Komili “Son Ağaç” Projesi Reklamı | HORECA TREND
Takip edin!

Bitkisel Yağ

Komili “Son Ağaç” Projesi Reklamı

Komili hayata geçirdiği yeni projesi “Son Ağaç” ile anıt zeytin ağaçlarına dikkat çekiyor. Zeytinyağı ve kültürü bu topraklarda “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye” tasarlanan “Son Ağaç” Projesi; 400 yaş üzeri anıt ağaçlardan elde edilmiş sınırlı sayıda özel şişesinde üretilmiş zeytinyağı, reklam filmi ve projeye gelir sağlayacak sonagac.com sitesi ile destekleniyor.

Yayınlandı

on

Komili; 2018 yılında başlattığı Anıt Zeytin Ağacı Projesi’nin etkisini artırmak için tasarladığı yeni projesi Son Ağaç ile “Tek bir ağaçla yaşanacaksa, zeytinden başka seçenek yoktur” diyor. Zeytinyağı ve kültürü bu topraklarda “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye” hayata geçen Anıt Zeytin Ağacı Projesi kapsamında bugüne kadar 25 milyon ağaç taranırken; 400 yaş üzerinde 300’den fazla anıt zeytin ağacı tespit edilerek, tescillendi ve haritalandı. Şimdi ise Son Ağaç Projesi ile bu asırlık zeytin ağaçlarından üretilen eşsiz zeytin yağları markanın Anıt Zeytin Ağacı projesine destek olmak isteyenler için satışa sunuluyor. Sadece sonagac.com sitesinde belirtilen seçili satış noktalarından alınabilecek olan 400 yaş üzeri anıt ağaçlardan elde edilmiş, sınırlı sayıda üretilmiş özel şişesinde “Komili Son Ağaç Natürel Sızma Zeytinyağı” satışından elde edilen gelirin tamamı Komili Anıt Ağaç Projesi’ne aktarılıyor.

Televizyon, sinema, açık hava, dijital platformlar ve sosyal medyada yayınlanacak olan RED and GREY Reklam Ajansı imzalı “Son Ağaç” filmi, Rahman Altın’ın projeye özel bestelediği etkileyici müzik eşliğinde dünyada kalan son zeytin ağacının etrafında yaşanan öyküye odaklanıyor. Filmde insanlığa karşı verdiği mücadele ile kahraman olan anıt zeytin ağaçlarının her birinin “son ağaç” gibi korunması gerektiği anlatılıyor.

Zeytinyağı ve kültürü bu topraklarda “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye” Komili Anıt Zeytin Ağacı Projesi’ne katkıda bulunmak isterseniz www.sonagac.com web adresinden 400 yaş üstü zeytin ağaçlarından özel üretim Komili Son Ağaç Natürel Sızma Zeytinyağı satın alarak destek olabilirsiniz.

Künye 

Reklam Veren Marka: Bunge Gıda / Komili Zeytinyağı

Reklam Veren Marka Yetkilileri:

Reklam

Pazarlama ve Ticari Pazarlama Lideri: Dr. Pınar Nokay

Marka Müdürü: Demet Umezu

Marka Müdürü: Gülnihal Metin

Marka Müdür Yardımcısı: Meltem Karamanoğlu

Reklam Ajansı: RED and GREY

Prodüksiyon: Kouem Medya

Yönetmen: Emre Başaran

Reklam

Müzik: Rahman Altın

Medya Planlama Ajansı: Universal McCann

PR Ajansı: Golin İstanbul

Komili Hakkında

Türkiye’nin en köklü markalarından biri olan Komili, 1878’de Midilli’nin Komi Köyü’nde başlayan yolculuğuna 1923’ten bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. 2017 yılında Bunge Gıda bünyesine giren Komili, zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin olmak üzere Ege’nin en iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Komili

Reklam
Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bitkisel Yağ

Orkide’ye “3 Yıldız Superior Taste Award” Lezzet Ödülü

Orkide Zeytin Dalından Fesleğenli Zeytinyağı, Brüksel’deki Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (International Taste Institute – ITQI) tarafından ‘3 Yıldız Superior Taste Award’ lezzet ödülüne layık görüldü. 

Yayınlandı

on

Dünyanın prestijli şef ve sömeliye derneklerine üye 200’den fazla profesyonel lezzet uzmanından oluşan jüri tarafından yapılan tat, koku ve kaliteye dayalı duyusal kör testler sonucunda Orkide Zeytin Dalından Fesleğenli Zeytinyağı, toplam puanı yüzde 90 ve üzerindeki ‘3 Yıldız – Sıra Dışı Ürün’ değerlendirmesiyle lezzet ödülünü kazandı.  

