Et ve Et Ürünleri, Sıcak Havalarda Nasıl Saklanmalı, Nasıl Pişirilmeli? - HORECA Trend
Takip edin!

Et, Tavuk ve Balık

Et ve Et Ürünleri, Sıcak Havalarda Nasıl Saklanmalı, Nasıl Pişirilmeli?

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü kuruluşu DANET, yurt genelinde etkili olan sıcak havalarda et ve et ürünleri için saklama ve pişirme önerilerinde bulundu. İnsan beslenmesi açısından büyük önem taşıyan et ve et ürünlerinin, sadece satın alma noktasına kadar değil, pişirme öncesine dek soğuk saklanması önem taşıyor.

Yayınlandı

on

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden et ve et ürünleri markası DANET, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir oluyor. Gıda güvenliği ve kalite konusunda en yüksek standartları tavizsiz uygulayan DANET, tüketicilerine yurt genelinde etkili olan sıcak havalarda et ve et ürünleri için saklama ve pişirme önerilerinde bulundu.

Et ve Et Ürünleri Beslenme Açısından Çok Önemli

Önemli ölçüde sindirilebilir protein ve B12 vitaminin yanı sıra demir, potasyum, fosfor, sodyum, magnezyum, çinko gibi mineral maddeler içeren et ve et ürünleri, insan beslenmesinde önemli yer tutuyor. Et ve et ürünlerinden alınan hayvansal protein, özellikle beyin hücrelerinin gelişimi açısından önem taşıyor. 70 kilo bir insanın 70 gram olan günlük protein ihtiyacının 40-50 gramının hayvansal proteinden karşılanması ve bunun için de günde yaklaşık 200 gram et ve et ürünleri tüketilmesi gerekiyor.

Öte yandan insan beslenmesinde bu kadar değerli olan et ve et ürünlerinin, özellikle yaz aylarında ve sıcak havalarda bozulmadan saklanması ve besin değeri azaltılmadan pişirilmesi büyük önem taşıyor. Et ve et ürünleri çabuk bozulabilen, bozulduğunda kokuşan besin maddeleridir. Etlerin bozulmasına sebep olan fiziksel, kimyasal ve enzimatik faktörlerin, mikroorganizmaların çoğalmasının önüne geçilebilmek için soğutma ve dondurma işlemleri, et ve et ürünlerinde uygulanan en yaygın yöntemler olarak öne çıkıyor.

Piknik Alanlarında Sıcak Havaya Dikkat

Özellikle yaz aylarında açık havada piknik, pikniklerde de mangal yapmak, kültürümüzün bir parçası. Ancak, sıcak havalarda et ve et ürünlerinin piknik alanına götürülürken ve burada pişirme öncesi bekletilirken dikkatli davranmak gerekiyor. Evlerimizde buzdolabında sakladığımız et ve et ürünleri, piknik yerlerine taşınırken yolda uzun süre geçirilirse bozulma riskine maruz kalabiliyor. Bu gıdaların soğuk tutan termos çantalarda ya da en azından yanına buz kasetleri konularak taşınması gerekiyor. Et ve et ürünleri gibi sıcaklığa hassas ürünler buzdolabından en son çıkartılmalı. Öte yandan piknik alanlarında soğutucu yok ise, et ve et ürünlerinin pişirilmesine kadar uzun süre geçmemesi, ürünlerin sıcakta ve güneş altında bekletilmemesi gerekiyor. Bu gibi durumlarda özellikle kıyma ve köfte, kebap gibi kıymadan yapılan ürünlere ve çok hızlı bakteri üretebilen piliç ürünlerine çok dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca bu ürünlerin iyi pişirilmesi ve içinin çiğ kalmaması da önem taşıyor.

Alışveriş Sonrası Eve Ulaşımın Uzun Sürmemesi Gerekiyor

Et ve et ürünlerinde soğuk zincirin korunması, özellikle sıcak havalarda büyük önem taşıyor. Soğuk zincir kavramınınsa sadece üretimden satış noktası arasında kalmayıp, satın alım sonrası evde buzdolabına kadar geçecek süreyi de kapsar şekilde düşünülmesi gerekiyor. Yaz aylarında marketten ya da kasaptan alınan etler, buzdolabına gidene kadar arabaların bagajlarında uzun süre bekletilebiliyor ve bu da et ve et ürünlerinde sıcaklığın yükselmesine ve bozulmalara neden olabiliyor. Özellikle kıyma, bu tür hatalardan çok daha çabuk etkileniyor.

