Biofach Organik Gıda Fuarı’na Türkiye’den Rekor Katılım | HORECA TREND
Takip edin!

Fuar ve Etkinlikler

Biofach Organik Gıda Fuarı’na Türkiye’den Rekor Katılım

Dünyanın en büyük organik gıda ve doğal ürünler fuarı BioFach, 31’inci kez 26-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlendi.

Yayınlandı

on

Ekolojik üretici ve ürünlerin yaygınlaşmasını odağına alan dünyanın en büyük organik gıda ve doğal ürünler fuarı BioFach, 31’inci kez 26-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlendi.

Biofach Organik Gıda Ürünleri Fuarı’nda Türkiye milli katılım organizasyonu 25’inci kez Türkiye’de organik sektöründe koordinatör birlik olan Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirildi.

94 ülkeden toplamda 2 bin 276 firma iştirak etti

Türkiye’nin uzun yıllardır Biofach Organik Gıda Ürünleri Fuarı’nda yerini aldığı bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi sözlerine şöyle devam etti:

“Biofach Organik Gıda Ürünleri Fuarı’nın 25 yıldır milli katılımını organize ediyoruz. Fuara Türkiye milli katılım dahilinde 17 firmamız yer alırken, bireysel olarak toplam 22 firma ve Türkiye’den toplam 39 firma fuara katılım sağladı. Dünya genelinde ise 94 ülkeden toplamda 2 bin 276 firma iştirak etti. Organik gıdada ve tekstil sektöründe organik pamuk, organik kumaş, organik kıyafet üretiminde Ege Bölgesi öncü konumda. Firmalarımız ürünlerini Almanya ve dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılara sunma fırsatı elde etti, iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Gelecek yıllarda potansiyelimizi daha fazla ortaya koyabilmek adına ihracatçı firma ve Türkiye standını artırmayı hedefliyoruz.”

Dünyanın 137 ülkesinden 24 bini aşkın ziyaretçi geldi

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “Etkinliklerimiz sayesinde Türk organik sektörünün yıllık 500 milyon dolarlık ihracat hacmini uluslararası fuarlara katılarak 2023 yılında 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Fuara başta Almanya olmak üzere belli başlı Avrupa ülkeleri, ABD, Japonya, Güney Afrika, Hindistan, Endonezya gibi dünyanın 137 ülkesinden 24 bini aşkın ziyaretçi geldi. Türkiye’de organik üretim ve ihracat Ege İhracatçı Birlikleri öncülüğünde 32 yıl önce İzmir’den başladı. Ege Bölgesi’nin sürdürülebilir üretim merkezi olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam

Küresel organik gıda ve içecek pazarı 2030 tahmini 564 milyar dolar

Fuarın 2021 yılında Covid-19 Pandemisi nedeniyle düzenlenemediğini, fuar tarihinde ilk kez Temmuz ayında düzenlendiği bilgisini paylaşan EİB Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Başkanı Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık ise şunları söyledi:

“Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmanın giderek zorlaştığı günümüzde, hem tüketiciler hem ülke politikaları gıdanın güvenilirliğini sorgulamada artık çok daha hassas. Bu da organik gıda ve içecek sektörü için önemli sonuçlar doğuruyor. Küresel organik gıda ve içecek pazarının büyüklüğü 2021’de 188 milyar dolar değerindeydi. Pazarın 2030 yılına kadar 564 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Organik tarıma kuru üzüm ve kuru incir ihracatıyla başlayan birliğimiz ürün sayısını 250’ye çıkararak skalasını genişletti. Dünyadaki organik üreticilerin sayısına baktığımızda Türkiye Avrupa’da 1’inci, dünyada 8’inci sırada. 40’tan fazla ülkeye organik ürün ihraç ediyoruz. Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda Türkiye pavilyonunda; firmalarımız ağırlıklı olarak kuru meyve, tahıl ve bakliyat, dondurulmuş gıda, fındık, meyve suyu ürünlerini dünyanın beğenisine sundu.”