Taze fesleğenin natürel sızma zeytinyağı ile birlikte işlenmesiyle üretilen Orkide Zeytin Dalından Fesleğenli Zeytinyağı; aroma, renklendirici ve katkı maddesi içermiyor, rengini, kokusunu ve lezzetini taze fesleğenden ve natürel sızma zeytinyağından alıyor. Orkide Zeytin Dalından Fesleğenli Zeytinyağı; her öğünde ekmek üstü atıştırmalıklarda, öğle ve akşam öğünlerinde ana yemeğe eşlik eden salatalarda, salata soslarında ve mezelerde, makarnalarda ve makarna soslarında, çorbalarda, sebze, et, balık ve tavuk yemeklerinde ve pizzalarda kullanılabilir. 

Kaynak: HORECA Trend ve Orkide

Devamını Oku

Bitkisel Yağ

Ortak Bildiri: “Zeytinyağında ihracat yasağı hemen kaldırılmalı”

Anadolu topraklarında 200 milyon zeytin ağacı tarihi bir rekolteyi insanlığa sunmak için gün sayıyor.

Yayınlandı

on

Yazar:

Zeytin ağaçları, 2022/23 sezonundaki 422 bin ton zeytinyağı ve 735 bin ton sofralık zeytin rekoltesini tekrarlayacak bir görüntü verirken, 1 Ağustos 2023 tarihinde dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına getirilen yasağın 10 aydır kaldırılmaması Türk zeytinyağı sektörünün tepkisini çekiyor. 

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde, bir araya gelen Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün kaderini tayin eden 20 kurum, yayınladıkları ortak bildiriyle, tarım ürünlerinde ihracatın üreticilerin sigortası olduğu, üreticilerin elinden sigortasının alınmaması gerektiğini dillendirerek, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatındaki yasağın hemen kaldırılması talebinde bulundular. 

20 kurumun imza koyduğu ortak bildiride; “2023/24 sezonunda; Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin belirlediği 185 bin ton rekolte ve bir önceki rekor üretimin olduğu yıldan 170 bin ton devir stoku ve Suriye’den gelen 30 bin tonla beraber 385 bin ton zeytinyağı arzı oluşmuştur. Tahmini 60 bin ton zeytinyağı ihracatı ve 125 bin ton tüketim ile önümüzdeki sezona 200 bin ton zeytinyağı stoku devredecektir. Bu miktar iç piyasanın ihtiyacını rahatlıkla karşılayacağı gibi, ihracat yapılmasına da imkân sağlayacaktır. İspanya ve diğer üretici ülkelerde yaşanan rekolte kayıpları ve ülkemiz üretimindeki artış ülkemizin ihracat yapması için önemli bir fırsat sundu. Dünya fiyatları 10 Avro seviyesindeyken ve bu yüksek fiyatlarla ihracat yapabilecekken fırsat kaçırılmaya devam etmektedir. Zeytinyağı ihracat kısıtlaması zeytinyağlarının uygunsuz koşullarda stoklanmasını ve kalite kaybını beraberinde getirdi. Bu süreçteki kaybımız 400 milyon avro civarında oldu” görüşüne yer verildi. 

Tedbir kararının hiçbir kesime faydası olmadı

Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına getirilen tedbirin iç piyasada fiyatların düşmesi amacıyla alındığına dikkat çekilen açıklamanın devamında; “Tedbir kararı alındığında 180 TL olan zeytinyağı fiyatı düşmek bir tarafa 350 TL seviyelerine çıkmıştır. İhracatımız 2022/23 sezonunda 150 bin ton iken, 2023/24 sezonunda yüzde 70 civarında kan kaybetmiştir. Tedbir kararı nedeniyle zarar gören sadece ihracatçı olmadı. Üretici ürünlerini ihracatçılara satamadığı için üreticilerimizde gelir kaybına uğradı. Her şeyden önce Türkiye ve Türk zeytinyağı ihracatçıları, ihraç pazarlarında itibar kaybetti.”

Türkiye’de, 2024/25 sezonunda 400 bin tonun üstünde rekolte bekleniyor

Reklam

Türk zeytincilik sektörünün 20 güçlü kurumu ortak bildiride, Türkiye’nin yıllık zeytinyağı tüketiminin 120 bin ton seviyesinde olduğuna dikkat çekerken, 2024/25 sezonuna ilişkin bir projeksiyon ortaya koydular. Açıklamanın devamında şu görüşler dillendirildi; “2024/25 200 bin ton civarı bir stokla giriyoruz. 50 bin ton Afrin zeytinyağını ve beklenen 400 bin tonun üstündeki rekolteyi dikkate aldığımızda 600-650 bin ton zeytinyağı varlığıyla karşı karşıyayız. Bu zeytinyağını koyacak tank kapasitemiz bile yok. Bu şartlarda zeytinyağlarımız hızla değer kaybedecek ve sızma zeytinyağlarımız rafinajlığa dönüşecektir.”

