Sağlıklı Atıştırmalık Markası CEZY’ye 2 Milyon TL Yatırım | HORECA TREND
Takip edin!

Gıda Üreticileri

Sağlıklı Atıştırmalık Markası CEZY’ye 2 Milyon TL Yatırım

Yatırım, yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group, sağlıklı atıştırmalık markası CEZY’ye 2 milyon TL yatırım yaptı. Applied Value Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Baylan, yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Yayınlandı

on

Yatırım, yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group, Türkiye’deki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.   30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve bünyesinde 40’ı aşkın şirket bulunan grup, sağlıklı atıştırmalık markası CEZY’ye 2 milyon TL yatırım yaparak, yatırımcı olduğu şirket sayısını 4’e çıkardı.

Doğal içerikli ve fonksiyonel beslenme özellikle pandemi ile birlikte tüm dünyada hızla artan bir beslenme trendi haline geldi. “Sağlıklı atıştırmalık” markası CEZY de geleneksel yöntemlerle hazırlanan niş bir ürün. İçeriğinde aroma veya katkı maddesi bulundurmayan CEZY, 2018’den beri market raflarında yerini alıyor.

Applied Value Group, kadın girişimcileri ve kadın istihdamını desteklemeyi sürdürecek

Türkiye’deki faaliyetlerine hızlı bir şekilde devam ettiklerini belirten Applied Value Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Baylan, “Yatırımlarımızın temelinde uzun vadeli taahhüt, şirket yapısında yapılacak iyileştirmeler ve tabii ki büyüme stratejisi yer alıyor. Yatırımlarımızın kısa vadeli sonuçlarına odaklanmıyoruz. Bu stratejiyle 2 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiğimiz CEZY, büyüme potansiyeli oldukça yüksek bir marka. Grup olarak kadın istihdamı önem verdiğimiz konuların başında geliyor. CEZY de kadın istihdamını desteklemesiyle bizimle aynı paralelde hareket eden bir marka. Kısa sürede büyüyeceğini ve daha çok kadına istihdam sağlayacağını öngördüğümüz CEZY, yatırım vizyonumuzu yansıtması açısından bizler için büyük önem taşımakta. Markayı ihracat odaklı bir stratejiyle büyütmeyi planlıyoruz. Hedef lokasyonlarımız arasında; İskandinav Ülkeleri ve ABD geliyor. Applied Value Group olarak kadın girişimcileri desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Applied Value Group, 2025 sonunda 30-40 milyon dolarlık yatırıma ulaşmayı hedefliyor

Yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Baylan, “Bir sene içinde yatırımlarımızın 10 milyon dolar civarında olacağını, 2025 sonunda da 30-40 milyon dolar bandına çıkacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’de yurtdışında incelediğimiz sektörleri eş zamanlı olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda en son yatırımımızı da kadınlara istihdam yaratmaya yönelik bir girişim olarak belirledik. Gelecekte Türkiye için daha büyük bir ekip ve daha fazla yatırım da dahil olmak üzere pek çok planımız var” şeklinde sözlerini sürdürdü.

CEZY, kadın istihdamına öncelik verecek

Reklam

CEZY Kurucusu Selen Canoğulları, “Sağlıklı atıştırmalık sektörü dünyadaki iş hacmini genişletmeyi sürdürüyor. Sektörünün 2019’da tüm dünyada 78.13 milyar dolarlık bir pazarı bulunurken bu pazarın pandemi ve sağlıklı yeme bilincinin artması ile önümüzdeki 4-5 yılda 110 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Amerika ve Avrupa ülkelerinde ‘atıştırmak’ günlük beslenmenin bir parçası. Ülkemizde de pazar genişlemeye devam ediyor” diyor.

