Yeni Yılın İlk Sabahında DANET Afyon Sucuklu Saray Usulü Yumurta | HORECA TREND
Takip edin!

Et, Tavuk ve Balık

Yeni Yılın İlk Sabahında DANET Afyon Sucuklu Saray Usulü Yumurta

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlayabileceğiniz pratik tarifler sunuyor. İşte size, yeni yılın ilk kahvaltısı için DANET’in coğrafi tescilli ve ödüllü Afyon Sucuğu ile hazırlayabileceğiniz nefis bir yumurta tarifi. Üstelik, Saray Mutfağından!

Yayınlandı

on

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden et ve et ürünleri markası DANET, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir oluyor. Gıda güvenliği ve kalite konusunda en yüksek standartları tavizsiz uygulayan DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlanabilecek pratik tariflerle tüketicilerinin günlük sofralarında yer alıyor.

Yeni Yılın İlk Sabah Kahvaltısına Özel Coğrafi Tescilli ve Ödüllü DANET Afyon Sucuklu Saray Usulü Yumurta

Basit, ancak bir o kadar da özen isteyen Soğanlama, Osmanlı mutfağında çok sevilen bir yumurta yemeği. Osmanlı saray menülerinde yer aldığı, matbah-ı amire, yeni saray mutfağına aşçı alınırken deneme olarak yaptırıldığı biliniyor. Fatih Sultan Mehmet ve Sultan II. Abdülhamit’in de en sevdiği yemeklerden biri olduğu bilinen bu nefis lezzeti, DANET dokunuşu ile daha da yukarı çekiyoruz!

Sizlere yeni yılın ilk sabahında aileleriniz ve sevdiklerinizle bir araya gelebileceğiniz neşeli ve bereketli bir kahvaltı sofrası için, Coğrafi tescilli ve bu yıl Güvenilir Ürün Platformu Feed The Future 2023 Ödülleri “Coğrafi İşaretli Ürünler Kategorisi” Birincisi DANET Afyon Sucukla nefis bir Soğanlama sunuyoruz.

Malzemeler (4 Kişi İçin)

6 adet büyük boy kuru soğan

Reklam

1 Kangal DANET Coğrafi tescilli Afyon Sucuk

8 adet yumurta

1,5 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

İsteğe göre toz tarçın (1 çimdik)

İsteğe göre tozşeker

İsteğe göre kırmızı toz biber ya da paprika

Reklam

İsteğe göre kırmızı pul biber

Tuz

Karabiber

Üzüm sirkesi

1 fincan içme suyu

Yapılışı

Soğanlarınızın kabuklarını soyup, boylamasına ikiye kesin ve ay şeklinde (piyazlık) doğrayın. Doğranmış soğanları ovarak suda yıkayın, suyunu süzün ve bir kağıt havlu ile çok bastırmadan hafifçe suyunu alın.

Reklam

Büyük boy bir tavayı tam ateşte ısıtın ve önce sıvı yağı ekleyin. Sıvı yağ ısınınca soğanları ekleyin ve ateşi hemen kısığa getirin. Yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyip, soğanları sürekli karıştırın, biraz ısıyı alınca, ateşi orta dereceye getirin, bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber serpin ve sürekli karıştırarak soğanları yakmadan 5 – 10 dakika pişirmeye devam edin. Bunun sonrasında bir kahve fincanı kadar su ekleyin, iyice karıştırıp tavanın üzerini kapatın ve en kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Bu aşamada soğanlarınız iyice yumuşamış olacak. Ocağın altını kapatın, renklendirmek ve lezzet için bir çay kaşığı damak tadınıza göre tatlı ya da az acı kırmızı toz biber ya da toz paprika ekleyip iyice karıştırın ve kangal sucuğunuzu dilimlerken soğan tavanızı tezgahta dinlenmeye bırakın. Bu aşamada, isteğe bağlı olarak toz biberle birlikte ya da yerine birer çimdik tarçın ve toz şeker ekleyebilirsiniz. Ancak, öncesinde soğanlarınızı bir tadın. Usulünce hazırlanan soğan, bu aşamada kendi doğal şekerini serbest bırakır. İsteğe göre tuzu ve karabiberi de dinlenme öncesi dengeleyebilirsiniz.

Şimdi sucuğunuzu hazırlama vakti… O sucuk, bu sucuk. Binlerce yıllık gastronomi geleneğine sahip ve adı sucuk ile de özdeşleşmiş Anadolu kenti Afyon’da, bölgede yetiştirilen dana ve manda eti ile sucuğa özgü baharatların karışımıyla, geleneksel reçetelerle üretilen, Coğrafi tescilli ve ödüllü DANET Afyon Sucuk. Kangal sucuğunuzu kolaylık için 4 parçaya bölün, zarını soyup çok ince olmayan halkalar halinde dilimleyin.