Bilinçli Alışveriş 

Et ve et ürünlerinin satış noktalarında mutlaka 0 ila +4 C derecede muhafaza edilmesi gerekiyor. Tüketicilerin satış noktalarında bu konuya uyulduğuna ve alışveriş sırasında ürün sıcaklığı, son kullanma tarihi ve etiket bilgilerine dikkat etmeleri büyük önem taşıyor. Bu tip ürünler alışverişin en sonunda alınmalı, mümkünse soğuk tutan çanta veya torbalarda taşınmalı ve bir an önce eve ulaştırılarak, buzdolabına yerleştirilmeliler.

Uzun Süreli Saklama için Bilinçli Dondurma 

Dondurulmuş et ürünlerinin -18 C derece sıcaklıkta saklanması gerekiyor. Etin merkezindeki sıcaklığın -18 C derecede olması önem taşıyor. Bu şekilde soğutulan etler uygun koşullarda 6 ay ile 1 yıla kadar muhafaza edilebiliyor. Burada en önemli konu, donmuş etlerin çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması. Bu konuya özellikle dikkat etmek gerekiyor. DANET, bunun önüne geçilmesi için etin dondurulmadan önce tüketim amacına göre porsiyonlanmasını ve parçalar halinde dondurulmasını öneriyor.

Eti Besin Değerini Kaybetmeden Pişirmek Gerekiyor

Et pişirirken lezzeti ve besin değerlerini koruyacak yöntemlerin ve tekniklerin kullanılması önem taşıyor. Etlerin uygun yöntemle pişirilmesi sadece lezzet için değil aynı zamanda çeşitli sağlık sorunlarına yol açmamak için de önemli. Pişirilerek tüketilen et hem daha kolay çiğnenerek sindirime hazır hale geliyor ve içeriğindeki vitamin ve minerallerin daha iyi emilimi sağlanıyor, hem de barındırma riski olan zararlı mikroorganizmalardan arındırılmış oluyor. Ancak yanlış teknik ve süre ile pişirilen et besin değerini kaybediyor. Etlerin pişirme süresinde de çok uzun süre ısı ile temas etmemesi, öte yandan da çiğ kalmadığına dikkat edilmesi gerekiyor.

Eti pişirmede genellikle yağda kızartma, kavurma, ızgara, fırında pişirme ve haşlama teknikleri kullanılıyor. Yaz aylarında ve çöl sıcaklarının hakim olduğu dönemlerde kızartma ve kavurma yerine haşlama, ızgara ve fırın gibi sağlıklı pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi öneriliyor.

DANET Hakkında 

1975 yılında Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kuruluşundan bu yana sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET, uzmanlaştığı hayvan seçiminden et ürünleri üretimi, dağıtımı ve perakende satışına uzanan değer zincirinde tüm süreçleri titizlikle denetliyor. DANET’in üretimdeki temel et ihtiyacını sağladığı Afyonkarahisar’daki seçilmiş besi çiftliklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen büyükbaş hayvanlar, veteriner hekim kontrolünde ve İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında tüketicilerle buluşan DANET ürünleri, Afyonkarahisar’da 10 bin metrekare alana yayılan üretim tesislerinde helal sertifikalı olarak, en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında üretiliyor. Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Helal sertifikalı üretim yapan DANET’in ürün portföyünde, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde coğrafi işaretli olarak tescillenen Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et ürünleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et ürünlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. DANET, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve DANET

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Et, Tavuk ve Balık

DANET Afyon’un Kültürel Tanıtımına Destek Oluyor

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, 5. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’ne Gümüş Sponsor olarak destek veriyor. DANET festivale verdiği desteğin yanı sıra, söyleşi ve meslek buluşmalarına da katılacak. Festival katılımcıları, coğrafi tescilli DANET Afyon Sucuğuyla hazırlanan Sucuk Ekmek ve Sucuk Döneri tatma fırsatı da bulacaklar. 

Yayınlandı

on

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden; ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, sektöre yön veren etkinliklere de aktif bir katılım sağlıyor. DANET, kuruluş yeri Afyonkarahisar’da 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 5. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’ne Gümüş Sponsor olarak destek veriyor.

DANET Gümüş Sponsorluk desteğinin yanı sıra, festival alanında yer alacak standında ürünlerini tanıtacak; tadımlar ve ikramlar gerçekleştirecek. Festival katılımcıları, coğrafi tescilli DANET Afyon Sucuğuyla hazırlanan Sucuk Ekmek ve Sucuk Döneri tatma fırsatı da bulacaklar.

