tondan fazla gıda üretimi gerçekleştirdi. Ürünlerinin yüzde 95’i düşük çevresel etkiye sahip olan Barilla, yayımladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nda 2010’dan bu yana her ton bitmiş ürün başına sera gazı emisyonlarını yüzde 32, su tüketimini ise yüzde 24 azalttığını aktardı. Şirket 2022’de, 2010 üretim verilerine göre enerji verimliliği açısından dünya ve güneş arasında 4 araba yolculuğuna eşdeğer olan 132 milyon kg CO2 eşdeğeri emisyon ve 300 olimpik yüzme havuzunu dolduracak suya denk gelen 740 bin m3 su tasarrufu elde etti. Şirket yayımladığı raporda, kullandığı elektriğin yüzde 64’ünü Menşe Garantisi Sertifikalı yenilenebilir kaynaklardan elde ettiğini ve üretilen atıkların yüzde 91’den fazlasını geri dönüşüme kazandırdığını açıkladı. Şirket ayrıca ürünlerinde kullanılan yenilenmiş yüzde 100 geri dönüştürülebilir karton ambalaj ile yıllık 160 ton plastik kullanımını engelledi. Şirket, Türkiye’deki etkin çalışmalarına da devam etti. Barilla’nın Türkiye’deki su tüketimi son 10 yılda yüzde 35 oranında düştü, aynı dönemde karbon salımı ise yüzde 8 azaldı.

Yerel Toplulukları Desteklemek İçin 13 Yılda 60 Milyon Euro Bağışladı

Sürdürülebilir tarımdan elde edilen ürün sayısını artıran Barilla Grubu, 13 yılda 500 ürününü yeniden formüle ederek doymuş yağ, tuz ve şeker miktarını azaltıp, lif içeriğini artırdı. Raporda daha yaşanabilir bir dünya ve herkesin iyi gıdaya ulaşması için alınan sorumluluklar da yer aldı. Faaliyet gösterdiği farklı ülkelerde toplam 3,2 milyon euro nakdi ve 3 bin 200 ton ürün bağışı ile yerel toplulukları destekleyen Barilla, 2010 yılından bu yana yaptığı nakdi yardımların toplamını 60 milyon euro, ürün bağışını ise 45 bin tona çıkardı. Grubun beslenme eğitimine dahil ettiği kişi sayısı ise 42 bine ulaştı.

5 Yılda 1 Milyar Euro Yatırım Yapacak

Değişen dünyada tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak, gelecek nesillerin daha iyi bir dünyada yaşamalarına yardımcı olmak amacıyla yatırımda hız kesmeyen Barilla Grubu, yayımladığı raporda gelecek 5 yılın yeni yatırım planını da açıkladı. Plan kapsamında önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyar euro yatırım yapacağını açıklayan şirket, yatırımın yarısını İtalya’da üretim süreçlerinin iyileştirilmesi, sanayi varlıklarının yenilenmesi, Endüstri 4.0 teknolojileri, BT alt yapısının güçlendirilmesi ve “Daha İyi Bir Yaşam İçin Yemek Keyfi” taahhüdü kapsamında gerçekleştirecek. 2022 yılında gelirini 4.663 milyar euroya ulaştıran grup, yeni sürdürülebilir gıda çözümlerinin geliştirilmesini dünyanın en büyük açık inovasyon platformu olan Plug And Play’in iş birliğiyle destekleyecek.

“Hala Yapacak Çok İşimiz Var”

Barilla’nın faaliyete başladığı 1877’den günümüze Pietro Barilla’nın “Çocuklarınıza yedirmeyeceğiniz hiçbir şeyi üretmeyeceksiniz” prensibi ve tutkuyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Barilla Grup Başkan Yardımcısı Paolo Barilla, “İnsanların, lezzet, beslenme ve sağlık beklentilerini karşılarken aynı zamanda gezegenin kaynaklarını yeniden üretme becerisini destekleyecek ürünlere yönelik giderek artan talebe yanıt verebilmek için tarım, yetiştirme sistemleri, hammaddelerin bitmiş ürünlere dönüştürülmesi, paketleme, dağıtım ve tüketim zaman içinde evrildi. Biz de kurulduğumuz günden beri kendimizi aşma arzusuyla çalışmaya devam ediyoruz. Emin olduğumuz tek bir şey var: yapacak işimiz çok ama, tutkumuz da çok büyük” dedi.

Barilla Grubu CEO’su Gianluca Di Tondo ise, “Bu rapor bizim ve ürünlerimizin, çalışanlarımızın ve iş yapma biçimimizin hikayesini anlatıyor. Eğer gezegenimize ve her birimize bir gelecek sunmak istiyorsak, hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Şirketimiz bu yolculuğa yıllar önce başladı ve zaman içinde attığımız minik adımlar büyük sonuçlar elde etmemize yardımcı oldu” açıklamasını yaptı.