Tavanızı tekrar ateşe koyun. Isınırken bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyip hafif cızırdamaya başlayınca sucuklarınızı ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Sucuklarınızın kıvama geldiğini görünüşünden ve kokusundan hissedeceksiniz. İşte o anda yeniden ocağı kapatın, tahta kaşıkla soğan sucuk yatağınızda yumurta yuvaları hazırlayın. Osmanlı saray aşçıları önce tahta kaşığın arka tarafı tavaya dik gelecek şekilde soğan ve sucuk yatağında bir yer yapar, sonra da dışa doğru büyüyen dairesel hareketlerle yumurta için yuva açardı, böylece alt kısma soğan ve sucuk lezzeti almış yağ gelirdi.

Tavanın altını tekrar yakın ve orta ateşe gelin. Yumurtalarınızı sarılarını patlatmamaya özen göstererek yuvalara kırın, karıştırdığınız beyazları sertleşene dek pişirin. Pişme sonrası 1-2 dakika tezgahta dinlendirin. Sönmüş olsa da ocak üzerinde dinlendirmeyin, sıcak ocak ateş olmasa da pişmenin devam etmesine neden olur. Dinlenme sırasında, bir çimdik pul biber alıp, sarıların üzerine maharetle azar azar serpiştirebilirsiniz.

Yemek masanızı korumak için bir nihale kullanın, tavayla sıcak servis edin.

Afiyet olsun, yeni yıl sağlık, bereket, mutluluk getirsin!

Reklam

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.

DANET ürünleri seçkin kasapların ve önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında ve DANET’in online satış sitesinde tüketicilerle buluşuyor.

DANET Hakkında 

1975 yılında Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kuruluşundan bu yana sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET, uzmanlaştığı hayvan seçiminden et ürünleri üretimi, dağıtımı ve perakende satışına uzanan değer zincirinde tüm süreçleri titizlikle denetliyor. DANET’in üretimdeki temel et ihtiyacını sağladığı Afyonkarahisar’daki seçilmiş besi çiftliklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen büyükbaş hayvanlar, veteriner hekim kontrolünde ve İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında tüketicilerle buluşan DANET ürünleri, Afyonkarahisar’da 10 bin metrekare alana yayılan üretim tesislerinde helal sertifikalı olarak, en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında üretiliyor. Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Helal sertifikalı üretim yapan DANET’in ürün portföyünde, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde coğrafi işaretli olarak tescillenen ve Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et ürünleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et ürünlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. Coğrafi tescilli DANET Afyon Sucuğu Güvenilir Ürün Platformu Feed the Future Ödüllerinde, Coğrafi İşaretli Ürünler kategorisinde Birincilik Ödülü’ne layık görülen DANET, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor

Kaynak: HORECA Trend ve DANET

Reklam
Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Et, Tavuk ve Balık

Banvit Ürünleri Yenilenen Ambalajları ile Raflarda

Banvit BRF, ambalaj tasarımlarında yenilemeye giderek, tüketicilerine marka kimliğinde yer alan yeşil ve turuncu ile renkli ve çekici bir dünya sunmayı hedefliyor. Ambalajlar üzerindeki QR kodlar ise tüketicilere ürünler hakkında bilgi ve tarifler sunuyor.

Yayınlandı

on

Banvit BRF, ambalaj tasarımlarını yenileyerek tüketicilerine daha renkli ve çekici bir dünya sunmayı hedefliyor. Markanın ambalaj yenileme projesi, tüketici geri bildirimleriyle beslenen tasarım geliştirme süreçleri, profesyonel fotoğraf çekimleri ve kapsamlı tüketici araştırmaları ile desteklendi. Yenilenen ambalajlar, Banvit’in parça tavuk eti ürünleri, hazır ürünler ve şarküteri ürünleriyle geçtiğimiz haftalardan itibaren raflardaki yerlerini almaya başladı.

Banvit BRF, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yeni ambalajlara geçiş sürecini, mevcut ambalaj malzemelerini israf etmeden sürdürüyor. Mevcut ambalaj stokları tükendikçe yeni tasarıma sahip ürünler raflarda yerini alacak.

Yeni ambalaj tasarımlarında modern ve dikkat çekici bir görünüm hedeflendi ve bu doğrultuda Banvit markasının kimliğini oluşturan turuncu ve yeşil renkler daha baskın olarak kullanıldı. Kullanılan bu enerjik ve canlı renkler ile beraber iştah açıcı yeni pişmiş ürün görselleri ürünlerin raflarda daha kolay ayrışarak öne çıkmasını sağlıyor. Ambalaj üzerinde yer alan QR kodlar ile tüketicilerin yönlendirildiği marka web sitesinde ürünler ve tarifler hakkında detaylı bilgiler sunuluyor. Ürünlerin yeni pişirme yöntemi olan ve ülkemizde de kullanımı hızla artan airfryer ile pişirme bilgileri de ambalajlarda yer alıyor. Ambalaj değişikliğinin diğer bir adımı olarak ürünlerin tabakları şeffaf hale getirilip, tüketicilerin aldıkları ürünleri daha kolay görebilmesi amaçlandı.