Üretim kapasitelerini artırıp ürünü uluslararası pazarlara hazırlayarak ihracata başlamanın öncelikli hedefleri olduklarını belirten Canoğulları, “Ulusal pazarda yaygınlığımızı ve ulaşılabilirliğimizi artırmak da amaçlarımız arasında. Önümüzdeki dönemde; kendi üretim atölyemizi kurup en az 8 kadın istihdamıyla çalışmalarımıza başlamayı ve kapasitemizi ilk 6 ayda 10 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Özellikle uluslararası pazarlarda pazar payı almayı başarabilirsek istihdamımızı  sene sonunda 2-3 katına çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

 

Kaynak: HORECA Trend ve Applied Value Group Türkiye

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gıda Üreticileri

Ülker, İlk Yarıyıl Finansallarını Açıkladı

Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk yarısını 36,6 milyar TL ciroyla kapattı. Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 69, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 31 oldu.

Yayınlandı

on

Ülker Bisküvi*, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, yılın ilk yarıyıl cirosunun 36,6 milyar TL olduğunu duyurdu. Şirketin, Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 69, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı ise yüzde 31 olarak belirtildi.

Şirketin büyümesini devam ettirdiğini dile getiren Ülker CEO’su Mete Buyurgan sözlerine şöyle devam etti: “80. yılını kutlayan, Türkiye’nin lider gıda şirketi olarak yılın ilk yarısını hedeflediğimiz gibi başarılı bir şekilde tamamladık. Bu dönemin önemli gelişmesi yurt dışına 20 ülkeden 100’den fazla uluslararası yatırımcı katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Ülker’in ve 2024 yılının ilk sürdürülebilirlik bağlantılı, 550 milyon ABD doları değerinde tahvil ihracı oldu. Ülkemize ve şirketimize olan güvenle bu tahvil ihracını gerçekleştirdik. Ülkemize katma değer sağlarken, bölgemizde güçlü bir oyuncuyuz. Bisküvi pazarında Suudi Arabistan ve Mısır’da liderlik sürüyor, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde de güçlü büyüme trendi devam ediyor.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirlik çalışmalarımıza her alanda ağırlık veriyoruz. Filomuza dahil ettiğimiz 50 çift katlı tırımızla yılda 5,4 milyon km. daha az mesafe yapacak, 5.000 ton daha az karbon salımı gerçekleştireceğiz. Yerli tarım, yerel kalkınma ve çiftçi refahına odaklanıyor, çiftçilerimizle birlikte çalışarak onarıcı ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Kırıkkale ve Çorum bölgesinde çalışmaları başlattık. 2030’a kadar 10.000 dekar alanda onarıcı tarım uygulaması yapmayı hedefliyoruz. Ar-Ge merkezlerimizle; yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler, araştırma merkezleriyle şirketimizin faaliyetlerine ve sektörümüze değer oluşturacak projeler hayata geçiriyoruz. Bunlar inovatif, sektörde ayrışan ürünler geliştirmemize de katkı sağlıyor. Yılın ilk altı ayında 17, son 5 yılda 220’nin üzerinde yeni ürünle tüketicilerimizi buluşturduk. Bulunduğumuz kategorilerde başarılı bir performans gösteriyoruz.”

* pladis Foods Limited iştirakidir. 

Kaynak: HORECA Trend ve Ülker

Reklam
Devamını Oku

Gıda Üreticileri

Aytaç, İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Aytaç, sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım daha atarak, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki performansını ve hedeflerini açıkladığı ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Raporda, şirketin karbonsuzlaşma yolculuğu kapsamında, enerji verimliliği, su ve atık yönetimi, plastik azaltımı ve sürdürülebilir ambalaj konusundaki başarılı çalışmaları ön plana çıkıyor.

Yayınlandı

on

Çankırı Çerkeş’te Avrupa’nın en büyük entegre et tesisi olarak kurulan ve 2013 yılında Yıldız Holding bünyesine katıldıktan sonra zengin ürün yelpazesiyle geniş bir tüketici kitlesine hitap eden Aytaç Gıda, 2023 yılını kapsayan ilk sürdürülebilirlik raporunda çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki performansını ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını Yıldız Holding’in “İsrafsız Şirket” iş modeli çerçevesinde yürüten Aytaç’ın sürdürülebilirlik raporunda, ‘Doğanın Geleceği için Çalışmak’, ‘Paydaşlarla Güçlenmek’, ‘Geleceğe İlham Vermek’ odakları altındaki sürdürülebilirlik çalışmalarına yer veriliyor.

