Migros’un Deprem Bölgesindeki Üreticiye Desteği Çığ Gibi Büyüyor
Migros, deprem bölgesindeki yaraları sarmak amacıyla uzattığı desteğin kapsamını günden güne genişletiyor. Bölgedeki üreticilerin emeğine sahip çıkmak ve onlara ivedilikle gelir yaratmak üzere yerel ürünlerin alımı için seferber olan Migros, bugüne kadar 24 ton deniz ve kültür balığı, 5 ton bakliyatın yanı sıra 300 ton Arsuz limonu, 40 ton beyaz ve kırmızı lahana, 18 ton Samandağ balkabağı ile yeşillik ürünlerini raflarına taşıdı.
Migros, bölgedeki üreticilerin emeğine sahip çıkmak ve onlara ivedilikle gelir yaratmak üzere yerel ürünlerin alımı için seferber oldu. Deprem sebebiyle tarlada kalan tarım ürünlerini toplayıp raflara taşıyarak perakende sektöründe örnek nitelikte bir adım atan Migros, tarım ürünlerinin yanı sıra bakliyat, deniz ve kültür balığı alımlarında da bölgeye öncelik vermeyi sürdürüyor. İlk olarak Hataylı üreticinin çağrısını duyarak Arsuz limonu alımı için harekete geçen Migros, bölgede bir alım seferberliği başlamasına da öncülük etmiş oldu.
Migros, Hataylı üreticinin sosyal medyadan yaptığı çağrıyı duyarak öncülük ettiği hareketle, bölgede bir alım seferberliği başlattı. Bugüne kadar afet bölgesindeki illerden yaklaşık 300 ton Arsuz limonu, 32 ton beyaz lahana, 8 ton kırmızı lahana, 18 ton Samandağ balkabağı ve yaklaşık 2 bin bağ maydanoz alımı yaptı. Bakliyat ürünlerinin alımı için de tedarikçileriyle el ele veren Migros, bölgedeki üreticilerin 5 ton dökme kuru fasulye ürününün alımını sağladı. Migros ayrıca İskenderun’dan son üç haftada 9 ton deniz balığı, 15 ton çipura kültür balığı alımı gerçekleştirdi.
Migros Ticaret A.Ş. Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur,“Yaraları sarmak, bölgenin ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla dört koldan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel ürünlerin en hızlı şekilde toplanması ve üreticiye kaynak yaratılarak üretimin devamlılığın sağlanması öncelikli konumuz. Deprem sebebiyle tarlada kalan ürünlerin alımı için Migros olarak başlattığımız hareketin alım seferberliğine ulaşmış olmasından çok mutluyuz. Afet bölgesindeki yerel üreticilerimizin seslerini duyuyor, ihtiyaçlarını çok yakından takip ediyoruz. Balıktan, meyve sebzeye ve bakliyata kadar toprağımızın, denizimizin tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Alımları yerinde hızlıca tespit etmek ve süreçleri yürütmek üzere ekiplerimizle bölgede üs kurduk” dedi.