Üreticileri zeytin ağaçlarını kesmek zorunda bırakmamalıyız

Türkiye zeytincilik sektörüne son 25 yılda yaptığı yatırımlarla zeytin ağacı varlığını 200 milyona çıkardığı hatırlatılan bildirinin devamında; “Ağaçlar tam verime geçtiğinde 650 bin ton zeytinyağı ve 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin rekoltesi öngörülmektedir. Bu rekoltenin katma değere dönüşmesi için ihracatçılarımız ve üreticilerimizin teşvik edilmesi büyük önem ve öncelik taşımaktadır. Aksi takdirde 1980’li yıllarda zeytin ağaçlarını kesen üreticilerimiz, içi kan ağlayarak mevcut zeytin ağaçlarını da kesmek zorunda kalacaktır. Üreticileri zeytin ağaçlarını kesmek zorunda bırakmamalıyız” denildi. 

2024/25 sezonunda, dünyadaki üretimin 3,5 milyon ton olacağı öngörüsüne de yer verilen ortak açıklama, “Dünya genelinde de zeytinyağı rekoltesi yüksek olduğu için ihracat fiyatlarının düşmesi söz konusu olacaktır. Tedbir kararı devam ettiği takdirde sektörün tüm paydaşları ve ülkemiz kaybedecektir. Bu nedenlerle, Türk zeytinyağı sektöründe üretici, sanayici, ihracatçı tek ses olarak; “Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatındaki tedbir kararı yarına bırakılmadan bugün kaldırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki tarım ürünlerinde ihracat çiftçinin sigortasıdır. Zeytinyağı başta olmak üzere birçok tarım ürününde fiyat istikrarı ihracat sayesinde sağlanmaktadır. Üreticinin sigortası elinden alınmamalıdır” diyoruz denilerek bildiriye son nokta konuldu. 

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda “Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatındaki tedbir kararı yarına bırakılmadan bugün kaldırılmalıdır” içerikli bildiriye; “Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği, Burhaniye Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, Edremit Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Edremit Körfezi Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Federasyonu, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Söke Ticaret Borsası, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, Tire Ticaret Odası ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi” imza koydu. 

Kaynak: HORECA TREND ve Beyaz Haber Ajansı

Reklam
Devamını Oku

Bitkisel Yağ

Profesyonel Mutfaklara Özel Kızartma Yağı: Orkide FRY Pro

Kızartılmış atıştırmalıkların tüketiminin yaygınlaşmasıyla birlikte pek çok ülkede fast-casual restoranların popülaritesinin artması, derin yağda kızartma tekniği ile pişirilmiş yiyeceklerin restoran menülerinde daha fazla yer bulmasını sağlıyor. Bu trend; sebze, et ve hamur bazlı gıdaların derin yağda kızartılması için yüksek sıcaklığa dayanıklı özel geliştirilen kızartma yağlarının pazarını da büyütüyor. 

Yayınlandı

on

Orkide; profesyonel mutfaklarda derin yağda kızartma yöntemiyle hazırlanan patates, churros, kroket, dolgulu-kaplamalı ürünler, hamur bazlı ürünler, tavuk ve deniz ürünleri için geliştirdiği Orkide FRY Pro Kızartma Yağını 2.5 kg x 6’lı blog paketi içeren yağ sızdırmaz özel koli ambalajıyla pratik, ekonomik ve çevreci bir ürün olarak ev dışı tüketim kanalına sundu. 

Yüksek sıcaklıklara dayanıklı stabil bir yağ olan Orkide Fry Pro, fritözde 2.5 kg’lık blog paketlerin kullanımıyla soğutma olmadan bile kızartma yağının kalitesini ve yüksek performansını koruduğu için kızarma sayısını artırıyor. Orkide FRY Pro, düşük yağ emilimi sayesinde daha az yağ kullanım avantajı sunuyor.

Pürüzsüz kıvamı sayesinde dozajı kolay olan, 2.5 kg’lik blog paket ambalajlarıyla pratik bir kullanım sunan Orkide FRY Pro; her türlü kızartma kabına veya fritözlere kolayca ilave edilebilir. Çevreci bir yaklaşımla üretilen Orkide FRY Pro, polietilen ambalajı sayesinde bertaraf kolaylığı sağlıyor.

Laktoz içermeyen, laktoz intoleransı ile de uyumlu olan Orkide FRY Pro, bitkisel içeriğiyle vegan ve vejetaryen beslenmeye yönelik menüler için de ideal bir ürün olarak profesyonel mutfakların tercihi olacak. 

Kaynak: HORECA Trend ve Orkide 

Reklam
Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.