Sinangil ve Çölyak Vakfı’ndan Ramazan Ayında Anlamlı İş Birliği | HORECA TREND
Takip edin!

Un

Sinangil ve Çölyak Vakfı’ndan Ramazan Ayında Anlamlı İş Birliği

Eksim Holding’in grup şirketleri arasında yer alan ve Eksun Gıda bünyesinde faaliyet gösteren Sinangil, 20 Mart Dünya Un Günü’nde Çölyak Vakfı ile iş birliği yaparak ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına Sinangil Gluten Yok ürünleri ile dolu “Glütensiz Ramazan Kolisi” ulaştırdı. Konuyu değerlendiren Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekerken 8 Mayıs’ta düzenlenecek olan 2. Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi’ni geleneksel bir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Yayınlandı

on

Sinangil, 20 Mart Dünya Un Günü’nde, Çölyak Vakfı ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Sinangil Gluten Yok ürünleri ile dolu “Glütensiz Ramazan Kolisi” hazırlayarak, vakfın belirlediği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Eksun Gıda bünyesindeki Sinangil, markasının 60. yıl dönümünü kutlarken, bu anlamlı günde 60 ihtiyaç sahibi aileye glütensiz ürünlerden oluşan özel koliler gönderdi.

Sinangil Sosyal Farkındalığı Önemsiyor

Glütensiz Ramazan Kolisi dağıtımına ilişkin açıklamalarda bulunan Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Eksun Gıda ve Sinangil olarak, toplumsal farkındalık oluşturmayı ve sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz. Bu sebeple Sinangil Gluten Yok markamız ile çölyak hastalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yola çıktık ve bu kapsamda Ar-Ge çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz. Son olarak çölyak hastalarının ihtiyaçlarına yönelik farkındalığı artırmak ve sağlıklı bir Ramazan geçirmelerini kolaylaştırmak amacıyla bu iyilik hareketini hayata geçirdik.” dedi.

Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi Gelenekselleşiyor

Konuşmalarını sürdüren Demir,  “Bu tür proje ve iş birliklerinin sadece belirli günlerde değil, yıl boyunca devam etmesi gerektiğine inanıyor ve bu hususta çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. 8 Mayıs’ta düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi’ne de dikkat çeken Demir, zirvenin çölyak hastalığı ve glutensiz yaşam konularında farkındalığı artırmayı ve bu alanda çalışan uzmanları bir araya getirmeyi hedeflediğini belirtti. 

Glütensiz Beslenme Hayati Önem Taşıyor

Reklam

Çölyak Vakfı Başkanı Dr. Elif Bal Beşikçi ise yaptığı açıklamada, “Çölyak hastaları için glütensiz beslenme hayati önem taşıyor. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri sayesinde, hastalarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak mümkün oluyor. Sinangil gibi köklü ve duyarlı kurumların desteği ile çölyak hastalığına dair farkındalık günden güne artıyor.” dedi. 

Kaynak: HORECA Trend ve Eksun Gıda

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Genel

Un İhracatı Artıyor, Eksun Gıda Rotayı Genişletiyor

Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Türkiye’nin un ihracatına ve 2024 yılının buğday hasadına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin un ihracatında dünya lideri konumunu koruduğunu belirten Demir, “Son rakamlara göre ülkemiz, 2024 yılının ilk yarısında 1 milyon 800 bin ton un ihracatı gerçekleştirdi. Eksun Gıda olarak, bu ihracat içinde önemli bir konumdayız ve yılsonuna kadar ihracat hacmimizi daha da artırmayı hedefliyoruz.” dedi. 

Yayınlandı

on

Eksun Gıda CEO’su Ahmet Demir, 2024’ün ilk yarısında Türkiye’nin un ihracatının geçen yıla göre yüzde 15 arttığını belirtti. Demir, “Birçok sektörün ihracatı düşerken, un ihracatındaki artışla dünya liderliğini pekiştirmemiz gurur verici. Ülkemiz, 2024’ün ilk yarısında 1 milyon 800 bin ton un  ihracatı gerçekleştirdi. Bu durum bizler için gurur verici. 2024 yılı için hedeflenen 4 milyon ton un ihracatına rahatlıkla ulaşabileceğimize inanıyoruz. Eksun Gıda olarak, bu ihracatta önemli bir konumdayız ve yıl sonuna kadar ihracat hacmimizi artırmayı hedefliyoruz,” dedi.