Banvit’in Türkiye örneklemli araştırmasına* göre, tüketicilerin %85’i yeni ambalaj tasarımlarını beğendi ve ürünleri satın alma konusunda daha istekli olduğunu belirtti. Yeni tasarımlar, marka ile uyumlu, yenilikçi ve modern olarak değerlendirildi.

Markanın ambalaj tasarım süreci ise şirketin iç tasarım ekibi tarafından gerçekleştirildi. Banvit BRF, bu yeniliklerle tüketici beklentilerini karşılamaya ve ambalaj tasarımında da fark yaratmaya devam ediyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Banvit BRF

Reklam

Devamını Oku

Et, Tavuk ve Balık

Et ve Süt Kurumu’ndan ‘Salmonella’ Açıklaması: Etler İmha Edilecek

Et ve Süt Kurumu (ESK), salmonella iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Kurum, salmonella testi pozitif çıkan etlerin imha edileceğini duyurdu ve bu ürünlerin kesinlikle üretim ya da satış için kullanılmayacağını vurguladı.

Yayınlandı

on

Yazar:

Et ve Süt Kurumu (ESK), salmonella iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Kurum, salmonella testi pozitif çıkan etlerin imha edileceğini duyurdu ve bu ürünlerin kesinlikle üretim ya da satış için kullanılmayacağını vurguladı.

ESK’nin yaptığı açıklamada, piyasa düzenlemesi kapsamında yurt dışından canlı hayvan ve karkas et ithal edildiği hatırlatıldı. Gıda güvenliği gereğince, ithal edilen etlerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol edilmekte ve akredite laboratuvarlarda analizlerinin düzenli olarak yapıldığı kaydedildi. Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada 9 Mayıs’ta gerçekleştirilen mikrobiyolojik analizlerde, bir parti üründe hijyen standartlarına uygun olmayan sonuçlar elde edildiği açıklandı.

Et ve Süt Kurumu web sitesinde “Kamuoyu Açıklaması” başlıklı açıklama şu şekilde:

Kurumumuzca ithalatı yapılan ve laboratuvar sonucu Salmonella pozitif olan etler ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Et ve Süt Kurumu piyasa regülasyonu kapsamında yurt dışı canlı hayvan ve karkas et alımı gerçekleştirmektedir.

Gıda güvenilirliği kapsamında, ithal edilen etlerin yurt içine girişlerinde Bakanlığımız tarafından kontrol muayenesi için numune alınmakta ve akredite laboratuvarda gerekli analizleri yapılmaktadır. 09.05.2024 tarihinde yapılan mikrobiyolojik analizlerde bir parti üründe hijyen standartlarına aykırı sonuçlar elde edilmiştir. Söz konusu etler komisyonumuz tarafından reddedilerek yüklenici kesimhane firmasına ihtarname çekilmiştir. Firma itirazları doğrultusunda etler dondurularak yediemin deposunda kontrollü şekilde muhafaza altına alınmıştır. Yapılan itirazlar değerlendirilmiş ve etlerin imhasına karar verilmiştir. İmha sürecinin tamamlanması için yüklenici firma temsilcisi beklenmektedir.

Reklam

Bahse konu ürünlerin herhangi bir şekilde üretimde kullanılması veya satışı söz konusu değildir.

Kamu güvencesiyle yapılan et ve canlı hayvan ithalatının tüm süreçlerinde yüksek hijyen standartları uygulanmakta ve halk sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.

Piyasa regülasyonunu etkisizleştirme ve dezenformasyon amaçlı haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz.

Salmonella Nedir? Tehlikeli Mi?

Salmonella, gıda kaynaklı enfeksiyonlara yol açan bir bakteri türüdür. Genellikle kontamine olmuş yiyecekler veya su aracılığıyla insanlara bulaşır. Salmonella enfeksiyonu, ateş, ishal, karın krampları ve kusma gibi semptomlara neden olabilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, yaşlılar ve küçük çocuklar için daha tehlikeli olabilir. Bu bakterinin neden olduğu ciddi vakalarda, hastaneye yatış ve antibiyotik tedavisi gerekebilir.

Gıda güvenliği ve hijyen kurallarına dikkat etmek, salmonella enfeksiyonlarından korunmanın en etkili yollarından biridir.