Yeşil Dönüşüm Yatırımlarıyla Enerji Tüketimi ve Karbon Emisyonları Yüzde 15 Azaldı

 Yıldız Holding’in 2050 yılında tüm değer zincirinde net sıfır hedefi doğrultusunda karbonsuzlaşma yolculuğuna devam eden Aytaç, enerji verimliliğine yönelik gerçekleştirdiği projeler sayesinde enerji tüketimi ve karbon emisyonlarında yüzde 15 oranında azaltım sağladı.

Yenilenebilir enerjiye geçiş çalışmaları kapsamında ise, Aytaç’ın fabrika arazisinde kurulacak 6 MWp kapasiteli güneş enerjisi santraliyle fabrikanın elektrik ihtiyacının tamamının yenilenebilir kaynaklardan sağlanması amaçlanıyor.

Atıkların Yüzde 100’ü Geri Dönüştürülerek Ekonomiye Kazandırıldı

Reklam

 2022 yılından beri “Sıfır Atık” belgesine sahip olan Aytaç’ın “İsrafsız Şirket” iş modeli çerçevesinde benimsediği döngüsel modeller ve atıkların yeniden değerlendirilmesi kapsamında gerçekleştirdiği iyi uygulamaları sayesinde atıkların yüzde 100’ü geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı.

Sürdürülebilir Ambalaj Çalışmalarıyla 27,4 Ton Plastik Azaltımı Sağlandı

 Aytaç, ambalajlarda kullanılan plastik miktarını azaltma hedefiyle gıda güvenliğini esas alan yenilikçi sürdürülebilir ambalaj çalışmalarına da devam ediyor. Bu doğrultuda, 2023 yılında gerçekleştirilen projeler kapsamında 27,4 ton plastik azaltımı sağlandı.

130’dan fazla ürün çeşitliliğiyle pazardaki güçlü konumunu sürdüren Aytaç, müşteri memnuniyetini ön planda tutan uygulamalarına ve yenilikçi ürünler geliştirmek için Ar-Ge faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Erhan Çetin: Sürdürülebilirlik Performansımızı İleriye Taşımak İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz

Aytaç’ın sürdürülebilirlik performansını ve hedeflerini içeren ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Aytaç CEO’su Erhan Çetin, “Aytaç olarak, kurulduğumuz günden bugüne sektöre öncülük eden marka olma hedefiyle faaliyetlerimize devam ederken, tüm süreçlerimizi sürdürülebilirlik bakış açısıyla yeniden tasarlıyoruz. Karbonsuzlaşma yolculuğumuz kapsamında yeşil dönüşüm yatırımlarımızı sürdürüyor, enerji verimliliğine yönelik etkili uygulamaları hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızda sadece çevresel konulara odaklanmakla kalmıyor, yüzde 99’a ulaşan yerel tedarikçi oranımızla yerel kalkınmayı destekliyor ve tüm paydaşlarımız için uzun vadeli ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz.  Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik performansımızı ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ederken tüketicilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan, yüksek kalite standartlarına sahip yenilikçi ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: HORECA Trend ve Aytaç

Reklam

Devamını Oku

Gıda Üreticileri

The Good Wild, Dünyanın Önde Gelen Yatırımcıları ile Yoluna Devam Ediyor

İnsanı, doğayı ve gezegeni aynı anda düşünerek geleceğin gıdasını üretme amacıyla yola çıkan The Good Wild, etki yatırım fonu Founder One’ın yanı sıra Almanya’dan BeyondEqual ve İsviçre’de Light Eagle AG’den de yatırım alarak gezegene saygı gösteren ürünlerini geleceğe taşıyor.

Yayınlandı

on

Açlık, kıtlık ve sağlıksız beslenme sorunlarına geleneksel yöntemlerle iyileştirilmiş gıda ile çözüm olmayı hedefleyen The Good Wild, sınırlı kaynakları koruyan bitki bazlı ürünler üretiyor. Günümüz teknolojisi ve bilimin ışığında geleceğe ilerleyen “Şehrin Yeni Yabanı” The Good Wild, filizlendirilmiş ve fermente bakliyatlar serisi ile dünyada bir ilke imza atıyor. 