Buğday rekoltesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Demir, “2024 yılı buğday rekoltesi tahminleri 20 milyon ton civarı olarak öngörülüyor. Yağış azlığı nedeniyle bazı bölgelerimizde rekolte bazında azalmalar meydana gelse de buğday üretimi beklentilerimizin üzerinde seyrediyor ve bu da ihracat hacmimize olumlu yansıyor” diye konuştu. 

Yeni İhracat Rotalarıyla Büyümeye Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl ihracat hacmini artırdıklarını ifade eden Demir, “Türkiye’den un ihracatı yapılan uzak ya da yakın her pazarda yer alıyoruz. Güçlenmeyi ve pazar payını artırmayı hedeflediğimiz bölgeler mevcut. Özellikle Doğu Afrika, Uzak Doğu, Orta ve Güney Amerika pazarlarında ihracat hacmimizi daha da büyütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgelerde güçlü ihracat ağları kurarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, yeni pazarlar keşfetmek ve mevcut pazarlarımızdaki konumumuzu güçlendirmek için stratejik iş birlikleri geliştiriyoruz. İhracat süreçlerimizi daha verimli hale getirmek için sürekli olarak lojistik ağımızı ve teknolojik altyapımızı iyileştiriyoruz.” şeklinde konuştu. 

Gıda Güvenliği Önemini Koruyor

Son yıllarda yaşanan sosyal ve politik gelişmelerin, gıda güvenliğinin önemini daha da artırdığını belirten Demir, “Birleşmiş Milletler’in yanı sıra diğer küresel gıda raporlarında da milyonlarca insanın gıdaya erişim zorluğu yaşadığı belirtiliyor ve bu durum gıda güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu konuda, devletlere büyük sorumluluk düştüğü gibi küresel hracat gücü nedeniyle sektörde önemli yer tutan şirketlere de sorumluluk düşüyor. Eksun Gıda olarak bu farkındalığımızla üstlenebileceğimiz sorumluluğu üstlenmekten hiç geri durmadık ve durmayacağız. Lojistik yetkinliklerimizle dünya pazarlarında ulaşılması gereken her yerde bulunmaya özen gösteriyor, ticari rekabet gücümüzü korurken insanı merkeze alan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi. 

Reklam

“Venezuela’ya Kadar Gönderiyoruz!”

İhracat yaptıkları en uzak noktanın Venezuela olduğunu kaydeden Demir, süreci şu şekilde anlattı, “Buğdayın ithali ile Rusya ve Ukrayna’dan harekete başlayan gemiler, buğdayın işlenip una çevrilmesi ve ihracatındaki tüm süreçleri tamamladığında yaklaşık 15 bin kilometre deniz yolu kat ediyor. Ekiplerimiz, sevkiyat öncesi ihracat yapılacak ülkeyi ziyaret ederek limanları ve depoları geziyor, ürün satışı gerçekleştirdiğimiz şirketlerle bir dizi görüşmeler yaparak teslimat güvenliğini sağlıyor” dedi.

30’dan Fazla Ülkeye Un İhraç Ediyor

Eksim Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve 200’ü aşkın ürünüyle Türkiye’nin önde gelen un markalarından Sinangil’i bünyesinde barındıran Eksun Gıda, stratejik yatırımlarıyla ihracat hacmini artırarak sektörel üstünlüğünü sürdürüyor. İkisi Tekirdağ’da ve biri Konya’da olmak üzere yaklaşık 96 bin metrekarelik üç ayrı tesiste üretim yapan şirketin, yıllık 600 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. 30’a aşkın ülkede networkü ve dönemsel olarak değişen ihracatları bulunan Eksun Gıda, ihracatının büyük kısmını Ortadoğu, Afrika, Orta ve Güney Amerika ve Asya ülkelerine gerçekleştiriyor. Özellikle Irak, Endonezya, Venezuela, Küba, Gana ve Gine Bissau gibi ülkeler, şirketin ana ihracat pazarları arasında yer alıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Eksun Gıda

Reklam
Devamını Oku

Un

Doruk Un Fortune 500 Listesinde 261. Sıraya Yükseldi

Türkiye’nin buğday ve buğday bazlı ürünler alanında en büyük üç markasından biri olan Doruk Un, Fortune Dergisi’nin hazırladığı Fortune 500 listesinde 261. sırada yerini aldı.