DANET ayrıca, festival kapsamında düzenlenen söyleşi ve meslek buluşmalarına da katılacak ve restoran şefleri, toptan gıdacılar, yerli ve yabancı tur operatörleri, dernek başkanları, organizatörler, restoran ve otel satın alma yetkilileri, yabancı elçilik temsilcileri ile de bir araya gelecek.

Bu yıl “Lezzetlerin kesiştiği nokta” temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’nde, Mevlevi Mutfağı başta olmak üzere tüm yöresel lezzetler ve coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak, tadımlar, meslek buluşmaları, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler gibi farklı aktiviteler düzenlenecek. Etkinliğe Afyon yerel halkının yanı sıra, büyük şehirlerden, yakın illerden ve yurt dışından düzenlenecek turlarla gelecek misafirler ve yabancı elçilik mensupları, aralarında Afyon’un da yer aldığı, dünya genelindeki 49 ve Türkiye’deki 3 gastronomi şehrinden davetliler, alanında uzman yerli ve yabancı şefler, ülkemizin değerli gastronomi yazarları ve akademisyenler, yerli ve yabancı tur operatörleri, restoran ve restoran satın alma yetkilileri katılacaklar.

Binlerce yıllık bir gastronomi kültürüne sahip olan Afyonkarahisar, bu alanda Unesco’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alıyor ve dünya genelinde 49, ülkemizde 3 gastronomi şehrinden biri olma özelliği taşıyor.

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.

DANET ürünleri önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında ve DANET’in online satış sitesinde tüketicilerle buluşuyor.

DANET Hakkında 

1975 yılında Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kuruluşundan bu yana sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET, uzmanlaştığı hayvan seçiminden et ürünleri üretimi, dağıtımı ve perakende satışına uzanan değer zincirinde tüm süreçleri titizlikle denetliyor. DANET’in üretimdeki temel et ihtiyacını sağladığı Afyonkarahisar’daki seçilmiş besi çiftliklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen büyükbaş hayvanlar, veteriner hekim kontrolünde ve İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında tüketicilerle buluşan DANET ürünleri, Afyonkarahisar’da 10 bin metrekare alana yayılan üretim tesislerinde helal sertifikalı olarak, en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında üretiliyor. Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Helal sertifikalı üretim yapan DANET’in ürün portföyünde, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde coğrafi işaretli olarak tescillenen Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et ürünleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et ürünlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. DANET, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve DANET

Devamını Oku

Et, Tavuk ve Balık

DANET, Yerel Zincirler Buluşuyor Etkinliğinde

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, gıda sektörünün en büyük organizasyonu olma misyonuyla katılımcılarına eşsiz bir atmosfer sunan 14. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’nda yerini alıyor.

Yayınlandı

on

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden; ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, sektöre yön veren etkinliklere de aktif bir katılım sağlıyor.

DANET, organize gıda perakendesinin yerel zincir market temsilcileri ile sektörün önde gelen üretici ve tedarikçi markalarını bir araya getirerek iş birliği kanallarını güçlendiren 14. Yerel Zincirler Buluşuyor 2023 Konferansı ve Fuarı’na da yerini alıyor. 13-14 Eylül tarihleri arasında, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek organizasyona katılacak olan DANET, başta coğrafi işaretli Afyon sucuğu olmak üzere ürün grubunun tanıtım ve tadımlarını yapacak; yerel perakende zincir, yönetici ve temsilcileriyle bir araya gelecek.

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.

DANET Hakkında 

1975 yılında Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kuruluşundan bu yana sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET, uzmanlaştığı hayvan seçiminden et ürünleri üretimi, dağıtımı ve perakende satışına uzanan değer zincirinde tüm süreçleri titizlikle denetliyor. DANET’in üretimdeki temel et ihtiyacını sağladığı Afyonkarahisar’daki seçilmiş besi çiftliklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen büyükbaş hayvanlar, veteriner hekim kontrolünde ve İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında tüketicilerle buluşan DANET ürünleri, Afyonkarahisar’da 10 bin metrekare alana yayılan üretim tesislerinde helal sertifikalı olarak, en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında üretiliyor. Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Helal sertifikalı üretim yapan DANET’in ürün portföyünde, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde coğrafi işaretli olarak tescillenen Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et ürünleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et ürünlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. DANET, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor.