Geleneksel yöntemlerle iyileştirilmiş gıda ile sağlıklı beslenmek isteyen herkes için pratik ve kolay ulaşılabilir ürünler sunan The Good Wild, gün boyu tüm öğünlere dahil edilebilen bu ürünlerle sindirim kolaylığı sağlıyor ve bağırsak sağlığını destekliyor. 

İnsan müdahalesi olmadan, bağımsız yetişen yaban kavramını yeniden hatırlatmayı ve geleneksel yöntemlerle iyileştirilmiş bitkisel proteine çözüm olmayı amaçlayan The Good Wild, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu TÜGİP’in “Rol Model Programı” kapsamında olup, TÜBİTAK desteği ile Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. The Good Wild, sadece insana değil, tüm canlılara ve ekosisteme fayda sağlayan iyileştirilmiş gerçek gıda ile ‘Upgraded Food’ kategorisinde yeni bir amaca açılıyor. 

Beslenme Uzmanı Dilara Koçak ve Gıda Mühendisi Hüseyin Şirin tarafından 2023 yılında kurulan The Good Wild; filizlenmiş ürünler, filizlenmiş fermente ürünler ve filizlendirilmiş çorbalar, kurutulmuş bakliyat filizleri, filizlendirilmiş atıştırmalıklar, filizlendirilmiş granola çeşitleri, filizlendirilmiş bakliyat unları ve çıtır bakliyatlardan oluşan geniş bir yelpazeye sahip.

Uluslararası Yatırımlar

Aldığı yatırımlarla yeni pazarlara girme heyecanı yaşayan ve ihracat hazırlıklarına başlayan The Good Wild’a Founder One’ın yanı sıra Almanya ve İsviçre’den de yatırım geldi. Yurt dışından aldığı yeni yatırımlarla, Türkiye’de büyüyüp dünyaya açılma hedefinin ilk tohumunu atan The Good Wild, yurt dışındaki bitki bazlı protein pazarında geleneksel yöntemlerle iyileştirilmiş gıdaları en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyor.  

Reklam

Fikirleriyle çevre ve iklim sorunlarına çözüm geliştiren, toplumsal değişimi başlatan kadınların yönettiği start up’ları destekleyen ve onlara eşlik eden Alman BeyondEqual, The Good Wild’a yatırım yaparak gıdayı birlikte geleceğe taşımak için adım attı. 

The Good Wild ayrıca yatırımlar aracılığıyla etki yaratan girişimleri, fonları ve yatırımcıları bir araya getiren, net-sıfır hedefi kapsamında çalışmalar yapan İsviçreli bir şirket olan Light Eagle AG’den de bir yatırım alarak yeni pazarların da kapısını araladı. 

The Good Wild Kurucu Ortağı Dilara Koçak aldıkları yatırımlar hakkında şunları söyledi: “Köklü mirasımızdan gelen gıdayı, geleneksel inovasyon ile iyileştirerek geleceğe taşımayı amaçlıyor, besin değeri yüksek bitki bazlı proteinlerle sürdürülebilirliği destekliyoruz. Bu çalışmalarımızla dünyanın önemli sorunları olan açlık, kıtlık ve sağlık problemlerine çözüm olacağımıza inancımız tam. Bu inancımızın dünyanın önemli yatırımcıları tarafından fark edilmesi ve onların yeni yatırımlarla bize destek vermesi, gıdanın geleceği açısından önemli bir adım. Ayrıca Türkiye’de doğan bir marka olarak uluslararası yatırımlarla dünyaya açılacak, bitki bazlı ürün pazarının gelişmesine de önemli katkılar sağlayacağız. The Good Wild olarak aldığımız yeni yatırımlarla dünya pazarında geleneksel yöntemlerle iyileştirilmiş gıdayı en iyi şekilde temsil etmeye ve gıdanın geleceğini korumaya devam edeceğiz.” 

Kaynak: HORECA Trend ve The Good Wild

Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.