Gıda Sektörü Ambalajın Gücü ve Rafta Kalite ile Tüketiciye Odaklanıyor | HORECA Trend
Takip edin!

Ambalaj Malzemeleri

Gıda Sektörü Ambalajın Gücü ve Rafta Kalite ile Tüketiciye Odaklanıyor

Karma Grup tarafından İstinye Üniversitesi ev sahipliğinde 23-24 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan “Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri”; rafta kaliteyi tüketici eğilimleri ve sürdürülebilirlik açısından ele alarak, gıda ve içecek sektöründen uzmanlar ile akademisyenleri bir araya getirmeye hazırlanıyor. 

Yayınlandı

on

Karma Grup tarafından bu yıl “Rafta Kalite” ana temasıyla 2.si düzenlenecek olan Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri, Türkiye’nin ilk yenilebilir sığır jelatini ve kolajen üreticisi Halavet Gıda’nın ana sponsorluğunda 23-24 Kasım tarihlerinde İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü Konferans Salonu‘nda gerçekleştirilecek.

Gıda ve içecek sektörünün lider markaları ile alanlarında uzman akademisyenleri bir araya getirecek seminer, tüketicinin talebini ve tüketici iletişiminin anahtarlarını, hem sosyolojik açıdan hem ticari açıdan ele alarak, dünya kaynaklarımızın korunması, gıda kaybının önlenmesi, tedarik zincirinde iyi uygulama örnekleri, private label’da tasarım, ambalajın tasarım ve raf ömrü açısından detayları ile fonksiyonel gıdaya yakından bakmaya hazırlanıyor. Semineri; Cold-Pressed ve HPP işlemlerini bir arada kullanan Türkiye’nin ilk ve tek üreticisi Only Fresh platin sponsor, gıda endüstrisi için yenilikçi ürünleri ile tanınan Sacco System ise altın sponsor olarak destekliyor.

23 Kasım Perşembe günü Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atıf Can Seydim’in, açılış konuşması ile başlayacak olan seminer, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Güngören’ın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü iş birliğiyle yürütülen “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” projesi ile ilgili sunumuyla devam edecek. Boğaziçi Üniversitesi’nden marka danışmanı, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Uğur Batı, tüketicilerin bir ürünü satın alırken tercihlerini etkileyen unsurları aktarırken, katılımcılar Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev’den bir şampiyonun fonksiyonel beslenmesini dinleyecek. Günün son konuşmasında BİTKİDEN Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ hem insanların hem de gezegenimizin sağlığı için gerekli olan “Gıdada Dengeli Dönüşüm” yaklaşımını anlatacak.

İkinci Gün Tedarik Zincirindeki Sorunlar ve İhtiyaçlar ile Ambalajın Gücü Tartışılacak

Seminerin ikinci günü, T.C. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Reklam 1. Dairesi Başkanı Erdem Biçer’in sürdürülebilir tüketici güvenini reklamlar açısından ele alan konuşması ile başlayacak.   METRO Market Kalite Güvence ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü Meltem Pekperdahçı’nın “Tedarik zincirinde izlenebilirlik” başlıklı sunumunun ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hami Alpas “Tedarik zincirine yönelik risk (tehdit)lere karşı sürdürülebilirlik” ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Barbaros Özer “Tedarik zincirinde atık geri kazanım stratejileri” üzerine konuşacak. Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ardan Ergüven ise tasarımının tüketici davranışlarına etkisi üzerine katılımcıları bilgilendirecek.

Her iki günde de Aktaşlar Lezzet Grubu, Algida, İHE, Kızılay, Namet, Sipa ve Tekafos’un desteklediği network etkinliklerde katılımcılar farklı markaların ürünlerini tadımını yapabilecek ve konunun uzmanına danışabilecekleri sohbet köşesini ziyaret edebilecek.

Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’nin Diğer Konuşmacıları

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İmer Özer, Euromonitor International Kıdemli Pazar analisti Burcu Yiğiter, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zeynep Tacer Caba, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeynep Seydim, CBN Lojistik CEO’su Fahri Dündar, Karma Grup Eğitim, Denetim ve Danışmanlık IFS Akademi Eğitim Koordinatörü F. Selda Bayrakdar.

Kaynak: HORECA Trend ve Karma Grup

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ambalaj Malzemeleri

Tetra Pak ve AB Biotek, Postbiyotik Gıda ve İçecekler İçin Yeni Fırsatlar Sunuyor

Tetra Pak, bağırsak ve metabolizma sağlığı ile bağışıklık sistemini desteklemek üzere tasarlanan yenilikçi bir postbiyotik gıda bileşenini piyasa sürmek için AB Biotek İnsan Beslenmesi ve Sağlığı (AB Biotek Human Nutrition & Health) ile iş birliğini duyurdu. Bu içerik; içecekler, süt ürünleri, dondurma ve peynir gibi Ultra Yüksek Sıcaklık (UHT) ürünlerinin karıştırılması aşamasında, gıda işleme sürecine toz halinde sorunsuz şekilde entegre edilebiliyor. Böylece tüketiciler için bağışıklık sistemini destekleyerek canlılığı artırmaya yardımcı oluyor.

Yayınlandı

on

Postbiyotik içerik, ürünün tadını değiştirmeden gribe karşı koruma sağlamak, vücudun enerji üretimini optimize etmek ve düzgün sindirimi teşvik etmek için belirli sağlık gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan farklı karışımlara sahip. Yiyecek ve içecek üreticilerinin bu kategoriye girmesi kolay şekilde gerçekleşirken, postbiyotik tozun bir tarife dahil edilmesi, minimum düzeyde yatırım gerektiriyor ve ek özel makine kullanımına gerek duyulmuyor. Bu durum, üreticilerin besin takviyeleri için tüketici talebini minimum çabayla hızlı şekilde karşılamasına olanak tanıyor.

Dünyanın lider gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketi Tetra Pak’ın AB Biotek İnsan Beslenmesi ve Sağlığı ile gerçekleştirdiği iş birliği, Global Research and Markets 2023’e göre yıllık yüzde 9,33’lük bir büyüme oranını temsil eden, 2030’a kadar 232,46 milyar dolara çıkacağı tahmin edilen sağlık ve sağlıklı yaşam pazarı için önemli bir zamanda gerçekleşiyor.

“Postbiyotik Yenilik, Müşterilerimizi Pazar Trendlerinin Önünde Tutma Amacımızın Göstergesi”

Konuyla ilgili konuşan Tetra Pak Genel Müdür Yardımcısı Roberto Franchitti, şunları söyledi: “Son dönemlerde besin takviyelerine olan talepte patlama yaşandı ve bu alanda herhangi bir yavaşlama öngörülmüyor. Sunduğumuz postbiyotik yenilik, yalnızca bu talebe yanıt değil, aynı zamanda müşterilerimizi pazar trendlerinin önünde tutma amacımızın bir göstergesidir. AB Biotek ile birlikte gıda alanındaki bilimsel bilgi birikimimizi, üreticilerin sağlıklı gıdaları tüketiciler için daha erişilebilir hale getirmesine yardımcı olacak çözümler sunmak için kullandık.”

Tetra Pak Güney Avrupa Proses Direktörü Alberto Kullovitz, konuyla ilgili şunları ekledi: “İtalya’da ilk postbiyotik ürünümüzün piyasaya sürüldüğünü görmekten memnuniyet duyuyoruz. Postbiyotiklerle zenginleştirilmiş İnalpi peynir proteini dilimleri, artık tüketicilere sağlığın korunmasında önemli rol oynayan temel unsurları sağlıyor ve bağışıklık sistemini destekliyor. Bu eşsiz kombinasyon, peyniri standart bir gıdadan günlük beslenmede değerli bir katkı maddesine dönüştürerek canlılık ve refahta gerçek artış sağlıyor.”

