Yorglass’tan Enerji Tasarruflu Cam Teknolojileri | HORECA TREND
Takip edin!

İklimlendirme (Isıtma&Soğutma)

Yorglass’tan Enerji Tasarruflu Cam Teknolojileri

Dünyada etkisi giderek derinleşen iklim krizi, enerji tasarrufu sağlayan ürünleri daha da önemli hale getiriyor. Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, bu krize enerji tasarrufunda yüksek sonuçlar veren iklim dostu ticari camları ile maksimum ısı kontrolü sağlayarak çözüm üretiyor.

Yayınlandı

on

İklim krizinin yarattığı olumsuzluklar karşısında ekolojik bir perspektif benimseyen cam endüstrisi için enerji tasarrufu sağlayan ürünler geliştirmek, sürdürülebilir üretim uygulamalarının en önemli parçasını oluşturuyor. Tüm işletmeleri Sıfır Atık Belgesi almış bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürülebilirlik çerçevesinde yürüten Yorglass, daha yaşanabilir bir dünya için camın sunduğu enerji tasarrufuna odaklanarak yenilikçi ve inovatif ürünler geliştirmeyi sürdürüyor. Müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümleri ve alanında uzman, güçlü ekibiyle de şirketlerin maksimum enerji tasarrufu hedeflerine rehberlik ediyor.

Yorglass’ın Sürdürülebilir Üretim Modelinin Yeni Nesil Temsilcisi

Sıcaklığın negatif değerlerde olduğu freezer dolaplar, buğu oluşumunun önüne geçmek için yüksek miktarda enerjiye ihtiyaç duyuyor. Yorglass’ın sürdürülebilir üretim modelinin yeni nesil temsilcileri arasında yer alan uygulamalar, anti-fog (buğu önleyici) özelliğiyle de enerji tasarrufunu destekliyor. Lekeye, çizilmeye ve buğulanma oluşumuna geçit vermeyen bu uygulamalar, en yüksek nem koşullarında bile uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor.

Yorglass Hakkında

Temelleri 1974’te atılan Yorglass, endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki tecrübesiyle sektöre öncülük ediyor. Global bir marka olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Yorglass, ulusal ve uluslararası pazarlara zengin ürün portföyüyle hizmet veriyor. 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk ısıcam tesisini kuran Yorglass, 1989’da Bolu’da beyaz eşya camı alanındaki üretim tesisini faaliyete geçirdi. 2015’te Eskişehir, 2017’de Bolu ve 2019’da Manisa fabrikasının devreye girmesi ile müşteri memnuniyetini katlayarak yoluna devam etti. 2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı altında Yorsan, Yorim ve Yorglas markalarıyla hizmet veren şirket, 45’inci yılında kurumsal kimliğini yenileyerek markalarını ve faaliyetlerini Yorglass çatısı altında bir araya getirdi. 2020’de Çerkezköy fabrikasını da faaliyete geçiren Yorglass bugün itibarıyla üretim ve ticari çalışmalarını; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde kurulu altı tesisinde gerçekleştirirken, ürünlerini 60’a yakın ülkeye ihraç ediyor ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Yorglass

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ambalaj Malzemeleri

Roof Mezzepotamia Kış Esintileriyle Menüsünü Yeniledi

Tarihi Yarımada ve Haliç manzarasına karşı misafirlerini unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkaran Roof Mezzepotamia, sımsıcak bir kış dokunuşuyla menüsünü yeniledi. Mevsiminde tüketim ilkesiyle yerel üreticilerden sağlanan ürünlerle Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini yeniden yorumlayan mekan; imza lezzetleri, muhteşem manzarası, yaratıcı sunumları ve etnik müzikleriyle bütünsel bir restoran deneyimi sunuyor. 

Yayınlandı

on

Tarihi Yarımada’nın kalbi Sirkeci’de yer alan Orient Occident Hotel’in terasında bulunan Roof Mezzepotamia, yepyeni menüsüyle kışa hazır… Özenle hazırladığı kış menüsüyle misafirlerini eşsiz bir gastronomi yolculuğuna çıkaran mekan; lezzetli menüsü, özenle hazırlanan kokteylleri ve etkileyici manzarasıyla lezzet şöleni yaşatıyor. 