Kaynak: HORECA Trend ve DANET

Devamını Oku

Et, Tavuk ve Balık

Balık Sezonu Başladı Taze, Güvenilir ve “İzlenebilir” Deniz Balıkları Metro Türkiye Tezgahlarında!

Taze av balığı sevenler için sezon, güvenilir ve lezzetli balıklarla Metro Türkiye balık reyonunda başlıyor! Hem kendi mutfaklarının hem de profesyonel mutfakların şeflerine balıkta 100’den fazla çeşit, tazelik, kalite ve izlenebilirlik sunan Metro Türkiye, gelecek nesillerin de balık yiyebilmesi için av ve boy yasaklarına uygunluğunu gözetiyor, kriterlere uygun olmayan hiçbir balığı rafa getirmiyor.  Gerçekleştirdiği analizler ve QR kod aracılığıyla sunduğu izlenebilirlik teknolojisi ile müşteriler balığın hangi teknede, hangi saatte tuttuğundan parazit, cıva ağır metalleri gibi analiz sonuçlarını da hızlıca görüntüleyebiliyor.  

Yayınlandı

on

1 Eylül itibarıyla ağların denize atılmasıyla açılan sezonda, mutfakların bu vazgeçilmez lezzetinin kaliteli, taze ve güvenilir çeşitleri, yine Metro Türkiye tezgahlarında hem profesyonel müşterilere hem de son tüketicilere ulaşıyor. Türk mutfak kültürünü koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla 1990’dan bu yana çalışmalarına sürdürülebilirlik odağında devam eden Metro Türkiye, her yıl olduğu gibi bu balık sezonunda da mevsimine uygun tüm balık çeşitlerini ağdan tabağa gerçekleştirdiği analizler ve sunduğu izlenebilirlik çözümleri ile “Metro Usulü” sunuyor. Hamsi, palamut, tekir, istavrit, sardalya, çinekop, lüfer gibi çeşitlerin yanı sıra istiridye, midye, akivades, ahtapot, kalamar, karides, ıstakoz, sübye, langustin, yengeç gibi 100’den fazla çeşitte deniz ürünü, Metro tezgahlarında müşterilerle buluşuyor.

Metro Türkiye, deniz ürünlerini sadece av ve boy yasaklarına uygun şekilde değil periyodik olarak kurşun, kadmiyum ve cıva ağır metalleri, parazit ve histamin olmak üzere toplam beş parametrede gerçekleştirdiği analiz sonuçlarına göre reyonlarına taşıyor. Raflarında gıda analizlerinden geçmeyen ve uygunsuz avlanan hiçbir ürüne yer vermiyor.

5 Maddede Taze Balık Nasıl Seçilir?

  • Balık, çevresel etkilere karşı hassas bir gıda ürünü. Bu sebeple tüketiciler, soğuk zincir, düzenli buzlama ve hijyen koşulları sağlanan gıda güvenliği ve tazeliğinden emin oldukları yerlerden balık temin etmelidir.
  • Balığın tazeliği parlak gözler, canlı renkler ve hafif deniz kokusundan anlaşılabilir. Balığın gözleri mat değil, parlak ve berrak olmalıdır. Mat veya bulanık gözler, balığın tazeliğini kaybettiğini gösterir.
  • Balığın solungaçları temiz ve parlak olmalıdır.
  • Balıklar aynı zamanda yetiştiği suyun ekosisteminden etkilenirler. İçeriğinde cıva, kurşun, kadmiyum gibi ağır metallerin insan sağlığına zarar vermeyecek seviyede olması, parazit gibi zararlılar içermemesi tüketicilerin sağlıklı balık tüketirken dikkat etmesi gereken noktalardan biridir. Bunun için de güvenilen alışveriş adresleri tercih edilmeli.
  • Denizlerdeki balıkları gelecek nesillere de aktarabilmek amacıyla, av ve boy yasaklarına uygun, hangi denizlerden, hangi balıkçı tarafından, ne zaman avlandığı bilinen, izlenebilir balık tercih edilmelidir.