Kaynak: HORECA Trend ve Barilla

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fuar ve Etkinlikler

Türk Peynirini Dünyaya Sevdiren Muratbey’e, Worldfood’da Yoğun İlgi

Yayınlandı

on

Gıda sektördeki son yeniliklerin ve trendlerin buluşma noktası Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 6- 9 Eylül 2023 tarihlerinde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. 1.500’e yakın katılımcı, 60 binin üzerinde ziyaretçi, 70 ülkeden 700’ ü aşkın yabancı satın almacının yer aldığı fuara, Türkiye’de özel peynirler kategorisinin lideri “Muratbey” de zengin inovatif ürün seçenekleriyle katıldı. Türkiye Gıda Platformu ve Worldfood İstanbul iş birliğiyle bu yıl 31. kez düzenlenen fuarda; Muratbey, yerli ve yabancı konuklarını ağırladı. Muratbey, etkinlik alanında kurulan Show Mutfağı’na da ürünleriyle destek verdi. Muratbey,  fuarda Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen “Bölgesel potansiyeli güçlendirmek: Türkiye’nin kalkınma yolu” başlıklı panelde bölgesel potansiyeli destekleyici çalışmalarından ötürü teşekkür plaketine layık görüldü.

Muratbey D Plus Ürünleri Yerli ve Yabancı Ziyaretçilerden Büyük İlgi Gördü

Sağlıklı yaşamı destekleyen ürün ve projeleriyle sektörde öne çıkan Muratbey, D vitamini ile zenginleştirilmiş inovatif ürünleriyle fuarda yerini aldı. 300’ü aşkın ürün çeşidiyle tüm dünyayı sağlıklı, inovatif, kaliteli ve leziz peynirlerle buluşturmayı hedefleyen Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, fuara Kaymaklı başta olmak üzere tüm D vitaminiyle zenginleştirilmiş ürünleriyle katıldı. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkeleri, ABD ve Türki Cumhuriyetler ağırlıklı olmak üzere 25 civarında ülkeye ihracat yapıyoruz. Turquality’nin bize kattığı güçle 2018’den beri Türkiye’den Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Danimarka, Avusturya ve Hollanda başta olmak üzere AB ülkelerine sürekli yükselen bir grafikle peynir ihraç ediyoruz.  Fuar kapsamında bir çok yerli ve yabancı konuğu standımızda ağırladık. Gıda sektörünün Türkiye buluşması olarak kabul edilen WorldFood İstanbul Fuarı’nda da sektörde çığır açan tüm zenginleştirilmiş ürünlerimizi öne çıkardık. Kaymaklı Plus başta olmak üzere tüm D Plus ürünlerimiz, fuarda yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü ”.

Yenilikçi Ürünlerimizle Rekabet Etmekten Büyük Gurur Duyuyoruz 

Muratbey’in yarım yüzyılı aşan deneyimiyle hem sektöre hem ülke ekonomisine olan katkısını her geçen gün artırdığını belirten Necmi Erol; “Ülkemizi sadece inovatif ürünlerimizle değil katıldığımız fuarlarla da global çapta temsil ediyoruz.  Bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda yenilikçi ürünler ile farklı pazarlara giriyor, ülkemiz lezzetlerini ve inovatif tatlarını fuarlar ve yurt dışı dijital çalışmaları ile dünyaya duyuruyoruz. Yurt dışı pazarlarda kendi markamızla ve Türkiye’de üretilmiş yerel peynir çeşitleriyle, yenilikçi ürünlerimizle rekabet etmekten büyük gurur duyuyoruz.  Ülkemizi yeni pazarlarda en iyi şekilde temsil ediyor, sürdürülebilir kalkınma vizyonuna katkı sağlamaya devam ediyoruz. Tüm önemli fuarlarda yerimizi alarak, ülkemiz lezzetlerinin ve yenilikçi tatlarının dünyaya duyurulmasına aracılık etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: HORECA Trend ve Muratbey

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

ANL Gıda Form Kalitesine Güveniyor

Form Şirketler Grubu 58 yıllık sektör tecrübesini günümüz teknolojileriyle birleştirerek projelere katma değer sunuyor. Form; sayısız başarılı referansına her geçen gün bir yenisini daha eklerken, sunduğu anahtar teslim çözümler tercih edilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Yayınlandı

on

Bu çerçevede; Türkiye’nin önde gelen çikolata üreticileri arasında yer alan ANL Gıda, fabrika üretim tipini değiştirmesi sonucunda doğan yeni mahal iklimlendirmesi ihtiyacıyla, eski teknolojiye sahip cihazlar yerini Form kalitesine sahip yeni ürünlere bıraktı. İnceleme sonucunda mevcut durumda kullanılan ürünlerin enerji tüketimi tespiti yapılarak yeni ürünlerle sağlanacak kazanç rapor edildi. Böylece tüm alanın yenilenmesiyle birlikte alanın iklimlendirme ihtiyacı da son teknolojiye sahip enerji verimliliği yüksek ürünlerle sağlandı.