Yayınlandı

on

Finansal kurumlar ve holdingler dışındaki tüm sektörleri kapsayan, Türkiye’nin katma değer yaratan 500 güçlü şirketini sıralayan listede Doruk Un, net satışlarını yüzde 102 artırarak geçtiğimiz yıla göre 43 sıra yükseldi. En fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında ise 107 sıra birden yükselerek 103. sıraya yerleşen Doruk Un, “Türkiye’nin en büyük 2.un şirketi” ünvanını 2023 yılında da korumayı başardı. 

Türkiye’nin en büyük şirketlerinin listelendiği, tüm sektörlerin ve kamuoyunun heyecanla sonuçları beklediği Fortune 500 listesi açıklandı. Sektörünün amiral gemilerinden Doruk Un bu yıl da listeye yükselerek 261. sıradan giriş yaptı. “Türkiye’nin ve dünyanın iş ve ekonomi alanında yayın yapan en güvenilir ve en çok takip edilen yayınlarından Fortune Dergisi’nin hazırladığı 500 listesinde bu yıl da yükselerek yer almaktan büyük gurur ve mutluluk   duyuyoruz.” diyen Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, “Sürdürülebilir tarım ve verimlilik esaslı üretim, tarladan sofraya değer zinciri oluşturma hedefi ile çalışmaya, her yıl yeni AR-GE ve üretim yatırımlarla şirketimizi ve sektörü geliştirecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Türkiye topraklarına, ekonomisine, tarım emekçilerine katkıda bulunacak yeni projelerle sektörde liderliğimizi devam ettirmek en büyük hedeflerimizden biri… Şirketimizin başarısında emeği olan tüm çalışanlarımıza da bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum.’ dedi.

Sergiledikleri güçlü performans sonrasında 2023’te bir önceki yıla göre TL bazında %100 büyüme ile 8,14 Milyar TL, dolar bazında ise %35 büyüme ile 329 Milyon Dolar ciro elde ederek rekor kıran Doruk Un, gündemine aldığı yeni yatırımlarla 2024 yılında da hız kesmeden büyümesine devam ediyor. Bu yıl toplamda 8,5 milyon TL Ar-ge yatırımı ile perakende markası Panpan ile sağlıklı un portföyünü tüketici ile buluşturan Doruk Un, perakende pazarında tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye odaklandığı bu yılın sonunda en az %20 büyümeye odaklandı. Yıllık 438 bin ton buğday kırma kapasitesi, yıllık 350 bin ton un üretimi ile Türkiye’nin en büyük üçüncü un ihracatçısı Doruk Un, Kapasitesinin %65-70’lik kısmını ihracat pazarlarında değerlendiriyor ve 41 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Doruk Un, evsel kullanımdan fırın ve restoranlara, otellerden baklava ve hamurculara kadar geniş bir skalada ihtiyaca ve kullanım amacına özel ürünler geliştiriyor.  Kendi tohumunu geliştiren tek un üreticisi unvanını da elinde bulunduran Doruk Un, pazara giriş yaptığı perakende markası Panpan ile 2024’te iç pazarda %56 tonaj artışı hedefinde… 

Kaynak: HORECA Trend ve Doruk Un

Devamını Oku

Un

Ulusoy Un, Türkiye’nin En Büyük İkinci Tarım Firması 

Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği dünyanın en saygın kurumlarından Fortune500 listesine 2012 yılından beri kesintisiz giren Ulusoy Un, 2023 yılında gerçekleştirdiği 39 milyar 660 milyon TL net satış tutarıyla Türkiye’nin en büyük 57. firması oldu. 2022 yılında 69. sırada yer alan Ulusoy Un, net satışlarını yüzde 51 oranında artırarak listede 12 basamak birden yükseldi.