Asya Pasifik’ten organik gıda ve içecek pazarında sıçrama beklentisi

Mehmet Ali Işık, “Organik sebze ve meyve trendi, Kuzey Amerika ve Avrupa dahil olmak üzere gelişmiş bölgelerde başladı, Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan ekonomilere yayıldı. Kuzey Amerika ve Avrupa organik gıdaların en büyük tüketicileri. GDO’suz, çevre dostu, sıfır kimyasal ve kalıntı içermeyen organik ürünler ve vegan kültürünün büyümesi, biyolojik tarım tekniklerindeki ilerleme, hazır sağlıklı gıdaya artan talep, Hindistan ve Çin’de uluslararası organik perakende mağazalarının kurulması, farkındalığı artırmak için dünya çapında çeşitli hükümetler tarafından üstlenilen girişimler, teşvikler, direktifler nedeniyle küresel organik pazarı önümüzdeki dönemde katlanarak büyümeye hazırlanıyor. Özellikle Asya Pasifik’in organik gıda ve içecek pazarında çok hızlı bir şekilde büyümesi bekleniyor.” diye konuştu.

Organik ürün ihracatının yüzde 75’ini Ege İhracatçı Birlikleri yapıyor

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, “Türkiye’de özellikle Ege Bölgesi organik sektörünün üretim merkezi olmasının yanı sıra, ihracatında da önemli bir paya sahip. Organik ürün ihracatının yüzde 75’ini Ege İhracatçı Birlikleri üyesi ihracatçılar tarafından gerçekleştiriliyor. Katma değerli ürünlere ağırlık verilmesiyle Türkiye yakında 1 milyar dolar organik ürün ihracatına imza atacak konuma gelecek. BioFach Fuarı bu hedefe ulaşmak için itici güç görevi görüyor. Türkiye’ye yıllık 5 milyar dolar döviz kazandıran Ege Bölgesi olarak, tarım sektöründe sürdürülebilirlik bizim için öncelikli konuların başında geliyor.” dedi.

Nürnberg’teki tarımın yüzde 40’ı organik üretime çevrilecek 

Reklam

 Nürnberg Belediye Başkanı Markus König, Nürnberg’teki tarımın yüzde 40’ını organik üretime çevirme hedeflerinin olduğunu ve yüzde 30’unu gerçekleştirdiklerini, Nürnberg’in organik üretim için elverişli bir coğrafyası olduğuna değindi.

Tarım Bakanlığı kaynaklarının yüzde 30’u organik tarım için kullanılacak

Almanya Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, Tarım Bakanlığı kaynaklarının yüzde 30’nu organik tarıma güçlendirmeye yönelik araştırma, inovasyon ve yatırım harcamaları için kullanacaklarını açıkladı.

“Savaş ve pandemi krizlerinde organik üretim ve beslenmenin değeri bir kere daha dünyaca anlaşıldı. Pandemi sonrası Rusya’nın baskılarına ve dünyadaki gıda krizine karşı Almanya, organik çiftçileri daha çok destekleyecek. Bütün Avrupa Birliği ülkelerinin kalkınması için organik tarım en büyük savunmamız. Organik tarıma geçiş, bütün AB ülkeleri için stratejik bir karar.”

Türkiye Milli Standı

Fuara 17 firma ile katılan EİB, 12 Hol’den oluşan fuar alanında Hol 4’de net 470 m2’lik bir alanda yer almıştır.

1998’den beri Milli Katılım Organizasyonları yine Genel Sekreterliğimizce gerçekleştirilen fuara, 1998 yılında 20 bin 500 ziyaretçi gelip ve 53 ülkeden bin 267 firma katılırken fuar giderek büyümüş ve 2020 yılında fuara 110 ülkeden 3 bin 738 firma katılmış ve ziyaretçi sayısı 140 ülkeden 48 bini aşmıştır.