Mevsiminde Tüketim İlkesiyle Hazırlanan Eşsiz Lezzetler…

Roof Mezzepotamia’nın mutfağı kariyer yolculuğuna genç yaşta başlayan Gökberk Özbay ve ekibine emanet… Mezopotamya’nın yeni bir medeniyet ve kültür yaratma mirasından ilham alarak menüsünü hazırlayan Roof Mezzepotamia, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini modern dokunuşlarla yeniden yorumluyor. Türkiye’nin 7 bölgesinden izler taşıyan geniş menüsüyle dikkat çeken mekan, en yenilikçi dokunuşlar ve pişirme teknikleriyle lezzet severlerin beğenisini kazanıyor. Mevsiminde tüketim ilkesiyle yerel üreticilerden sağlanan ürünlerle kış menüsünü hazırlayan şef, tam bir gastronomi deneyimi sunuyor. Ön atıştırmalık olarak servis edilen siyah sarımsaklı tereyağı, soğuk sıkım zeytinyağı ve halhali zeytin ile başlayan lezzet serüveni gece sonuna kadar devam ediyor. Soğuk başlangıç olarak roka yağı, nar ekşisi ve  çıtır pırasa ile hazırlanan Alazlanmış Zeytinyağlı Pırasa, konfit pişirme tekniği ile hazırlanan Pancar Serme; sıyırma bal kabağı, kabak çekirdeği, soğan yağı ve  isli yogurt ile hazırlanan Sinkonta; Denizli kale biberi, kaymaklı Antakya yoğurdu ve dukkah baharatı ile hazırlanan Atom; deniz levreği, kapari, roka, yeşil yağ ve kırmızı chili biberi ile hazırlanan Levrek Marin; patlıcan, konya bozkır tahini ve samandağ acı biberi yağı ile hazırlanan Mütebbel yer alıyor.  Ara sıcak olarak Balıkesir kuzu kokereç ile hazırlanan Kokoreç Pide; Süryani usulü içli köfte, kemik suyu ve tuzlu yoğurt ile hazırlanan Kitel Raha; ön plana çıkıyor. Ana yemekte ise ağır ateşte pişmiş Dana Yanak yer alıyor. Trüflü keşkek, dana jus ve frenk soğan ile servis edilen dana yanak, lezzet şöleni yaşatıyor. Mezzopotamia Toprağı ise yemeği farklı ve enfes bir tatlı ile noktalıyor. 

Roof Mezzepotamia Kokteylleriyle Oldukça İddalı…

Yemekleriyle olduğu kadar kokteylleriyle de dikkat çeken mekan, özel tariflerle hazırlanan ve yalnızca Roof Mezzepotamia’da yer alan imza kokteyller bambaşka bir lezzet sunuyor. Mezepotamya’da yaşamış uygarlıkların kültürlerinden esinlenerek premium içkilerle hazırlanan kokteyller; bu coğrafyada yaşayan kral, tanrı ve önemli kişilerin isimlerini taşıyor. Ninkasi (Sümer Bira Tanrısı), Hammurabi (Altıncı Babil İmparatoru), Purattu (Fırat Nehrinin Eski Adı), Inanna (Aşk ve Doğurganlık Tanrıçası), Barmenin İmzasıOkaliptik Margarita, Mezzepotamyalı ve Basirethan imza kokteyller arasında…

Özel DJ Performanslarıyla Keyifli Anlar Yaşanıyor

Lezzet ve müziği eşsiz bir uyumla buluşturan Roof Mezzepotamia, yeme içme sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Müzik danışmanlığını etnik elektronik müziğin popüler ismi DJ Majnoon’un üstlendiği mekan, etnik müziğin önemli DJ’lerini sahnesinde ağırlıyor. Etnik elektronik müziğin ritmine kapılan misafirlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanan Roof Mezzepotamia, lezzet ve müzik eşliğinde en keyifli anlara ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: HORECA TREND ve Roof Mezzepotamia

Devamını Oku

Ambalaj Malzemeleri

Deniz Mahsullü Paella Nasıl Hazırlanır, Nerede Yenir?

İspanyolların ulusal yemeği olarak bilinen paella, doyurucu ve besin değeri yüksek olması nedeniyle tercih edilen bir lezzet. Deniz ürünlerinden hazırlanan paella’nın iddialı adreslerinden biri de Misina Restoran. 

Yayınlandı

on

İspanyol mutfağına özgü bir çeşit pirinç yemeği olan paella’nın kökeni 15. yüzyıla dayanıyor. Valensiya çiftçileri tarafından tarlalarda öğle yemeği olarak pişirilen yemek adını Arapça “paella” kelimesinden alıyor ve “geniş tavada pişirilen yemek” anlamına geliyor.  Geleneksel olarak paella tavasında ve sıcak olarak servis edilen paella’nın yapımında karides, midye, istiridye, kalamar, yengeç ve ıstakoz gibi deniz mahsulleri kullanılıyor. Safran nedeniyle genellikle sarı turuncu renklerinde olan paella deniz ürünlerinin dışında, tavuk veya sebzelerle de hazırlanabiliyor. Genellikle limon dilimleri ve aioli sos ile servis ediliyor.