Projelere bütünsel bir gözle yaklaşıp doğru bileşenleri bir araya getirmek kullanılan ürünlerin verimini arttırmada önemli bir rol oynuyor. Bu sebeple Form Şirketler Grubu, her bir proje için uygun ürünü seçerken binanın bulunduğu çevre ve mahalin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak en doğru iklimlendirme çözümünü sunmaya özen gösteriyor. Proje özelinde ise var olan soğutma grupları ve santraller yerine VSD kompresörlü Chillerler, İnverter fanlı Klima santralleri kullanıldı. Merkezi soğutma, doğru uygulama, Free Cooling ve ihtiyaç duyulan soğutmanın tek merkezde toplanması gibi özellikler enerji tasarrufunu üst seviyelere çıkmasını sağladı.

Bu projenin en önemli adımı ise imalat alanına hitap eden gerekli şartların oluşturulmasıydı. Tüm koşullar göz önünde bulundurularak; seçilen ürünlerle enerji verimliliği raporu hazırlanıp sunulmasıyla başlayan süreç, kiralama hizmetiyle devam etti.

Verimlilik raporunun yanı sıra üretimin sürekliliğinin sağlanması adına kullanıcılarına kiralama hizmeti sunan Form Şirketler Grubu, tecrübeli proje ekibi sayesinde anahtar teslim çözümler sağlıyor. Bu hizmet ile satış öncesi tüm projeye uygulanacak ürünlerin prototipi küçük bir alana kurularak kullanıcıların Form kalitesini test etmesi sağlanıyor. Bu durum, projeleri teslim ederken sistem arıza endeksi, yatırım ve işletme maliyeti gibi kriterleri optimum noktaya ulaştırma konusundaki performansa öncülük ediyor.

Projede kullanılan cihazların kurulumu ve otomasyonunu içeren paketlerle üç farklı alanda talep edilen nem ve sıcaklık değerlerinin sağlanması planlandı. Bununla birlikte elektrik tüketiminde yüzde 30’luk bir tasarruf hedeflenmiş ve Mayıs ayı ölçümlerinde bu değerler hedefin üzerine çıkarak yüzde 50 seviyelerine yükselmiştir. Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda yıllık olarak yüzde 30 civarı bir verimlilik sağlanacağı ön görülüyor.

Projelere ürün satışı olarak değil hizmet satışı olarak yaklaşan Form, yalnızca satış esnasında değil satış öncesi ve sonrasındaki süreçlerde de aktif rol oynuyor. Sağladığı hizmetin niteliği ile markalar tarafından tercih edilen Form, üretimi devam eden fabrikada müşteriye ekstra bir maliyet yaratmamak adına üretimi durdurmadan tüm sürecin yönetimini gerçekleştiriyor. Projenin başından sonuna kadar, proje nedeniyle üretimin hiç durmaması ise iletişim ve organizasyonda Form’un başarısının en büyük göstergesi oluyor.

Kaynak: HORECA Trend ve ANL Gıda

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Ağız Tadıyla, Gönül Rahatlığıyla 88 Yıl!

Duru Gıda’nın 88. yılı için hazırladığı reklam filminde, markanın tarladan sofraya ulaşan her bir ürün için gösterdiği titizlik, coşkulu bir akış ile işleniyor. Duru Gıda, uzun yıllara dayanan tecrübesini ve uzmanlığını samimi bir dille ekranlara yansıtıyor. 

Yayınlandı

on

Ülkenin en eski ve köklü firmalarından Duru Gıda, 88 yıldır bulgur başta olmak üzere Türkiye’nin en iyi bakliyatlarını tüketicisine sunmak için çalışıyor. Duru, ürünün tohumdan mahsule, tarladan kalite kontrolüne, paketlemeden sofraya ulaştığı ana kadar her sürecini dikkatle izlemek ve doğallığını korumak için emek harcıyor. Aynı zamanda dünyada “doğal” taş değirmen kullanan tek firma olarak üretim yapıyor.

‘Mahsulü, Ona Gözü Gibi Bakan Çiftçilerden Aldık’

Reklam filminde Duru Gıda’nın 88 yıllık uzmanlığını, sektörel bilgi birikimini, tecrübesini, yenilikçi ve vizyoner bakış açısını yansıtan bir hikâye ortaya konuluyor. İzleyici filmde, ürünlerin doğallığına ve lezzetine neden güvenip gönül rahatlığı ile tüketebileceklerini, markanın yıllara dayanan tecrübesini ve uzmanlığını anlıyor.  ‘Mahsulü, ona gözü gibi bakan çiftçilerden aldık’ cümlesi ile başlayan filmde, yüksek teknolojili üretimle her bir ürünün doğallığını ve besleyiciliğini koruyarak sofralara ulaştırılmasıyla birlikte sağlığa ve lezzete verilen önem vurgulanıyor.  58 ülkeye ihracat yapan Duru, televizyon, radyo ve dijitale özel olarak hazırladığı reklam filmini hedef kitlelere uygun dillerde yayınlayarak tüm dünyada tüketici ile yakın temas kuruyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Duru Gıda

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.