Reklam

Fuarda organik ürünler konusunda uzmanlar eşliğinde 100 kadar aktivite gerçekleştirilmektedir. (workshoplar, sempozyum ve müzakereler vb.) Biofach’ın patronluğunu yapan IFOAM (International Federation of Agricultural Movements) tarafından sürdürülen “BioFach Congress” Programına yoğun bir katılım gerçekleştirilmektedir.

Türkiye Marka standında ünlü şef İbrahim Önen’in sunumunda Türk ürünleriyle hazırlanan geleneksel Turk mutfağı fuar ziyaretçilerine ikram edilmiştir.

Katılımcı firmalar 

1          Armada Gıda Tic. San. A.Ş.

2          BİYO-SAM ORGANİK TARIM NAKLİYE GIDA İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

3          BOYRAZOGLU TARIM TICARET SANAYI LTD STI

4          FINE FOOD GIDA SAN. VE TİC. İHR. İTH. A.Ş.

Reklam

5          IŞIK TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ ve TİCARET A.Ş

6          K.F..C. GIDA TEKSTIL SANAYI ITHALAT IHRACAT YATIRIM A.S.

7          KALKAN SEB.MEY.HAY.NAK.TUR.İNŞ.SAN.TİC.LTD..ŞTİ

8          KIRLIOĞLU TARIMSAL ÜRÜNLER GIDA İNŞAAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

9          MAPEKS GIDA VE SANAYI MAMULLERI IHRACAT VE TIC A.S.

10        NIMEKS ORGANICS

11        Osman Akça Tarım Ürünleri İth. İhr. San. ve Tic. AŞ

Reklam

12        ÖZGÜR TARIM ÜRÜNLERİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

13        Pagmat Pamuk Tekstil Gıda San. ve Tic. A.Ş.

14        SANEKS KURU İNCİR İŞLEME VE TİC.A.Ş.

15        SEYRANİ AGRO GIDA SAN.DIŞ.TİC.LTD.ŞTİ

16        Tunay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

17        YAVUZ İNCİR GIDA TARIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Kaynak: HORECA Trend ve Ege İhracatçı Birlikleri

Reklam

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fuar ve Etkinlikler

Orkide, World Food İstanbul Fuarında

Sıvıyağ, zeytinyağı, bitkisel margarinler, ev dışı tüketim ve pastacılık yağları ile endüstriyel yağlar kategorisinde zengin ürün çeşitliliği ile sektöründe öne çıkan Orkide, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde Tüyap İstanbul Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenecek World Food İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na yeni ürünleri ve standındaki lezzet etkinlikleri ile yer alıyor.

Yayınlandı

on

Bitkisel sıvıyağ ve zeytinyağı ürünlerinde iç pazarda hane penetrasyonunda önde gelen markalar arasında yer alan, yaygın ihracat ağıyla farklı ülkelerin mutfaklarında yer bulan ve bu yıl 45. yılını kutlayan Orkide, her yıl katıldığı World Food İstanbul fuarında bu yıl da potansiyel iş bağlantılarını genişletmeyi hedefliyor.

Orkide Yeni Ürünleriyle Fuarda

Orkide, ana kategorisi ayçiçek ve mısır yağlarının yanı sıra zeytinyağı kategorisinde Brüksel’deki Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (International Taste Institute – ITQI) tarafından ‘Superior Taste Award’ lezzet ödülü kazandığı yeni ürünleri Orkide Zeytin Dalından Çeşnili Zeytinyağlarını fuarda sergiliyor.

‘Non GE ve 3-MCPD’ özelliğine sahip bitkisel susuz yağ, kızartmalık yağ ve bitkisel margarin gruplarında ülkelerin mutfak kültürleri ve bitkisel yağ tüketim alışkanlıklarına göre yeni ürünler geliştiren Orkide, bu ürünleriyle ev dışı tüketim ve pastacılık kanalındaki mutfak profesyonelleri ile fuarda bir araya gelecek. Derin yağda kızartma tekniği ile pişirilmiş yiyeceklerin restoran menülerinde daha fazla yer bulmasıyla birlikte tüketimi yaygınlaşan sebze, et ve hamur bazlı gıdaların derin yağda kızartılması için Orkide’nin yüksek sıcaklığa dayanıklı ve derin kızartma tekniğine uygun ürettiği yeni ürünü Orkide Fry Pro, fuarda mutfak profesyonellerine tanıtılacak.