Balığa Dair 10 Farklı Bilgiye QR Kod ile Anında Ulaşmak Mümkün

Ülkemizde bir ilke imza atarak 2017 yılında ağdan tabağa balığın yolculuk hikayesini dijital olarak sunan Balıkta İzlenebilirlik projesini hayata geçiren Metro Türkiye, sektöre öncülük eden bu uygulamayla deniz balığında 12 farklı bilgiyi yüzde 100’e yakın izlenebilirlikle sunuyor. Büyük, küçük, lokal olacak şekilde tüm balıkçıları kapsayan ve böylelikle balıkların tüm üretim süreçleri hakkında şeffaflıkla bilgilendirme yapmayı mümkün kılan QR kodu teknolojisi sayesinde balıkların hangi denizden, ne zaman, hangi tekne tarafından, hangi avcılık metodu ile yakalandığı ve besin değerleri gibi bilgilere hızla ve kolaylıkla ulaşılıyor! Ürün etiketlerinin üzerinde yer alan QR kodu akıllı telefonlarının kameralarına okutan tüketiciler, balığın ağdan tabağa tüm hikayesine kolaylıkla erişebiliyor.

Balığı yalnızca ticari bir ürün olarak değil, geleceğe bırakılması gereken bir değer olarak gören Metro Türkiye’nin balığın izlenebilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak için çalıştığını ifade eden Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, “Gelecek nesillerin de balık yiyebilmesi için sürdürülebilirliği misyon edinen bir şirket olarak üstlendiğimiz sorumluluklar ve yürüttüğümüz projeler var. 2010 yılında Türkiye’nin ilk sürdürülebilir balıkçılık projesi olan ‘Kızına Bak Anasını Al’ projesine başladık. Bu projeyle lüfer balıklarının neslini korumak için üreme boylarını dikkate alarak çinekop ve sarıkanat da dahil olmak üzere 24 cm altındaki lüfer balıklarını satmama kararı aldık. Böylece sektöre ve bu alanda yasal düzenlemelerin yapılmasına öncülük ettik. Sürdürülebilirlik anlayışımızla, ticari kaygıları bir yana bırakarak, yasal limit 18 cm olmasına rağmen, 24 cm altındaki lüferleri reyonlarımıza getirmemeye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra reyonlarımıza taşıdığımız tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi balıkta da hem tüketicileri hem de profesyonel müşterilerimizi, tabaklarında ne olduğu konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. “Tabağında Ne Var?” projemiz kapsamında kırmızı et, bal, meyve & sebze, kendi markalı organik gıda ürünlerimiz ile Coğrafi İşaretli ürünler ve zeytinyağı çeşitlerinde olduğu gibi balıklarımızı da izlenebilirlik çözümleri ile müşterilerimizle buluşturuyor, ağdan tabağa uzanan yolculuklarını şeffaflıkla paylaşıyoruz” dedi.

100’den Fazla Çeşit Deniz Ürününü Güvenle Sunuyor

Satın alma ekibi olarak sadece Türkiye’nin değil dünyanın dört bir yanından farklı su ürünlerini tedarik ederek en güvenli şekilde reyonlarına taşıdıklarını vurgulayan Alkaç, “Global Balık ve Su Ürünleri Satın Alma Politikamız kapsamında en çok sattığımız 12 tür balık ve su ürünlerinin sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip tedarikçilerden temin edilmesini sağlıyoruz. Dökme olarak satışa sunduğumuz ürünlerin sertifikalı olarak müşterilere sunulabilmesi için, 2022 yılında Türkiye’de ilk ve tek ASC-MSC CoC Group Sertifikasyonuna sahip kuruluş olduk. Böylece tüketicilerimize, tüm tedarik zinciri boyunca sürdürülebilirliği garanti altına alınmış sertifikalı balıklar sunduğumuzu belgeleme şansına eriştik ve onları da bu konuda bilinçli satın alımlar yapmaya teşvik etmiş olduk. Raflarımızda 100’den fazla çeşit deniz ürününü güvenle müşterilerimizle buluşturuyoruz. Hamsi, palamut, tekir, istavrit, sardalya, çinekop, lüfer gibi balık çeşitlerinin yanı sıra istiridye, midye, akivades, ahtapot, kalamar, karides, ıstakoz, sübye, langustin, yengeç gibi deniz ürünlerini de müşterilerimize Metro Usulü’ne uygun olarak sunuyoruz. Av ve boy yasaklarına uygun olarak raflarımızda sunduğumuz deniz ürünlerini kaynağını bilerek ve güvenerek tüketmek isteyen herkesi Metro Türkiye’ye davet ediyoruz’’ diye konuştu.

Kaynak: HORECA Trend ve Metro Türkiye

Devamını Oku

Popüler Haberler

Copyright © 2023 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.