Kaynak: HORECA TREND

Reklam
Devamını Oku

Et, Tavuk ve Balık

Kalp Sağlığı İçin Haftada 2 Gün Balık Tüketin

Uzmanlar, kalp sağlığı için balık tüketiminin önemli olduğunu ifade ediyor.

Yayınlandı

on

Yazar:

Balık lezzetli olduğu kadar sağlığımız için de oldukça faydalı. Uzmanlar, kalp sağlığı için balık tüketiminin önemli olduğunu ifade ediyor.

Balıklar zengin protein içeriklerinin yanı sıra kalsiyum, iyot ve Omega-3 yağ asitleri yönünden de zengin. Uzmanlar, birçok klinik çalışmanın düzenli balık tüketiminin kalp krizi ve felç riskini azalttığını, bilişsel aktiviteleri arttırdığını bildirdiğini söylüyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, balık tüketiminin püf noktaları hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Kalp damar sağlığı açısından birçok yararı bulunan Omega-3 yağ asitlerinin keten tohumu, ceviz, semizotu gibi bitkisel kaynaklı besinlerde de bulunduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Omega-3 yağ asitlerinin zengin kaynağı olan yağlı balıklar; haftada en az 2 gün 150-200 gram olarak beslenmede yer almalı” dedi.

Balıklar Protein, Kalsiyum, İyot ve Omega-3 Zengini

Ülkemizde özellikle kış aylarında sık tüketilen protein kaynakları arasında balıkların yer aldığını ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Balıklar zengin protein içeriklerinin yanı sıra kalsiyum, iyot ve Omega-3 yağ asitlerinin de zengin kaynaklarındandır” dedi.

Reklam

Yiğit, birçok klinik çalışmanın düzenli balık tüketiminin kalp krizi ve felç riskini azalttığını, bilişsel aktiviteleri arttırdığını vurguladı.

Haftada En Az 2 Gün Balık 

Kalp damar sağlığı açısından birçok yararı bulunan Omega-3 yağ asitlerinin; keten tohumu, ceviz, semizotu gibi bitkisel kaynaklı besinlerde de bulunduğunu ancak vücut tarafından emilimlerinin düşük olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Bu nedenle Omega-3 yağ asitlerinin zengin kaynağı olan yağlı balıklar; haftada en az 2 gün 150-200 gram olarak beslenmede yer almalıdır” diye konuştu.

Balık Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaşamın her döneminde balık tüketebileceğini kaydeden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, balık satın alırken ve tüketirken nelere dikkat edilmesi ve hangi balıkların tercih edilmesi, hangilerinden uzak durulması gerektiğini de şöyle anlattı: 

Öncelikle balığın tazeliğinden emin olunmalıdır. Bayat balığın kokusu daha keskindir ve gözleri parlaklığını kaybetmiştir, yavaşça bastırdığınızda dokunulan yer içe çöker. Ayrıca taze balıkların solungaçları bayat olanlara göre daha kırmızıdır. Mevsim balıkları tercih edilmelidir. Genelde büyük ve iri balıkların, vücut için toksik olan civa içerme ihtimalleri daha yüksektir. Bu nedenle küçük ve yüzey balıkları tercih edilmelidir. Örneğin bu aylarda; uskumru, palamut ve istavrit tüketim açısından uygundur.

Ton Balıkları İçin Histamin Uyarısı

Mevsim balıklarına ulaşamıyorsak dondurulmuş balıklar da tercih edilebilir. Dondurulmuş balıklar sanılanın aksine; tazeyken dondurulabileceği için büyük bir besin değeri kaybı yoktur. Ancak soğuk zincir korunamamış ise sağlık açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle güvenilir satıcılara yönelmekte fayda vardır. 

Taze balık yerine, kolay ve pratik olması açısından ton balıkları da sık tercih edilmektedir. Son kullanma tarihleri yakın zamanda olan ton balıklarının histamin içeriklerinin artmış olma ihtimali vardır. Bu nedenle eğer ton balığı satın alınacak ise etiketleri incelenmelidir.

İdeali Fırında veya Buharda Pişirme 

Balıklar pişirilirken, kızartma yöntemi tercih edilmemelidir. Özellikle Omega-3 yağ asitlerinden faydalanmak için ideal olan fırında veya buharda pişirme yöntemlerini tercih etmektir. 

Reklam

Balık tüketirken daha tok hissetmek için yanında salata ve limon bulundurulmalıdır. Salatada ve limonda bulunan C vitamini balıktaki birçok vitamin ve mineral ile sinerjik etki oluşturacak ve emilimlerini arttıracaktır.

Kaynak: HORECA TREND, Bilim ve Sağlık Haberleri Ajansı

Reklam
Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.