World Food İstanbul fuarında 4 gün boyunca ziyaretçilere standın mutfak bölümünde Orkide’nin kızartma ve pastacılık şefleri tarafından hazırlanan özel lezzetler sunulacak.

Kaynak: HORECA Trend ve Orkide

Reklam

Devamını Oku

Fuar ve Etkinlikler

Eker Süt Ürünleri, WorldFood İstanbul Fuarı’nda Gıda Sektörüyle Buluşacak

Eker Süt Ürünleri, gıda sektördeki son yenilikleri, trendleri sergileme ve keşfetme imkânı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul’a katılıyor. 32 yıldır gıda ve içecek üreticilerini ve Türkiye’nin önde gelen alıcılarını bir araya getiren fuar, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Yayınlandı

on

Süt ve süt ürünleri sektörünün öncü markası Eker Süt Ürünleri, yenilikçi ürün seçenekleriyle WorldFood İstanbul’da yer alacak. Gıda sektörünün nabzını tutan en büyük buluşma platformlarından biri olan fuar, 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı 3-6 Eylül 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak.

Yeni İş Ortakları Kazanma Fırsatı 

Fuarın 5 numaralı salonunda, 5231 numaralı standında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Eker Süt Ürünleri; ayran, kefir, kaymak, yoğurt ve sütlü tatlı grubu gibi lezzetliyle devleşen ürün seçeneklerini sergileyecek. Eker, perakende zincirleri ve gıda toptancısı işletmelerinden gelen çok sayıda temsilciyle doğrudan iletişim kurma, ürünlerini tanıtma ve yeni iş ortakları kazanma fırsatı bulacak.

Türkiye’nin En Yüksek Taze Süt ürünleri İhracatını Gerçekleştiriyor 

Eker, dünyadan katılımcılarla da bir araya gelerek ihracat alanında son yıllarda yakaladığı sürdürülebilir büyümeye ivme kazandırmayı hedefliyor. Ağustos 2020’de Almanya’ya tombul ayran ve kefir ürünlerinin sevkiyatını yapan Eker, Mart 2021’de Türkiye’den Almanya’ya ilk defa sütlü tatlı ihraç eden firma oldu. Almanya’nın ardından İngiltere, Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre gibi ülkelerin pazarlarında da tüketicilerle buluşan Eker, Türkiye’nin en yüksek taze süt ürünleri ihracatını gerçekleştiriyor.

Sektörün En Uzun Süredir Düzenlenen Fuarı

Reklam

Türk gıda sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olma niteliğini taşıyan 32. WorldFood İstanbul; gıda ürünleri ve teknolojileri alanında etkili iş platformu olmasının yanı sıra bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve gıda sektöründe yeni fikirlerin tanıtılmasına ön ayak olmak adına iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu bir programa da ev sahipliği yapacak. ICA Events tarafından düzenlenen fuarın 32. yılında; katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı açısından rekora imza atması bekleniyor.

Kaynak: HORECA Trend ve Eker Süt Ürünleri

Devamını Oku

Fuar ve Etkinlikler

Tat Gıda, “7. Dijital Tarla Günü” Etkinliğinde Çiftçilerle Buluştu

Tat Gıda, çiftçiler ile tarım teknolojileri ve çözümleri üzerine çalışan farklı kuruluşları bir araya getirerek, çiftçi farkındalığını arttırmak ve ekosistemin gelişimine destek olmak için her yıl düzenlediği Dijital Tarla Günü’nün 7.sini gerçekleştirdi. Etkinliğe çiftçiler ve ilgili sektör temsilcileri büyük ilgi gösterdi.