İstanbul’da paella’sıyla öne çıkan lezzet duraklarından biri de Göztepe’deki Misina. Misina Restoran’ın sahibi ve şefi Suat Yılmaz; geleneksel İspanyol lezzetinin sırrını şöyle anlatıyor: “Paella’nın birçok farklı çeşidi var, ancak en yaygın olanlarından Deniz Ürünlü Paella’yı karides, midye, istiridye, kalamar, yengeç ve ıstakoz gibi deniz ürünleri ile hazırlıyoruz. Paella yapımında kullanılan pirinç, biraz parçalanan ve kremsi bir doku geliştiren Risotto pirincinden farklıdır. Taze günlük deniz ürünlerinden hazırlıyoruz. Doyurucu ve besin değeri yüksek bir lezzet. Özellikle kalabalık sofralara, aile ve dost yemeklerine eşlik eden bir lezzet. İspanyol mutfağının en önemli miraslarından biri olarak kabul edilen paella restoranımızın da sevilen lezzetlerinden biri. Misina’nın mutfağında tap taze deniz ürünleriyle hazırlıyoruz, 12 ay boyunca mönümüzde yer alıyor. Özel günlerde, kutlama yemeklerinde çok tercih ediliyor.  Misina Paellası’nda mevsimine göre değişen deniz ürünleri karides, kalamar, midye, akivades, ahtapot, beybi kalamar, istiridye, deniz kreviti, deniz biti, karabiga, tarak, bangole, subye, beybi ahtapot ve balık olmak üzere en az dört beş çeşit deniz mahsulü kulanıyoruz. İsteğinize göre özel ıstakoz, böcek tarzı deniz ürünleriyle de hazırlıyoruz.’’

Kaynak: HORECA TREND ve Misina Restoran

Devamını Oku

İklimlendirme (Isıtma&Soğutma)

Çukurova Isı, Yeni AR-GE Yatırımı ile Radyant Isıtmadaki Verimlilik İddiasını Kanıtladı

Çukurova Isı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda AR-GE yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak hayata geçirdiği radyometre laboratuvarıyla Türkiye’de bir ilke daha imza atan şirket, verimli ve katma değeri yüksek ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Radyometre laboratuvarında, GOLDSUN CC seramik plakalı radyant ısıtıcı ile GOLDSUN’dan sonra piyasada sıkça rastlanan rakip firma ürününün performansını ölçen Çukurova Isı, test sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yayınlandı

on

Radyant ısıtma sistemlerinde yüzde 65’lik bir pazar payına sahip olan Çukurova ısı, sektördeki ‘öncü ve lider firma olma’ misyonunu pekiştirecek adımlar atmaya devam ediyor.

Radyometre Laboratuvarıyla Türkiye’de Bir İlke Daha İmza Attı

İleri teknoloji radyant ısıtıcıları ile başta endüstriyel tesisler olmak üzere kafe ve restoran gibi birçok işletmenin çözüm ortağı olan Çukurova Isı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda AR-GE yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak hayata geçirdiği radyometre laboratuvarıyla da verimli ve katma değeri yüksek ürünler geliştirmeyi hedefleyen şirket, Türkiye’de bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyor.

Radyometre laboratuvarında, GOLDSUN CC seramik plakalı radyant ısıtıcı ile GOLDSUN’dan sonra piyasada sıkça rastlanan rakip firma ürününün performansını ölçen şirket, test sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu çalışma kapsamında, Çukurova Isı’nın 11 kW gücündeki Goldsun CC seramik plakalı radyant ısıtıcı ürünü ile rakip firmanın 12 kW gücündeki seramik plakalı radyant ısıtıcı ürününün performansı Elvhis Radyometresi ile ölçülerek, radyant verimleri ve kW başına tükettikleri enerji miktarı hesaplandı. Ayrıca yapılan çalışmada ortaya çıkan kW/m² ölçümleri, sıcaklık artış dT grafiklerine dönüştürülerek, cihazların hissedilen sıcaklık artış görseli de hazırlandı. Buna göre;

GOLDSUN CC seramik plakalı radyant ısıtıcı, 2 m mesafeden ortamda 8,24 °C sıcaklık artışı (dT) yaratırken, rakip firma ürünü, etkin ısıtma bölgesinde maksimum 5, 39 °C sıcaklık artışı (dT) sağlayabildi.

GOLDSUN CC’nin radyant verimi yüzde 60,19 iken, rakip firma ürününün yüzde 44,67 olduğu; GOLDSUN CC’nin 1 kW radyant ısı üretmek için 1,66 kW, rakip firma ürününün ise 2,23 kW enerji harcadığı görüldü.

Goldsun CC, Yüzde 35 Daha Verimli

Elvhis Radyometresi ile yapılan ölçümler, GOLDSUN CC seramik plakalı radyant ısıtıcının, rakip firma ürününden yüzde 35 daha verimli olduğunu ve 181 Euro/yıl yani yaklaşık 6.721 TL/yıl daha fazla tasarruf sağladığını gösterdi.

Kaynak: HORECA TREND ve Çukurova Isı

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2025 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.