Teksüt, Yerli Market Haftası’nda 5’inci Kez Yerini Alıyor | HORECA TREND
Takip edin!

Gıda Üreticileri

Teksüt, Yerli Market Haftası’nda 5’inci Kez Yerini Alıyor

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, 25-26 Mayıs 2022 tarihlerinde WOW Convention Center’da gerçekleştirilecek olan Yerli Market Haftası’nda yerini alıyor.

Yayınlandı

on

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) ve Pin Group tarafından düzenlenen Yerli Market Haftası (YMH); üretici, tedarikçi ve İstanbul PERDER üyesi yerel perakende zincirlerini buluşturuyor. Binlerce ziyaretçinin iki gün boyunca B2B görüşmeleri yaptığı fuarda önceki yıllardan farklı olarak bu sene, “gezici B2B” formatı da ekleniyor. YMH, pandemi dolayısıyla 2019 yılından bu yana verdiği molanın ardından, 25-26 Mayıs günlerinde WOW Convention Center’da gerçekleştirilecek.

Teksüt, 5’inci kez Yerli Market Haftası etkinliğinde yerini alıyor. Sektör profesyonelleri ve ziyaretçilere ürünlerine ve üretimine ilişkin bilgi paylaşımında bulunacak olan Teksüt, 8 kategoride yer alan 40’ı aşkın ürününü standında sergileyecek.

Birlikte iş yaparak ekonomiye destek oluyoruz

Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, yerli ürünlerin yerel marketler aracılığı ile geniş kitlere ulaşmasını sağlayan sektörünün önemli buluşmasında beşinci kez yer almaktan mutlu olduklarını belirtti. Pandemi döneminde iş yapış şekillerini geliştirerek marketler ile işbirliklerini artırdıklarının altını çizdi. Dağıtım ağını geliştirdiklerini, İzmir Bölge Müdürlüğü’nü açarak daha geniş bir alana yayıldıklarını vurgulayan Keleş, “Yerel marketleri, işimizde çok önemli bir paydaş olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Keleş, “Yerli Market Haftası etkinliği, biz üreticileri paydaşlarımızla bir araya getiren verimli ve etkin bir platform sağlıyor. Tam da bu nedenle Teksüt olarak bu yıl da Yerli Market Haftası’ndaki yerimizi alıyoruz” dedi.

Geniş ürün yelpazesine sahip 

Murat Keleş “2022 yıllarına yönelik stratejik hedefimiz Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde de bayi ağımızı büyütmek. Bu açıdan Yerli Market Haftası’nda bu hedefimize yönelik yeni anlaşmalar yapmayı, ziyaretçilerimize üstün kalite ile ürettiğimiz ürünlerimizi tanıtmayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşları arasında yer alan Teksüt, UHT sütten beyaz peynire, kaşar peynirinden tereyağına, krem peynirden labneye, yöresel peynirlerden yoğurt ve ayrana dek uzanan çok geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Teksüt, süt endüstrisinde uygulanan en yeni teknolojilerle dünya standartlarına uygun güvenilir, hijyenik ve sağlıklı şekilde üretim gerçekleştiriyor.

Reklam

Teksüt hakkında 

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması olan Teksüt, 1956 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde kuruldu. Üretimini yine Gönen’de 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikasında sürdüren Teksüt, günde 600 ton süt işleyerek, beyaz peynirden kaşara, yoğurttan tereyağına, labne peynirinden ayrana dek 8 kategoride 40’ı aşkın ürün sunuyor. İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları’ listesinde yer alan Teksüt, ‘adıyla da tadıyla da tek’ olmaya odaklanıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Teksüt

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gıda Üreticileri

Barilla, Küçük Angela’nın Hayalini Gerçekleştirdi

9 yaşındaki Angela’nın hayali, Barilla’nın tasarım ekibi tarafından gerçeğe dönüştürüldü. “Keşke makarna, sosu daha fazla tutabilse” diye düşünerek Barilla CEO’suna bir mektup yazan Angela, sonunda özel olarak üretilen “şapka tasarımlı” makarnaya kavuştu. Barilla, bu sıra dışı öneriyi hayata geçirerek, Angela’ya özel olarak üretip ambalajladığı makarnayı ona hediye olarak gönderip küçük makarna severin hayalini gerçekleştirdi.

Yayınlandı

on

Her gün 100’ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan İtalyan gastronomi kültürünün önemli temsilcisi Barilla, geçtiğimiz günlerde küçük bir kızın hayalini gerçekleştirerek şapka şeklinde makarna üretti.