Yayınlandı

on

Tat Gıda, çiftçi ile iletişimin artırılması ve çiftçinin gelişiminin desteklenmesi konularında çözüm üreten uygulamaları hayata geçirerek sektöründe fark yaratmayı sürdürüyor. Tat Gıda’nın bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği Dijital Tarla Günü etkinliğinde; dijital tarım sensör ve uygulamaları, bitki besleme ve koruma ürünleri, tohum ve fide çeşitleri, hassas ve akıllı tarım teknolojileri, drone, uydu ve görüntü işleme teknolojileri, tarım makineleri ve ekipmanları üzerine çalışan 22 farklı firma, Start Up, üniversite ve araştırma merkezi stant kurarak yenilikçi çözümlerini tanıttı ve etkinlikte 600 katılımcı sayısına ulaşıldı.

Etkinliğe Karacabey Kaymakamı Hakan Kafkas, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Aytek, Mustafakemalpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Dinçer Uslu, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ve YeniÇiftçi Platformu Kurucusu Emrah İnce katıldı.

Tarım ve Gıda Sektörü Ülkemiz İçin Stratejik Öneme Sahip

Tat Gıda’nın çiftçilerin ve tarımın gelişimine verdiği önemi ve dijital tarım konusunda yapılan öncü çalışmaları vurgulayan Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Veysel Memiş etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tat Gıda olarak, yer aldığımız tarım ve gıda sektörünün ülkemiz için stratejik önemini biliyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana çiftçi ve paydaşlarımızla birlikte bu kapsamda hız kesmeden çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Her yıl bir araya geldiğimiz bu etkinlikte, sektörün gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki sağlıklı nesiller, ancak sağlıklı beslenme ile inşa edilir. Sağlıklı beslenmenin temeli ise bu topraklarda gerçekleştirdiğimiz tarım faaliyetleri ile başlar ve ardından üretilen ürünlerin gıda işletmelerinde en kaliteli şekilde hazırlanması ile devam eder ve sofralarımıza ulaşır. Tat Gıda olarak, sürdürülebilir tarımın geleceği için üreticilerimiz ve paydaşlarımızla birlikte çalışarak ilerliyoruz. Yıllar içinde adım adım ilerlettiğimiz dijital tarım faaliyetlerimizi bu doğrultuda sürdürmekteyiz. Artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacı da artmakta ve iklim krizinin tarıma olan olumsuz etkileri bulunmaktadır. Tarımda kalite ve verimi arttırmak ancak teknoloji ve yeni yöntemler ile mümkündür. Önce kendi tarım alanlarımızda uyguladığımız teknoloji ve yöntemleri daha sonra çiftçilerimizle paylaşmaktayız. İklim krizinin etkisiyle dünyada tatlı su kaynakları azalmaktadır. Domates tarımında damla sulama sistemlerinin yaygın olarak kullanılması oldukça sevindirici. Ancak bitkinin ihtiyacına uygun şekilde doğru zamanda, doğru miktarda suyu verebilmek için daha fazlasına ihtiyaç duyulmaktadır. Optimum sulama için yapay zekâ destekli çözümleri kendi Tat Gıda tarım arazilerimizde denemekteyiz. Başarılı sonuçları çiftçilerimize yaygınlaştırarak bu alanda öncü olmak istiyoruz. Tat Gıda olarak yenilediğimiz mobil uygulamamızı tüm çiftçilerimizin kullandığını gözlemledik, mutlu olduk. Tat Mobil Uygulaması ile hava durumu, uydu görüntü analizleri, uygun ilaçlama teknikleri, traktör kullanım zamanları gibi bilgileri paylaşıyoruz. Aynı zamanda, çiftçilerimiz uygulamadan teslimat ve sözleşme bilgilerini görüntüleyebilmekteler. Ayrıca bu yıl ilk defa teslim edilen her araç bazında teslimat ve kalite bilgilerini de dijital olarak öğrenebilecekler.”