AB Biotek Genel Müdürü Gerald Dard ise “Artık ilk kez gıda üreticileri için çay, bitki bazlı içecekler, spor içecekleri ve daha fazlası gibi kategorilerde güçlendirilmiş ürünler sunmaları için yeni fırsatların kilidini açabiliyoruz. Tetra Pak ile bu heyecan verici yolculuğa çıkmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Postbiyotik Gıda Konsepti Konusunda Araştırmalar Devam Ediyor

Tetra Pak, halihazırda yüksek proteinli uzun ömürlü yoğurt, yüksek proteinli çay ve azaltılmış şekerli meyve suyu dahil olmak üzere bir dizi postbiyotik gıda konseptini araştırıyor. Bu araştırmalar, fikir aşamasından ürün konsepti testine ve şirketin birinci sınıf ürün geliştirme merkezlerinde endüstriyel doğrulamaya kadar ürün yolculukları boyunca gıda üreticileriyle birlikte çalışmayı kapsıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Tetra Pak

Devamını Oku

Ambalaj Malzemeleri

Koroplast ile “Paylaş, Bayram Et!”

Koroplast, Kurban Bayramı’na “Paylaş, Bayram Et” reklam filmi ile giriş yapıyor. Televizyonda, radyoda ve dijital kanallarda yayınlanan reklam filminde, bayramı özel kılanın paylaşmak olduğu ve paylaşmanın da Koroplast ile yine #birliktekolay olduğu vurguluyor.

Yayınlandı

on

Türkiye’nin çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünleri denildiğinde akla ilk gelen markası Koroplast, Kurban Bayramı’na özel reklam filmi ile dikkat çekiyor. Hayatın her alanında “Birlikte Kolay” söylemiyle seslenen Koroplast, Kurban Bayramı’nda paylaşmanın önemini vurguluyor.

“Paylaş, Bayram Et” filminde bayramda da tüketicilerin yanında olduğuna değinen Koroplast, pratik ürünlerinden Çift Kilitli Poşet ile kurban etinin pay edilerek ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin kolaylığını izleyicilere gösteriyor. Kurban etini, neşeyi, birlikte olmanın mutluluğunu ya da sadece sıcak bir gülümsemeyi paylaşmaya davet eden reklam filminde, ailece bir arada geçirilen bayramların özlenen keyfi de hatırlatılıyor.

Koroplast’ın “Paylaş, Bayram Et” reklam filminde hem paylaşmanın keyfine varılıyor hem de Çift Kilitli Poşet’in pratikliğiyle bayram coşkusunu sevdiklerinizle yaşamaya zaman kalıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Koroplast

Devamını Oku

Ambalaj Malzemeleri

Acı Sos Ambalajları Neden Küçük ve Daha Eğlenceli?

Ketçap ve mayonezin liderliğinin ardından popülerleşen acı, barbekü ve daha birçok sos çeşidi artık evlerin ve restoranların vazgeçilmezi. Son zamanlarda sıkça konuşulan sos markasının ambalajındaki ayırt edici yeniliğin ardından Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, neden bazı soslarda özellikle cam şişelerin tercih edildiğinden, acı sosların ayrıcalığına ve bir sos ambalajının rafta nasıl fark yaratacağına kadar birçok noktaya değiniyor.

Yayınlandı

on

Soslar, insanlar onlarsız yemek yiyememeye başladığından beri çeşitlerini artırıyor. Eskiden zor bulunan, özel yapım olan ve her markette ya da her restoranda olmayan soslar, şimdi herkesin evinde ve restoranında lezzeti uçurmak için hazırda bekliyor. Her zaman masada durması ve buzdolabının kapağında ilk göze çarpan ürün olmasıyla sos ambalajlarının estetik açıdan hoş görünmek zorunda olduğunu belirten Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Gizli tariflerle tutturulan soslar o benzersiz renklerini korumak, sıktıktan sonra kapağında fazlalık ve bitmeye yakın dibinde israf kalmaması için görünenin aksine çok detaylı bir tasarım istiyor. Basit ayırt edilen ancak işlevsel ve dayanıklı ambalajlar yaratmak gerekiyor.” sözleriyle sos ambalajları için incelikleri anlatıyor.