Makarna yemeyi çok seven 9 yaşındaki Angela, sosu daha fazla tutabilecek bir makarna hayal etti ve bu fikrini annesinin yardımıyla yazdığı bir mektupla Barilla CEO’su Gianluca Di Tondo ile paylaştı. Angela’nın içten mektubunda, “Merhaba Gianluca Di Tondo, sosu içinde tutabilecek şapkaya benzer yeni bir makarna türü denemek istiyorum. Eğer hoşunuza giderse, bu makarnayı üretebilirsiniz” yazıyordu. Bu mesaj, Barilla’nın CEO’su ve ekibi için ilham kaynağı oldu.

İki ay sonra CEO Gianluca Di Tondo, Angela’ya el yazısıyla kaleme aldığı yanıtında “Yeni bir makarna şekli için bize ilham veren mektubunu ve fikrini heyecanla tasarım ekibime ilettim. Sosu daha fazla içinde tutabilecek bu şahane fikir onları da oldukça mutlu etti. Fikrin üzerinde şimdiden çalışmaya başladılar bile!” diye bildirdi. Angela’nın mektubu, Parma’daki üretim tasarım ekibinin şapka şeklindeki makarnayı hayata geçirmesiyle sonuçlandı ve sadece dört ay sonra Angela’ya özel olarak hazırlanan bir kutu gönderildi.

Kutunun içindeki mektupta şöyle yazıyordu: “Bir önceki mektubumda söz verdiğim gibi, şapkalarla ilgili ilham veren hayalin üzerinde keyifle çalıştık ve 3D teknolojisini kullanarak ilk tasarımını ürettik. Bu ilk tasarımı da hemen seninle paylaşmak istedik, umarım beğenirsin. Bu yeni makarnalarımızı büyük ölçekte üretmek biraz zaman alacak ama şimdiden birçok mutfağa ulaşacak olmasının heyecanını yaşıyoruz ” yazıyordu.

Barilla, inovasyona verdiği önemle kaliteli ve güvenilir gıdalarla keyifli bir deneyim sunmaya, hayal gücüne değer vererek daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Barilla

Reklam

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Ülker, İlk Yarıyıl Finansallarını Açıkladı

Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk yarısını 36,6 milyar TL ciroyla kapattı. Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 69, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 31 oldu.

Yayınlandı

on

Ülker Bisküvi*, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, yılın ilk yarıyıl cirosunun 36,6 milyar TL olduğunu duyurdu. Şirketin, Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 69, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı ise yüzde 31 olarak belirtildi.

Şirketin büyümesini devam ettirdiğini dile getiren Ülker CEO’su Mete Buyurgan sözlerine şöyle devam etti: “80. yılını kutlayan, Türkiye’nin lider gıda şirketi olarak yılın ilk yarısını hedeflediğimiz gibi başarılı bir şekilde tamamladık. Bu dönemin önemli gelişmesi yurt dışına 20 ülkeden 100’den fazla uluslararası yatırımcı katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Ülker’in ve 2024 yılının ilk sürdürülebilirlik bağlantılı, 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihracı oldu. Ülkemize ve şirketimize olan güvenle bu tahvil ihracını gerçekleştirdik. Ülkemize katma değer sağlarken, bölgemizde güçlü bir oyuncuyuz. Bisküvi pazarında Suudi Arabistan ve Mısır’da liderlik sürüyor, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde de güçlü büyüme trendi devam ediyor.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirlik çalışmalarımıza her alanda ağırlık veriyoruz. Filomuza dahil ettiğimiz 50 çift katlı tırımızla yılda 5,4 milyon km. daha az mesafe yapacak, 5.000 ton daha az karbon salımı gerçekleştireceğiz. Yerli tarım, yerel kalkınma ve çiftçi refahına odaklanıyor, çiftçilerimizle birlikte çalışarak onarıcı ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Kırıkkale ve Çorum bölgesinde çalışmaları başlattık. 2030’a kadar 10.000 dekar alanda onarıcı tarım uygulaması yapmayı hedefliyoruz. Ar-Ge merkezlerimizle; yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler, araştırma merkezleriyle şirketimizin faaliyetlerine ve sektörümüze değer oluşturacak projeler hayata geçiriyoruz. Bunlar inovatif, sektörde ayrışan ürünler geliştirmemize de katkı sağlıyor. Yılın ilk altı ayında 17, son 5 yılda 220’nin üzerinde yeni ürünle tüketicilerimizi buluşturduk. Bulunduğumuz kategorilerde başarılı bir performans gösteriyoruz.”