“Gençlerimizi Tarıma Çekmek İstiyoruz”

Sözleşmeli üretimin önemine değinen Veysel Memiş sözlerine şöyle devam etti: “Sözleşmeli tarımı çok önemsiyoruz. Tat Gıda’nın domates tarımında sözleşmeli çiftçi uygulamasını ilk başlatan firma. Böyle bir ilke imza atmış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Tarladaki dijitalizasyon tarımda büyük fark yaratıyor. Bu nedenle üreticilerimizin, tarlalarını dijital olarak takip etmeleri öncelikli konularımızdan biri. Tarladaki bitki sağlığını uzaktan takip etmeleri için çiftçilerimizi Uydu Teknolojileri kullanımına yönlendiriyoruz. Bu yıl toplam 12 bin dekar alanda bitki sağlığını uydu görüntüleri analizlerinden takip etmekteyiz. Geçen yıl başlattığımız Dijital Dönüşüm Programı’nı Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Torbalı’da olmak üzere bu yıl 3 bölgede 25 çiftçimiz ile gerçekleştiriyoruz. Bunun için çiftçilerimizin tarlalarına dijital tarım istasyonu ve kameralı böcek istasyonları kurduk. Hastalık risklerini erkenden görmek ve zamanında müdahale etmek önemli. Bunun için yapay zeka destekli çözümler kullanıyoruz. Geçen yıl %22 daha az aktif madde ile daha az kimyasal kullandık. Toprağı, suyu ve dünyamızı, doğal kaynaklarımızı koruyan uygulamaları önemsiyoruz. Çiftçilerimize, üretim, tarım teknolojileri, tarımdaki gelişmeler, doğal kaynakların korunması gibi konularda bilgiler veriyoruz. Geçen yıldan itibaren 100 çiftçimizle bir araya geldik. Yıl sonunda 500, 2026 yılına kadar 1200 çiftçiye ulaşmayı hedefliyoruz. Tarıma gençlerin ilgi göstermesi çok önemli. Gençlerimizi tarıma çekmek istiyoruz, bunun için çeşitli eğitimler gerçekleştireceğiz. Bu önemli fırsatı ilk aşamada 150 gencimize sunacağız. İlerleyen dönemde bu sayının artırılmasını hedefliyoruz.”

Reklam

Etkinlikte konuşma yapan Tarımsal Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan da tarımın ülkemiz için önemine değinerek; “Tarım çalışmalarıyla hem ülke ekonomisine hem de bölgeye katma değer sağlıyoruz. Su kısıtı, iklim değişikliği gibi etmenler, pandemi ve yakın coğrafyadaki bazı gelişmeler ülke olarak gıda arz dengemizi iyi planlamamız gerektiğini vurguladı. Tarım alanında bir diğer önemli husus da sözleşmeli üretim. Ürün piyasasındaki dalgalanmayı önlemek hem çiftçiyi hem de tüketiciyi korumak için sözleşmeli üretim ve tarım sigortasını yaygınlaştırmayı önemsiyoruz. Buna dair atılan adımları da destekliyoruz. Güncel gelişmeleri ve yenilikleri üreticiyle buluşturan bu önemli etkinlik için Tat Gıda’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yeni Çiftçi Platformu Kurucusu Emrah İnce etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada dijitalizasyonun tarımdaki faydalarına değinerek Tat Gıda’nın dijital tarım konusunda önemli adımlar attığını sözlerine ekledi.

Çiftçilerin ve konukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Agrovisio, Altıntar, BASF, BASF Nunhems, Bayer, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM), Doktar, Ege Üniversitesi, FarmLabs, Koyuncu Tarım Move On, Orgatek, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM), Syngenta, Tat Gıda, Tekno Kurgu, Teta Teknik Tarım, TOPRAQ, Toros Tarım, Türk Traktör, Türkiye İş Bankası ve İmece Mobil, United Genetics standıyla yer aldı.

Etkinlik, stant kuran firmalara katkılarından dolayı plaketlerinin takdim edilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: HORECA Trend ve Tat Gıda

Reklam
Devamını Oku
Reklam
Reklam

Popüler Haberler

Copyright © 2024 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır.
İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.