Bir Görsel Bin Kelimeye Bedeldir

Acı sosların, diğer sos çeşitlerine kıyasla önemli bir farklılığı bulunuyor. Etiketlerinin genellikle çılgın, komik, ürkütücü ve dikkat çekici görsellerle donatıldığını belirten Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Dünyanın en acı sever insanı bile gerçekten acı bir sostan biraz fazla yediğinde kızarır ve zorlanır. Yalnızca “acı” ve “baharatlı” kelimelerinin acı sever birine yetmeyeceği gerçeğiyle birlikte sosun acı derecesini anlatmak ve bolca görselden faydalanmak gerekiyor. Üstelik diğer ketçap, mayonez, barbekü gibi sosların yanında acı sos ambalajlarının neredeyse tamamı cam malzemeden yapılır ve küçük olur. Küçüklük elbette daha az kullanıldığı ve içeriğin zenginliğinden kaynaklanıyor ancak cam olmasının ardında yatan sebep, yoğun baharat çeşnisini ve elbette tazeliğini korumak.” açıklamalarıyla acı sosların farklarını anlatıyor.

Şeffaflık Tüketiciye Güven Veriyor

Sos ambalajı tasarlamak söz konusu olduğunda camın, güvenlik nedeniyle önemli ve sıkça tercih edilen bir malzeme olduğu görülüyor. Plastik ambalajlara kıyasla da olumsuz bir kimyasal reaksiyona neden olma riski çok daha az olduğu için ürünün asıl aromasını korumayı sağlıyor. Aynı zamanda kapak tasarımlarıyla da genellikle plastiklere nazaran camların daha tasarruflu seçimler olduğunu belirten Musa Çelik, ürünün kalitesini ve lezzetini korumanın, az geçirgenliği ile raf ömrünü uzatmanın ve tüketicilerin ürün bittikten sonra farklı amaçlarla kullanmaya devam edebilmesinin önemli etkenler olduğunu aktarıyor. Tüm ürünü sıyırabilme, dökerken kapağı kirletmeme gibi detaylara da dikkat edilmesi gerekiyor. Çelik, “Doğrudan ürünü görmek, üstelik de şık bir ambalajdaysa tüketici için her zaman tercih sebebi. Etiketlerde ve ambalajda şeffaflık istiyorlar. Dolayısıyla cam ambalaj tasarlamak, kapak detayında tasarımcılara ne kadar zorluk yaratsa da sos sektörü için fark yaratıyor.” sözlerini kullanıyor.

Tasarist Hakkında

Misyon edindiği stratejik tasarım geliştirme sürecinde sadece tüketiciyi anlamaya yönelik değil, alıcı ve tüketici iç görülerini ayrı ayrı ele alarak yaratıcılığı ön planda tutan Tasarist, 2011 yılından itibaren FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) sektöründeki öncü konumunda olan birçok markanın ambalaj tasarımlarını yapıyor. Kurulduğu günden bugüne tasarımlarıyla yaratıcılık ve tasarım üzerine 40tan fazla ulusal ve uluslararası ödül kazanan Tasarist, Tüketici-alıcı” hibrid doğasına odaklanan, trendleri ve bu trendlerin tasarım geliştirmeye etkilerini inceleyen CBP (Creative Branding Process) bütünsel yaklaşımıyla projelerini hayata geçiriyor. 2022 yılı itibarıyla yaratıcı tasarım anlayışını metaversee entegre etmeyi de vizyonları arasına yerleştiren Tasarist, Yaratıcı Direktörü Musa Çelik liderliğinde hareket ediyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Tasarist

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.