* pladis Foods Limited iştirakidir. 

Kaynak: HORECA Trend ve Ülker

Reklam
Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Aytaç, İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Aytaç, sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım daha atarak, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki performansını ve hedeflerini açıkladığı ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Raporda, şirketin karbonsuzlaşma yolculuğu kapsamında, enerji verimliliği, su ve atık yönetimi, plastik azaltımı ve sürdürülebilir ambalaj konusundaki başarılı çalışmaları ön plana çıkıyor.

Yayınlandı

on

Çankırı Çerkeş’te Avrupa’nın en büyük entegre et tesisi olarak kurulan ve 2013 yılında Yıldız Holding bünyesine katıldıktan sonra zengin ürün yelpazesiyle geniş bir tüketici kitlesine hitap eden Aytaç Gıda, 2023 yılını kapsayan ilk sürdürülebilirlik raporunda çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki performansını ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını Yıldız Holding’in “İsrafsız Şirket” iş modeli çerçevesinde yürüten Aytaç’ın sürdürülebilirlik raporunda, ‘Doğanın Geleceği için Çalışmak’, ‘Paydaşlarla Güçlenmek’, ‘Geleceğe İlham Vermek’ odakları altındaki sürdürülebilirlik çalışmalarına yer veriliyor.

Yeşil Dönüşüm Yatırımlarıyla Enerji Tüketimi ve Karbon Emisyonları Yüzde 15 Azaldı

 Yıldız Holding’in 2050 yılında tüm değer zincirinde net sıfır hedefi doğrultusunda karbonsuzlaşma yolculuğuna devam eden Aytaç, enerji verimliliğine yönelik gerçekleştirdiği projeler sayesinde enerji tüketimi ve karbon emisyonlarında yüzde 15 oranında azaltım sağladı.

Yenilenebilir enerjiye geçiş çalışmaları kapsamında ise, Aytaç’ın fabrika arazisinde kurulacak 6 MWp kapasiteli güneş enerjisi santraliyle fabrikanın elektrik ihtiyacının tamamının yenilenebilir kaynaklardan sağlanması amaçlanıyor.

Atıkların Yüzde 100’ü Geri Dönüştürülerek Ekonomiye Kazandırıldı

Reklam

 2022 yılından beri “Sıfır Atık” belgesine sahip olan Aytaç’ın “İsrafsız Şirket” iş modeli çerçevesinde benimsediği döngüsel modeller ve atıkların yeniden değerlendirilmesi kapsamında gerçekleştirdiği iyi uygulamaları sayesinde atıkların yüzde 100’ü geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı.

Sürdürülebilir Ambalaj Çalışmalarıyla 27,4 Ton Plastik Azaltımı Sağlandı

 Aytaç, ambalajlarda kullanılan plastik miktarını azaltma hedefiyle gıda güvenliğini esas alan yenilikçi sürdürülebilir ambalaj çalışmalarına da devam ediyor. Bu doğrultuda, 2023 yılında gerçekleştirilen projeler kapsamında 27,4 ton plastik azaltımı sağlandı.

130’dan fazla ürün çeşitliliğiyle pazardaki güçlü konumunu sürdüren Aytaç, müşteri memnuniyetini ön planda tutan uygulamalarına ve yenilikçi ürünler geliştirmek için Ar-Ge faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Erhan Çetin: Sürdürülebilirlik Performansımızı İleriye Taşımak İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz

Aytaç’ın sürdürülebilirlik performansını ve hedeflerini içeren ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Aytaç CEO’su Erhan Çetin, “Aytaç olarak, kurulduğumuz günden bugüne sektöre öncülük eden marka olma hedefiyle faaliyetlerimize devam ederken, tüm süreçlerimizi sürdürülebilirlik bakış açısıyla yeniden tasarlıyoruz. Karbonsuzlaşma yolculuğumuz kapsamında yeşil dönüşüm yatırımlarımızı sürdürüyor, enerji verimliliğine yönelik etkili uygulamaları hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızda sadece çevresel konulara odaklanmakla kalmıyor, yüzde 99’a ulaşan yerel tedarikçi oranımızla yerel kalkınmayı destekliyor ve tüm paydaşlarımız için uzun vadeli ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz.  Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik performansımızı ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ederken tüketicilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan, yüksek kalite standartlarına sahip yenilikçi ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: HORECA Trend ve Aytaç

Reklam

Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.