Yayınlandı

on

Türkiye’nin tarımsal, tahıl, süt, et ve su ürünleri firmaları arasında 2. sırada yer alan Ulusoy Un, un sektörünün lider firması olmaya devam etti. Türkiye’de yurt dışına en çok satış yapan firmalar arasında 18. sırada olan Ulusoy Un, cirosuna göre Samsun’un da en büyük şirketi konumunda. 

2023 yılını 39 milyar 660 milyon TL net satış tutarıyla kapatan Ulusoy Un, 2023 yılında gerçekleştirdiği 127,3 milyon dolarlık ihracatla Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan TİM1000 listesine göre Türkiye’nin en büyük 210. ihracatçı firması, İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın hazırladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması’na göre de 2023 yılında gerçekleştirdiği üretimden satışlarda 5 milyar 919 milyon TL’yle Türkiye’nin en büyük 243. sanayi kuruluşu olmuştu. Her iki listede de üst sıralara yükselen Ulusoy Un, bu kez de Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği Fortune500 listesinde 12 basamak birden yükselerek 57. sırada yer aldı.

Başarılı bir 2023 yılı geçirerek listede 12 sıra birden yükselen Ulusoy Un, tarımsal, tahıl, süt, et ve su ürünleri alanında Türkiye’nin en büyük alanında Türkiye’nin en büyük 2. firması olurken, un sektörünün lider firması olmaya da devam etti. En çok yurt dışı satış yapan firmalar arasında 18. sırada yer alan Ulusoy Un, iller sıralamasında cirosuna göre de Samsun’un en büyük şirketi oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “TİM1000 ve İSO500 listelerindeki düzenli yükselişimiz, Fortune500 sıralamasında da devam etti. Başarılı büyüme performansımızın resmi ve özel kurumların yaptığı araştırmalarla belgelenmesi bizleri mutlu ediyor. 2012 yılından beri Fortune500 listesinde yer alıyor ve listedeki yükseliş trendimiz devam ediyor. Her sene tarımsal, tahıl, süt, et ve su ürünleri alanında Türkiye’nin en büyük 3. kuruluşu olarak yer alırken, bu sene ilk defa 2. sıraya yükseldik. En çok yurtdışı satış gerçekleştiren firmalar arasında da 18. sırada yer almamız, ihracatın daha da anlam kazandığı bir dönemde şirketimizin başarılı stratejisini ortaya koyarken hem sektörümüze hem de ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Ulusoy Un, bugün 107 ülkeye ihracat yapan, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gıda güvenliğine hizmet eden bir şirket. Yeni yatırımlarımızla toplam üretim kapasitemiz 4.415 ton/güne ulaşarak Türkiye un pazarının lideri ve açık ara en büyük un üreticisi konumumuzu korumaya devam etmekteyiz” dedi.

Ulusoy Un Hakkında

Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında kurulan Ulusoy Gıda, 1989 yılında faaliyetlerine hububat ve bakliyattan mamul un, irmik, makarna ve bisküvi gibi her türlü gıda maddesinin imalatını, ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak üzere Ulusoy Un adı altında devam etmiştir. Ulusoy Un’un Samsun’da 2.088 ton/gün, Çorlu’da 383 ton/gün, Hatay’da 463 ton/gün olmak üzere toplam 2.934 ton/gün buğday işleme kapasiteli 3 fabrikası ve 300.000 tondan fazla tahıl stoklama kapasitesine sahip lisanslı depo ve serbest bölge depoları bulunmaktadır. Ulusoy Un’un bağlı ortaklığı Söke Değirmencilik A.Ş.’nin Aydın’da 640 ton/gün ve Ankara’da 841 ton/gün olmak üzere toplam 1481 ton/gün buğday işleme kapasiteli 2 fabrikası bulunmaktadır. Konsolide 4.415 ton/gün buğday işleme kapasitesiyle Ulusoy Un, Türkiye’nin en büyük un üreticisi ve pazar lideridir. Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dr. Eren Günhan Ulusoy üstlenmektedir.

Kaynak: HORECA Trend ve Ulusoy Un

Reklam

Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.